980
Új fejlesztőktől
  • Kotomicuki
    "a regi infinity motorral"

Azon motor "útkeresése" az első (fél)óra után azt mondatná veled, hogy: "én nem ilyen lovat akartam"!
    Amikor arra jobban kell ügyelned, hogy ugyan már, legalább együtt vonuljon az a pár karakter az ehhez túl szűkre méretezett "vájatokon", mint magára a harcra, vagy a történetre...
    (Igaz, ezen hiányosság solo esetén nem merült föl...)

Régen, még ifjan, amíg nem láttunk jobbat, addig még elment, manapság meg már nem menne át a rostán, ilyen hatalmas hibával!
  • grebber
    Neked nem tökmindegy: Szerintem életedbe nem vittél végig egy Baldurs Gate-et sem...
  • JonasSandor
    1 évig lesz örli exesz minimum jó kurva soká fog ez gyünni.
  • fluency
  • fluency
  • grebber
    Baldur's Gate III - nincs kizárva a konzolos verzió
  • PiszkosFred
    Hat, nalam nem, sajnos mar nem. Amig a BG es IWD reszeibe szemmel is jol lathato orakat oltem bele anno, addig pl a PoE alig tudtam vegigjatszani, de csak a motorja miatt. Egyszeruen manapsag mar nekem nagyon hianyzik a zoomolhato, forgathato, sajat magam altal felfedezett szabad kamerahasznalat, amire anno a genre is atvaltott a NWN-ben, majd - szamomra - tokeletesitette a DOS-ben.

De, ha a regi infinity motorral jonne a BG3, akkor is izgatott lennek, max nem orulnek a megoldasnak, de attol meg maszthev kategoria lenne ugyanigy.
  • fluency
    Nagyok az elvárások a BG3 felé az tuti és az még kérdéses, hogy meg tudják-e ugrani magasra tett "lécet". Én sem írnám le a játékot, de nyugtával dícsérjük a napot.
    Viszont abban nem értünk egyet Fred, hogy izometrikus nézet nem lett volna jó. Ott van a Pillars 2, ami szerintem baromi jól néz ki és nagyon is rendben van a gameplay és az animáció.
  • Daermon
    +1
  • Anonymusxx
    Számomra pedig az sokkal jobb lenne, a pillars of eternity is működött a régebbi stílusú grafikával, szerintem sokkal hangulatosabb, és szebb is.
  • PiszkosFred
    Nalam nem eldontott. Motor es lehetosegek teren eddig a DOS motor nalam a nyero, a 2D-s regi gameplay nekem mar nem eleg. Szep volt, jo volt, azon nottem fel, de mar nem eleg. Viszont a sztori miatt, meg lehet "meh", bar a live streamben tetszett, amit eddig lattam, de az csak izelito volt es a lenyeget meg nem lattam.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.20. 21:04:35
  • Daermon
    Azért BG > DOS :D Nagyon!
    Sajnos a BG3 is... Maradjunk anyiban, hogy egyre jobban látszik, hogy nem fog felérni az elődökhöz.
  • lonvard
    A második részhez volt egy szuperül használható editor, engem az azzal való barkácsolás kötött le pár éve. A fő karaktert nem lehetett úgy moddolni, mert annál az alapskillek ahová később a démonná változás képessége is került, az szintlépésről szintlépésre változott, és az tönkretette azokat a skilleket amiket az editorral ugyanoda bepakoltam (ez lehet zavaros). Na de semmi gond, a fő karakterem az ugye egy démon fattya, szóval csináltam egy isteni szépségű lényegében mindegy milyen klasszt, de engem nem is ez érdekelt, hanem mellé raktam egy asszem 11. szintű asszaszin /12. szintű mage ember hibrid kasztot. Az voltam én úgymond. Onnantól már csak a mage szintje emelkedett, de a 11. szintű asszasszin bónuszai teljesen elegek voltak egy varázslóhoz ugye (hehehe). És akármilyen extra képességeket adhattam neki. Például farkasemberré változást. Nagyon passzolt a sztorihoz, hogy a főkarakter is egy torz lény, és akkor az én belé szerelmes karakterem meg legyen szintén az, csak legyen farkasember. És akkor lett egy asszaszin/mage farkasemberem. :D Felnőtt fejjel engem az a része érdekelt, hogy hogyan tudom majd a varázslatokat kombózni, meg milyen fasza lesz majd a csata, mint X-COM-ban, csak aztán egyszerűen a sztorihoz már túl érett volt az agyam, nem tudtam befogadni a suta párbeszédeket, meg Imoen nyávogását. :) De azért arra az időnként farkasemberként rohangáló, egyébként stealth módban hátulról méreggel gyilkoló, távolról mage karakteremre mindig szívesen emlékezem. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.20. 20:43:30
  • Terawatt
    Úgy rémlik még androidra is kiadták, szóval akár tabletről is lehet tolni. Azt próbálta valaki?:)
  • fluency
    Ha megvan az EE, akkor tudod tolni sztori módban is. Az ugyan nem jelent kihívást, de cserébe hamar letudhatod (nem kell a harccal tökölni). A magyarítás elvileg műxik az EE-vel.
  • fluency
    Nekem nem volt nagy gondom a rendszerrel, mert még mindig megvan az AD&D 2nd Edition fénymásolatom a polcon. Meg anno elég sokat játszottunk D&D-t. :)
    Szerintem elég jól nézett ki az Underdark terület a végén. Sokan még mindig DOS2-znek, pedig már kevésbé hasonlít rá.

Mondjuk az azért kemény, amit Swen megint töketlenkedett a végén. :)
  • molnibalage83
    Én gyak. nem próbáltam. a 2. részben a börtönből mentem ki és 17 éve kb. semmit nem értettem. Meg mivel az első részt nem ismertem.
    Mivel megint elcsúszott pár játék igazából most van az, ha a pár órás Full Throttle lement és kis lazítás a Trine 4-gyel, akkor igazából bele kéne férine. Csak a DOS2 nagyon elvette a kedven a klasszik RPG-től egy időre.

Pedig az EE változatok is megvannak és ahhoz is jó gondolom a magyarítás. Majd megnézem.
  • BEAST #435
    Lily volt a legjobb
  • lonvard
    Nekem se megy már, többször próbáltam. De rájöttem, azért nem, mert a Baldur's Gate az egy gyerekmese. Történetében, hőseiben, nyelvezetében. Olyan, mintha egy mesekönyvet lapozgatnék. Mittudomén 12-18 éves kor között ideális vele játszani. Illetve a Witcher után azt mondanám 10-14 éves kor között. Szóval annak a 16 évesnek, aki a Witcherrel játszott, annak nagyon kevés lesz a sztori. Olyan mintha a Game of Thronest vetnénk össze a Gyűrűk urával. Az egyik felnőttmese, a másik ma már gyerekmese.
  • molnibalage83
    Jah, akinek volt elérhetősége a PC Guruhoz... :)

Nekem 2003-ban írta ki CD-re a 2. részt a haverom. Azóta van meg ilyen olyan formában és nem toltam ki azóta sem. Egyik részt sem. Ideje lenne. Akkor még nem volt hozzá angolom. Ma türelmem nem lenne, pedig magyarítás is van. Elkényelmesedtem no.

A DOS-ban nagyon fárasztó volt a sok olyan szintű angol szöveg, ahol semmilyen tekintettel nincsenek a nem anyanyelűekre.
    Ez lehet, hogy valakinek bejön, de számomra egy ponton túl inkább már irritáló. Mert az a fajta művészeti magasság (?), amit nem lehet élvezni, az már kimeríti talán a szellemi maszturbáció fogalmát...
  • lonvard
    Magyarítást kezdje valaki el. Már vannak dialógusok. :)

Mondjuk durva, hogy a komplett Baldur's Gate 1-et angolul toltam végig úgy, hogy még internet se volt szerintem. Semmilyen segítség nem volt semmilyen szinten. A PC Guru szerkesztőségét hívogattam, mikor valamit nem értettem. :D Mármint folyamatosan nem értettem a dolgokat, de pl. varázslatoknál a Lily-t kérdezgettem, hogy mit is jelent ez meg az. :)

Lily, ha ezt olvasod: imádtam a Guruban azt a sok oldalas leírást, ami alapján végül is érthetővé vált számomra a sztori! :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.20. 15:12:55
  • fluency
    Swen megint alkotott, de a játék egyre jobban néz ki. :)

• grebber
    Baldur’s Gate 3 – Mégis mi az az Illithid, és miért is kéne félni tőlük?
  • molnibalage83
    Hát nem tom...
    A DOS2 végéhez érve nagyon tartok attól, hogy mit csinálnak majd. Nem akarom szépíteni, 150+ óra után nekem a DOS2 a föld alá sikeresen leásta magát.
  • grebber
    Nyúlfarknyi előzetesen a Baldur's Gate III
  • zorrobomber
    PC Guru-t linkelni még menő? Az gondolom megvan, hogy ez egy indie cím lesz, azaz teljes egészében a Larian finanszírozza. Idén csak Early Access-ben fog megjelenni, ami legalább egy évig eltart (eddig tartunk ~2 évnél. Az eddigi címeknél is a full megjelenés után kezdték a portolást, tartott ~1 évig. Szóval akkor jelentkezzen aki szerint logikus lenne fejleszteniük egy 2 éve kifutott konzolra :)

Amúgy olyan pletyka is volt (amit persze tagadtak), hogy a CP2077 pont amiatt csúszik, mert fostalicskán fut a sima Xbox/PS verziókon.

Illetve ne feledjük hogy executive producer a csóka, nem biztos hogy a technológia a fő területe, a Google Stadia verzió (velük van valami deal...) fényezése meg mondjuk annál inkább.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.02. 18:46:25
  • Daermon
    Én PC-s vagyok, de van egy sima 1TB-s PS4-em is... Nem tudom, hogy akkor a God of War vagy az Uncharted 4, hogy ment rajta. :D
    És még a CP2077 is jön konzolokra..
  • Tinman #425
    Fakezűek.
  • molnibalage83
    Azért ezen jót röhögök a The Last of Us 2 vagy más AAA PS4 játék kapcsán...
  • Daermon
    Annyira hightech lesz a játék, hogy a jelenlegi konzolok nem bírnák el :DDD
  • fluency
    "FR high fantasy settingbe valahogy nem illik az egész". Pedig már jó régóta szerves része ennek a világnak, gondolj csak az Underdark-ra és az ott élő népekre. Jó, mondjuk a Nautiloid jobbára csak a Spelljammerben található meg, meg mostantól a BG3-ban. Az agyszívók mindig is rabszolgatartók voltak, de ritkán jöttek fel a felszínre. Arra kívácsi leszek, hogy most miért akcióznak a felszínen. Most is rabszolgákat akarnak vagy valami komolyabb tervük van.
  • PiszkosFred
    Mondjuk azt, amit a Larian fonok lemuvelt a 3 ora alatt, azt keves csapat merte volna bevallalni es szerintem erdemes vegignezni. En nagyon jol szorakoztam, oszinte es casual volt az egesz, meg akkor is, ha nyilvan alfa verzioval jatszott (mondta is, es latszott is).

Ennek ellenere egy world first gameplay reveal alkalmaval nagyon ritka ez a benazas, mind a Vincke, mind a kliens reszerol. Bar, nem egyedi, ezt eljatszotta Bill Gates a hires kek halal videoval ugyanugy, mint legutobb Musk a Tesla "torhetetlen" uvegevel, szoval nem ritka, de nem a PR osztalyok vagyalma... :)
  • BladeW
    Nyilván kicsit promóciós szaga van a videónak, jelenleg más nem is lehet, első korrekt véleményekre majd akkor számíthatunk, ha először játékosok kezébe kerül a játék.

Ami tetszett: amikor elemzték az AI-t, és hogy direkt le kellet butítani, mert túl erős lett. Ami viszont nem, hogy mintha valami fantasyba oltott Alien sztori-t látnék, vagy valami idegen inváziós sci-fit. FR high fantasy settingbe valahogy nem illik az egész. De ahogy olvastam itt a topicot, FR se az, mint 20 éve (tehát lehet, hogy a jelenlegi FR-be tökéletesen illeszkedik).
  • Although
    Tele vagyunk reklámokkal, meg "hű de jó lesz szöveggel" :) Ki 10 ki 20 éve hallgatja. :) Ez is egy közülük.
    Oké aki ragaszkodik teljesen a régi szabványokhoz világhoz. Annak nehéz lesz. De ez a csomagoljuk be a szart aranypapírba az se jó.
    nem láttam még a videót amit Fred említ ha lesz kedvem hozzá megnézem.
    Mielőtt megjelenik, a végleges verziót meglessük. Aztán vagy vásárlólistára kerül vagy nem.
  • BladeW
  • PiszkosFred
    Csak annyit tudok mondani, hátha vigasztal, hogy ezen kívül jön még 6 darab DnD-s játék, hátha azok bejönnek majd neked. Vagy ott a BG2 Dragonspear, tizenx év után az is valami :)
  • Ainz
    Végignéztem a videót meg mindent, épp ezért mondtam, hogy ez nem BG számomra, de van akinek bejön, meg van aki alapból leszarja csak játszik vele és kész.
    Ezen a játékon az segítene, ha kb az egészet kidobnák a kukába és újrakezdenék, de erre 0% esély van, már csak azért is, mert a DOS fanok 99%-a megveszi, ami már rég elég pénzt és sikert fog hozni.
  • BEAST #415
    Én még abban reménykedem, hogy ez még annyira pre-alpha verzió volt, hogy a végső formájában már nem csak egy DOS3 lesz. A körökre osztott harc annyira nem fáj. Bár a DOS nem tetszett túlzottan, főleg a bugyuta poénok miatt, a DOS2 már nagy kedvenc lett. A Baldur's Gate sorozatban is voltak poénok, de ott nem szakították meg a játék/történet élvezetét, így remélem most megemberelik magukat és tényleg egy Baldur's Gate 3-at kapunk.

Az, hogy mi FR és mi nem, majd meglátjuk, de én úgy vagyok vele, hogy nálam már a dnd5e sem az igazi a 3.5e után. Furcsának találom, hogy mindenféle lények, akik korábban megbélyegzett kívülállók voltak most boldogan élnek kéz a kézben. Olyan ideológiák lettek beültetve, amik korábban még custom modulba se nagyon fértek volna el... A demoban is félvámpír, meg asmodean tiefling, játszható drow/fél-drow... meh. Viszont az Illithid - Gith konfliktus az egyik kedvenc témám, szóval meglátjuk mi lesz.
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2020.02.28. 20:21:33
  • PiszkosFred
    Mai interjukban speciel elmondta Vincle, hogy az UI placeholder, sokat fog meg valtozni. Jelenleg alfafazisban van az egesz, a settings nem fog valtozni - sajnos, nem sajnos, izles kerdese -, de az alrendszerek, a kulcsin meg itt-ott igen.
  • PiszkosFred
    Tegnap volt egy harom oras, kiskezedet csokolom, potold be! :) (vicces is volt itt-ott)