Aliens vs. Predator 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az meg a másik, hogy az alienek hogy a picsbe tudnak kb 0.22 másodperc alatt kétszer ütni ?

A szituáció a következõ: Jön az alien, -meglátom- lövöm a fejét. Õ erre felugrik leszúr a kicseszett farkával(a levegõbõl) én erre kicsit megbénulok, pislantok egyet õ meg még az ugrásból lesem érkezett a földre már is egy light attack és meghaltam..... és megy a kurv@ anyád. Félreértés ne essék, nem azért anyázok mert megöltek, ha szépen ölnek meg azt még meg is tapsolom. De ezek a killek nagyon gyanúsak..

Sõt olyan is volt (konkrétan az elõbbi kommentben írt gyerek csinálta ezt) Szintén alien, Air-attack kb egy szempillantásnyi idõnek a fele telt el a farok szúrás óta és light attack. Szinte úgy tûnt mintha egyszerre szúrt volna a farkával és egyszerre adott volna egy pofont. 😄D itt már kínomban röhögtem.. Nagyon ügyesen letudják csippenteni a cast-time.-ot csak szerintem ez így nem okés..

A lagg miatt lenne ? Dedikált szerver volt szóval nem voltak gondok a pingekkel, senki nem laggolt úgyhogy nem hiszem.

Tegnap nyomtam egy érdekes menetet.

Eléggé hardcore volt, tököm ki volt már a f@sszopó alienekkel, legalább is 2-vel. Volt egy Instict nevezetû gyerek, na most az elég jól játszott. A giggszer ott van, hogy szerintem nem õ volt jó, hanem valami csítet használt amitõl az alien még az alap turbónál is gyorsabb lesz. Az a gyerek normál tempóban nem mászkált, állandóan focus módban rohant de sokkal gyorsabban mint akikkel eddig találkoztam. A falon mintha dróton rángatnák úgy ugrált falról falra az aliennel.

Amikor predatorral ment, akkor pedig olyan érzésem volt mint ha auto-aimot használna. Abban a pillanatban mikor meglát-meglátom egybõl dárda a fejembe, disc a fejembe, egybõl rámugrik , elesek azt már jön a heavy attack. ráadásul predivel szintén csak only fast-run.. én pedig úgy tudom hogy ugye a karakter elfárad egy idõ után, nos ez nem tette.

Ettõl függetlenül az emberek közt hoztam az elsõ helyet, de ez a gyerek akkor sem volt tiszta szerintem...

Érdekesek ezek az alienek. Amúgy az avp2ben próbálták továbbgondolni, megmutatni, hogyan alakul át királynõvé, és mint közbülsõ állapot volt, hogy a predalien a száján keresztül nyomta le áldozataiba a lárvákat.

Következõ adásunkban a predátorok párzási szokásait tárgyaljuk, addig is írjanak és kérdezzenek.
Mai adásunkkal kapcsolatos kérdést zsuzsi96 írta:
-Ha egy facehugger rámtapad attól teherbe lehet esni?
-Igen, tanácsunk: ne tervezz hosszútávra.

Az alien mitológia szerint a xenomorf több cikluson megy keresztül.

Tojás, majd arctámadó, aki lárvát ültet a gazdatestbe, amibõl kirobban az új lény, aki örökli a gazdatest egyes tulajdonságait, és egyes források szerint még néhány emlékképét is. (pl. kutya alien, predalien, vagy az egyes regényekben felsorolt egyéb mutációk).

Ezt követõen a következõ dolog történhet

1. A xeno dolgozóként fog funkcionálni, építi, védi és szolgálja a fészket, amíg ki nem múlik.

2. A királynõ egy speciális feromont választ ki, ami néhány dolgozóban egy mutációt indít el. Ennek során speciális feromonokat választanak ki, ami miatt a fészek ellenséges lesz velük, és elûzi. A számüzetés alatt az egyed több vedlésen megy át, a kültakarója még keményebb lesz és a mérete/ereje is többszörösére nõ. Ha túléli az átalakulást, visszatér a fészekbe és a királynõ védelmezõjeként fog létezni. Õket Pretoriánként ismerjük.

3. Ha nincs királynõ, a dolgozók is tudnak tojást rakni, bár csak nagyon lassan, és egyszerre csak 1-et. Ez egészen addig megy, amíg egy királynõ ki nem kel az egyik gazdatestbõl, a filmekben is erre utaltak. Viszont a regényekben megemlítik, hogy szélsõséges esetben, ha egy dolgozó magára marad, és semmilyen más egyedet nem érez maga körül, a tojásrakás mellett a szervezetében olyan fajfenttartó "vészreakció" indul be, aminek során szép lassan királynõvé fejlõdik. Ezalatt igen véttelen, és általában ilyenkor nem is élik túl az átváltozást, mivel igen hosszú idõ, de ha sikerül, akkor királynõ lesz, és a fészek virágozhat.
Számít ám az is, hova megy az ütés... pl jobb egérgomb fejre, azonnali halál, mindegy, hogy predi vagy alien adja... Végigvittem a játékot nightmaren a Predatorral <#taps>
killecske
Helló

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A végén miért, és hogy alakul át a xenomorph?

sith7
Hát lehet, hogy csak többet kellene gyakorolni vele...

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

Lunki88
Azért ha elég ügyes vagy aliennel, akkor a hajára kenheti a marine a mozgásérzékelõjét. Engem mindig felhúz mikor látom a radaron hogy közeledik valami de egyszerûen sehol se látom, mert olyan gyorsan változtatja a helyzetét hogy mindig eltûnik a látóterembõl. 😊 Nekem se megy így teszem hozzá, de találkoztam már ilyen emberekkel...
sith7
Hát azért valami kell az alien - nek is ...
Képzeld el, ha nem tudna ilyen gyors lenni, esélye sem lenne

Nekem volt egy meccsem, 5 - en kezdtük, de mire a pálya bejött már csak ketten voltunk , dm
õ marine, én alien; pálya: asszem a piramis volt

Felment a csávó a piramis tetejére, és állt... várta mikor megyek, de mikor mentem, látott a mozgásérzékelõn, meg a szemével is, esélyem sem volt, hogy bármit is kedzjek vele...

10 - 0 lett a vége az õ javára ... szóval errõl ennyit, nem mindig az alien a nyerõ, fõleg nem napsütõtte pályán

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

HF
Normál esetben egy sima ütés levisz majdnem másfél kockát a háromból. Valamivel kevesebbet, mert 3 kis ütés kell egy embernek. Egy kis ütés után megbénulok mondjuk 0,2-0,3 másodpercig, de nem bénít meg annyira, hogy trófeakivégzéssel megöljön.
Hogyha megcsapnak farokkal, akkor lemegy egy kicsivel több mint 2 kocka, utána már megölhet a híres "e" gombbal, vagy egy sima ütéssel.
Focus attackból van 2 féle: egy ami kicsivel többet sebez egy kis ütésnél, ezután belehal a legkisebb támadásba is, bár e-betûzni nem lehet.
A másik esetben ha az ember háta mögül nagy távolságból, és magasabb helyrõl kapja a fókusz támadást, akkor elesik a földre, amialatt lehet e-betûzni, viszont ezesetben kivédi a trófeakivégzést, mert még van kb másfél kocka élete.
A predatoroknál is hasonlóan mûködik. Magával a rendszerrel tökéletesen tisztában vagyok, mégis emberrel lehetetlen megszakítani az alien farokcsapását, mert amíg az auto-célzás elkezdi követni, addig az alien rég megcsap, és kivégez, ez normális esetben úgy nézne ki, hogy megszakítod a farokcsapást, amire lenne is egy nagyon kevés idõ, de 30-40 ping fölött már gázos, ekkora ping már elég ahhoz, hogy késõ legyen ha már látod hogy készül megcsapni.
És amikor ellenem harcolnak, valahogy mindíg összejön a játékosoknak, hogy egy kis ütéstõl annyira megbénuljak, hogy mozogni sem bírok.

A stealth-killrõl még annyit, hogy annál idegesítõbb nincs, mint hogy megfordulsz, és látod hogy az alien lebeg feléd és elkap, hiába csinálsz bármit, már nyomott e-t. Sokszor reflexbõl nyomom ilyenkor a blokkolást, de azt is hiába. Mennyivel jobb lenne, hogyha ki lehetne védeni :\
Vagy az említett cooldown-t megcsinálni az e gombra...

SLICK
ezt én is szeretném tudni, én mindig mindentõl bekábulok és esélyem nincs visszaütni, mert amint az ellenfé belémver mégegyet azonnal abbamarad a támadásom. Õ meg üt tovább...

Néha nagy geciségek vannak ami már túlzottan is idegesítõ.

Kange
Ez az 1 ütéses kill rohadt fura. Néha ellenem is benyomnak, de fõként az alienek farok csapással. Nekem még egyszer sem jött össze, max. úgy, hogy elõtte ráugrás is volt, de általában még akkor is kell még egy kis ütés a halálhoz.

Amit viszont tényleg nem tudom, hogy csinálják az emberek, mikor a predator megsoroz, szó szerint! Elkezd ütni és folyamatosan 3-4 gyors ütést benyom annyi idõ alatt, amíg esetleg meg vagyok szédülve. Ezt úgy képzeljétek el, mint amikor egy bokszoló sorozatot visz be, egymás után bal-jobb-bal-jobb. Ezt hogy lehet megcsinálni???

Steam acc: kange82

HF
Éltem már át hasonlót énis.
Ha szerencséd van akkor a host a "nyertes" csapatban van, és nemfog kilépni 😄
Bár volt hogy az én netemet választotta ki egy 12es mix dm-hez, és bizony nem bírta. De ezesetben inkább az elején lépek ki.

Egyébként találkozott már valaki olyannal, hogy alienek egy szimpla ütéssel megölnek? Tegnapi ranked meccsen volt egy Lengyel játékos, aki legalább 3x így ölt meg. Egy domination volt, és 100-101-re kaptunk ki...
És rohadtul idegesítõ amit csinálnk: futkároznak össze vissza, és nyomkodják az e-betût a kis b*zik :\
Következõ patchben adnék egy jó 2-3 másodperces cooldown-t a stealthkillnek, ha sikertelen :l

Kange
Jah... Még az is! Ez a mai nap nem kedvezett, az biztos!

De ennél a meccsnél durrant el az agyam...

Kontrakcio
és a többi 30 perc szopás mikor megpróbáltunk játszani de mindig kilépett?:I

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

sith7
Ez nagyon durva ... <#wow1><#wow1><#wow1>

Fogadd együttérzésemet <#sir>

Kange
hogy a jó ***** élet ******* szájba minden kis **** ****szopó ********!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szal ilyen pipa vok. Rangsorolt meccs, elsõ vok, 25 killel, 10-es kill streak-vel ebbõl vagy 10 trophy volt. Hát nem lelépett a host 1 perccel a vége elõtt? És mennyi XP-t kaptam? 0!!!

ÁÁáááááá..... <#falbav>

sith7
Értem, akkor ez is a lag - nak róható fel, mármint a nyil késõbbi megjelenése

Akkor ezzel is megpróbálok "együttélni" <#zavart1>

Kange
Miért rossz a friendly fire? Én pont jónak tartom!
Egyrészt nem kell agyatlanul irtani mindenkit, másrészt meg megvan a következménye is. (-1 kill) Idegesítõ, valóban, de hát...

Nem egyszer volt, hogy én is úgy berosáltam a felém rohanó alien-tõl, hogy egybõl vágtam hozzá a disc-t és kiderült, hogy velem van. Néha (nálam például) késõn rakja oda felé a nyilat. (Dead-re is nem egyszer dobtam már disc-t, mert elég ugrott a semmibõl, dobás, ekkor megjelenik a nyíl én meg veszettül próbálom más irányba irányítani a disc-t... 😄

Ha kilép nincs XP sztem sem. De azokkal, akik kilépnek nem tudsz mit kezdeni. De van ellen példa is, tegnapi nagy meccs során pl. volt egy srác, egyedül állta a sarat négyünk ellen (társai kiléptek) és végigjátszotta az egészet, pedig nem lehetett túl élvezetes, mikor leállsz valakivel harcolni és még hárman ugranak Rád... 😊

Sajnos a disc ilyen. Én is azt használom, bár amikor csak lehet közelharcra megyek és ha vesztésre állok, akkor kerül elõ... 😊

sith7
Ok, de asszem erre volt egy patch, hogy megmarad az XP, pont az ilyen sok k...g miatt
Pont ranked mecssen érdekes pedig

Ird be a steam acc. - od, és megkapod a csillagot, elvileg

HF
Igen, ki lehet kapcsolni, de asszem nem ranked meccseken.
Abban az esetben ha a host kilép a rankedbõl, nem kapod meg az addig gyûjtött XP-ket, sajnos már kitapasztaltam.
A dobálózó predatorokkal sokat meg nem bírsz kezdeni, és a 30as rankról meg annyit, hogy volt egy "kiskapu", amivel meg lehetett tartani a patch elõtti összecsalt rankokat.
(Csak halkan jegyzem meg, hogy eredetim van, bár csillagom az itt nincs 😄 )

sith7
Egy kérdésem lenne:
Ezt a más játékokban csak friendly fire – nek nevezett dolgot ki lehet kapcsolni ?

Tegnap volt egy ilyen vegyes csapatos gyilkolós menet, amiben én alien a társan predator volt, és egyszer egy diszkoszt, dobott keresztül rajtunk, egyszer meg mentem feléje, hogy menjünk együtt, erre amikor a sarkon befordult, reflexbõl belémvágta a dárdát, utána irta, hogy sorry, de idegesitõ volt... meg nem értem, nem látja a fejem felett a nyilat, hogy hozzá tartozom ?

A másik ami tegnap kiakasztott, 3 alien – 3 marine, domination, mi alienek uraltunk mindent, vezettünk 30 ponttal, killekkel is mi mentünk, erre aki a host – ot adta, marine volt, kilépett...
Tudom, hogy az xp meglesz, de akkor is ez olyan óvódás színvonal
Nekem is volt olyan meccsem, amiben nem volt sok killem, sõt az elsõ predator hunt – ot -1 ponttal fejeztem be ... dehát nem ezekbõl tanul az ember ?

Harmadik kedvenc: köszöntöm a COD2 – t megunt, és ide áttelepült sniper team tagjait, akik most predator jelmezben, diszkosszal játszanak.
Kifigyeltem a csávót, nem is játszottam, mikor már rájöttem hol van, semmi mást nem csinált:
Dobás, álca, dobás, álca ... biztos izgis lehetett

Másik : nem mindig igaz, de tegnap ismét bebizonyosodott, hogy nem kell egyszerre besz...ni egy 30 – as rank – û embertõl, mert nem biztos – de volt már ilyen is sok -, hogy azért ennyi a rank – ja , mert ekkora király, hanem azért, mert napi 5-6 órát tolja a megjelenés óta, és sok kicsibõl összejött neki.

No egyelõre most más nem jut eszembe ....<#buck>

sith7
értem, köszi, na majd holnap kipróbálom

Kange
Jaja, pontosan tudod... 😊

Meghívod az embereket és a jobb felsõ sarokban lesz a csoport kilistázva.

De az is jó(én úgy szoktam), hogy közvetlenül a Steam-bõl hívod meg a kiszemelt embert. (Neve melletti lefelé mutató zöld nyilacska, majd Meghívás játékba. Vagy ha csatlakozni szeretnél valakihez, akkor ugyanitt a Csatlakozás játékhoz.
Értelem szerûen a már elindított játszmákhoz nem lehet csatlakozni, ezért érdemes még a multiplayer fõképernyõn ezt megtenni.

sith7
Ne nevess ki, azt hol állítottátok be, hogy egy game - n belül legyetek mind ?

Ranked / invite ?

sziasztok! az a problémám ,h single player módban minden elõzmény nélkül eltünt a hang az átvezetõ animációnál,és,még az összegyüjthetõ szöveges üzeneteknél is ugyanezt tapasztaltam,eddig rendesn volt mind2 most meg..... vmi megoldás rá esetleg tud vki?
Kange
Ez a mai game iszonyat nagy volt! <#vigyor1>
Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, legfõképp Lunky-nak, hogy sikeresen elherdálta a kill-jeimet... <#mf1>
De most komolyan, tényleg állati volt! Holnap folyt. köv.! <#violent><#alien>

Kontrakcio
uhh, jóat toltunk srácok. köszi a gémet, majd megismételhetnénk többször is 😊 nah , jó8.

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Lunki88
Te alap hogy ott vagy mindenütt, az örök listavezetõ. <#vigyor>
Kontrakcio
<#vigyor3> és én hol maradok -.-

Lunki88
Még rankeden is lehet jókat játszani ha összegyûl legalább 4-5 ember sg-rõl. Így sokkal több killt össze lehet szedni = több xp-t lehet szerezni. Elõbb is aláztuk az ellent mikor együtt nyomtuk (Kange lefoglalta õket predivel, én meg az áldozat mögé lopóztam aliennel és stealth kill. 😄)
sith7
Mindenkit <#vigyor2>

Beszállnák énis ezekbe a nagy game összegyülésekbe kitt kell felvennem Steamre ehhez?
Kontrakcio
<#vigyor3>

sith7
Mulasztás pótolva <#worship>

Lunki88
Bezzeg engem még vissza sem igazoltál steamen a nagy játék közepette. <#ejnye1>
kifli
hova ment a játék?
sith7
Hát most egy szavam nem lehet, 2 óra game volt, lag nélkül, volt minden deathmatch, team deathmatch, domination, predator hunt, léptem 2 szintet, volt , hogy nekem volt a legtöbb kill -em, voltam mindhárom fajjal.

Szóval király program, király játék <#eljen><#nevetes1><#vigyor2>

sith7
9 elõtt nem tudok ... <#szomoru2>

Kange
Nem jöttök játszani? Ha kell csinálok dedikált szervert, oszt nyomatunk 2v2/2v2v2/3v3 és így tovább...

sith7
Oké, értem ... <#bee1>

Kange
Ha látsz a steam-en kérdezz rá és küldöm.
(Jelenleg nem látlak aktívnak)

Sith: Értelmetlen dolgot írt, ne törõdj vele. El kell vele kis idõt társalogni, hogy megértsd a fogalmazását... <#vigyor1>

sith7
khm... ezt most nem értem teljesen ...<#confused>

Kontrakcio
szevasztok. Lunky-nak tudjátok az acc-ját. ma toltam vele azt mondta nektek megvan.pm-ben persze. köszi 😊

sith7
Hát akkor emberek, szó szó, senkinek nem jó ez a lag...

Egyszerûen nem értem miért nem nyomatják a dedikált szervert...<#rinya><#sir>

Kange
Igazad van, de mégis ebben az esetben tudsz azzal játszani, hogy elé célzol. Rengetegszer beválik, hogy pár méterrel az ellen elé célzok.

Míg predi esetében az automata célzás miatt szívsz, mint állat, szal ilyen helyzetben csak a közelharc és ugrás marad, mint mentsvár... 😊

KennyGTP
A marinnál is nagy baj a lag, mert ha kb. 150-nél nagyobb ping-van akor hiába cálzod be az ellenfelet és huzog meg a ravaszt mert 2 mp-után csapodik be a golyó de már az ellenfél rég kibelezett engem.
Szóval ha látom hogy 150-nél nagyobb pingem van, vagy késik a golyó a lõvés és a becsapodás között akkor lépek ki és keresek egy másik szervert.

http://avp2010.b13.hu/

sith7
Igen, én is azt vettem észre, hogy a lag, az legjobban az alien -t, predator - t szivatja, mig a marine ezt nem szenvedi meg nagyon, mivel, te ütsz egyet, kettõt, mondjuk levegõbe, és semmi eredmény, õ meg ráfekszik a ravaszra, és az 5., 6. skuló már talál, te meg még mindig sehol nem vagy

Tegnap volt egy olyan is, nyomom az E - t ezerrel, a predator már a levegõben, na mondom lecsúsztam róla, következõ pillanatban, már a kezemben volt...

A DeathStar vonósugara kutyaf..a volt tegnap, hozzám képest...

Szóval ez tényleg gond, mondjuk volt egy predator, aki 3 ütésbõl mindig megölt, ugorva ütött, hátrált , és ismét; de ahogy néztem õ volt a host, akkor neki gondolom nem volt lagja

Ketten is ütöttük, mint alien, és semmi... volt, hogy az álcáját se kapcsolta be ...annyira biztosra ment, tudta, hogy nyerni fog...<#confused>

Kange
Ez sajnos ismerõs probléma nekem is... 😞
Legjobban az zavar, hogy ellenem csinálják ezeket. Értem ezalatt, hogy látom, hogy ott van mögöttem az Alien, megfordulok, támadok, majd beadja ellenem a kill-t, miközben átrak jó pár méterrel korábbra... <#falbav>

Vagy pl. tegnap az egyik alien-en 3-szor átdobtam a disc-t és semmi. Pedig a harmadiknál közvetlenül elõttem volt, de a többi is telibe találta.

Persze fordított esetben, mikor alien vok megyek a marine után, felvillan az E. Ráfekszek ezerrel, már füstöl a billentyûzet, majd szépen lassan megfordul és lelõ... <#falbav>

sith7
OK <#eljen>