980
Új fejlesztőktől
  • Daermon
    #980
    Csak itt, maga az sg fórum halt meg. A magyar FB csoport napi szinten pörög.
  • Anonymusxx
    #979
    ajánlom a prohardvert, ott jóval többen vannak...
  • lwb
    #978
    Ez inkább azért van, mert az sg haldoklik
  • coolpet
    #977
    Ahhoz képest hogy mekkora hírverést kapott a játék, jól ellaposodott ez a topic is. fél éve egy komment sincs :)
  • AnuluWork #976
    Ha friss a géped, más proginál semmi gáz nincs, írtad ugyan, hogy GOGos, de ideírom amit korábban olvastam hasonló BG3as hiba kapcsán:

    "f you have a steam version then close steam cloud saves"

    Hogy ez most segít vagy sem a GOGos verziónál, passz.

    Elvileg akkor jön elő, ha sokat mentesz.
  • lwb
    #975
    Amikor én fejlesztettem és végül tápot kellett cserélnem eleinte csak játék közben indult újra, végül már boot után pár percel idle módban is restartolt a gép. A tápcsere megoldotta.

    Win11 kőstabil mára, nem kellene pláne telepítés közben újraindulnia egyáltalán. Nekem is az van és soha nem indul újra, crash sincs egyik játékban sem, amit említesz.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2024.01.12. 08:44:18
  • Paxton
    #974
    A tápom egy 700 W-os Zalman MegaMax, a videokártyám Gigabyte RTX 3070 GAIMNG OC, RAM 4x8 GB DDR4. A Witcher 3-nál is a szokásos crash ablak helyett újraindult. Továbbá amikor a Steam-en húztam le a Witcher 3-at, akkor is közben 3x újraindult. Ha régi konfigon crash volt, akkor Witcher 3, Baldur's Gate 3, CyberPunk 2077 is feldobta a szokásos "bocsi, letérdelt a játék, akarsz visszajelzést küldeni a fejlesztőnek?" ablakot. Most helyette újraindulás van. Azért gondolom, hogy Windows 11 probléma lehet, mert Steam telepítés közben nem hiszem, hogy annyira terhelné a tápot/processzort/videokártyát.
  • lwb
    #973
    Nem normális a crash semmilyen OS alatt, a régi alatt sem volt az egyébként. Szerintem hw probléma lesz, első tippem a tápegységed lesz, főleg, ha azt nem cserélted. Fogyasztás terén a két proci azonosnak tűnik, de ha azt tapasztalod, hogy újraindul a géped az nekem elsősorban a PSU-ra mutat, mint hibaforrásra.
    Próbálj egy cinebench-et ráereszteni és nézd meg, hogy full terhelés alatt újraindul-e a gép vagy sem.

    GPU-ról meg RAM-ról nem írtál.
  • Paxton
    #972
    Sziasztok! Most cseréltem alaplapot és processzort. A régi cucc Gigabyte B460 HD3 + Intel Core i5-10400, az új hardware Gigabyte B760M DS3H + Intel Core i5-12400 F. Az operációs rendszer is változott Windows 10 Home-ról Windows 11 Home-ra. Innentől kezdve a Baldur's Gate 3 kb. 3-5 percenként crash-el, és ilyenkor a gépem automatikusan újraindul. Az előző konfignál is gyakori volt a crash, de az "csak" 30 perc-2 óra időintervallumok között fagyott le. Ilyenkor a BG3 sima crash üzenetet dobott fel és megkérdezte, hogy akarom-e reportolni a hibát. A gép természetesen nem indult újra. Ez az újraindulós jelenség valami Windows 11 specifikus jelenség, vagy máshol keressem a probléma forrását? Amúgy GOG verzió van nekem.
  • MerlinW
    #969
    .
  • Daermon
    #970
    Shadowheart speccét reseteld healre és kész is.
  • arel
    #969

    Nem tudom, hogy ki mennyit játszott vagy van e ilyen lehetőség a játékban, de van lehetőség a követőinknek az alkasztját megváltoztatni valahol?
    És még egy kérdés. Kit tartotok a legjobb healnak a kisérök közül?
  • Daermon
    #968
    Tarolás a Golden Joystic Awards 2023-on
  • Daermon
    #967
    Teljes játék alatt tacticanban kell lenni.
  • xido
    #966
    srácok..itt is ugye mint más játéknál...ha neki akarok menni a tactical fokozat acsijának,de menet közben akár egyetlen harcnál is leveszem a nehézséget,akkor már buktam is,ugye?..nem a végjáték számit,az utolsó jelenet,hanem a teljes játék nehézsége...
  • lwb
    #965
    Hát, ha nem lett volna 7-8 éves a corsair, akkor nyilván bírta volna, de gondolom ez a sokk, hogy hirtelen megemelkedett a fogyasztás az már túl sok volt neki. Ezt onnan tudom, hogy még a csere előtti tesztfázisban visszaraktam a régi kártyámat és azzal sem akart működni a dolog, pedig előtte évekig ment.

    Na mindegy, az új PSU jelentem tökéletesen működik azóta is. Leterheltem 4-5 óra CP2077 path tracinggel tegnap és meg se zizzent semmi, szóval utólag is hadd gratuláljak magamnak a zsenialitásomhoz :) Főleg, hogy egyedüli tanácsadóm a chatgpt volt, aki egyébként egyetértett velem, hogy a psu lehet az ok, de ezen kívül más segítségem nem volt :)
  • fluency
    #964
    Az oké főnök, hogy erősebb. :)

    A fogyasztás kapcsán jegyeztem meg, hogy annyival nem eszik többet és emiatt a PSU nem kellett volna, hogy behaljon.

  • MerlinW
    #963
    Csak 90%-al erősebb a 4080 :)
  • lwb
    #962
    Hát, a 4090 minden szempontból jobb ár/érték arányban. Amiért mégis 4080-at vettem az a jobb hőmérséklet adatok. Meg, hogy nem 4K-ban játszok, tehát tök felesleges a 4090. Jelenleg path tracing + ultra/psycho mindenen DLSS nélkül is 55-80 fps a CP2077, DLSS3-mal meg 100 körül. Minek akkor 4090? Hogy a már amúgy is k meleg raptor lake i7 mellett legyen még valami, ami 80 fokon fűti a házat meg fogyaszt vagy 600 w-ot terhelés alatt?
  • fluency
    #961
    Ez már OFF de:

    Én általában azt szoktam nézni ezeknél, hogy mennyi a maximális fogyasztás játékok alatt és mekkora maximális érték. Van olyan oldal, ahol fel van tüntetve egy spike érték wattban. Ezért is írtam, hogy a 2080 ti és a 4080 között nincs akkora különbség a tesztek szerint.
    Az fps értéknél mindig a legkisebb értéket szoktam figyelni (az egy pillanatra beeső számot) és az átlagot. Ezek alapján már lehet tájékozódni szerintem ár/érték arányban kinek mi a megfelelő. :)
  • lwb
    #960
    Hát igen. 7-8 év azért az kor. De a kari is többet húz, mármint wattban. Csak az nvidia trükkös lett időközben. A 2080 ti idején azt mondták, hogy mennyi a max fogyasztás, most meg azt írják rá, hogy mennyi az üzemi fogyasztás :) A kettő nem ugyanaz azért. 2080 ti 250 W, 4080 320 W, de ez nem a max, mint kiderült.
    Viszont a karin túl a proci az, ami inkább megugrott fogyasztás terén. A 7700k 130 W körül volt, ami nem kevés, de teher alatt a 13700k simán eszik 250 W-ot is, ami majdnem duplája.

    Gondolom nem segített a régi tápnak az időn túl az sem, hogy hirtelen kétszeresére emelkedett a fogyasztás egy korábbi, konstans alacsonyabb értékről.
  • fluency
    #959
    Elfáradhatott a PSU-d. A játék alatt nálam is felpörgött néha a videókártya, de a te videókártyáid között elvileg nincs akkora különbség fogyasztásban, hogy emiatt adná be a kulcsot a táp. A Corsair Hx1200i-nek simán ki kellet volna szolgálnia rendszeredet szerintem.
  • lwb
    #958
    Új táp úgy tűnik megoldotta ezt a problémát, a játék fél órát ment mielőtt kiléptem és nem volt crash fullra feltolva plusz a 3dmark port royale meg solar bay is lementek gond nélkül.
  • lwb
    #954
    Ennél prózaibb volt a megoldás: a 4080 megölte a régi Corsair Hx1200i-met. Ami egy nagyon jó PSU, csak nem ekkora power igényű gpu-kra tervezték. Meg már nem is mai darab, 8 éves. Azért 8 évente szerintem illik PSU-t cserélni, pláne ha hirtelen ekkora az ugrás a fogyasztásban a proci meg a gpu terén is (7700-ról mentem 13700-ra, meg 2080-ról 4080-ra). Ma reggel már másik kártyával sem akart bootolni sem, szóval új psu lerendelve.
  • lwb
    #952
    Ez a játék valamiért nagyon nem szereti a 40-es szériás kártyákat. A 2080 Ti-omon sziklaszilárd volt, 200 óra alatt egy crash sem volt. Amióta megvettem az új 4080-amat folyamatosan crashelt. Próbáltam mindent: limitálni a frame rate-et, adminként indítani, Vulkanba és DX11-ben is stb. Semmi eredmény sokszor hard lockolta a gépet.
    Végül le kellett vegyem a felbontást és high-medium körül vagyok úgy, hogy itt stabilan megy. Nem tudom melyik beállítással van a baja, nincs kedvem tesztelgetni, így is szép a játék (lenne is vagy 300 az fps, ha nem limitálnám le), de azért érdekes. Olvasgattam az internetet és látom, hogy nem vagyok egyedül. A 40-es szériát nem szereti a játék.
  • Evoluti0N
    #951
    Nem tudom, hogy van-e ilyen mod. Mod nélkül két esetben történhet ez meg:
    Az egyik elég egyértelmű. Ha origin karaktert választasz. Mondjuk ebben az esetben nem a csapattársad beszél, mivel a "csapattárs" a fő karaktered.
    A másik esetben pedig néha előfordul, hogy mikor barangolsz a csapatoddal, akkor összefutsz egy NPC-vel, aki automatikusan elkezd hozzád beszélni, ha a közelébe kerülsz. Ebben ez esetben azzal a karakterrel beszél a partyból, aki a legközelebb van hozzá. Valamint néhány harcnál is előfordul, hogy a harc befejezte után elkezd beszélni egy NPC azzal a karakterrel a csapatodból, aki legközelebb van hozzá.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.09.30. 01:15:07
  • Borg18754
    #950
    Néhány videóban láttam olyat hogy lehet a csapattársak személyében párbeszédet kezdeményezni. Tehát pl Shadowheart-ként beszélek egy NPC-vel. Mivel én amikor megpróbálom, mindíg visszavált a saját karakterre, gondolom ezt valami mod-al lehet csak megcsinálni. Valaki esetleg nem tudja melyik mod kell hozzá?
  • ttt1
    #949
    Én találtam egy megoldást a teljes lőporos hordó megszerzésére, (videókban egyikben sem láttam), nem tudom itt volt-e róla szó? Szép sebzése van mivel epic cucc (50-200 damage.)
  • BEAST #947
    Szerintem is Vlaakith első megjelenése volt az egyik legjobb jelenet, bár szerintem főleg Laezel szinkronhangjának köszönhető.
  • Daermon
    #947
    Engem is meglepne, hogy még nem találta meg valaki. Jó lenne tudni mire gondolt ugye.
  • Evoluti0N
    #945
    Azt a 2 óra tartalmat azóta valószínűleg megtalálták már. Igazából le vannak maradva a cikkek. Neil Newbon (Astarion színész) streamelni szokott Twitch-en és ott beszélt róla még augusztus végén. Utána meg eltartott egy ideig, mire feltöltötte azt a streamet Youtube-ra és sokan azt gondolták, hogy ezt nem rég mondta. Redditen láttam, hogy sokan találgatnak, mire gondolhatott, de erősen kétlem, hogy majd' 2 hónappal a megjelenés után még mindig ez lenne a helyzet.
  • Daermon
    #945
    Raphael telitalálat volt mind zene, mind voice acting terén.
    Nekem amugy Vlaakith való első találkozás is hangulatos volt a .
    4. runomban (bár CP2077 kieg miatt pihenni fog egy kicsit) githel vagyok, éléggé adja így is az egész.

    Astarion színésze szerint még 2 órányi tartalmat nem találtak meg a playerek.
    Kiváncsi vagyok mi lesz/volt ez.
  • Kandurex
    #944
    105 óra, tactician diff, vége.

    Nagyon tetszett. Lúdbőr pillanatok:

    Raphael zenéje
    Night Song első megjelenése
  • Emet-Selch
    #943
    Igen, nagyon jó. Olvastam, hogy végre nehezítettek pár főellenségen a Tactician nehézségen. Ez nekem nagy öröm szóval megyek is vissza, hogy megnézzem most hogyan tudom lecsapni őket.

    Remélem még lesz ilyen változtatás vagy akár egy még magasabb nehézségi fokozat. :)
  • Daermon
    #942
    Megérkezett a Patch 3. Szép nagy és jó :)
  • lwb
    #941
    Kicsit vitába szállok a többiekkel: a Guardian nem annyira fontos, mármint a megjelenése. Kb a történet felénél megérted te is, hogy miért. Hagyhatod az alapon, nincs jelentősége. A szereplő, az fontos lesz, ez a megjelenés, amit generáláskor csinálsz, az nem annyira.
  • fluency
    #940
    A guardian fontos lesz, ahogy Merlin írta.

    A pénz meg, nos mivel szinte mindent el lehet lopni, nem annyira fontos (szerintem). Persze , ha nem akarsz lopni, akkor rohadt fontos, mert vannak cuccok, amiket csak árustól lehet megvenni és később már elég komoly összegeket tapsolhatsz így el. :)

    Amit érdemes összegyűjteni szerintem azok az alapanyagok. A transmutation wizard 2. szinten kap egy képességet, amivel ha megdobod a 15-ös medicine célértéket, akkor 1 helyett 2 tárgyat tudsz legyártani. Ez pl. hp potiknál vagy strength potinál jól jön.
  • MerlinW
    #939
    Guardian a fősztori része, majd meglátod miért fontos. A pénz az meg pénz. Kelleni fog. Gondolom játszottál már rpg-vel :)
  • coolpet
    #938
    Sziasztok!

    Kérdés: A játék elején a karakteralkotás után meg kellett alkotni egy guardiant is. Ő kicsoda, és miért fontos?
    Majd be fog segíteni vagy mi a szerepe?

    Más: Érdemes minden szirszart, általános cuccot, fegyvereket (értem itt sima shortbow, leather armor) összegyűjtögetni, és eladni?
    Mire fog kelleni a pénz?
  • coolpet
    #937
    Huha ha
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megölög Kagha-t, akkor mindenki meghal szinte, és üres lesz a Druidok otthona.
    Ez nem egy jó választás :)

    Mehal mindenki, a traderek, a healer, zenész, kiirtanak mindenkit :)