Fable - The Lost Chapters

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
bár, ha belegondolok az Arena-t egy obsidian katana-val csináltam meg, meg lightinggal, bár leginkább karddal, huh, jó kis menet volt

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
mondjuk szvsz még az Aréna elõtt érdemes lehet azért az enflame-re is gyúrni, meg legalább 15 ezüstkulcsot összevadászni, meg amelyik Demon door-t lehet, megcsinálni

Mike
ja és még annyit, hogy az enflame közelre ható varázslat, legjobban az ellenfelek sûrûjében használható, ehhez pedig kell egy jó páncél, hogy ne feküdj ki egy-két találattól

én az Archon páncélomban besétálok szépen közéjük, néha bekapva egy-egy ütést, amitõl lemegy a healt fel centit, és amikor körémgyûltek, ütök párat a földre
nagyon kis prima varázslat 😊

Mike
1 így van ha sokat varázsolsz inkább a will pontok nõnek
2 én pajzsra ugyan tettem pontot, de szinte soha nem használtam
ellenebn a gyógyítást igen, mert az a körülötted állókat is meg tudja gyógyítani, és soxor feladat, hogy tartsd életben a célszemélyt vagy a társakat

Mike
enflame szerintem elején hanyagolandó, ugyanis ha kardozol, nem árt vlami távolsági fegyver, és mivel az ij használata elég kényelmetlen és körülményes, marad a varázslet
ami vagy a fireball, vagy a lighting
a firebalall az a baj, hogy van mikor az istennek sem akarja kijelõlni célpontnak, akit te akarsz, és csak egy irányba repülõ tûzgömb, akár ki is lehet térni elõre, addig a lghitn elõl nem tér ki senki, és minden ellenségre hat elõtted, akik addig sem mozognak
nem is akarom mondani, a védjük meg Pistikét tipisú küldetéseknél ez milyen hasznos tud lenni

Sir Quno Jedi
1. Igen, varázslónak varázsolnia kell a varázslói XP-kért.
2. Igen a pajzs csak manából viszi le a sebzést, mellette még szétcastolhatod az agyad.
3. Bugzás, néha tényleg beragadnak a gömböcskék, ilyenkor oda kell menni, néha odacsapni a fegyverrel (hátha úgy eléred), miközben tapadsz a shiftre.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mike
a luck növelése a következõképpen történhet: igénybe kell venned a save load csodákat

Mike
aha, okos!

bigapó
na, hát a szerencsejátékokat nem nekem találták ki😊) eddig mindenféle játékban vesztettem😞( a párosítós, a 21, a pénzpöckölõs, nekem mindegy, én csak veszthetek rajta... a luck-ot (már ha van ilyen) lehet növelni? vagy csak, hogy "ügyesebb" legyek ezekben. mondjuk hamiskártyás vagy ilyesmi?
ez az olcsón megveszem és drágábban eladom viszont tetszik. ezt legalább tudom is, hogy hogyan fejlesszem.
kérdéseim, melyek nem voltak benne a FAQ-ban:

1. Speciel az nem tetszik, hogy nem tudok egyenlõre hasznos varázslatokat fejleszteni (értem ez alatt pl az enflame-et), mert ugye nincs hozzá elegendõ pontom. Ezt csak úgy tudom növelni, hogy az adott támadási-fajtát erõltetem? tehát sokat varázslok? mert így több Will-pontot kapok? mert azt megfigyeltem, hogy kapok strength,will és general pontokat is. és elõször mindig ezekbõl vonja az adott fejlesztéshez a pontokat. utánna a maradékot a general-ból, ha nem lett volna elég.

2. aztán, ha felveszem mondjuk a Physical Shield-et, és használom is persze, közben lehet mást is varázsolni? leírás szerint csak akkor múlik el, ha elfogy a Mana. tehát mellette lehet használni támadó-varázslatokat (elvileg😊)
azért kérdem, mert nem akarom mindenféle "hülyeségre" elpocsékolni az XP-t. pl nem veszem fel a tûzlabdát, ha az enflame hatásosabb.

3. az ellenfelekbõl kihulló zöld csillagocskák eltûnnek egy idõ után? ezek az XP pontok ha jól sejtem, tehát jó lenne, ha nem tûnne el. lehet, hogy Én néztem be, de mintha nem mindig szedném össze õket😊) nyomom a shift-et, de volt olyan, hogy beragadt egy szikla mögé és arréb kellett mennem, hogy felszívjam.

The Matrix has you...

Sir Quno Jedi
Mert bizonyos augoknak akkor is van hatása, ha csak simán az equipped weaponodban van. Így pl. sztem. elég a nem használt másodlagos fegyverünkbe (íj, vagy kard) tenni mana és health, meg exp augot !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mike
azt látom a Tear of Avo-t hsználva, hogy akár a hátadon van, akkor is van hatása

Mike
fogalmam sincs mennyi pluszt adnak az augok. mint ahogy azt sem tudom, érdemes-e mondjuk egy viszonylag gyengébb kardba mondjuk 3 manat tenni, összeadódik-e vajon a hatásuk, vagy sem

via_mala
Ja igen, félrenéztem, azt hittem az aug-okról beszél.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Mike
az enflame egy támadó varázslat
az meg, hogy mennyit sebez, látszik amikor használod, a pirosan felröpködõ számokon a jobb alsó sarokban

via_mala
Ezt az 500-at honnan veszed? Én semmilyen konkrét információt nem tudok róla, hogy az egyes agumentation-ök SZÁMSZERÛLEG mennyit adnak a sebzéshez (Flame, Lightning, Sharpening), vagy mennyit vonnak le az ellenfél védelmébõl (Piercing), vagy hány %-kal növelik az XP (Experience), mana (Mana), egészség (Health) növekedését, visszatöltõdésének sebességét.

Egyébként szerintem a Flame meg a Lightning kb. 20-at adhat a sebzéshez.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Mike
a játék vége felé
darkwoodban van egy camp nevü hely, ott 21-ezz, hogy ki tudj izzadni egy chainmail set-et, meg mondjuk egy obsidian katanat (sima light fegyverek közül a katana tán a legnagyobbat sebzõ) már ha harcolni akarsz, és nem varázsolni. Bár mondjuk varázslás mellett is jól jön némi kézügyesség és kézifegyver ismeret

bigapó
igaz, hogy még csak most kezdtem a játékot és 18 éves kis suttyó vagyok, de egy-pár darazsat, meg banditát lenyomtam azért😊) jó kis páncélokat nyomtatok be, már várom, hogy mikor lesz ilyen nekem is.

írtó jó a grafikája, nekem pl a fák árnyéka és a beszûrõdõ napfény nagyon tetszik. igaz, hogy tényleg nincs akkora szabadság területileg, mert ugye csak kis "folyosókon" lehet közlekedni, de hát ez nem annyira lényeg szerintem. Kicsit fura ugyan az irányítás és a harc (nekem legalábbis), de hamar meg lehet szokni. Az exp. pontok szerzése és elosztása elsõre szintén bonyolultnak tûnik, de már kezdem átlátni.
jó lenne magyarítás hozzá, bár így sem vagyok elveszve😊

The Matrix has you...

bigapó
nekem úgy volt, hogy mikor beléptem a fegyverválasztás-menübe (milyen szép szó😊), akkor ott ha kiválasztod az adott fegyvert, belép egy "almenübe", ahol viselésre jelölöd ki (wield), na nekem ott volt egy másik menüpont ahol bele tudtam helyezni egy követ (amitõl most lángol a pengém😊)

The Matrix has you...

Aug-ot hogyan rakok egy fegyverhez? Ha van akkor magától megcsinálja? Vagy ez fegyverfüggõ?
Mike at home
mekkorat?

mert pl. az enflame 500-akat sebez, es mindenkit aki a korben all

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
aha
hat en nem nyilaztam soha

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Esrohnoil
264-et sebez + lightning és sharpening. Kiba nagyot üt kimaxolt accuracy-val és multi-arrowal.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Pontosan minél erõsebb vki az ellenkezõ oldalon, annál meggyõzõbb egy ilyen tett.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Én fulljó karakterrel csaltam el egyszerre 6 guildtagot, akiket 1 éjjel feláldoztam Skorm templomában, ezáltal kicsit a semleges alignment alá estem (közben megkaptam az íjat meg a többi bónuszt), majd így átmentem Avo-ékhoz és 32000 aranyért hozzájutottam a Sentinushoz. A paladin cím meg a -10 év az életkorból ezen felül nekem 2-2000 aranyba került.

via_mala
😄DD

Sir Quno Jedi
Nem paradox. Egy jófiútól ISZONYÚ bûn és kín valakit feláldozni ilyen f@szságért és vica-versa !

Mike
ezért a vacakért én ugyan fel nem áldozok senkit

via_mala
Igen, a Skorm's Bow-t kaphatod meg, ha a Chapel of Skorm-ban (Darkwood) megfelelõ idõben áldozol valakit.

Paradox módon Avo templomában full gonoszként lehet a legkevesebb pénzbõl megúszni a Sentinus megszerzését, Skorm kápolnájában pedig full jóként lehet kevesebb áldozattal megszerezni a fenti íjat.

via_mala
Kimaxolt Guile képességgel elmegyek egy kereskedõhöz. Felvásárlom tõle az összes Diamond, Emerald, stb. ékkövet egyszerre (Buy All), amit az ajánlott ár alatt ad, majd eladom neki az ajánlott áron. Ilyen módon percek alatt lehet százezreket keresni.

Sir Quno Jedi
Megölöd az elõzõ owner-t mondjuk éjszaka, aztán visszamész és megveszed.

Sir Quno Jedi
Lehet áldozni. Van ahol démona jtó kéri és ha elõtte gyilkold le az ártatlanokat, akiket odacsaltál (mondjuk a feleséged/szerelmed mikor éppen hót szerlems belé, mondjuk elõtte udvarolsz neki ott, elhalmozod ajándékokkal, flörtölsz vele, aztán mocskos módon kivégzed, de még hagyod, hogy könyörögjön az életéért elõtte), az "jó" pont, de lehet a gonoszok oltáránál is (azügyben nem tok nyilatkozni).

Mike
ja és még valami, valaki legyen kedves és dobbjon meg egy world save-vel mileõtt kimenti a fönök fiát

Mike
PC Guruban azt is olvastam, hogy üzleteket is meg lehet venni. Hogyan?

Mike
honann van neked 320 ezred?

másik, hogy nem tetszik a Tear of Avo hiába jó, akkora nagy bühüm, a Katana Hyriu jobban tetszett, de akkor meg potiont kell nyomatni

Mike
várjatok csak, van egy gonosz oltár is, lehet hogy ott áldoztak, úgy Darkwood felé, délkeleten

Mike
PC Guruban sok baromságot összeirtak
ez a világ legjobb játéka, ilyen zenét õ még nem hallott (elhiszem, hogy õ még nem) egyetlen játék ahol nem exp-ért csinálja a küldiket (nem látta akkor még sem a Gothic-ot, sem a Falloutot) nagy szabadság (szerintem elõzõ kettõben negyobb volt) engem pl. kicsit zavar, hogy a terepen nem bóklászhatok, hanem fal van, meg beakadok keritésbe, ebbe-abba

tegnap vissza kellett mennem az arénába, archon set rajtam figyelt, enflame kimaxolva, Tear of Avo kard a kézbe, hát esélyük nem volt

via_mala
Az Archon set 2. képét félre-linkeltem. Ezt akartam:

via_mala
Itt a Bright Plate készlet a Holy Warrior Helm-el (999-es a védelmem vele):

És itt az Archon set, amit Necropolis-ban találhat az egyszeri hõs egy 25 ezüstkulcsos ládában (kb. 1200-as a védelmem vele):

"Világító" rúnák a testen (a két keze viszont tényleg világít 😊

via_mala
Hát itt valami nagyon nem stimmel. Avo-nál nem kell embert áldozni, sõt a papok már akkor is rád szólnak, ha kivont kardal csörtetsz be.
Egyébként tegnap megpróbáltam, és több, mint 320.000 aranyat adakoztam, mégsem kaptam meg a Sentinus-t. Knothgale-ben meg még mindig nem tudtam megnyerni az éjszakai fight club bajnokságot.

Lady Gray-t lebuktattam, és elszökött. El lehet még valahol csípni, hogy dutyiba vágjam?

Vége a játéknak!!!
jó volt!
Amúgy a PC guruban ezt írták "talán nem kellet volna feláldoznom azt a három lányt Avo templomában...?"
Hát akkor ezt mire véljem?

jimmyjoint
Elég gyakran eltünik a felirat, vagy egy része. Van esetleg erre valami megoldás?

jimmyjoint
Köszi

Mike at home
delnek
Darkwood fele

egy baja van a TLC-nek
mi a joistenre koltsem a pontjaimat?

jimmyjoint
Hi all!

Srácok, lehet, hogy én vagyok béna, de mégis merre kell elindulni Oakvale felé?

Mike
Necropolis ezüst láda
25 kulcsos

Stark
azt hol lehet bgyüjteni?

hópihe

Mike
én meg most az Archon páncélt

via_mala
Ez még a Bright Chainmail készlet. Késõbb a Bright Plate készletre tértem át, de abból nem találtam semelyik kereskedõnél a sisakot (valszeg nem is létezik), így helyette a kereken 100-as védelmû Holy Warrior Helm-et viseltem.

Mike
kircsi a szakáll
ez melyik ruha?

via_mala
hopp, kicsit nagyok a képek, sry