7670
avp10logo.png
  • Rundstedt17
    "It was as if it was begging me to kill it. "
  • Rundstedt17
    nekem az összefoglalás adta meg a kegyelemdöfést:
    "these aliens are fucking retarded"
  • Zoliz
    Ez a játék egyszerűen JÓ! 7/10

A Dead Space óta nem voltam ennyire betojva mint most bár akkor még fűvel is rásegítettem. Szal egyszerűen abbahagytam most a marine kampányt mert egyszerűen félek. Olyan dinamikus hangok jönnek ki a fejhallgatómból, hogy egyszerűen nem bírom tovább. Elmegyek.. aludni.

Kipróbáltam a predatort is ott meg a grafika miatt pilláztam, mert olyan effekteket láttam néhol, amiket még a Crysisben sem. Persze nem mindenütt tökély a graf, de néhol egyszerűen lélegzetelállító.. ahogyan a nap fentről süti a faágakat pl, ilyet még sehol nem láttam és 100% hogy nem DX9 effekt.
  • simon7108
    egyet értek veled de a Mass Effect-trol ne beszélj igy mert az igen is jo!
    és nem állok jot magamért ha valaki valami rossz szot is mond rá
  • Skyline
    Javítással lehet sőt még jó game is lehet,ha ügyesek még után is rendelhetem.
    De ahhoz nem árt majd egy legalább fél gigás patch ami azzal kezdődik hogy a predator metro goldwin mayer oroszlán soundját lecserélik az eredetire az összes kütyühangjával együtt, legalább az AvP2 mesterséges inteligenciáját visszateszik, belassítják a predatort olyanná amilyen valójában az összes filmben, visszaállítják az alien gyilkológép státuszát a boxológép státuszból,és kijavítják azt a kabaréjellegá mozgást amit a marine és a predator külsőnézetből lenyom futás címen a multiban....

A Dx11 nem érdekel,a sok beígért nagy grafikai hatásból semmi nem lett,jó ez,csak az említett dolgokat kéne nemkicsit megoldani.
    Ha más nem remélhetőleg a modderek (Már ha fog vele valaki foglalkozni -> By Rundstedt17 ).....
  • Skyline
    Tedd hozzá hogy low vagyok ahogy korábban mondtad.
  • XenHai
    Egyébként ha az mi a leg nagyobb bajotok az szerintem lehet finomítani ja vitásakkal majd (vagy is remélem)
  • aricsi
    Csak az a baj ha kitörölné vki az összes hsz-edet senkinek nem tűnne föl mert mindenki leszarja magasról hogy mit mondasz.
  • Skyline
    Íme egy alien támadás marine szemszögből,ezen szakadtam...

"The most retarded stuff I encountered on my marine campaign playthrough was when aliens would run towards me then SLOWLY turn to the side, SLOWLY jump to the wall, SLOWLY turn towards me, run towards me on the wall, SLOWLY turn and adjust back on the floor and then attack me... I mean, WHAT THE FUCKING SHIT IS THAT? And it didn't happen once, it happened all the time. "
  • Rundstedt17
    kössz a tippet
  • Skyline
    Most éppen ölelgetem magamat.

Nem nem imádom,várok csak néha nembírom ki hogy neírjak amikor nevetséges dolgokat olvasok:)
  • Skyline
    Olvass Nforce-t ott kb 20-30hsz-ből jó ha 1 pozitív van...Volt aki kiemelte hogy hardon gond nélkül tolta végig a marine részt gond nélkül,simán el lehet rohanni az alienek elől...
    Amin röhögtem az az volt hogy egy katona ordított hogy figyelmeztesse a társait a robbanásra erre odafutott a robbanás közepébe...

Igazság szerint már frankón azért olvasok ide meg oda hátha kiderül hogy ez valami elcseszett release/ a crack a szar de ahogy olvasgatom és nézem egyre kevesebb rá az esély...

Marad a Colonial marines...
  • Magiszter
    Te imádod olvasni a saját írásaidat, meg hergelni a népet igaz?
  • Skyline
    Én nem mondom hogy hülye aki mást mond csak azt hogy nulla köze van az eredeti filmekhez és igénytelen...De nem hülye..
  • Rundstedt17
    Mindig öröm olvasni a negatív kritikákat
  • Magiszter
    Fanboy= Egy játék dicsőítésével (még ha alaptalan is), képes az őrületbe kergetni másokat, hogy ilyen jó meg olyan jó, és hülye aki mást mond. Képtelen megállni egyetlen megjegyzést sem csak hogy hallassa a saját igazát.

Anti-Fanboy = Egy játék fikázásával (még ha alaptalan is), képes az őrületbe kergetni másokat, hogy ilyen rossz meg olyan rossz, és hülye aki mást mond.Képtelen megállni egyetlen megjegyzést sem csak hogy hallassa a saját igazát.

Magisz-Pedia bejegyzés. :)
  • aricsi
    Na hát mégse olyan rossz ez a game? Hogy mik nem vannak.
  • crossy104
    Egy darabig tényleg jó volt, de elkiabáltam mert a hatodik flash-nél kifagyott.Feltettem amit 4416 irt. Jó volt, nem fagyott, de a disco-hoz vagy mi a franc az ahol egy hologram táncol, kinyirtam egy rakat alient, utána kidobott a játékból.Mentés nuku! Inkább abbahagyom.....
  • Skyline
    Ideide olvasok röhögni,meg hátha lesz vmi fix vagy új release a dx11hez....Neadjisten kiderül hogy ez a release csak beta azért ilyen szar....
  • aricsi
    Te még mindig itt vagy? Hihetetlen........
  • Skyline
    A nagy visszatérés elmarad,ez a játék messze alulmarad a régi avp-knek...
  • Magiszter
    Khm.. Bioware még nem csinált olyan játékot ami rossz lett volna, és képesek felülmúlni az előző alkotásaikat is (kategórián belül). A rebelion meg csinált egy AVP-t, majd egy rakás olyan játékot aminek már a nevére sem emlékszem. Utána kiadtak egy AVP3-at mint nagy visszatérés. Hát lehetett volna még dolgozni vele, meg több energiát beleölni, bár nekem még így is tetszik. Majd talán az AVP4 úgy 10 év múlva szintén tőlük (ha csak addig meg nem szűnik.).

u.i.: Azért megnéznék egy AVP játékot a Bioware kiadásában. Sztori lenne, játékmenet szintén, grafika ugyanúgy. Kár hogy nem fogják soha megvásárolni a jogokat :(
  • Skyline
    Hát hogy a catalyst 10.2 és az sdk nem oldotta meg a flashlight problémát dx11 alatt az biztos...:)
    Dx9 alatt lehet megy neked ahogy mindenkinek,dx11 alatt viszont továbbra is fagy mindenkinek flashlightnál...
  • Prince23
    De azért tisztában legyünk azzal hogy ez a játék AAA kategóriás gammaként indult el, s sokan úgy is kezelik.
    Azért milyen fura lenne már, ha a Mass Effect (AAA) 78 és 65 pont között állna.
    Szerintme mindenki többet várt a játéktól (kritikusok + géjmörök), azért lett ez, mert mindenki hoppon maradt már aki normális ésszel rendelkezik:DD
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    jó volt, mi? hehe

Azért az valljuk be, hogy ami az AVP-vel történt az nem NORMAKÖVETŐ!!!!
  • Magiszter
    Nah. Előre is leszögezem hogy eddig csak 20-20 perceket játszottam mind a 3 fajjal. Szóval írnék egy rövid kis szösszenetet a tapasztaltakról.

Alien: Tetszik a hangulata. Az irányítása is egyszerű mint a faék, nekem pont kézre esik minden. A tutorial rész "a laborban" is jóra sikerült ahogy a dokibácsi tesztelget és kezd rájönni hogy azért van itt ész is nem csak karmok. Aztán kiszabadulunk és jöhet a gyilok. Bárki bármit mond én kb két másodperc alatt ki tudok csinálni egy fegyveres emberkét. Vagy rápottyanok a fejére aztán kivégzés, vagy mögé ugrom és úgy kivégzés, vagy egyszerűen egy pofon és egy farkalás...khm...na nem úgy :) Különösen tetszik hogy a sziszegéssel ("minek nevezzelek") el lehet csalni a csoportból az embereket és egyesével ki lehet csinálni őket. Ha pedig megsérülünk falatozunk egy kis agyvelőt. Vagy csak úgy a jó gyilkolászás után egy kis nasi. Az Alien fő fegyvere a gyorsaság, meg a pókember megszégyenítő falmászás. Ha ezt a kettőt sikeresen kombináljuk és megszokjuk hogy "feje tetejére állt a világ" akkor tényleg mi leszünk az a bizonyos nyolcadik utas.

Predator: Tutorial részt átugorva rögvest a sűrűjében találjuk magunkat. Mármint egy erdő sűrűjében. Első pár ellenfelünk amolyan "nesze gyakorolj" érzést keltett bennem. Az a 4 ember, egymástól távol, nem is igazi kihívás. Ennek ellenére funkcióját eléri, ki lehet tapasztalni hogy mi merre hány méter. A váll ágyút amit alapból meg is kapunk, talán ha kétszer használtam. Eleve összesen futja vagy 4 lövésre belőle, másodszor, elveszi a "becserkészem, frászt kapik, kinyuvvad." életérzést, amit a Ragadozó alakítása ad. És hát tényleg ragadozó. Megtéveszti, elcsalja a kiszemelt prédát, majd különös kegyetlenséggel ki is lehet nyiffantani. A hason át lévő gerincestül-a-koponyát kitépés igazán... szaftos. Meg ahogy előtte megnézi az emberünk arcát amolyan "Hmm... csinos darab, otthon asszony örülne neki." stílussal. A harc a "Serpent"-nek becézett Aliennel is jó. Mindenfelől rontanak ránk, majd egyesével-párosával próbálnak életünkre törni. Tetszik hogy lehet blokkolni, vagy megelőzni a támadást, majd visszakézből pofon-csapni, padlóra küldeni őket. Végre taktikát és reflexeket kíván a harc nem pedig megyek-ölök-megyek-ölök. Ha már ölök. A váll ágyú teszi a dolgát. Ha gyorsan sütjük el akkor is képes levinni fejet, kezet, lábat. Hát ha még feltúrbózzunk... akkor jön a csoffanás és hullik az ellen darabokra. Meg az is aki mellette áll. Hatványozottan igaz erre a fegyverre hogy ha mellé lövök is megdöglend. Szóval a másik pozitívum a darabolás lehetősége. Lehetőségünk van ugyanis hulla-gyalázni. Lábakat levágni, kart. Ami nem tetszik, hogy az energia nem tölt magától vissza (napelemes predator kellene? :D ), illetve hogy a Fókuszált ugrás, néha nagyon neccesre sikerül. Értsd pont valaminek a szélére tesz, utána ha megfordulsz/megmozdulsz már le is estél.

Marine: Hangulat a köbön. Egy kis játékfegyverrel kezdünk, ami finoman szólva is olyan mintha meztelenek lennénk. Ezért mikor először megszólal a csipogó az adrenalin löket is garantált. Szerencsére egy ideig csak az idegeinken zongorázik a mozgás-érzékelő, főleg mivel látni vélünk a szellőzőkben eltűnő árnyakat, utánunk nyúló karokat. Az első "harmadik típusú találkozás" is hangulatosra sikeredett és engem anyázásra is késztetett. :D Kispisztolyal Alient őlni, finoman szólva is nehézkes. Kell a skuló bele rendesen. A fény árnyék effektek is teszik a dolgukat, kellően sötét és nyomasztó légkört teremtve. Az elején a már vidókból ismert bárban mikor mész és elkezd pittyegni a kütyü, majd rá nézve látod hogy 1, 2, 5, 10, jelennek meg a pöttyök, autómatikusan is a Bolygó neve halál jutott az eszembe. Aztán jöhetett a gyilok és a "ratattatatata, dögölj meg, ratatatatatat". Szóval igazán élvezetes a játék ezzel a karakterrel is. Az hogy nem lehet pontozni (egyes lövés) a Pulse Rifle-al csupán apróság, hisz úgy is tárakat fogunk ellőni egy falon elkúszó árnyékra, himbálódzó vezetékekre :D

Szumma: A játék grafikája nem a legmodernebb, de a hangulat megteremtéséhez elegendő. Igazat megvallva első ránézésre olyan mintha a fejlesztő csapatot több részre osztották volna és megtiltották az egymással való kommunikációt. Ugyanis a karakterek kidolgozottsága kiváló a legmagasabb grafikai beállításokon. Ennek ellenére a pálya és az azon lévő textúrák kicsit visszamaradottak, mintha 1 hét alatt kellett volna alkotni valamit. Szerencsére azonban a pályadesign az jó, főleg a Marine kampány alatt a belső részek. Azért persze többet vártam látványban, hiszen a nagy ilyen-olyan effektek lettek beharangozva.
    A hangok a helyén vannak. Vinnyog az Alien, a Puls Rifle, kerreg a predator és anyáznak a Marine-ok. Arra nincs okom panaszkodni.
    Az irányítás is megszokható, még az alap kiosztás is kézre áll egy kis gyakorlást követően.
    Sokat lehetne még beszélni a játékról, de amit el lehet mondani hogy a hangulatot azt nagyon megteremtették. Mondom ezt úgy másfél két órányi játék után, úgy hogy mind a 3 fajt kipróbáltam.

Pozitívum:
    - HANGULAT (így nagy betűvel.)
    - Irányítás (szerintem el lett találva.)
    - Hangok
    - Karakterek kidolgozása
    - kivégzések

Negatívum:
    - Elhanyagolt pályamegjelenítés (értsd 20x20-as textúrák, kevés pályaelem.)
    - Predátornál nincs automatikus energia visszatöltés.
    - Néhol az ellenség furcsa dolgokat csinál (falba beakadó és remegő Aliennel már találkoztam párszor, illetve falnak sétáló katonával.)
    - néhol süket, vak emberek. (tényleg képtelen néha észrevenni ha ott áll melettük egy nagy, fekete, nyáladzó, hörgő xenobigyó)
    - Amíg meg nem jelenik a "tooltips"-ben valami addig nem is tudod használni (pl amíg nem mondja hogy tudod elcsalni az ellent addig ha beledöglesz se tudod használni. Még szerencse hogy hamar megkapod a lehetőségét.)

Nálam: 8/10 a pár hiba miatt, amit talán majd Peccsel/dlc-vel orvosolnak.
  • crossy104
    Én leszedtem a ma feltett catalyst 10.2-t ill. az ati stream sdk v2.01-et.Igy sem fagy.
  • bala1
    Aki Dx11-ben futtatja és flashlightal kifagy
    Szedje le ezt (Ezzel már tökéletesen megy)
    http://data.hu/get/2228257/AvP_DX11Maxthon.rar.html
  • Rundstedt17
    Én csak azt a két oldalt tartom mérvadónak,ők mernek kritizálni.
  • Deathstorm676
    Gondolom nem akarták leutánozni a 2. részt
  • neptum
    a legjobb részt is kivették az Alienneknél hogy a tojásból kikeléstől keztük itt meg egy teremetett aliennel megyünk
  • berczely
    Aki esetleg megvette, de nem kell neki az írjon privátot!

Ehhez a háttérhez mit szóltok?
  • SLICK
    aki szerint szar a játék és ezt 36 milliomodjára írja le, az ne erőltesse már tovább feleslegesen! Szándékosan lehúzni felesleges, mert egyrészt ezzel semmit nem ér el, mivel úgy sem lesz jobb tőle. És azért, hogy meglegyen az "ugye hogy megmondtam" érzése szintén felesleges. Én elfogadom a negatív kritikákat, de ha én utálok valamit nem bőgök ezen napokig. Másnak (nem pont fanoknak) még tetszhet a játék, el kell fogadni.
    És igaz az is, hogy az ember másképp áll a játékhoz, ha eredetit tart a kezében. Aki ennek ellenére is szidja, az nem más mint hype-game fan, semmit nem értékel ami kicsit se olyan... Menjen vissza CoD-ozni, Mass Effectezni, meg Crysis-ozni.
  • armageddon666

Én is így érzek... ráadásul a grafikát sem tudom élvezni, mert valamiért szaggat... lehet felteszem a 2t >.<
  • neptum
    ez a játék számomra hatamlas csalódás Predivel meg Aliennel játszottam csak de hát grafikán kívül semmi sincs számomra ami emlitésre méltó
  • D4v3
    Nekem csak direcx9-el hajlandó elindulni, de a grafikai még így is elfogadható. A marine küldetéseket toltam eddig végig, és ahogy elnézem a másik kettőé is kb. ugyanazokon a helyszíneken fog játszódni. Most vagyok 35%-nál progress-ben és 4 óránál nem játszottam többet, szóval nem lesz hosszú úgy érzem... A hangulat viszont nagyon ott van, jók a harcok, fegyverből viszont lehetne több, össz-vissz öt darabot tudtak beletenni. Holnap majd elkezdem a másik két szálat is, de tartok tőle, hogy utánuk nem fogom többet elindítani a játékot :S
  • Dzsimbao
    Itt élőben tesztelik az alien kampányt, 10 óráig.
    Marineval már játszott korábban, predi még nem volt.
  • Pretorian
    Valaki, aki nem fanboy/lipi/techbuzi, és próbálta a PC-s virágbolti verziót, dobjon már valami ojjjektiv értékelést, véleményt, elsősorban a sztoriról, a játékmenetről, és az AI-ról.
  • havast
    hihetetlen komoly pedig szerintem,megerte ra varni,es meg fogja erni az arat is...

marine kuldeteseket keztem el,1. mapon mar a sajat arnyekomtol is becsokiztam,olyan hangulata van!
  • bala1
    Na! kijött a 10.2 Catalyst. Kipróbálom gyorsan hátha történik valami változás. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=315737
  • elitehun
    Igaza van. Elmondtad egyszer hogy neked nem tetszik a játék. elmondtad kétszer aztán most vagy 50-jére mondod. Ez a te álláspontod ez mind szép és jó de ettől még másnak igenis tetszhet. És nem kell minden nap beírni 20-szor hogy szted rossz.