3757
  • [Jakuza]
    En tudom, nem is magamnak valaszoltam. :P
  • GodBadka
    Nos a béta szerintem nem ér nekünk véget 20-ával, mert tudtommal ez amiben mi vagyunk az EU béta és az külön van a amcsitól (tudtommal). Legalább is remélem.
    WoW-ban legalábbis így volt.

RAM-mal kapcsolatban. 1 giga ramot bizony néha megeszi a program és olyankor nagyon beszaggatt. Nem kellene neki a 1 giga RAM, csak rosszul szabadítja fel a memet. Nekem ilyenkor segít az Alt+Tab és a RAMPage-ben nyomok egy free memoryt. Rögtön lesz plussz 100 mega szabad mem és már nem is szaggat. Direkt hasonló esetekre tartok memória manager progit:)

És egy kicsi WoW még aki nem játszott esetleg a kezdetekben. Megjelenés után hónapokkal is igen sokszor lagolt csúcsidőben és nemegyszer lehaltak instance szerverek, vagy valamelyik kontinens. Ahhoz képest itt még csak egyszer vágott ki a szerver. Elég jó aránynak érzem :)
  • Shiwo
    de ha nem volt világos, akkor elvileg itt megtalálod a lap alján a leírását...
  • Shiwo
    ambidexterity-vel a negatívumokat csökkented (ambidexterity+two weapon fighting -nál -> ha bal kezedben könnyű fegyver van, akkor -2/-2 a támadásaidra, 1ébként -4/-4), míg az improved two-weapon figting még +1 támadás a "rosszabbik" kezeddel..
  • [Jakuza]
    A two handed fighting, csokkenti a tamadopont negativ modositojat, ha ket fegyverrel harcolsz.

Kétkezes harc/ Two-Weapon Fighting: Ha egy második fegyvert is forgatsz az ügyetlenebb kezedben, akkor arra a fegyverre körönként plusz egy támadást kapsz. A jobbik kezedben forgatott fegyverrel végrehajtott támadó dobásaidra -4 büntetõt kapsz, az ügyetlenebb kezedben tartott fegyverrel végzett támadásaidra -8at, de ez csak akkor ha az ugyetlenebb kezben konnyu fegyvert hordasz, normal esetben -6,-10 a buntetes (pl ket hosszukard eseteben).
    Ha megtanulod a skillt, csokkented a bunteteseket.
    Tovabb lehet fejleszteni a Ambidexterity es az Improved Two-Weapon Fightingal.

• Shiwo
    sztem miután béta, nincs teljesen jól optimalizálva minden videókarira, vagy vmi...vagy 1éb gondja van...reméljük kijavítják...1 dolog tény..amit minimál követelménynek írtak, azon még Lfut..kicsit alatta is :) tanusítom...
  • Des
    akiknek ilyen durva konfiggal akad, ott a gépükkel lehet vmi gáz. nekem Compaq nw8240-es laptopomon tökéletesen fut (P4 2Ghz, 1G ram, ati mobility firegl v5000 vagy mi), fogadókban sincs baj pedig voltam már néhány tömöttben:) highon van szinte minden..
  • Dns5000
    valaki tudja hogy a two handed fighting mit ad ? megnoveli az eselyet a glancing blownak de ez mit csinal pontosan? jobb kritikal?
  • Thanatos
    márpedig havidijas elssz én ugytudom :(
  • Kiado
    Máséról nem tudok nyilatkozni,csak a sajátomról,nekem 3GHZ 1.5 giga ram VGA Leadtak 6800 TDH és az ég világon semmi akadás nem volt.
  • Kreeder44
    Dark & Light az milyen próbáltátok már??
  • Kreeder44
    Na igein GWben is a küldik unalmasak már.A farmolások is. Egyedül az Aréna ami tartja bennem a lalket.Laza Ha nem lenne meg 1ik sem melyiket vennéd meg WoW vagy D&D mert én szerintem feladok a CoH-al jobban bejön a fantasy mint a superhősösdi vagyis nem rosz a CoH-sem csak kevés a magyar :(...
  • Laza
    Monjuk nekem lent az instakban semmi problemam sincs a jatekkal, ott rendesen megy. Csak a varosban akad.

Az hogy egyes kuldiket tobbszor vegigtolsz ... lehet jo is, rossz is.
    Igazabol normalis csapattal mehettek nalatok 1-2 szinttel magasabb helyekre.
    De pl En tegnap este csak a House D kuldiket toltam tobbszor (4db), mert nagyon jo cuccok estek ott, es a rewardok is nagyon faszanyosak voltak. A belinkelt cuccaim sokasaga onnan jott :)

Az hogy 2 het alatt lvl5 nem jelent semmitsem. Ha csak arra gondolok, hogy WoW-ban a lvl30-ig mennyi ido volt eljutni, es onnan a max 60 meddig tartott... oriasi volt a kulonbseg, sokszorosa.
  • rezes
    Hat eleg vegyesek az erzeseim ezzel a jatekkal kapcsolatban nekem is.Elso hibaja a rettenetesen kiforratlan motor es szerverek.Egyszeruen nevetseges hogy a delutani-esti orakban a jatek a jatszhatatlansagig laggol.Ahogy megjelenik egy ellenfel a kepernyom megall es kb 1/2 perc amire be tudok avatkozni a kuzdelembe , de az okat nem ertem amikor delelott es keso ejszaka a jatek majdhogynem hibatlanul fut.A masik pedig a jatekmenet.En is az 5 szint kuszoben allok de mar marhara unom ugyanazokat a kuldeteseket vegigtolni 5-6 -jara is mert a magas szintu kuldikben kivegeznek a szintemre valoakat pedig mar en vegeztem ki(akar tobbszor is).Hat nem tudom mennyire szavatos a jatek de 2 het alatt 5 szintre feltoltam a karim akkor a max 10 szintet mennyi ido alatt lehet elerni?Es ha elertem akkor mi tortenik?
  • Laza
    Csunya lenne ha 3Gh P4, 1Gb(400) RAM, 6600Gt, 2Mbit ADSL nem utne meg a req konfigot.
    Minden mas fajan megy.
  • [Jakuza]
    Nem e ?
    1 GB RAMM-al, 3800+ fole huzott AMD procival 6600GTvel akad, ugy hogy megcsak nem is full felbontasra tettem.
    Bar szerintem joreszt a memoria ehsege miatt ennyire docogos a jatek.
    Viszont azt nem ertem, hogyan indithatjak mar el a jatekot, amikor tele van buggal.
    Taskot valtok es dolgozok massal, vagy megnezek egy oldalt, a kliens nehany masodperc mulva, maris megy a levesbe.
  • [Jakuza]
    Mint en mar egy kozos party alkalmaval kifejtettem, csak akkor veszem meg a jatekot, ha nem lesz havidijas.
    Tul linearis ez egy online jatekhoz kepest.
    Nem mondom hogy rossz, de ilyen erovel barhol NWN-hatnek is az ismerosokkel.
    Mindig ugyanazt kell csinalnod, ha pl uj karaktert csinalsz, semmi randomgenerator, nehany lada pozicionalasan kivul.
    Igy szvsz nagyon hamar megfogjak unni a jatekosok.
  • Kiado
    umm szerintem gépeddel van gond,mert nekem eddig D&D 1 sec re sem akadt sehol sem,akár város,akár inn stb.
  • Laza
    Ha igy fog akadni fizetos fomaban is, elbizonytalanodom a megvetellel kapcsolatosan.
    Egyszeruen verlazito neha az 5m-enkenti egyhelyben futas, pedig igy is le kellett tolnom a graft mediumra, full open beta elott very highon toltam (mondjuk akkor 200-an voltak a szerveren, nem 2000-en :)

Egyebkent igy lvl5 kuszoben kezdem kicsit unni a csatornak es kriptak valtakozasat. Lehet tudni, hogy milyen kuldik vannak magasabb szinteken?!
  • [Jakuza]
    Akarom mondani egy het mulva.
  • [Jakuza]
    Hat, ha igy folytatodik, akkor nem fogsz sokat jatszani vele, mert ket het mulva befejezodik a beta fazis.
  • GodBadka
    Szemét vagy :)) Nem baj. Lesz nekem mindenből jobb :)
  • PiR8
    ... én cirka 5 napja várok rá... És még mindig semmi.
  • Shiwo
    ismerősömnek 3 nap volt, amíg Lküldték...
  • GodBadka
    Nem tudok bővebben :) Lehet raidet csinálni. Aki party leader volt az tuja. A 12 főt nem tudom honnan szedtem. Talán egy hintben olvastam, már nem tudom. Az meg hogy szipla küldit valószínűleg nem lehet raidbe nyomni, hanem lesznek direkt raid küldik, szerintem logikus :)
  • GodBadka
    hm. hm. :)
    http://www.ddo.com/index.php?page_id=66&pagebuilder[module]=article&pagebuilder[display_item]=196
  • Kreeder44
    na beta key nem jött de akkor türelmetlenül várom tovább :(
  • Kreeder44
    Már 1 órája elküldtem és nem kaptam meg a keyt meg semmit e-mailben :(
  • Laza
    link felul
  • Kreeder44
    HELP !! Hol tudok reggelni?
  • Laza
    Beteszek kepet 1-2 cuccrol, ezek kozul jopar ma esett, csorgassatok a nyalatokat :)))) (1-2 cucc nem kell nekem, pl pancelok kozul jopar, ha erdekel vkit keressen majd meg)
    (jpegre tomoritve, nem a jatek valos grafikaja :)

DnD Online 11 (cuccok)
  • Kreeder44
    Na király fel updatolta addig meg csináltam az accountomat.De basszus mennyi idő mire megkapom az e-mailem??...hogy visszaigazolhassam..?
  • nagypite
    Hát igen, de az kicsit zavaró, hogy kb úgy néz ki, hogy ebben a játékban van harcos-ranged, harcos-kétkezes, harcos-pajzsos a rangert és barbárt kb el lehet felejteni... Egy dex-re és str-re tápolt harcos/elf jobb ranged kari, mint egy ranger a brutál harcos skillekkel.
  • [Jakuza]
    Nem azzal van a gond, hogy RPG-kben nincs tapasztalatod, a D&D egy teljesen mas mufaj mint a tobbi "alRPG".
    Bar ezt mar leirtam, szamitogepen nincs jelenleg RPG es nagyon nehez egy kockakkal es papirral jatszando jatekot atimplementalni ide.
    Itt bizony kokemeny szerepe van a statisztikaknak es a skillek, attributumoknak valamint Feateknek.
    Mindegyik tulajdonsag kotodik a masikhoz.
    Pl: tegyuk fel, hogy te egy fegyvermester akarsz lenni (lasd NWN), tudni kell hozza, hogy milyen felteleknek kell teljesulniuk.
    Alacsony az inteligenciad, maris kizaro ok, tehat tudni kell milyen attributumokkal kell utjara inditani a karaktert.
    Vagy teszem azt, itt van a harcrendszer.
    Akarsz inditaniu egy harcost, aminel ugyebar foleg az STR (Ero) az elsodleges tenyezo, viszont szeretned, hogy szintlepesnel minnel tobb skillpontot kapjal, amiert az INT (Inteligencia a felelos) maris kompromiszumot kell kotnod.
    Tehat harc, ugye a harcrendszer D20 alapu, olyan mintha egy 20 oldalu dobokockaval guritanal. Ugyebar a harcosnal mint irtam az ero a tamadas modosito. Tehat minden 2. pontnal kap egy tamadas modositot. Ha kicsi mondjuk +3, akkor nem fogja tudni atutni mondjuk egy AC25-os (Armor Class) pancelu ellenfelnek a vedekezeset, kiveve ha 20ast dobsz a kockaval mert az egy szerencses veletlennek minosul, mert ugyebar maximum 20ast tudsz dobni egy 20as kockaval es +3 a rtamadasod, ami egyutt 23.
    Namarmost ha 25 az ellenfeled ACje ugye az magasabb szam mint a te tamadaserteked.
    Tehat ez nem egy olyan rendszer, hogy elertem a lvl2t kivalaszthatok 5 skillt aztan kesz mint a mostani MMORPGkben. Itt mindennek, mindenre kihatasa van.
    Javaslom nyalazd at a fenti linkeken talalhato valamelyik szabalykonyvet, hogy nagyjabol tisztaban legyel dolgokkal.
  • Kreeder44
    Rendben köszi az infót.Hát igen nincs nagy tapasztalatom az rpg-k benn.Guild Wars volt igazán az első amiivel komolyabban játszok és ott meg ugye csak a kasztodhoz megfelelő ruhákat veheted meg.Találni meg nem lehet :D. Még anno a papír szerepjátékban láttam a D&D-t haverjaim játszották de ekkor még FPS fan voltam.Ja igen meg City of Heroes-al játszok ami ugyszint nem hasonlít ezekre habár a készítők játszottak a D&D vel szoval lehet csempéztek bele valamit régi élményükből :D Még1szer kösz a türelmetek a játékban majd SzaZo néven leszek remélem ott is összefutok valakivel és segít majd 1 picit.
  • [Jakuza]
    A barmelyik karaktertipus az elozo hozzaszolasban az altalad leirt Tolvaj es Ijasz karakterre vonatkozik.
  • [Jakuza]
    Ha ilyeneket kerdezel, akkor valoszinuleg nem vagy tisztaban a D&D szabalyaival.
    Nem latszodik a hur az ijon.
    Amugy javaslom, ha barmelyik karaktertipust inditod, minimum legyen 16Dexterityje, en mondjuk inkabb 18al es 12-14 STR inditanam ha ijasz, karizma nem fontos nekik maradhat 8-on.
    A masik fontos dolog, hogy mindenkeppen kell nekik a Weapon Finesse, igy a dexterity fog szamitani naluk a tamadas modositonak, olyan fegyvereknel, mint rovidkard,tor,rapier stb. Ja es megvalami, ne akarj nehezpancelt rajuk tenni, mert azoknak dex modositojuk van, tehat minnel nagyobb a pancel , annal jobban veszited el az ugyesseged.
  • Kreeder44
    Jaja igazad van . Kipróbálom előbb. Mindegyik kaszt kipróbálható ugye? Egy fontos kérdés ijj mániás vagyok ilyen játékokban... látszik a húr az ijjon , + bele áll az ellen be vagy csak mutatja h eltalálta?? Na hozom a szokásos értelmes kérdéseimet ...Ohh mág van 1 és fél órám mire lejön addig tuti kérdezek még ertemes dolgokat... ja igen melyik a jobb Rogue vs Ranger?? A Rogue tud érvényesülni a partykon?? Mit tud tolvajkodi??
  • Thanatos
    hm, ezekről a raidekről mgé nem hallotam, bővebben? :)
  • GodBadka
    4-8 emberke, akikből általában rendelkezésre áll a megfelelő számú :)) Remélem így már érthetőbb. Amúgy itt is lehet csinálni raidet. Bár gondolom az csak spéci küldikhez van. Azok 12 fősek is lehetnek. Ha jól tudom.