Kétkedés fogadta a tunguzkai UFO történetet

← ElőzőOldal 6 / 6

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Felejtsétek már el azt a szerencsétlen ufókat vazzeg! Nincsenek azt' kész, miért kell állandóan csodára várni??

I WANT TO BELIVE

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

"Registered visitors may log in to read an abstract of this article."
"Purchase this article for immediate viewing with a 7 day single article pass.
Price: US$ 30.00.*"

Ohh, kösz, hasznos linkek voltak...

Kisebb ûrszndák - akár nulkeáris meghajtással, hogy utaljak a cikkre - korábban is indulhattak volna. (Mellesleg legalább egy, de inkább már 2-3 hagyományos meghajtású ûrszonda már is elhagyta a Naprendszert, bár azok csak nagysokára fognak bárhova is érni.)

Jaja...napvitorlással...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

"a kis zöld álommanók viszik el..."

Júj. Azért a XXI.sz.-ban nem ilyen vaskalapos módon kellene már kezelni egy amúgy egyátalán nem kizárható eshetõséget. El vagy késve vagy 100 évet. A XX.sz. elsõ felében még jó poén lett volna ez, de ma már... Ma már szánalmas. Már egy ideje az emberiség számára sem lehetetlen feladat más naprendszerek felkeresése.

Azt én sem gondoltam komolyan, hogy robbanószer képzõdött rajta...
Valaki tud hasonló esetrõl? Hogy ekkorát robbant egy meteor/üstökösmag? Vagy azóta nem volt "szerencsénk" még 1 ilyen kritikus tömegû meteorhoz?
Más: mi történt volna, ha mondjuk valamelyik nagyváros felett "robban"...ma biztosan többet tudnánk errõl a "robbanós meteoritról"...
Thx a linket

Figyelmedbe ajánlom, hogy mindez egyelõre csak elmélet...

HUmanEmber a meteor mozgási energiája fedezi az szükséges energiát. Miért kell mindig TNT-re meg plasztikra gondolni a "robbanás" szó hallatán? Gondolj bele, százezer tonna lép be a légkörbe mondjuk 200000 km/h-val, vajon mekkora energiát hordozhat? A robbanás mechanizmusa igen komplex valami, nyilván figyelembe kell venni a meteor anyagán belüli hõáramot ami feszültségeket indukál a belsõ és külsõ rétegek között, az atmoszférával létrejövõ kölcsönhatást ami felhevíti a meteor elejét, a seggét meg nem stb. A melegedés hatására a meteor anyagának jelentõs része gõzzé válik, ami gondolom végül szétveti a testet. Ezt nyilván igen bonyolult modellezni, de az általános vélekedés az, hogy 100m-nél kisebb testek jó eséllyel szétrobbannak a légkörben. De ha nekem nem hiszel, nézd meg ezt: http://www.nature.com/cgi-taf/DynaPage.taf?file=/nature/journal/v424/n6946/full/nature01757_r.html&filetype=&dynoptions= vagy pl. ezt : http://earth.ast.smith.edu/courses/ast220/PPT/group07.ppt

A Föld légköre egyébként mai tudásunk szerint a kb. 100 méternél kisebb meteorokat nem engedi le a földfelszínre, feltéve, hogy azok anyaga a legelterjedtebb összetételû. Az 1908-as eset becsapódó tömege kb. azon a határon volt, hogy ha picit nagyobb, már lenne kráter. Energialeadás ("robbanás") természetesen van ilyenkor is. Az arizonai meteoritkrátert egy 50 m-es átmérõjûre becsült meteor vájta, de az speciális (vas-nikkel) anyagú volt.

Ez a baj, hogy semmi krátert sem találtak, szóval a levegõben robbant. Mitõl? Miért? A meteoritok valami robbanóanyagot is tartalmaznak? Azért valljuk be nagyot szólt.. A másik nagy meteorit amelyik az elméletek szerint a dinók kipusztulását is okozta, az bezzeg becsapódott.. meg a többi "rendes meteorit" is mindig becsapódik, vagy a levegõben elég. Ti tudtok más robbanó meteoritról vagy üstökösmagról? mert azért potyognak le szép számmal naponta... fõleg mostanában. De 1 sem robban .... vajon miért? Mi robbanhatott ekkorát? MI az a természetben elõforduló robbanóanyag ami ezt tudja? Vagy az ûrben különös áramlatok hatására 20 millió tonna TNT képzõdött az említett meteoriton?

Nexus szerinted hova tûnik az az energia amit az üstökös vagy meteor hordoz, amikor az szétesik a légkörben? Nahát, csak nem lökéshullám, fény, szétrepülõ részecskék mozgási energiája formájában szabadul fel, pont mint egy "robbanás" esetén? (Egyáltalán, mi az, hogy robbanás?) Nemnem, valószínûbb, hogy a kis zöld álommanók viszik el...

NEXUS6
Hát szerintem meg, a tudósok bekaphatják!
Amig nem tudnak mondani egy olyan reakciót, ami egy 20 Mtonnás robbanást okoz, az atomon vagy bármilyen mesterségesen keltett reakción kivül, már pedig nem tudnak ilyet mondani, addig az õ elméleteik is ugyan olyan légbõl kapottak, sõt még inkább, mint ez az ufós teória.

Nincs olyan általunk ismert természeti jelenség, ami egy üstökös, vagy meteor esetében egyszercsak ekkora robbanással járna, leszámitva persze, amikor ez a bazi nagy objektum belecspódik a földbe.

De hát itt épp ez a ciki, hogy ilyen nem volt.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Munch
E.T. Jobb vele a világ. 😄

Sephi
Most megsertetted a Janit. Valald a kovetkezmenyeket.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Egyetértek. Végre vmi izgalmas is történik és enm mindig arról olvasunk, hogy egy amerikai fejbelõtt egy arabot stb. Egyébként sztem érdekes egy cikk.
ttt ttt
Már vártam mikor fogják más tudósok minõsíteni a bejelentést.
Nem mintha én elhittem volna, de x ezer kilométerrõl a "független tudósok"-nak sem kellene nyilatkozni, mert így õk is....

Kelta
Nos, én inkább örülök hogy végre foglalkoznak vele... becsapodás(robbanás) után vagy 20 évig arra se ment senki és asszem csak egy expedicio volt arra. Mert szerintem attol függetlenül mi okozta a dolgot, igenis komolyan kutatni kéne. Ha ufo..akkor naná..ha meg meteor, akkor is

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Én sokmindenre nyitott vagyok, de egy ilyen állítással elõállni, mielõtt elõtárnák a bizonyítékokat...

E.T. phone home 😊
Service provided by T-Mobile, , the cataclysm was unavoidable by default due the unsatisfactory services… the E.T. became very angry and pressed the RED button…

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

PetruZ
Az alsó képnek semmi baja (nézz körül még pár site-on, elég sok hasonló képet látni a mai helyzetrõl), ellenben a felsõvel lehet valami, mivel a legelsõ expedíció csak 1930-ban ért a helyszínre és akkor készültek az elsõ dokumentációk... De a képen is látszanak már kisebb csenevész fák, meg fû, szóval nem készülhetett 1908-ban.
Most akkor röhögjük szét magunkat???

Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500

Sephi
Nem dehogy! A Jani kozben ment es kipucolta a terepet de nem volt mar ereje viszarakni a fakat!

Szal nyugi nem lesz semmi baj!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

a legalsó képnek szerintem semmi köze az eseményhez. Nehogy már 100 alatt nem lett semmi bajuk a kidõlt fáknak! 😮

akyyy

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Munch
A francba, leejtettem zsebkendõmet!!! UFÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sephi
A fene... aszitem nem derul ki de na nektek elarulom.... mutkor voltunk arra kirandulni es aszem elfelejtette a Jani eloltani az esti tuzet... fracba lebuktunk.

DOGMAN
Mehhe szeretem a sci-fit, és sztem ûrhajó volt 😄

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

comet
Egyébként szvsz annak kell szégyenkeznie aki elhitte amit az orosz "tudósok" mondtak...

comet
a büdöskomcsiknak akik a világot egy hatalmas náci összeevküvésnek látják!

FtranX
azt hiszem, nem kétséges, hogy kiknek van igaza...

← ElőzőOldal 6 / 6