3757
DnD 3.5 szabaly ismerteto (magyar),
DnD 3.5 szabalyok (angol), DnD 3.5 szabalyok update (angol)
Eberron világleírás I. (Fajok, Kasztok, Karakterisztikák)
Eberron világleírás II. (Kiemelt kasztok, Felszerelés, Élet a világban)
Eberron világleírás III. (Szervezetek, Varazstárgyak, Szörnyek)
-
OculusDei #2317 Pick Up Group
ha nulla alá mész az csak eszméletvesztés (death's door hivatalosan) a tényleges halál -10 és alatta.
semmi más dolgom nincs mint összeszedni egy karakterrel 1750 favort és máris indíthatom a hetedik karakteremet...
(ahhh... nekem már 3 órája frissít! 10-15 kb/sec a max amivel jön... ) -
#2316 na szerintem ne erőltessük ezt a guildesdit egyenlőre. 6 emberből jó ha kettőben merült fel az igény, 1 max támogatja 3 meg jól elvan úgy 3an.. szóval sztem hanyagoljuk egy darabig .. -
csopszon #2315 Azirafael: Csak akkor nem bukod az xp-t, ha -10 fölé ütnek le. -10 alá ütnek akkor azonnali halál, és xp levonás. A PUGS-ról fogalmam sincs, nem nézegettem a hivatalos fórumot.
Gilmoor: Van kedvem a paladinhoz, bár tény, h Pajta nagyon a szívemhez nőtt :-). Gyors, ügyes, hatékonyan harcol mind íjjal, mind közelharci fegyverekkel, tudok vele védelmi varázslatokat használni. 1szóval élmény vele játszani :-). -
OculusDei #2314 pick up group. csak úgy a pillanat hatására lfm/lfg party.
nekem most mind a hat slotom foglalt. és egyenlőre nem is zsándékozom törölni. bár lehet az osszvértől meg tudok válni...
mert 2000xp az egy a szintedhez mért átlagos questért is jó xp. az eredeti szabály szerint az előző szint felére esel vissza (pnp) tehát nem vágom miért nyavalyognak. értékesebbé teszi a karakter életét szerintem. tehát nekem tetszik. -
Olvasgattam a hivatalos fórumot, és nagy a felháborodás az új (?) death paneltie miatt... Folyton emlegetnek valami PUGS-ot is.
Valaki hozzáértő elmondaná miről is van szó? Miért olyna felháborító lvl 10 felett a -2000Exp halálonként (bár úgy értelmeztem, ha egy pap feltámaszt nem bukod az exp-t), és mi az a PUGS? -
#2312 Egyébként meg ha már 6 ember stabilan belépne a klánba akkor már simán meg lehetne csinálni, a klánt. Egy partyban egyszerre (ha nem raid) úgyis csak 6-an lehetnek. Több ember a nagyobb közösség, a több fajta party lehetőség kedvéért jó. -
#2311 HA a két barátod is belépne még jobb lenne... :D
Ha belépsz a klánba nem azt jelenti, hogy nem tudsz játszani a többi kariddal, haveroddal... Csupán az a lényeg, hogy a hetente pár alkalommal megbeszélt klánpartyn részt vegyél, jól érezd magad úgy, hogy közben SZEREPJÁTSZOL és nem a featjeidet, meg skill pontjaidat számolgatod, tápos cuccaidat pakolgatod...
Mellette persze mindenki húzhatja az egyéb karakterét, ott és akkor amikor és akivel ráér, a lényeg annyi ha klán partyt tudunk összehozni akkor azzal a karijával lépjen be és csatlakozzon.
A fix tagdíj természtesen nem lényeg, csak egy ötlet volt a küldik költségeinek kompenzálására.
"viszonylag hamar be lehet olyan statikus (questekért kapott) cuccokat szerezni mint Splinterskull ból a +3 erő kesztyű, +3 dex bracer, STK ból a +2 wis sapka stb."
Gilmoor ezt majd fejtsd ki később részletesebben mert felkeltette az érdeklődésem :D -
mzprox #2310 Azt viszont sajnos nem tudom mennyire lenne időm egy ilyen guildben játszani. jelenleg főként a paladinommal játszom 7. szinten két haverral (egy rogue és egy varázsló- így hárman csinálgatjuk a küldetéseket szerintem érdekesebb mint nagy partiban) -
mzprox #2309 Én is a wizard felé hajlok már csak azért is mert a sorcerernek nincs elég featje. (pl a spellpenetration feateket érdemes felvenni+ a sok metamagic feat stb ezenkívül talán a thoughnesst is felvenném varázslóval)
ami a roguet illeti gondolkozom egy rogue/bárdon. a karrierje során max négy rogue szintet venne fel, de olyan elosztásban, hogy mindig tudja maxolni a disable device meg open lock skilleket, így csak kissé lenne elmaradva a full rogue-tól (persze -action boost) -
#2308 ja és rogue nélkül el se kezdjünk szervezkedni.. szóval valakinek azt is be kellene vállalni aki szereti. -
#2307 a Ranger nagyon jól kiegészíti acsapatot. Nekem is van egy majd lvl8as rangerem és sokszor nagyon hasznos tagja a csapatnak. Látszólag elsőre haszontalannak tűnik, bár ahogy a Bard is egy rendkívül hasznos karakter úgy a ranger is. Kiemelkedően magas Spot skillje és amiért cure wandokat tud használni a csapat számos tagját meglehetősen jól kiegészíti. Távolsági sebző kari ezért a gyógyítandó játékosok számát részben csökkenti ami megint csak manatakarékosság a pap számára. Nagyon jó kiegészítő még a wizard mellé, sok esetben egy wizard két rangerrel rendkívül hatékony, szinte nem is kell melléjük pap.
A wandok és egyéb költségek összegét minden nagyobb akció előtt érdemes felmérni és akkor elintézni, nem szükséges emiatt bármilyen fix költségeket kreálni. Azi a marketes quest miatt ne aggódj, ha összeáll a parti gyakorlatilag az lesz a legkevesebb, hogy a WW-t megcsináljuk. Amúgy 3-as szintig úgy sem érdemes Markecolni. Rangernek ne felejts el 14-es wisdomot beállítani, és mielőtt megcsinálod vedd számításba, hogy viszonylag hamar be lehet olyan statikus (questekért kapott) cuccokat szerezni mint Splinterskull ból a +3 erő kesztyű, +3 dex bracer, STK ból a +2 wis sapka stb. Nem célszerű feleslegesen túl sok pontot osztani a statokra.
mzprox: Wiz jobb ötletnek tűnik ha arra gondolunk, hogy a paladinnak is lesz magas Charisma-ja .. intes tagunk pedig jószerivel csak Wiz ből lesz. számítanunk kell olyan esetekre amikor jellegzetes rúnákat kell majd használni ahol az Int számít. Ha true neutral wiz leszel akkor adok majd pár robe ot, hogy legyen váltóruhád, legalább nem kell majd kidobálnom a saját wizardom cuccait. STK ból itt is jöhet egy +2 intes sapka.
már csak az a kérdés, csopszonnak van e kedve a paladinjához :) -
#2306 Megfogadva Gilmoor tanácsát azthiszem rerol-olni fogom szegény Hantarexet, és sima Ranger lesz belőle... annyira sajnálom mert már átjutott a Marketbe is, de a mostani formályában később használhatatlan lesz...
Így viszont a klánnak van egy Ranger-je is :D
-
#2305 Mivel elnézve, hogy kb 5 aktív fórumozó van, így tényleg nehéz lesz quildet alapítani belőlük...
Ezért jó lenne minél több playert ide csábítani, hogy résztvegyenek, vagy legalább olvassák a fórumot.
Javaslom mindnekinek, hogy a karakterei adtait tüntesse fel az akláírásában itt a fórumon (ahogyan én is) és akkor könnyebb beazonosítani/ megtalálni mindnekit ingame. -
csopszon #2304 Azért a 10k arany elég komoly havidíj sztem... :-) Nem szükséges az lv2-3as kariknak csw pálca. Kaland előtt összedobjuk a zsét. -
csopszon #2303 Azirafael: Én is benne lennék, de sztem guild-hez elég kevesen vagyunk.
Gilmoor: Köszönöm az info-t (kicsit gyanúsan 1xűnek tűnt, h csak úgy megkapom, de a naivitásom sosemnem fog elmúlni :-D). Már csak 1 kérdés: Merre lehet collapsed portable hole-t találni?
Karakterlistám: Paithan (lv7 ranger), Fenyeskardu Sturm (lv2 paladin), Griswold the Harvester (lv1 rogue, de őt inkább "raktárként" üzemeltetem, nem sokat lesz online).
A hangalapú kommunikációra meg jó a TS, van rajta csomó public szerver (talán a hangminősége sem olyan katasztrófa), de dolgozom a privát DDO TS szerver ügyén is. -
#2302 Akkor bevezetnénk egy fix tagdíjat amiből a nagyobb küldik költségeit fedezzük... legyen mondjuk havonta 10k arany amit minden tagnak, minden karaktere után be kell fizetni. Ez kezdetnek elég aztán meglátjuk mi jön ki belőle.
Voice Chat alternatívájaként én a Ventrillo-t ajánlom, Lineage 2 és régen Counter Strike során jól jött :)
Akkor már papunk van!
Várom a többi jelentkezőt! -
#2301 Nekem egyenlőre két kis karim van, egy wizard és egy harcos. Bár azt hiszem mint minden partinak ennek a leendő magyar partinak is a pap lesz a kardinális pontja. Pap karakter eléggé szenvedés tud lenni ha bizonyos alapszabályokat nem tartanak be a többiek. Pár a legfontosabbak közül:
-Nem árt folyamatosan képben lenni merre áll a pap egy akció közepette. Ha megsérülsz és elkezdesz rohangálni nagy valószínűséggel pont akkor leszel a papjoz képest egy fal vagy oszlop mögött amikor az éppen gyógyítana. Így a gyógyításra szánt spell point (későbbiekben SP) fele a levegőbe száll el haszontalanul.
- Ha olyan felszerelésed van ami egy bizonyos tulajdonságból 3-4et ad neked akkor az a fajta buff rád felesleges. (pl ha van egy kesztyűd ami 3 erőt ad akkor a bullstrenght csak SP pazarlás rád). Ezeket nem árt az elején tisztázni kinek milyen buff kell, ne akkor kelljen kitalálni amikor már mindenkinek zabszem van a seggében hogy végre elinduljunk.
- Mindíg legyen nálad healing potion, különféle resistant potion. (pl történt olyan, hogy azért kellett 3x annyit gyógyítani valakin, mert nem volt képes meginni egy resist cold potiont adott pillanatban)
- Mindíg kalkuláljátok bele, hogy a healing spelleknek is van cooldown idejük. Szóval azt felejtsd el, hogy ha felvettél egy rakás aggrót akkor beleállsz a sebzéstömegbe mint a gerely mert nem lesz aki életben tartson. (ott az intimidation: területre ható aggró termelő.. nyilván ne akkor használd amikor sebzésre fittelt, pajzs nélküli karakterrel, action boostal megspékelve beleállsz a tömegbe)
-Egy-egy komolyabb küldinél (ami azért hozzáteszem lényegesen izgalmasabb mint mondjuk levágni 4-5 őrt a játékteremben) elég sok olyan felszerelés használódik el ami sok sok pénzbe kerül mint például a különféle gyógyító wand-ok vagy buffoló wandok (leggyakoribb a neutralize poison amit az ember inkább wandból nyomna mint spell listából). Amennyiben a parti indulás előtt közösen dobja össze a pénzt ezekre a dolgokra akkor a papnak viszonylag élvezhető marad a játék.
Csak pár adat a 10-es szinntű papom tapasztalatai alapján:
Nagyon sok olyan helyen voltam ahol drága cuccokat dobálnak. Legtöbb helyen már "Ransacked" vagyok, ami azt jelenti hiába megyek oda nem kapok már semmit a loot-ból. Ezen a felszereléseknek nagy részét eladtam, másik részét szétosztottam. Összegyűjtöttem kb fél millió aranyat ennek ellenére jelenleg 50 ezer arany a max amivel rendelkezem. Éppen azért mert egy -egy komolyabb dungeonban 3-4 wand of cure seriuos wound elfogy aminek darabja 13K rany. Szóval eléggé megcsömörlöttem emiatt a paptól mindamellett, hogy szeretek pappal játszani. Szóval amennyiben ezeket a dolgokat előre meg tudjuk beszélni, akkor én szívesen kezdek egy új papot.
---------
csopszon: ha elérted a 150-et nem portable hole-t kapsz, csak a lehetőségét, hogy használd. Elsősorban kerítened kell egy collapsed portable hole-t amit 100K ért a harborban egy fickó megjavít neked. Ezekután tudod csak használni. Ha nincs meg a 150-es favor a Coinlordsnál akkor hiába javíttatod meg nem tudod használni.
---------
"Azi" az igény meglenne, már én is elgondolkodtam ezen párszor. Egy hátránya van, hogy ha valaki hiányzik, nem online éppen akkor a magyar guild (ami gyakorlatilag jó szerencsével tesz ki egy partit) szóval egy emberes hiány esetén már problémás. De én szívesen benne lennék. A voice chat használata helyett nézni kellene valami más audiós kapcsolatot mert a beépített voice chat elég ramaty.
---------
Amit még fontosnak tartok, hogy mindenki rögzítse a saját "friend list"-jében a különféle alt karaktereink neveit. Így bármikor belépsz, tudni fogod ki kivel online.
Az én karaktereim: Draena, Shilien, Gilmoor, Yaaraer, Hadora, Baxter (bár ebből valamelyiket törölnöm kell, ha egy új papot akarok kezdeni. Asszem a vazsit fogom törölni.. így a felszerelését majd felajánlom valakinek aki épp vazsit akar kezdeni. True Neutral a vazsim így stabilitys cuccai vannak:) -
#2300 Érdeklődnék, hogy lenne-e igény egy magyar RPG klánra? Felyenként max 2 karakter mindenkinek ki kell játszania a jellemét/karakterét... egy szóval high role playing!
- Előre szervezett event jellegű közös kalandozás, hetente kb 2 alkalommal
- asztali szerepjáték feeling!
- Szigorú belső szabályzat a szerepjáték fenntartásáért
- Együtt fejlődés, így senki nem húz el a többiek elől
- voice chat használata!
-
csopszon #2299 Sikerült elérni a 150-es favor-t a Coin Lords-nál. Beszéltem az emberrel a Lordsmarch Bank előtt. De vmiért nem kaptam meg a Portable Hole-t... Mitől lehet? El kell még menjek vkihez? -
#2298 Gilmoor online vagyok, melyik kariddal vagy bent?
-
mzprox #2297 én valószínűleg indítok nemsokára egy varázsló karaktert csak még nem tudom hogy wizard vagy sorcerer legyen.. -
#2296 Hantarex a kis ijjász karim lesz az elsődleges, mert eddig ez jön be a legjobban, feelinges, stílusos és erős is (legalább is eddig annak érzem).
Az esti party továbbra is áll. kb 18.00-tól bent vagyok 24.00-ig biztosan!
Hívjatok minden magyart ide aki játszik, pörgessük fel egy kicsit a fórumot!
-
#2295 "Azi" azt eldöntötted már melyik lesz a fő karid? Mert tegnap este megbeszéltük, hogy ma végimegyünk pár fontosabb helyen. :) -
#2294 Hmmm na mindegy akkor ma este kiproszilom úgyis kb 1,5 óra alatt megvan a lvl 2 és kiderül hogyan is működik az ellenállás... -
#2293 ill. csak akkor ha mindkettő pl 2/- típusú (azaz csak energiától nem véd), tehát ha a barbár kap pl. 2/- ellenállást, és warforgeként 3/adamantitot, akkor a nagyobb érvényesül alapból..tehát sebzésekből levon 3mat, de ha adamantittal ütik, akkor csak a barbárból jövő 2/- számít -
#2292 elméletileg minden ellen véd, ami nem energia-alapú (tűz, fagy, stb.) vagy adamantit.. tehát kutya közönséges +1-es fegyver ellen, ami nem adamantit, az ellen müxik..
DR normál DnD-ben összeadódik, DDO-ban nem tom, de szerintem igen -
mzprox #2291 A cleave ill grat cleave úgy tudom megnöveli a támadási "szöget".
egyébként még két haverom játszik rendszeresen ddo-t és nem látogatják a forumot. (Xercses ill. Winthrow/Naxxis nevekkel) -
#2290 Javítsatok ki ha tévednék, de ha valaki kétkezes csatabárdot vagy pallost forgat akkor annak felesleges cleav-et tanulni, mert anélkül is minden előttem állót sebzek vele...
A warforge damage reduction-je összeadódik a barbár féle damage reduction-al? Az mit jelent, hogy 3/adamantit, véd minden ellen csak adamantit fetgyverek ellen nem, tehát véd a nem adamantit mágikus fegyverek ellen is? -
#2289 Úgy tűnik lassan annyi magyar játékos lesz a Boldrei szerveren (azok közül akikkel itt a fórumon tartjuk a kapcsolatot), hogy lassan egy teljes partit ki tudunk állítani belőlük :) -
OculusDei #2288 hehe. akkor mi már jól összefutottunk. én voltam felynmyr. -
#2287 Köszi szépen az Old Crow-ba léptem.
CSinálni kéne egy nagy magyar partyt csinálni! -
#2286 Az volna a legideálisabb, ha friendlisbe beraknád a neveket és akit online látsz arra rá PMezel a /tell (neve). Ezekután ha van épp onlin officer akkor be tudunk vetetni a guildbe.
nevek:
Eshu, Tehuti, Quadrax, Felynmyr, Hadora, Gilmoor, Yaaraer, Paithan
bármelyik néven onlineok vagyunk tudunk segíteni. -
#2285 Klánba be lehet lépni? Kinél lehet jelentkezni? Én is azon vagyok minél hamarabb megnőjjek :) -
OculusDei #2284 ma hajnalban láttalak a rozsdás szegben (tehuti voltam). majdnem meg is kérdeztem, hogy becsatlakozol e. csak aztán rohantunk tova. épp eliteztünk az brit cimbinek.
azirafael: résen leszek. de sajna nekem minden karakterem magas szinten van már...
vagyunk sokan, egyre többen. nekem már volt szerencsém 4 magyaros partyban nyomulni. -
#2283 NA HAntarex néven vagyok Boldrei szerveren lvl 2 Ranger Looking for group! -
#2282 Kártya ügyben tudom ajánlani a Raiffeisen bankos dombornyomott kártyát annak idején (1 éve) szerintem nekik volt alegjutányosabb ajánlatuk... vagy ott van a mezei postás folyószámlához adott visa kártya ami elvileg nem dombornyomott mégis csuklás nélkül tudok vele e-bay-en meg pay-pal-al fizetni... -
#2281 Na én is megvettem, most updateolom a gamét és reggeltől aktív player leszek Boldrei szerveren :)
Nekem van dombornyomott kártyám is(elvégre miről fizettem volna a Lineage II-t)csak most pénzt nincsen rajta :) -
Des #2280 kb hány aktív magyar van? meg úgy általában, sokan vannak Boldrei-en? Hány district? -
mzprox #2279 szóval ha láttok egy hobbitot akkora karddal, mint őmaga, akkor az valószínűleg én vagyok..:) bár a falchion mellett a kopesht is kedvelem. :) -
mzprox #2278 Be tudok lépni, de mindenkép meg kell adni egy fizetési módot. (két választás van: bankártyás ill. átutalás ez utóbbi pl a gamecardos fizetés, ebben az esetben nekem kell gondoskodnom arról, hogy megkapják a pénzt, akkor fizetek, amikor akarok.
Egyébként jelenleg egy Halfling paladin karakterem van, Zherthul,-lehet már kalandoztam is valamelyikőtökkel :)- 6. szintű, de már megléphetné a hetediket-kicsit még ezt visszatartom, sok alacsonyabb szintű questen nem járt még