3757
  • MarkBlade
    És még annyit hogy lényegesen gyorsabb is volt nem kellett összeadni szorozgatni egy csata 1 óra a d&d pedig gyorsabb és emberbarátabb..
  • MarkBlade
    Nem akarlak megsérteni de a szerepjátékos tápolás az a mesélőn múlik.. Az tény hogy a MAGUS elég jó rendszert és világot dolgozott ki de tápolni ott is lehet.Emlékez csak vissza a Varázsló mozaik mágia vagy az elf ijász kritikus lövéseire.. Bárkit bármikor egy mozdulattal megöltek. De a lényeg akkor is a mesélő! A 3-as d&d szabályok pedig nagyon jók.. sokal többet hoz ki a gameből.. Próbáld ki az NWN-t egy jó partyval és egy élő mesélővel..
  • Lord Zax
    A MAGUS renszere ezerszer fejletteb, kidolgozottab volt. A világa is nagyobb, és sokkal jobb volt. Valosághübb, nem mint a dnd hogy 4. szinten már sárkányt ölhetsz, meg +3as minden cuccod. Játszottunk azt is párszor (original questekkel) de hamar meguntuk. Túl egyszerü és tulvan tápolva. Az más kérdés hogy mostmár áttették dnd rendszerébe Magusban is, szal egyaz egyben ugyanaz (sajna uj céghez kerültek a jogok, és minél több pénzt akartak kihuzni belölle másollással, és semmi uj ötlettel. Szerintem nem sikerült).
    A beta teszt meg holnap estig tart hivatalos oldal szerint. Már mostis alig van bent valaki, nemtudok egy partyt összehozni 8-as szinten.
    Kiváncsi leszek mennyien veszik meg. Nem mondom hogy rossz játék, de nemis jo. Sokkal többet kilehetett volna hozni belölle.
  • Csatti
    Customers who preorder the game and register their pre-order key will be able to enter the game early in the Head Start Event that begins Feb. 28 and gain additional items and benefits. For more information, visit the pre-order page!

Ez az EU változatra vonatkozik. Teljes hír 20-ikai dátummal van fent.
  • GodBadka
    Ühüm. Én varázslóról írtam? Azzal is ment minden egyedül? :)
  • [Jakuza]
    Mindet megcsinaltam es az a meglepobb, hogy egy Elf koszaval.
    Szerencsetlen party tarsakat, mar nagyon sajnalom alig jut nekik valami az enemykbol. ;PPPP
  • GodBadka
    És jó volt? :)
    MEg csak az első két részt, vagy mind a 4-et?
  • Arwenke
    De ez az amcsi jatekra vonatkozik, mi a helyzet az EUssal? Elrondelzem az EU verziot itt is van preorder de mikor adjak ki a jatekot, rendelesre az irtak, ahol vettem, hogy marcius 3tol szallithato.
  • Laza
    Ez ma jott :)

"When you preorder now, register your preorder key, and join us February 24th-27th you and your guild could be immortalized as game founders, inspiring future adventurers in Xen’drik.

- All characters that log into the game during the Head Start Event will be commemorated by having their name engraved in an in-game marker and be listed in a special founders section of the official web site at http://www.ddo.com!
    Guilds that are created during the Head Start Event and have ten or more members at the end of the Head Start Event will gain a special in-game item for their characters - a founder’s helmet that will grant its wearer an additional five hit points (and it looks really cool too!)

- Guilds that have 25 or more members at the end of the Head Start Event will be commemorated by having their guild name engraved in an in-game marker and be listed in a special founders section of the official web site!

- Players who preorder and register for the subscriber forums during the Head Start Event will also be recognized as founders and be honored with a special Founder’s Forum Title and Forum Avatar!"
  • Friczy
    Van valami infótok, meddig tart a béta?
  • [Jakuza]
    Nem csak az elso kuldetesek, en pl a WW questeket is egyedul megcsinaltam. :P
  • PiR8
    1,55Gb .. méretes, de legalább gyors szerveren van az európai DL rész.
  • Voltan
    Á, a MAGUS az lófütty az AD&D-hez képest. Mekkora egyébként a kliens file?
  • PiR8
    Van egy tippem rá, hogy egy darabig még fog tartani a bétateszt. Tegnap este 9-kor kaptam meg a bétakulcsomat ;) Tehát még osztják. Egyébiránt én is megrendeltem a játékot és valszeg előfizetője leszek.
    Gyermekkoromban mikor láttam a haverokat valami sokoldalú kockával jáccani, érdeklődni kezdtem. Ők akkor úgy kezdték, hogy kezembe nyomták A gyűrűk Urát - olvassam el -, majd ha értem, akkor szóljak. Elolvastam, értettem, fantáziáltam és két évig játékosként elvoltam, majd szép lassan átavanzsáltam GM-nek. Sok évig lejártunk egy klubba jáccani, mig nem jött az érettségi, a felvételik ideje és már nem lett senkinek sem ideje rá. Node, ez volt 96-ban és azóta sem nagyon játszottam igazi D&D fanokkal... M.A.G.U.S. persze van, meg ilyen kitekert szabályokon lovagoló kiccsákók - de az nem ugyanaz :)
  • Shiwo
    vagy mondjuk alapból választható lehessen a nehézség, csak mondjuk az epicnek egyszer lehessen nekifutni, a hardnak 3szor, a normálnak meg végtelenszer (amíg meg nem csinálod sikeresen)..
  • Shiwo
    nahja..én is néztem, hogy első szinten olyan lehet, mintha adamantit full plate-ben rohangálna, bár levenni nem tudja..lehet késöbb, mikor a többi fajú harcos +4-es adamantit páncélba rohangál, addig a warforgednek megmarad az alap "vértezete"
  • Shiwo
    az tuti hogy kevesebb különbség van szerepjáték és szerepjáték közt, mint szerepjáték - pc-s RPG között.....csak annyit írtam, hogy ennyi erővel bármely szerepjátékot hasonlítani lehetne a DDO-hoz..ugyanazt az érzést meg sztem jó darabig nem fogják tudni visszaadni a számítógépes gémek mint egy haverokkal nyomott szombat esti magus/dnd/vampire/shadowrun/cyberpunk/starwars/stb...
  • GodBadka
    Ezt honnan vetted? Bocsi csak ilyen információról nem tudok. Az amcsi béta 20-áig tartott, az amicsi előrendelésesek 24-től játszhatnak, a többi amcsi játékos 28-ától. Mi március 24-től. Még nem olvastam sehol olyat, hogy az EU béta meddig tart (gondolom márc. 20-ig, de ez csak tipp)

MEg tudod mondani, hogy hol olvastad?
  • Mayday
    De azert szerepjatek, hogy olyannal jatsszal, ami tetszik, ne az tetsszen, ami esetleg legerosebb. Nekem nemigazan volt szimpi ez a warforged nepseg, nem hiszem, hogy kiprobalom. Egy elso szintu varazslo meg talan realis is, hogy konnyu celtabla :) Mas jatekstilust igenyel! :)
  • GodBadka
    Kipróbálni érdemes, hogy tetszeni fog-e, azt már nem tudom. Ha a számítógépes szerepjátékok bejönnek úgy általában, akkor talán.
  • GodBadka
    Megfelelő taktika kell, meg csapat. Bocsánat az eretnek gondolatért, de ez végülis egy csapat játék :)

Amúgy az első küldik megcsinálhatóak egyedül is, tényleg csak a jó varázslatválasztáson múlik. Sorcererrel kicsit nehezebb. Ő ugye csak 2 varázslattal gazdálkodhat első szinten.
  • Mayday
    Igazad lehet, de az embernek, tudat alatt is, soxor az elso tapasztalat a mervado. Nekem az elso MMORPG az SWG volt. Hihetetlenul elveztem, fantasztikus volt, minden kotottseg nelkul barhova mehettem, barmit csinalhattam! Ez a szabadsag egy nagyon elonyos tulajdonsag egy ilyen jellegu jatekban!
    Ezutan jott a WoW, es nekem mar az sem erte el az elso szintet, mert mar tul kotott volt, elkezdem valahol, es szinte csak egyenesen haladhatok, szintemtol fuggoen megyek vegig a kuldeteseken, egy elore meghatarozott utvonalon. Es iszonyuan vartam a DDO-t, mert - talan fogalmazhatok is - szivugyem kicsi altalanos iskolas felsos :) korom ota, amikor megismertem, es akkoriban meg sokat jatszottam. Elvarazsolt az egesz. Azota mar persze csak a regenyeket olvasom, (altalaban forgotten realms). Szoval nagyon vartam a jatekot, nagyon tetszik is, de persze az eddigi ismertekkel szemben meg talan a wownal is kotottebb - szamomra! De ettol fuggetlenul majdnem biztos, hogy elofizetoje leszek, es jatszani fogom! Nem rosszabb, csak MAS, mint az eddigiek. Es persze, ha nem ujitanak, akkor hamar sullyesztobe is kerulhet mondjuk, mert megbelyegzik, hogy "wow-klon", vagy mittudomen. Ugyhogy jo ez.

Mondjuk ami talan legkevesbe tetszik, hogy egy kuldetest csinalhatok meg 3 szinten. Ez szamomra kicsit illuziorombolo, vagy en nem is tudom. Tehat ugyanazt, csak most kicsit nehezebb, ez a karakter szemszogebol olyan nem elfogadhato, szoval nekem ez nem igazan elfogadhato. Legyen sok kuldetes, konyebb, es nehezebbek, de egy kuldetes miert legyen 3 szinten.
  • azirafael
    Nem tudpm feltünt-e a nagyérdeműnek, de mintha ez a Warforged faj kicsit owerpover lenne... kiprobáltam több kasztot is, lássam hogyna boldogulnak, de eddig a warfoged fighter-el volt a legkönnyebb a játék... odamegyek oszt szétzúzok mindent... igazán egyetlen küldetés sem tudodd megízasztani eddig, pedig leszólóztam őket...

Az meg nagy szopás, hogy nem lehet pihenni küldetések között, csak a kijelölt helyen, így a varázsló első szinten eg kaki... pillanatok alatt elövvi a varázslatait, aztán meg szopja a faszt... ki akar egy varázslóval bottal hadonászni 8-as erővel...
  • Mayday
    Hat, azert annyit fuznek ehhez, hogy en is nagyon sokaig jatszottam asztali szerepjatekot, es annak van egy tuti hatasa, "feelingje", amit nekem nem tudott visszaadni se NWN, se DDO, meg ha ugyanazon szabalyokon alapult is!
    De ilyen szempontbol egy D&D (asztalin en meg masodik kiadast jastzottam) vagy egy magus kozott nincs olyan nagy kulonbseg! (Persze van, mas szabalyrendszer, meg mas vilag, de szamomra megis tobb kozos van a PAPIR magus es D&D-ben, mint a papir D&D-ben es a szgepes D&D-ben) :)
    Ugye ertitek, mit mondok? :)
  • Des
    "ui: nekem a jatek nagyon teccet! tenyleg az a problema vele, hogy nem lehet elkepzelni benne az eletet, tehat dungeon pihi dungeon pihi egyfojtaba ez persze valtozhat a késobbi fejlesztesek soran! kicsi a jatekter! szerintem!
    "
    nem személyeskedés, csak kíváncsiság: miért játékban akarsz élni?
    meg ez amúgyse MMO. a panaszkodók többsége úgy érzem sose játszott rendes papír szerepjátékot (haverokkal, character-sheettel, dobókockákkal, meg rengeteg röhögéssel..), csak a már szokványos MMORPG klisét ismerik. ez a game nem az. szerepjáccani sem úgy szoktak az emberek, hogy lemennek a sarki kocsmába, és ordibálják hogy LFG LFG!!! (bár már pár éve felhagytam ezzel a hobbival, lehet változtak azóta a dolgok:D ) Megszokott brigád, előre lezsírozott időpont. Mi így csináltuk. Ha rendesen meg lehet ezt oldani, számítógép előtt is. Sőt.
  • Shiwo
    ilyen indokkal én elég sokmindent felsorolhatnék akkor ide..
  • sequator
    hogy a magus is szerepjatek es kockadobalos! es rengeteg kozos vonast tartalmaz es
    jatszottam a magussal csupan ennyi!
  • Dns5000
    24ig tart elmeletileg
  • Drizzthsz
    Sziasztok. Érdemes ezt kipróbálni? Most még ingyenes? Meddig? Iagzából eddig soha nem voltam oda a mmorpg-kért.
  • MrStokes
    Ha mar abban a chat ablakban vagy vegig, akkor mar erdemes mind2-t megadni.
  • [Jakuza]
    Upsz.
    Incomingot akartam irni.
  • [Jakuza]
    Jobb klikk a fulre es az outgoing textnel kipipalod a tell reszt.
  • GodBadka
    1 giga memmel se volt semmi gondom vele. És 1 giga ram nem túl drága manapság. Ehhez jön egy Radeon 9800 Pro. Ami szintén nem nagy szám manapság, sőt 2 évvel ezelőtt se volt az. Nincsen ultraszuperbrutálállatgépem.
  • Mayday
    Hat igen, de nem 2 giga ram az atlag :)))
    Gondolom meg ezt tamogatja mondjuk egy X1900XT, es semmi gond a wowwal sem, meg ezzel sem :))))
  • GodBadka
    gépigény szerintem korántsem olyan nagy. Wow gépigény kicsi? :DDD Persze, ha leveszel mindent. Kisebb. Ez így helyesebb szó talán :) Amúgy Kb ugyanolyan fpseket érek el itt, mint a wowban. Mind a két játékot 1280x1024-ben játszottam (játszom), és itt high grafikai beállításokkal.Olyan előfordul, hogy egy játék alatt egyszer belassul (nem tudom miért. Most már memória gond se lehet. A két gigából 1 giga majdnem mindig szabad :) ). Egy Alt+Tab nekem mindig megoldotta a problémát. Visszaállt normális frame rate-re és nem is jeletkezik többet amíg ki nem lépek.
  • Shiwo
    ha már mmo-kná tartunk, nekem egy fallout mmorpg az álmom (amire nem sok esély van, hogy megvalósul..)

de télleg nem MMO-nak tünik a DDO..inkább egy multiba játszható, DnD szabályokon alapuló stratégiai gém...

"...ha akarsz lehetsz mindegyik kasztal, persze akkor lassabban fejlodsz.." hát 2 kaszt még Lmegy, de sztem aki ennél többet vesz fel, az sokoldalú lesz, csak hatékony nem...

"..grafika jo, gépigény nagy ami nem fog sok ember megnyereset eredmenyezni! lasd WOW semmi gépigény még is viszonylag szep grafika! .."
    engem ez az ami leginkább zavar..mire elkezdeném élvezni a játékot, kikell lépnem ,me annyira szaggatok :(
  • Acidlich
    mi koze ennek a magushoz?:)
  • sequator
    hi!

nah en szombat reggel 6 kor elmegyek sielni!:)
    hogy mer mondom ezt azert mert kolcsonadhatom valakinek az accomat arra a 3-4 napra kiprobalni a jatekot amig nem leszek itthon! szal akinek kell az dobjon meg mail-el vagy priviben, aki eloszor ir annak adom majd oda. ennyi! udv.

ui: nekem a jatek nagyon teccet! tenyleg az a problema vele, hogy nem lehet elkepzelni benne az eletet, tehat dungeon pihi dungeon pihi egyfojtaba ez persze valtozhat a késobbi fejlesztesek soran! kicsi a jatekter! szerintem!

az viszont nagyon teccet ahogy megvan csinalva varazslatok rendszere meg a kockadobalas megmaradasa! nosztalgikus a régi M.A.G.U.S -os idokbol! az is jo hogy nem vagy bekorlatozva egy kasztra, hanem ha akarsz lehetsz mindegyik kasztal, persze akkor lassabban fejlodsz mivel tobb kasztot kell fejlesztened, de sokoldalu lesz a karid! grafika jo, gépigény nagy ami nem fog sok ember megnyereset eredmenyezni! lasd WOW semmi gépigény még is viszonylag szep grafika! nah ennyi a kritika! osszefoglalva szép es jo jatek de inkabb egy sima jatek multi modjanak menne el nem mmo-nak.
  • pandaxxx
    Üdv!
    Naaaa aki megunta az dobjon már meg egy béta acc.-al plz. ^^
    Nagyon ki akarom ám próbálni.hehe. Légyszi!! :):)
  • GodBadka
    Nem tudhatom. Valóban.