3757
  • CattiBrie
    egyébként ez PVP?

mármint ez a Lyrandar szerver

még nem próbáltam belelőni a másikba :)
  • Shiwo
    ezé írtam :

"elkell dönteni, hogy olyan karit akarunk csinálni ,ami szerintünk feelinges, vagy ami maximálisan hatékony"

ha ő most elfet akar csinálni, legyen elf, max nem lesz annyira hatékony..de sztem a játékosok jó része hozzá se lő a dnd szabályrendszeréhez, ezért elég sok "kevésbé hatékony" kari van a játékban..így nem jelentene túl nagy hátrányt neki sem.. erre írtam példát, hogy érdekes lenne egy warforged sorcerer..igaz, hogy -2 cha, ergó csak 16-os neki, de ha felveszi a spellfocus-t ,akkor ugyanolyan nehéz lesz ellene megdobni a mentőt, mint egy olyannak, aki 18as karizmával rohangál, de nem vette fel, mert vmi tök más tetszett meg neki...
  • MacrosTheBlack
    Skillpontok úgy állnak össze hogy kaszt alapján kezdéskor kapsz valamennyit + szintenként az int bónuszod alapján. Na ez fighternél nem lesz túl sok, szal inkább a class skillekre gyúrj, azzal elérhetsz magas szintet is. Főleg olyanoknál, ami str alapúak, akkor annak bónusza is hozzáadódik. Intimidate asszem cha-ból jön, tök felesleges. Ugyanígy túl nagy áldozat cross skillekre pakolni (2 pontért kapsz 1-et). Ez inkább olyanoknak alternatíva, akiknek van feleseges pontjuk, pl. mágus a nagy int-jével el se tudja költeni. :)
  • Shiwo
    jah, mondhatnátok, hogy azé jó, mert nagyobb az AC..mennyivel nagyobb, mintha normál pajzsot használnál ? 1gyel ? 2vel ? na és ha jön egy óriás , ami alapból támad +14-re mert akkora az ereje ? az ellen mit számít a tower shield..vagy ha hozzádvágnak 1 tűzgolyót..ott se sokat ér..azt meg pláne nem tom, hogy figyeli a game..mert normál RPG-be csak 1 irányból véd..ergó ha rádtámad 2 lény 2 különböző irányból, akkor az 1ik ellen semmit nem ér az egész..
  • MacrosTheBlack
    Viszont Laza kifejtette hogy kard + pajzsos fájterrel fog nyomulni, tehát nem nagyon fog nyilazni, amihez amúgy is dex kéne, a kardhoz meg ugye str. Bár létezik feat amivel dex-ből számolja a közelharchoz is az AR-t (weapon finesse), csak ezzel az a baj hogy a dmg bónuszra nem hat, azt így is csak str-ből kapna, tehát sokat nem ér. Ezérd kardhoz mindenképp str kell, ami a nyilazást kizárja.
  • Shiwo
    most nem...amúgy is szaggatok, nem kéne megtetézni egy stressz-teszttel..
  • Shiwo
    harcos bármi lehet..mindennnek megvannak az előnyei...kicsi félszerzet is lehet jó harcos..csak elkell dönteni, hogy olyan karit akarunk csinálni ,ami szerintünk feelinges, vagy ami maximálisan hatékony..mondjuk sztem egy elf harcos, még ha erőből nyomul, akkor is hatékonyabb lehet, mint aki emberből csinálja, de a gép által felajánlottal..az sztem nagyon ratyi..eleve mi a tökömnek a tower shield ? csak gátolja az attack-ot..sok harcosom volt már ,de 1 se rohangált vele..meg pl főértékre asszem 17-et akart adni..az most mé jó ? ugyanúgy +3 mint a 16-os főérték..negyedik szinten igaz , hogy kapok +1-et , de sztem alacsonyabb szinten többet számít, hogy mekkora a főértékem..
  • MacrosTheBlack
    És persze a +1 feat is hasznosabb mint holmi sleep immunitás, ami asszem 5. szint felett amúgy is hatástalan (mármint a sleep spell). :) A többi elf bónusz (listen, search, spot) meg wis és int függő, ezeken a +2 bónusz se javít (ellenben pl. tolvajnak jól jöhetnek, de az kap hasonlókat halflingként is).
  • CattiBrie
    Shiwo: te most game?
  • nagypite
    Szerintem is probléma ez "a group nélkül nem tudok csinálni semmit" szitu. A másik meg, hogy marketplace után teljesen össze-vissza lehet mászkálni, csinálni questeket és ha találsz is csapatot elkezdődik a quest egyeztetés mert ahány ember annyi féle aktiv/completed quest. Talán tudtok olyat találni ami mind a hat embernek még nincs meg, de elég macerás. Ezt a játékot egy állandó group-al kéne játszani akik pl minden este 7-11-igy együtt játszanak és ugyan azokat a questeket csinálják és ugyan ott tartanak a játékban.
  • Shiwo
    harcos is nyomulhat nyillal, sőt ,sztem a legjobb nyilast is harcosból lehet összehozni..eleve a harcos sokféle lehet, nem kéne lealacsonyítani Tank-ká mint a WoW-ba..harcos nyomulhat pajzs-fegyver kombóval, 2kezes fegyverrel, lőfegyverrel...normál RPG-be a szálfegyverekkel is csunya dolgokra képes a megszakító támadás miatt (erre jó példa volt a Greyhawk-ban)..ez a jó a DnD-ben...hogy nem feltétlenül kell beskatulyázni 1 szerepbe a kasztokat..bárdból lehet jó íjász, felderítő, tásboostoló..varázslóból csatamágus, idéző vagy akár kalandor-helyettesítő is (detect secret doors, knock, mittoménmilyen varázslataik vannak a gamebe..) tank is lehet harcosból, paladinból, rangerből, barbárból, de akár papból is.. és nem minden harcos/pala/ranger/barbár tank...
  • MacrosTheBlack
    Harcosnak az elfet nem ajánlom, mert ugyan +2 dex, de -2 con is, a HP meg ugye a con-ból jön, és fontosabb mint 1-2 AC.
  • Shiwo
    hát kb.. tényleg tök idegesítő, hogy random-party-kal kell mászkálni..meg hogy 100 xp-t nem tok összeszedni, mert nincs olyan küldi, amit 1edül letok tolni, és más mmorpg-s tapasztalatok alapján meg alapvetően nem bízom a külföldiekben..

jó ez ahogy van, csak sztem bekéne rakni jópár 1személyes küldit is, ami mondjuk kevesebb xp-t ad, de nem kötelez arra, hogy party-ba menj..

amúgy nekem ami abszolute nem hiányzik , az a PVP..sajnos egyre gyakoribb ,hogy az ilyen netes játékban cheatelnek, itt legalább nem fenyeget az a veszély, hogy egy 20 szinttel kisebb csíter bedarál...meg amúgy se ragadott meg vhogy a PVP..esetleg marhulni lehet vele, pl capture the flag, csak mondjuk legyakósdi nélkül jobban bejön (pl Inscane-be imádtam... :)
  • MacrosTheBlack
    Na ez úgy néz ki, hogy minden páncélnak meg van adva meddig veszi figyelembe a dex bónuszt. Hiába van neked mondjuk 30-as dexed, mittomén +10-es módosítóval, ha felveszel egy full platet ami mondjuk csak +1-ig számolja el a dex bónuszt, akkor ugyanott vagy AC-ban mintha csak 12-es dexed lenne. Tolvajoknak meg jobb a robe szintű cuccok, amik ugyan alapból ne adnak AC-t, de lehet rajtuk enchantment, ami igen, és az hozzáadódik a dex bónuszhoz.

Vannak featek amelyhet kell előfeltétel, pl. dodge, mobility, ambidex, és hasonlók 13-as dextől elérhetők. Ugyanígy van amihez int kell! Pl. improved disram, improved parry 13-as int.

Ki kell találni mit akarsz. Azt is figyelembe kell venni hogy mennyi elkölthető pontod lesz, és azt mire akarod pakolni a későbbiekben. Pl. harcossal alapesetben str-re gyurmázol, legyen sok AR, meg +dmg. 13-as dex és int meggondolandó, mert hasznos featekhez kell, de efelett felesleges. pl. improved whirlwindet fighterrel úgysem fogsz összeszedni, 25 dex túl nagy áldozat lenne str helyett. Az ilyen featek a dex-el harcolóknak (thief, ranger) való, akiknek amúgy is az az elsődleges tulajdonságuk.

Quick draw az nyilazáshoz kell, harcosnak minek? :)
  • Shiwo
    mondjuk itt sztem anyagiakban, tapasztalatokban és szerkesztőgárdában kellene keresni a dolgokat..
    meg sztem a WoW -nak úgy ült neki a Blizzard, hogy minden más MMORPG-t lemosson..ennél meg sztem azért ültek neki, hogy legyen egy DnD-s MMORPG is a piacon, mert az jó reklám...
  • Shiwo
    eleinte nem...a későbbiekben meg már csak partyba tod megcsinálni....
  • Shiwo
    hát mondjuk wowba nekem meg pont az nem tetszett, hogy néha olyan kiba sokat kell menni 1-1 küldiért ,hogy a heréimet eluntam...hátast meg csak magas szinten lehet szerezni...egyedül a druida traveling-formja hozott gyógyírt, de azért az se egy gyalog-kakukk...szvsz a kettő között kellene megtalálni a hangsúlyt...pl. választhatod, hogy odaküld, vagy odamész...ha esetleg nem rövidítesz, akkor utközbe jön 1-2 enemy oszt legyak..

meg sztem itt azé van töltögetés, me nem tudták vagy nem akarták olyan ügyesen megoldani mint a wow-ba...
  • Shiwo
    ezzel kapcsolatban nekem is lett volna kérdésem...szerintetek mellik képzettségeket érdemes tolni ? pl. késöbb mennyit kell ugrálni vagy uszkálni ? mert egy erős harcos alapból megoldja az egyszerübbeket..meg mennyire használható a megfélemlítés ? me sztem túl sok magas karizmájú harcos nincs a játékban...

én amúgy a heal-re pakoltam, ha esetleg én maradok talpon, akkor tudjak mit kezdeni a többiekkel..meg 1-1 pontot adtam úszásra és ugrásra, hogy mégse legyen képzetlen..de sztem a keresést fogom még tuningolni, törpeként most ugyis már +7 ! et kapok rá...(+2 alap, és +5 akció-pontos képesség)

másik kérdés, hogy a játékban érvényesül-e a roham ? ill. van -e egyáltalán ?
  • QuippeR
    biztos tetszene, ha hagyná magát megszeretettni, de egyszerűen nem hagyja. nincs mit csinálnom benne. néha belépek és megnézem mi van. öt percig álldigálok, futkosok ide-oda, és ennyi. konstatálom, hogy még mindig nem történt semmi, amiért érdemes lenne random grouppal szenvednem.
    lehet az első mmorpg varázsa volt, de WoW-nál nem éreztem ezt. az ember elkezdett valamit egyedül, meglátta hogy mások is csinálják, és kialakult egy csapat. itt meg előbb kéne csapatnak alakulnia, és utána elindulni, mert minden instanced. szerintem ez nem működik olyan jól. nem rávezet, hogy csapatban menj, hanem rákényszerít.
    az összes többi solo content meg hiányzik. gondolok itt az aukciós háztól a pvp-n át a felfedezés öröméig mindenre. SoG-ban több időt töltöttem el, pedig aki látta azt a "játékot", az azt hiszem egyetért velem abban, hogy egy nagy rakás... de eldöntöttem, hogy elmegyek azokhoz a hegyekhez a horizonton, és ez lekötött másfél órára. itt erre sincs lehetőség.
  • Shiwo
    +10 Dex-szel ??? az 30-as ügyesség...
  • Shiwo
    charisma mehet lejjebb is sztem, me minek, a bölcsesség 8 még belefér, de az amúgy is szar akarat-mentő miatt, háát....elf akkor legyél sztem, ha ügyességre gyúrsz..(igaz, nehézvért gátol, de pl egy +1-es breastplate-ben már elvileg kitod használni a +4 ügyességet, és fegyverre meg csak egy weapon finesse-t kell felvenni..nagy erővel sztem a 2kezes fegyver a nyerő, mert az 1,5szeres erőbónuszt ad a sebzésre...ember harcos azért jó, mert 3 ! feattel indít, és +1 képzettségponttal..
  • Shiwo
    nálam csak enné..helyette 256-tal szaggatok...
  • Shiwo
    amúgy nekem is ez az egy bajjom..ha van is fent 3-4 magyar, a szintkülönbség miatt gyakran már nem segítenek..(tisztelet a kivételeknek, pl Tiarel)
  • s0n1c
    nekem nem a szürkeséggel van bajom, imo nagyon szép a játék (bár vannak hiányosággok, pl. egy mai mmoban nem értem miért nincs weapon sheath (gy.k.: ellehet rakni a fegyvert, aztán nem látszik a köpeny...), a fizikán is lenne még mit javítani de alapvetően azzal sincs baj, egyszerűen csak nem tetszik, hogy a playa ennyire le van korlátozva
  • Moyko
    jó lenne mert a hősiesség nem a tolvaj erőssége..
  • Moyko
    Partiba is lehet sinálni a küldiket?
  • Thanatos
    hát döntsd el te hogy a +2 dex ér többet és igy conra kell többet kötlened , meg pár immunitás, vagy pedig minden ugyanannyi és csak +1featet kapsz ember miatt (ami már +2 fighterel együtt) és +akármennyi skillpontot...
  • s0n1c
    najo csak érted, a városon kívüli területekre se te mész oda a partyddal, hanem betölti a városból... ez nekem eléggé leredukálja a hangulatot, btw a guild wars is pont ezért nem tetszik :) de gw-nek legalább van egy fő alappillére, a pvp, ebben a gameban ilyet nem véltem felfedezni, endgame az egy jó kérdés, pvp ugye nincs atm legalábbis nagyon nem foglalkoznak vele, lvl10 a cap, hát nemtom, 3-4 hetes kocka gammel bőven ellehet érni a lvl10-et
  • Laza
    Azert a kesobbi teruletek nem lesznek olyan szurkek es unottak mint a Harbor meg Marketplace. En mar jarkaltam House Jerkin (v nemtoom mar mi a neve), es ott zoldovezet van, kertek, fak, stb. Es persze nagyon durva kuldik (egy lvl6-osban voltunk, persze nem tudtunk vegigmenni :)

Egyszeruen mas. Guild Warsban meg csak a varosok kozott tudsz maszkalni (a Missionok is oda korlatozodnak)
    Egyebkent a Danger Area kuldetesek mar nem a varosban vannak, hanem alt kulso teruletek (haromszog a terkepen), a varostol tavolabb. Pl egy erdoben voltunk vmelyk nap.
    En inkabb arra lennek kivancsi, hogy milyen az endgame, egyaltalan van e.
  • Laza
    Meg annyi, hogy pl az is fejtorest okoz, melyk skillekre toljam a pontokat.
    Mert ugy Ilyen pontelosztasokkal minuszbol indul az Intimidate, talan meg a Diplomacy is.
    Nyomjam csak az uszas/ugrasra, esetleg Ballance (bar ez dupla pontert megy)?! :)
  • s0n1c
    túlságosan levan szűkítve a mozgástér, instanceba be instanceból ki kocsmába be... ez egy ideig jó de utána uncsi lesz, ráadásul ahogy olvastam off fórumon a városok közötti utazás is le lesz korlátozva egy egyszerű töltőképernyővel... szal nemtom, hiába party orientáltság azért ettől egy picit több szabadságot kellett volna beleépíteni a gameba
  • Laza
    A pontokban csak az a kulonbseg, hogy az Elf +2 Dex, -2 Con indul?!
    Fighternel az a 2 pont nem szamit olyan sokat, nem?!
    +10 Dex-el meg jo vagyok 0 Dex Bonus pancelra is.
  • Laza
    Kinek mi :)
    Szerintem meg azert jo, mert nem olyan mint a WoW (azt mar 1 eve tolom, es unom... mert unalmas ... pl mert all ugyanazok az instancek vannak)
    Itt az elmeselo kuldetesek, a dungeonok hangulata, stb nekem jobban bejon.
    Csapatot meg alt mindig talalni.
  • QuippeR
    pnp dnd-ben az ember +1 featet kap alapból, de különben jó az elf is.
  • Laza
    Vki plz, aki a DnD szabalyokkal jobban tisztaban van :)
    Mint eszrevettem, meg utananeztem, meg hallottam sokaktol, itt a kulonbozo pl pancelo, stb hasznalatahoz sokat szamit hogy melyk alapertekem es annak modositoja milyen ertekeket vesz fel.

Szoval, Fightert szeretnek, 1h kard + pajzs hasznalot.

Probalgattam, csinaltam egy uj rarit, es nagyjabol igy osztottam a pontokat (ELF):
    Str 18(+4 mod), Dex 10(+0 mod), Con 14(+2 mod), Int 10(+0 mod), Wis 8(-1), Cha 8(-1) ... Toltam az Str-re, Con-ra, es az Int-re egyet hogy ne legyen -1 modon (es ha jol olvastam kell a skillekhez is).
    Featot ugye kettot lehet valasztani, Power Attack es Quick Draw ...

Ez igy jo lesz a kesobbiekben? Vagy legyek Humannal?! (Elf jobban lennek :P)

Danke
  • QuippeR
    ja, és még mindig úgy eszi meg az 1giga RAMot, mintha ott se lenne.
  • QuippeR
    fő bajom a játékkal, hogy egyedül semmit nem lehet benne csinálni. tudom, ez egy mmorpg, és a dnd valóban a csapatokat támogatja, de akkor is. nem szeretem a PuGokat a minimális kommunikáció miatt; általában valaki megy előre mint a vaddisznó, és a chat ablak fél órán át üres. de ha nem PuGozol, akkor meg mit csinálsz? öt percig bámulod a monitort, aztán kilépsz a játékból és elindítod a WoWot...
  • CattiBrie
    szóval akkor kiiratkozom a suliból, illetve otthagyom a melóhelyet.. szakítok a barátommal... hümm, hümm csinálok időt a gém-re :):):)
  • Shiwo
  • CattiBrie
    server: Lyrandar
    name: Catti

:)

egész aranyos a game :)