3757
DnD 3.5 szabaly ismerteto (magyar),
DnD 3.5 szabalyok (angol), DnD 3.5 szabalyok update (angol)
Eberron világleírás I. (Fajok, Kasztok, Karakterisztikák)
Eberron világleírás II. (Kiemelt kasztok, Felszerelés, Élet a világban)
Eberron világleírás III. (Szervezetek, Varazstárgyak, Szörnyek)
-
MacrosTheBlack #1115 Viszont a pálinkamester szintjei nem adódtak hozzá a máguséhoz, és mindig kevés volt a DC-je. -
#1114 2kezes fegyer powa :) jah, ha vki talál mestermunka vagy plusszos greataxeot vagy mault (esetleg greatswordot) és nem használja, érdekelne a dolog és megvenném (tán elég pénzem is lesz rá :) -
#1113 Na igen, viszont ezek a karakterek inkabb PvP-re voltak nekem. :P
Ott meg csak a Palemaster, ami kritikusra immunis volt, semmi mas (No meg a trueseeing ami segithetett). -
#1112 ezt mondom...ha vki maximálisan tápolni akar, akkor szinte adott, hogy melyik kaszthoz melyik fajt választja..csak ez megöli a játékot...amúgy nem tom ki hogy van vele, de én DDO-ban is próbálom hozni a törpe feelinget..akik küldiztek már velem, azok tudhatják..jól meg is tréfáltak utána, és felnyitották alattam a hidat, hogy a vízbe essek.. :) brrr..Moradin szakállára mondom, még 1szer megfizetnek érte... -
MacrosTheBlack #1111 NWN-es tapasztalat. :P
2 fegyvernél a dmg reduce a szopás. hiába sebzel 2*5-öt, ha egy 5-ös reduce (ugye darabonként) mindkettőt benyeli. Viszont egy 10-es ütésből max a felét tudja levenni, a másik fele mindenképp talál. Ezért inkább 2 kezes kard. -
#1110 Na igen, de sosem lesz olyan jo harcos, mint egy Ork peldaul.
Ugy ott a BAB amitol nem igazan vehet nagy fegyvereket a kezebe, igaz ugyan emiatt sokkal nehezebben is talaljak el.
A felszerzetnek a legidealisabb a Rogue.
Viszont ugy konyortelen es brutalis gyilkologeppe valik, ha nem a pickpocket kepessegekre gyur valaki.
Felve tekintget allandoan mindenki hatra moge a sotet arnyokokra, ha ilyen ellensege van valahol. -
#1109 egy full intrikás kalanddal se tudott volna mit kezdeni, csak azt nem tok olyan jól mesélni..amúgy legalább szélesedett az általa használt karakterek repertoálja.. -
MacrosTheBlack #1108 Egyszerűbb ha prizma sárkányok közt kell harcolni. :) -
#1107 +15 ? hol éltek ti ? sztem a játékban a +10-ez eléred mágikus cuccokkal, már hálát adhatsz a teremtőnek.. amúgy pont ezért érdemes közelharcban csak 2kezes harchoz...sok kicsit sebzel..amúgy nem tom, hogy itt ha dexbő forgatod, megkapod-e az erőbónuszt, mert asszem 3.0-ba megkaptad, Mágus-ban nem kaptad meg, vagy csak a felét... -
MacrosTheBlack #1106 Improved 2 weapon fighthoz ezek kellenek: Two-Weapon Fighting, Ambidexterity, Base Attack Bonus +9. Ebből az ambidexhez kell 15-ös dex. Viszont 2 kezes kardnál nincs offhand, amit növelni kéne. :) -
Thanatos #1105 jah de ilyen módszerrel bárkit le tudsz szoktatni bármiről..., mesélsz neki oylat hogy enemy televan oylan gyürükkel meg nyakláncal meg egyebbekel maik 50-70%os imunitást adnak bludgegoingra mag slashra, meg piercingre és a harcos akár meg is eheti a kalapját egy ültő helyben mert esélye se lessz :P -
#1104 volt olyan haver, aki mindig ilyennel nyomult...oszt bemeséltem neki pár kalandot, csupa élőholttal, gólemmel és "megerősített" mágikus hatású páncélba bujtatott katonákkal (gyk: 25/50/75/100%, hogy megúszod a kritikust és az orv-támadást) ...le is szokott a kalandorról... -
Thanatos #1103 hát jah,de igy ahoz a feathez mivel többször támadhatsz egy körben (nem jut ezsembe a neve) is dex kell nem?
mert pl volt egy harcosom mindkét kezében egy egy kard ami 3at vagy 4et támadott körönként, azért az se votl olyan rossz :) -
MacrosTheBlack #1102 Hát nemtom, szerintem a mágus meg a varázsló az mindig is a wizard volt, a sorci az boszorkány. -
MacrosTheBlack #1101 A dex-el harcolás csak azért nem jó, mert a dmg bónuszt elfelejtheted. Azért az se mindegy hogy +15-öd vagy +0-ád van-e. :) Dex az csak nyilazni jó, tolvajnak is inkább kényszermegoldás, mert a tolvajskillekhez dex kell, ráadásul így meg van oldva az is hogy ne legyen olyan jó mint egy harcos. -
#1100 arról nem beszélve, hogy az erősebb lények nagy része valszeg immunis a megfélemlítésre... -
#1099 Na igen nekem az NWNben a PWkben(Dalakoran kivul a hulye megkotesel es sok trueseeing miatt) a legerosebb karaktereim a Roguek (pontosabban kiegeszitok utan a Shadowdancer) voltak.
A sneak attackokkal, szinte ketszer akkorakat sebeztem mint egy egy harcos, es akin nem volt trueseeing az halalra volt itelve a varazslokkal egyutt, ha kozelukbe ferkoztem (mivel a varazslatkor lesneakeli oket).Csak a Bigby volt amivel gondot lehetett okozni neki.
Ha mar magas lesz a hide es move silently akkor szerintem itt is ugyanez lesz a helyzet csak nem szabad leallni szemtol szembe harcolni senkivel.
Utes es be az arnyekba sneak modba, kulonben nem segit a magas reflex es evasion. -
Thanatos #1098 neked nem erősséged az mmo-k... :) nem csak a két átllaad ismert emberrel tudsz partyzni , olyanjnal meg még nem tlalkoztam hogy senki ne legyen...., mmo-kat nem 5en játszák egy szerveren... -
#1097 nah igen...havernak is az volt a szerencséje, hogy hálóba nyomtuk és jöttem a greataxe-ommal, mert az élőholtak ellen szívott, mint egy torkos-borz.. -
MacrosTheBlack #1096 Naigen, a cha szerintem a leggagyibb skill, gyakorlatilag kényszeríteni kell az embert hogy legalább muszájból használja, de ilyenkor inkább lemond az előnyeiről és használ mást. :) A sorcinak is olyan erőltetett a cha-ból való castolás, eléggé belemagyarázottnak érzem, semmiképp nem természetes. Játékban viszont nehéz is megvalósítani a szociális skilleket, főleg fontossá tenni azokat, így hát nem is érdekel senkit se. Ki akarja meggyőzni a szörnyeket, mikor le is ütheti xp-ért? :) -
Thanatos #1095 és iylenkor jöttek a criticalra immunis szörnyek :DDD leglaábbis én már szoptam be iylet nwnbe emlékeim szerint :PPP mongyuk ugy is legyürtem de okozott kis fejfájást :D -
#1094 én is ezt mondtam..mondjuk a "Mágus"sal lehet megzavarod a többieket...3.0-ás DnD-ben a Sorcerert fordították "Mágus"-nak és "Varázsló"-nak a Wizardot..
amúgy az igazat megvalva fingom nincs, hogy pontosan milyen képességek és képzettségek vannak a játékban...amikor a karit csináltam, konkrét Lképzelésem volt, és csak gyorsan átfutottam a többin 1szer...alapvetően a DnD 3.5-ös könyv-változatban gondolkodok, és remélem, hogy 90+ %-ban átvették a dolgokat..
-
Thanatos #1093 utána lévőket is ovlasd el..., csak a game csodálatos kiirásának az áldozata lettem :D -
MacrosTheBlack #1092 Mind arról szól, mert mint mondtam a lényeg hogy nagyon ritkán ér rá mindenki pont akkor játszani amikor te is. Felmész a szerverre, és nincs ott senki. Akkor most kikapcsolod és mással játszol? Én ilyenkor is szívesen játszanék a játékkal. -
MacrosTheBlack #1091 Initial Skill Points: (2 + INT modifier) x 4
Additional Skill Points: 2 + INT modifier (at each additional level)
Mágusnak és harcosnak egyaránt. Csak épp a mágusnak "kicsit" nagyobb az int bónusza. :)
Itt a DDO-ban kicsit kevésnek érzem a mágus skilleket, szinte mind harconak, tóvajnak meg papnak való. Hol a spellcraft, meg a craft skillek? Hogy csak a már más játékokban megvalósítottakat nézzük. -
#1090 1ébként ugyanezt írtam én is ...a cleave itt másképp müxik...Tank így is lehetek, max blokkolok HP-ból..csak gyógyítsanak :) -
#1089 hát én az elsőt favorizálom, az egyet ütök - fexik módot..(greataxe-om van és maul-om) 2 kezes harcnál már érdemesebb ügyességből (ugyis kell a feat miatt a 13-mas), és szablyával, mert annak 18-20 a zónája, gyakoribb a kritikus..iproved criticallal és éles fegyver-képességgel halálos...haver pl NWN-be ranger-ként így nyomult..kritikus zónája vmi 12-20 volt..ellenfelen leosztott 9 kritikust, pedig már a 2-tó elvileg meghalt :) -
#1088 hát itt nem tom kiknek ajánlott..eredetileg fighter/barbarian/rouge...sztem 1ik sem a hatalmas karizmájáról híres..mondjuk mi pont ezért szoktuk normál szerepjátékban engedni, hogy erőből is mehet a megfélemlítés..pl ha egy barbár felragad és megráz mint 1 rongyot -
#1087 Mi van ?
Kezdo kardal es ertekekkel, te ugyan nem sebezhettel az alvo goblinra 125-t. :P -
MacrosTheBlack #1086 Harcosból sztem a 2kezes kardos a legjobb, egyet csap és game over, nem kell neki offhand attack se. :) Criticalra szintén jobb a duplakezes, meg (imp.) cleavelni is nagyobb esélye van x sebzéssel, mint x/2-vel, meg knockolni is jobban lehet nagy fegyverrel. :) Tanknak viszont jobb a pajzsos sok HP-val, de az meg sebezni nem fog sokat. -
#1085 hát sztem a za legjobb, mikor az ember 4-5 haverjával leül jáccani, megbeszélik ki mivel lesz, és megbeszélt időben játszanak..nem jó így sztem, hogy csapattagok jönnek-mennek, keresgélni kell ezt meg azt a csapatba, és tök nem lehet hatékonyan taktikázni, mert ha még meg is érteted magad a külföldi csapattársal, akkor is könnyen lehet, hogy szarik az egészre.. pl kobold assaultra is egy ilyen "hirtelen csapat"-tal mentünk, taktika nem volt..azért elég jól megoldottuk, mert többnyire egy kupacban maradtunk...bár néha minden harciassabb kari Lrohant a koboldok után, és ottmaradtam 1edül a spellcasterekkel..majd jött 4-5 kobold...érdekes volt..még érdekesebb akkor lett volna, ha én is Lrohanok , és magukra hagyom őket...de inkább önként magamra vállaltam a testőrséget, és ha L is távolodtam picit lecsapni vmi dobálózó koboldod, gyakran hátrafordultam (így felajálnva hátam az enemy-nek és kihagyva 2-3 leosztható pofont) meg-megnézni, hogy mi a helyzet a többiekkel... csak tapasztalatok szerint nem mindenki ilyen, mint én, és hallottam már olyan harcosról, akik 1edül Lrohantak, hogy majd ledarál mindent..árkon, bokron, csapdákon át...meg is halt... -
Thanatos #1084 apropo black guard, kiváncsi vagyok hanyadik kiegben elsznek benne a prestige class-ok :) -
MacrosTheBlack #1083 Intimidate asszem a blackguardnak, meg talán a palának class skill, illetve a sorci is elboldogulhat vele, sima harcosnak felesleges. -
#1082 másik szerverrre benézhecc, bár sztem nagy lesz a szaggatás..az első monsta ? hümm..tán a tréning gólem volt..(amit úgy eltaláltam, hogy 2-est dobtam d20-on :) -
Thanatos #1081 ha egyedül akkarsz játszani akkor valami single game..., ez nem arról szol... :) -
#1080 és hol jön az első ölhető monszta?
12h után benézek... ja nem, mert nem megy ma a L szerver
namindegy :) -
Thanatos #1079 ddo-ban nincs pvp, elgalábbis tudtommal :) -
MacrosTheBlack #1078 Naigen, nekem is az egyedül csinálható dolgok hiányoznak (bár lehet hogy magasabb szinten lesz lehetőség ilyesmire is), mert tapasztalatok alapján gyakoribb hogy egyedül játszik az ember (esetleg vmi alkalmi partiban, ahol másodpercenként jönnek-mennek az emberek), mint csapatban, ha meg mindig mindenkit meg kell várni a játékhoz, az ember elunja a várakozást és F8. -
#1077 nincs PVP -
#1076 mágus ? igaz...18 neki..+4 skillpont ..kap 2+intet, az 6... rutinos játékos a kalandornak tolja fel 18-ra az ügyességét és az int-jét..ő már akkor 12-t kap (13-mat ,ha ember)..nah, nekik sok pontjuk van...