Dungeons & Dragons Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah de ilyen módszerrel bárkit le tudsz szoktatni bármirõl..., mesélsz neki oylat hogy enemy televan oylan gyürükkel meg nyakláncal meg egyebbekel maik 50-70%os imunitást adnak bludgegoingra mag slashra, meg piercingre és a harcos akár meg is eheti a kalapját egy ültõ helyben mert esélye se lessz 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Shiwo
volt olyan haver, aki mindig ilyennel nyomult...oszt bemeséltem neki pár kalandot, csupa élõholttal, gólemmel és "megerõsített" mágikus hatású páncélba bujtatott katonákkal (gyk: 25/50/75/100%, hogy megúszod a kritikust és az orv-támadást) ...le is szokott a kalandorról...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

hát jah,de igy ahoz a feathez mivel többször támadhatsz egy körben (nem jut ezsembe a neve) is dex kell nem?
mert pl volt egy harcosom mindkét kezében egy egy kard ami 3at vagy 4et támadott körönként, azért az se votl olyan rossz 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hát nemtom, szerintem a mágus meg a varázsló az mindig is a wizard volt, a sorci az boszorkány.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

A dex-el harcolás csak azért nem jó, mert a dmg bónuszt elfelejtheted. Azért az se mindegy hogy +15-öd vagy +0-ád van-e. 😊 Dex az csak nyilazni jó, tolvajnak is inkább kényszermegoldás, mert a tolvajskillekhez dex kell, ráadásul így meg van oldva az is hogy ne legyen olyan jó mint egy harcos.

Shiwo
arról nem beszélve, hogy az erõsebb lények nagy része valszeg immunis a megfélemlítésre...

[Jakuza]
Na igen nekem az NWNben a PWkben(Dalakoran kivul a hulye megkotesel es sok trueseeing miatt) a legerosebb karaktereim a Roguek (pontosabban kiegeszitok utan a Shadowdancer) voltak.
A sneak attackokkal, szinte ketszer akkorakat sebeztem mint egy egy harcos, es akin nem volt trueseeing az halalra volt itelve a varazslokkal egyutt, ha kozelukbe ferkoztem (mivel a varazslatkor lesneakeli oket).Csak a Bigby volt amivel gondot lehetett okozni neki.
Ha mar magas lesz a hide es move silently akkor szerintem itt is ugyanez lesz a helyzet csak nem szabad leallni szemtol szembe harcolni senkivel.
Utes es be az arnyekba sneak modba, kulonben nem segit a magas reflex es evasion.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

neked nem erõsséged az mmo-k... 😊 nem csak a két átllaad ismert emberrel tudsz partyzni , olyanjnal meg még nem tlalkoztam hogy senki ne legyen...., mmo-kat nem 5en játszák egy szerveren...

Shiwo
nah igen...havernak is az volt a szerencséje, hogy hálóba nyomtuk és jöttem a greataxe-ommal, mert az élõholtak ellen szívott, mint egy torkos-borz..

Naigen, a cha szerintem a leggagyibb skill, gyakorlatilag kényszeríteni kell az embert hogy legalább muszájból használja, de ilyenkor inkább lemond az elõnyeirõl és használ mást. 😊 A sorcinak is olyan erõltetett a cha-ból való castolás, eléggé belemagyarázottnak érzem, semmiképp nem természetes. Játékban viszont nehéz is megvalósítani a szociális skilleket, fõleg fontossá tenni azokat, így hát nem is érdekel senkit se. Ki akarja meggyõzni a szörnyeket, mikor le is ütheti xp-ért? 😊

és iylenkor jöttek a criticalra immunis szörnyek 😄DD leglaábbis én már szoptam be iylet nwnbe emlékeim szerint 😛PP mongyuk ugy is legyürtem de okozott kis fejfájást 😄

Shiwo
én is ezt mondtam..mondjuk a "Mágus"sal lehet megzavarod a többieket...3.0-ás DnD-ben a Sorcerert fordították "Mágus"-nak és "Varázsló"-nak a Wizardot..
amúgy az igazat megvalva fingom nincs, hogy pontosan milyen képességek és képzettségek vannak a játékban...amikor a karit csináltam, konkrét Lképzelésem volt, és csak gyorsan átfutottam a többin 1szer...alapvetõen a DnD 3.5-ös könyv-változatban gondolkodok, és remélem, hogy 90+ %-ban átvették a dolgokat..

utána lévõket is ovlasd el..., csak a game csodálatos kiirásának az áldozata lettem 😄

Mind arról szól, mert mint mondtam a lényeg hogy nagyon ritkán ér rá mindenki pont akkor játszani amikor te is. Felmész a szerverre, és nincs ott senki. Akkor most kikapcsolod és mással játszol? Én ilyenkor is szívesen játszanék a játékkal.

Initial Skill Points: (2 + INT modifier) x 4
Additional Skill Points: 2 + INT modifier (at each additional level)

Mágusnak és harcosnak egyaránt. Csak épp a mágusnak "kicsit" nagyobb az int bónusza. 😊

Itt a DDO-ban kicsit kevésnek érzem a mágus skilleket, szinte mind harconak, tóvajnak meg papnak való. Hol a spellcraft, meg a craft skillek? Hogy csak a már más játékokban megvalósítottakat nézzük.

Shiwo
1ébként ugyanezt írtam én is ...a cleave itt másképp müxik...Tank így is lehetek, max blokkolok HP-ból..csak gyógyítsanak 😊

Shiwo
hát én az elsõt favorizálom, az egyet ütök - fexik módot..(greataxe-om van és maul-om) 2 kezes harcnál már érdemesebb ügyességbõl (ugyis kell a feat miatt a 13-mas), és szablyával, mert annak 18-20 a zónája, gyakoribb a kritikus..iproved criticallal és éles fegyver-képességgel halálos...haver pl NWN-be ranger-ként így nyomult..kritikus zónája vmi 12-20 volt..ellenfelen leosztott 9 kritikust, pedig már a 2-tó elvileg meghalt 😊

Shiwo
hát itt nem tom kiknek ajánlott..eredetileg fighter/barbarian/rouge...sztem 1ik sem a hatalmas karizmájáról híres..mondjuk mi pont ezért szoktuk normál szerepjátékban engedni, hogy erõbõl is mehet a megfélemlítés..pl ha egy barbár felragad és megráz mint 1 rongyot

[Jakuza]
Mi van ?
Kezdo kardal es ertekekkel, te ugyan nem sebezhettel az alvo goblinra 125-t. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Harcosból sztem a 2kezes kardos a legjobb, egyet csap és game over, nem kell neki offhand attack se. 😊 Criticalra szintén jobb a duplakezes, meg (imp.) cleavelni is nagyobb esélye van x sebzéssel, mint x/2-vel, meg knockolni is jobban lehet nagy fegyverrel. 😊 Tanknak viszont jobb a pajzsos sok HP-val, de az meg sebezni nem fog sokat.

Shiwo
hát sztem a za legjobb, mikor az ember 4-5 haverjával leül jáccani, megbeszélik ki mivel lesz, és megbeszélt idõben játszanak..nem jó így sztem, hogy csapattagok jönnek-mennek, keresgélni kell ezt meg azt a csapatba, és tök nem lehet hatékonyan taktikázni, mert ha még meg is érteted magad a külföldi csapattársal, akkor is könnyen lehet, hogy szarik az egészre.. pl kobold assaultra is egy ilyen "hirtelen csapat"-tal mentünk, taktika nem volt..azért elég jól megoldottuk, mert többnyire egy kupacban maradtunk...bár néha minden harciassabb kari Lrohant a koboldok után, és ottmaradtam 1edül a spellcasterekkel..majd jött 4-5 kobold...érdekes volt..még érdekesebb akkor lett volna, ha én is Lrohanok , és magukra hagyom õket...de inkább önként magamra vállaltam a testõrséget, és ha L is távolodtam picit lecsapni vmi dobálózó koboldod, gyakran hátrafordultam (így felajálnva hátam az enemy-nek és kihagyva 2-3 leosztható pofont) meg-megnézni, hogy mi a helyzet a többiekkel... csak tapasztalatok szerint nem mindenki ilyen, mint én, és hallottam már olyan harcosról, akik 1edül Lrohantak, hogy majd ledarál mindent..árkon, bokron, csapdákon át...meg is halt...

apropo black guard, kiváncsi vagyok hanyadik kiegben elsznek benne a prestige class-ok 😊

Intimidate asszem a blackguardnak, meg talán a palának class skill, illetve a sorci is elboldogulhat vele, sima harcosnak felesleges.

Shiwo
másik szerverrre benézhecc, bár sztem nagy lesz a szaggatás..az elsõ monsta ? hümm..tán a tréning gólem volt..(amit úgy eltaláltam, hogy 2-est dobtam d20-on 😊

ha egyedül akkarsz játszani akkor valami single game..., ez nem arról szol... 😊

CattiBrie
és hol jön az elsõ ölhetõ monszta?

12h után benézek... ja nem, mert nem megy ma a L szerver

namindegy 😊

[/spam]™

ddo-ban nincs pvp, elgalábbis tudtommal 😊

Naigen, nekem is az egyedül csinálható dolgok hiányoznak (bár lehet hogy magasabb szinten lesz lehetõség ilyesmire is), mert tapasztalatok alapján gyakoribb hogy egyedül játszik az ember (esetleg vmi alkalmi partiban, ahol másodpercenként jönnek-mennek az emberek), mint csapatban, ha meg mindig mindenkit meg kell várni a játékhoz, az ember elunja a várakozást és F8.

Shiwo
nincs PVP

Shiwo
mágus ? igaz...18 neki..+4 skillpont ..kap 2+intet, az 6... rutinos játékos a kalandornak tolja fel 18-ra az ügyességét és az int-jét..õ már akkor 12-t kap (13-mat ,ha ember)..nah, nekik sok pontjuk van...

CattiBrie
egyébként ez PVP?

mármint ez a Lyrandar szerver

még nem próbáltam belelõni a másikba 😊

[/spam]™

Shiwo
ezé írtam :

"elkell dönteni, hogy olyan karit akarunk csinálni ,ami szerintünk feelinges, vagy ami maximálisan hatékony"

ha õ most elfet akar csinálni, legyen elf, max nem lesz annyira hatékony..de sztem a játékosok jó része hozzá se lõ a dnd szabályrendszeréhez, ezért elég sok "kevésbé hatékony" kari van a játékban..így nem jelentene túl nagy hátrányt neki sem.. erre írtam példát, hogy érdekes lenne egy warforged sorcerer..igaz, hogy -2 cha, ergó csak 16-os neki, de ha felveszi a spellfocus-t ,akkor ugyanolyan nehéz lesz ellene megdobni a mentõt, mint egy olyannak, aki 18as karizmával rohangál, de nem vette fel, mert vmi tök más tetszett meg neki...

Skillpontok úgy állnak össze hogy kaszt alapján kezdéskor kapsz valamennyit + szintenként az int bónuszod alapján. Na ez fighternél nem lesz túl sok, szal inkább a class skillekre gyúrj, azzal elérhetsz magas szintet is. Fõleg olyanoknál, ami str alapúak, akkor annak bónusza is hozzáadódik. Intimidate asszem cha-ból jön, tök felesleges. Ugyanígy túl nagy áldozat cross skillekre pakolni (2 pontért kapsz 1-et). Ez inkább olyanoknak alternatíva, akiknek van feleseges pontjuk, pl. mágus a nagy int-jével el se tudja költeni. 😊

Shiwo
jah, mondhatnátok, hogy azé jó, mert nagyobb az AC..mennyivel nagyobb, mintha normál pajzsot használnál ? 1gyel ? 2vel ? na és ha jön egy óriás , ami alapból támad +14-re mert akkora az ereje ? az ellen mit számít a tower shield..vagy ha hozzádvágnak 1 tûzgolyót..ott se sokat ér..azt meg pláne nem tom, hogy figyeli a game..mert normál RPG-be csak 1 irányból véd..ergó ha rádtámad 2 lény 2 különbözõ irányból, akkor az 1ik ellen semmit nem ér az egész..

Viszont Laza kifejtette hogy kard + pajzsos fájterrel fog nyomulni, tehát nem nagyon fog nyilazni, amihez amúgy is dex kéne, a kardhoz meg ugye str. Bár létezik feat amivel dex-bõl számolja a közelharchoz is az AR-t (weapon finesse), csak ezzel az a baj hogy a dmg bónuszra nem hat, azt így is csak str-bõl kapna, tehát sokat nem ér. Ezérd kardhoz mindenképp str kell, ami a nyilazást kizárja.

Shiwo
most nem...amúgy is szaggatok, nem kéne megtetézni egy stressz-teszttel..

Shiwo
harcos bármi lehet..mindennnek megvannak az elõnyei...kicsi félszerzet is lehet jó harcos..csak elkell dönteni, hogy olyan karit akarunk csinálni ,ami szerintünk feelinges, vagy ami maximálisan hatékony..mondjuk sztem egy elf harcos, még ha erõbõl nyomul, akkor is hatékonyabb lehet, mint aki emberbõl csinálja, de a gép által felajánlottal..az sztem nagyon ratyi..eleve mi a tökömnek a tower shield ? csak gátolja az attack-ot..sok harcosom volt már ,de 1 se rohangált vele..meg pl fõértékre asszem 17-et akart adni..az most mé jó ? ugyanúgy +3 mint a 16-os fõérték..negyedik szinten igaz , hogy kapok +1-et , de sztem alacsonyabb szinten többet számít, hogy mekkora a fõértékem..

És persze a +1 feat is hasznosabb mint holmi sleep immunitás, ami asszem 5. szint felett amúgy is hatástalan (mármint a sleep spell). 😊 A többi elf bónusz (listen, search, spot) meg wis és int függõ, ezeken a +2 bónusz se javít (ellenben pl. tolvajnak jól jöhetnek, de az kap hasonlókat halflingként is).

CattiBrie
Shiwo: te most game?

[/spam]™

Szerintem is probléma ez "a group nélkül nem tudok csinálni semmit" szitu. A másik meg, hogy marketplace után teljesen össze-vissza lehet mászkálni, csinálni questeket és ha találsz is csapatot elkezdõdik a quest egyeztetés mert ahány ember annyi féle aktiv/completed quest. Talán tudtok olyat találni ami mind a hat embernek még nincs meg, de elég macerás. Ezt a játékot egy állandó group-al kéne játszani akik pl minden este 7-11-igy együtt játszanak és ugyan azokat a questeket csinálják és ugyan ott tartanak a játékban.

Shiwo
harcos is nyomulhat nyillal, sõt ,sztem a legjobb nyilast is harcosból lehet összehozni..eleve a harcos sokféle lehet, nem kéne lealacsonyítani Tank-ká mint a WoW-ba..harcos nyomulhat pajzs-fegyver kombóval, 2kezes fegyverrel, lõfegyverrel...normál RPG-be a szálfegyverekkel is csunya dolgokra képes a megszakító támadás miatt (erre jó példa volt a Greyhawk-ban)..ez a jó a DnD-ben...hogy nem feltétlenül kell beskatulyázni 1 szerepbe a kasztokat..bárdból lehet jó íjász, felderítõ, tásboostoló..varázslóból csatamágus, idézõ vagy akár kalandor-helyettesítõ is (detect secret doors, knock, mittoménmilyen varázslataik vannak a gamebe..) tank is lehet harcosból, paladinból, rangerbõl, barbárból, de akár papból is.. és nem minden harcos/pala/ranger/barbár tank...

Harcosnak az elfet nem ajánlom, mert ugyan +2 dex, de -2 con is, a HP meg ugye a con-ból jön, és fontosabb mint 1-2 AC.

Shiwo
hát kb.. tényleg tök idegesítõ, hogy random-party-kal kell mászkálni..meg hogy 100 xp-t nem tok összeszedni, mert nincs olyan küldi, amit 1edül letok tolni, és más mmorpg-s tapasztalatok alapján meg alapvetõen nem bízom a külföldiekben..

jó ez ahogy van, csak sztem bekéne rakni jópár 1személyes küldit is, ami mondjuk kevesebb xp-t ad, de nem kötelez arra, hogy party-ba menj..

amúgy nekem ami abszolute nem hiányzik , az a PVP..sajnos egyre gyakoribb ,hogy az ilyen netes játékban cheatelnek, itt legalább nem fenyeget az a veszély, hogy egy 20 szinttel kisebb csíter bedarál...meg amúgy se ragadott meg vhogy a PVP..esetleg marhulni lehet vele, pl capture the flag, csak mondjuk legyakósdi nélkül jobban bejön (pl Inscane-be imádtam... 😊

Na ez úgy néz ki, hogy minden páncélnak meg van adva meddig veszi figyelembe a dex bónuszt. Hiába van neked mondjuk 30-as dexed, mittomén +10-es módosítóval, ha felveszel egy full platet ami mondjuk csak +1-ig számolja el a dex bónuszt, akkor ugyanott vagy AC-ban mintha csak 12-es dexed lenne. Tolvajoknak meg jobb a robe szintû cuccok, amik ugyan alapból ne adnak AC-t, de lehet rajtuk enchantment, ami igen, és az hozzáadódik a dex bónuszhoz.

Vannak featek amelyhet kell elõfeltétel, pl. dodge, mobility, ambidex, és hasonlók 13-as dextõl elérhetõk. Ugyanígy van amihez int kell! Pl. improved disram, improved parry 13-as int.

Ki kell találni mit akarsz. Azt is figyelembe kell venni hogy mennyi elkölthetõ pontod lesz, és azt mire akarod pakolni a késõbbiekben. Pl. harcossal alapesetben str-re gyurmázol, legyen sok AR, meg +dmg. 13-as dex és int meggondolandó, mert hasznos featekhez kell, de efelett felesleges. pl. improved whirlwindet fighterrel úgysem fogsz összeszedni, 25 dex túl nagy áldozat lenne str helyett. Az ilyen featek a dex-el harcolóknak (thief, ranger) való, akiknek amúgy is az az elsõdleges tulajdonságuk.

Quick draw az nyilazáshoz kell, harcosnak minek? 😊

Shiwo
mondjuk itt sztem anyagiakban, tapasztalatokban és szerkesztõgárdában kellene keresni a dolgokat..
meg sztem a WoW -nak úgy ült neki a Blizzard, hogy minden más MMORPG-t lemosson..ennél meg sztem azért ültek neki, hogy legyen egy DnD-s MMORPG is a piacon, mert az jó reklám...

Shiwo
eleinte nem...a késõbbiekben meg már csak partyba tod megcsinálni....

Shiwo
hát mondjuk wowba nekem meg pont az nem tetszett, hogy néha olyan kiba sokat kell menni 1-1 küldiért ,hogy a heréimet eluntam...hátast meg csak magas szinten lehet szerezni...egyedül a druida traveling-formja hozott gyógyírt, de azért az se egy gyalog-kakukk...szvsz a kettõ között kellene megtalálni a hangsúlyt...pl. választhatod, hogy odaküld, vagy odamész...ha esetleg nem rövidítesz, akkor utközbe jön 1-2 enemy oszt legyak..

meg sztem itt azé van töltögetés, me nem tudták vagy nem akarták olyan ügyesen megoldani mint a wow-ba...

Shiwo
ezzel kapcsolatban nekem is lett volna kérdésem...szerintetek mellik képzettségeket érdemes tolni ? pl. késöbb mennyit kell ugrálni vagy uszkálni ? mert egy erõs harcos alapból megoldja az egyszerübbeket..meg mennyire használható a megfélemlítés ? me sztem túl sok magas karizmájú harcos nincs a játékban...

én amúgy a heal-re pakoltam, ha esetleg én maradok talpon, akkor tudjak mit kezdeni a többiekkel..meg 1-1 pontot adtam úszásra és ugrásra, hogy mégse legyen képzetlen..de sztem a keresést fogom még tuningolni, törpeként most ugyis már +7 ! et kapok rá...(+2 alap, és +5 akció-pontos képesség)

másik kérdés, hogy a játékban érvényesül-e a roham ? ill. van -e egyáltalán ?

QuippeR
biztos tetszene, ha hagyná magát megszeretettni, de egyszerûen nem hagyja. nincs mit csinálnom benne. néha belépek és megnézem mi van. öt percig álldigálok, futkosok ide-oda, és ennyi. konstatálom, hogy még mindig nem történt semmi, amiért érdemes lenne random grouppal szenvednem.
lehet az elsõ mmorpg varázsa volt, de WoW-nál nem éreztem ezt. az ember elkezdett valamit egyedül, meglátta hogy mások is csinálják, és kialakult egy csapat. itt meg elõbb kéne csapatnak alakulnia, és utána elindulni, mert minden instanced. szerintem ez nem mûködik olyan jól. nem rávezet, hogy csapatban menj, hanem rákényszerít.
az összes többi solo content meg hiányzik. gondolok itt az aukciós háztól a pvp-n át a felfedezés öröméig mindenre. SoG-ban több idõt töltöttem el, pedig aki látta azt a "játékot", az azt hiszem egyetért velem abban, hogy egy nagy rakás... de eldöntöttem, hogy elmegyek azokhoz a hegyekhez a horizonton, és ez lekötött másfél órára. itt erre sincs lehetõség.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Shiwo
+10 Dex-szel ??? az 30-as ügyesség...