3757
DnD 3.5 szabaly ismerteto (magyar),
DnD 3.5 szabalyok (angol), DnD 3.5 szabalyok update (angol)
Eberron világleírás I. (Fajok, Kasztok, Karakterisztikák)
Eberron világleírás II. (Kiemelt kasztok, Felszerelés, Élet a világban)
Eberron világleírás III. (Szervezetek, Varazstárgyak, Szörnyek)
-
#2557 Tegnap életem egyik legszenvedősebb napja volt a játékban... Storm cleave-et csináltuk egy hat fős partyval, a legmagasabb szintű player lvl 6-volt... Minden flottul ment egészen az óriásig aki térkaput nyit és özönlenek a csontik... Mivel én soha nem csináltam ezt a küldetést, nem is tudtam mit kell tenni, de mivel mindenki más "profi" volt ezért nem is közölték... Végül az órisát nem blokkoltuk a rúna előtt és megjött a rengeteg csonti arkán csonti és bedarálta a partyt... Wipe, visszamentünk az egyik pap egy valamilyen wand-el elkezdte írtani a csonti ijászokat, én beálltam elé pajzsfalat képezni tök jól is ment a dolog amikor egyik hülye megint berusholt a csontik közé, aztán húzta magával az arkán csontikat... megint Wipe. Hamadik nekifutásra sikerült legyűrni a csontikat, irány a főboss. Itt csupán kétszer haltam meg hála a drága papoknak akik ismét májerkedni próbáltak gyógyítás helyet... egy kurva fire/ice resistet nem voltak képesek ránk tenni, így kb 3 másodperc alatt sűltem meg a fire mephitek tűzcsóvájától. Végül -80% exp-vel 127 perc alatt már idegből befejeztük a küldetést... senkinek nem kivánom ezt a szenvedést!
Ez után mindenki szétszéledt, elhihetitek, hogy egy kicsit paprikás volt a hangulat... én beálltam egy másik csapapatba... irány Splinterskull viszont nincsen pap... sebaj belefutottunk egy törpe tesóba aki már a 6. résznél járt: segítsünk neki befejezni (megjegyzem itt is a legmagasabb szintű játékos lvl 6 volt)... ekkor jött a szarakodás, új csapattársak akik nem tudnak a helyszínre teleportálnni ezért el kell mászniuk oda, de nem tudjaák az utat, eltévednek a dzsungelben, össze kell szedni őket stb... kb fél óra balfaszkodás után bejutottunk a dungeonba... mondanom sem kell pap nélkül kínszenvedés volt (két ranger biztosan elhasznált vagy 6 wandot, én 20 ital ittam meg), végül az utolsó pályára belejöttünk és viszonylag egyszerűen daráltuk le az ellent.
eredmény: megvan a lvl 6, még vagy 50 favor kell a 400-hoz. rájöttem mennyire hasznos a pajzsfal használata dungeonok ajtajában és ijjászok ellen.
Stormcleave során elég durva cuccok hullottak a ládákból lehet elkéne kezdeni farmolni egy kicsit?
Azt szeretném kérdezni, hogy mostmár lvl 6-ként találok-e partyt a Dragonhearts tagjai között, vagy még mindíg alacsony vagyok? Jó lenne együtt partyzni egy kicsit, hogy jobban megismerhessük egymást... -
mzprox #2556 valaki árult egy +1 wounding shortsword of puncturing fegyvert... ez balkézbe, ugyanilyen másik fegyver csak rapier-ban a jobb kézbe és nem kell izgulni azon, hogy nagyot sebezz (bár általában egy szörnyet szerintem előbb ledarálnak a harcosok mintsem elfogyna a conja) -
SubBassman #2555
Ha a wounding-ra gondolsz, (merthogy az csokkenti az ellenfel CON-jat) az nem hat a bossokra. :)
Ennek ellenere jo cucc es melegen ajanlom. -
#2554 Usa hivatalos fórumot szoktam olvasgatni, ott több helyen is írták, hogy mindenki aki teheti bal kezébe backstabb-os fegyót használjon, mert mindkét kézre adja a bónuszt... mivel nekem nincsen ilyan fegyóm ezért még nem teszteltem...
Egy másik elég durva kombó... a bleed-es fegyó. Minden találatkor 1-el csökkneti a célpont állóképességét... benyomod mellé a precision-t meg ball kézbe egy +5 backstabb-os (vagy még egy bleed-es fegyót) jóval 30 fölött lesz az attackod és nem kell nagyot sebezned, mert a bleed miatt a mob már rég halott lesz mire elfogyna hp-ja... odamész a boss-hoz, körbe ugrálod három kör alatt elfogy az állóképessége és meghal. Ezt előszőr critical bleed-es fegyóval tesztelték de az csak rapir (keen, imp crit feat) esetében volt hatásos mert azzal 15+ critikust tudsz ütni és 1d6 állóképesség sebzést okoz tehát minden negyedik ütés okoz 1-6 állóképesség sebzést... ezzel szemben a sima bleed-es fegyó jobb átlagot hoz, mert minden sebzés 1 állóképessgé sebzést okoz tehát 4 ütés esetén 4 pont sebzést. Mind a két esetben a critikusra immunis ellenfelek ellen használhatatlan a kombó de mindenki mást own-olsz...
Ezért gondoltam a kétkezes harcot folytató tolvajomnak ilyen kombót összerakni :D
A precision-t megnéztem a wiki-nés a sneak attackot tényleg felezi. -
mzprox #2553 sneak attackot felezi, elementált (meg holy-t, ability damage-ot stb.) nem.
A backstab bonusz tényleg mindkét kézre hat? ez le van tesztelve? -
OculusDei #2552 szerintem a járulékos - sneak, stb - sebzést nem felezi be. de konkrétan nem tudom. -
OculusDei #2551 a szabályok szerint 30 láb távolságból megy a sneak attack a távolsági fegyverekre. én - mint tegnap láthattad - közelharcba nyomulok be. két akármilyen burst kukrival nagyokat lehet ütni. -
#2550 Még egy kérdés: a precision csak az alap sebzést felezi, vagy a teljeset? Tehát erő bónuszt, sneak attack-ot, elemetális sebzést is felez? Mert ha nem, akkor egy precisionnal operáló tolvaj elég brutál a sneak attackal+ elemtál sebzéssel... -
OculusDei #2549 én quardaxszal a speckó fele mentem el. mivel itt kategóriákra megy rá, hát a slashinget választottam. a plusz attakc és damage mindig jó. -
#2548 Másik nagy dillemmám egy tolvaj kari körül van... két lehetőséget látok:
- ewp heavy reapiting xbow, rapid reload a többi feat meg mehet Skill focusra, hogy kimaxoljam a tolvaj skilleket--> a tolvaj mindíg a háttérben marad, hadja a harcosokat előre menni aztán szépen elő az xbow+sneak attack és legolyószórózza a mobokat. Ami itt a kérdéem lenne: van távolság korlátja a sneak attacknak range wep-nel? elég ha nem rám van aggrózva a mob, nem kell hogy háttal álljon? Rapid reload mennyire gyorsítja meg a rep. xbow használatát?
- wep finense, twf, imp twf, combat expertise, imp feint, wep focus... ezzel el is ment az összes feat --> a tolvaj jobbik kezében egy bleeding fegyó a ballban egy backstabb fegyó (hehe ennek a módosítója beleszámít a nmásik kézben tartott fegyverébe is), nyomja imp feint-et és szépen ladarál bárki a sneak attack-al, meg a bleed-el.
Mind a kettő kari nagy hibája az undead/sneak attack immun ellenfelek elleni hatástalansága. Bár ez nagy mértékben növelhető holy meg bane fegyókkal...
Szerintetek melyik az életképesebb? Bár lehet, hogy a rep.xbow-os kombót inkább egy egy halfling bard esetében lenne jó megjátszani (főleg hogy végül +5/+6 bónuszt tud magára csűrni), amihez egyenlőre nincsen kedvem... -
#2547 Tegnap este egy érdekes partyban volt részem... Épp csak beugrottam lefekvés előtt kicsit körülnézni a piacon de gondoltam kiteszek egy LFG-ot. Hívtak egy partyba Delera's tomb 2. küldijébe... Ok menjünk, látom, hogy a küldi lvl 7-es, gondoltam itt én vagyok a alegalacsonyabb szintű akkor, sebaj megoldjuk... belépve látom, hogy lvl 5 a legmagasabb szintű karakter a csapatban. Na ez érdekes lesz gondoltam... kb 20 perc alatt végigmentünk küldin, úgy hogy senki sem halt meg! 8000 exp 20 perc alatt, meg vagy 5000 gp arany értékű cucc ládábol. Mikre nem képes egy jó csapat, máskor meg lvl 5-6 party szarakodik butchers eliten... Mondjuk két srácnak holy mace-e volt amivel elég szépen írtották a csontikat, én kis elektromos buzogányommal 1-6 ig tudtam sebezni a ghost csontikon. Egyszóval jó volt!
Már csak 2500 exp kell lvl 6-ig (ha tegnap este maradtam volna a partyban biztosan kurva könnyen összejön, de már nem volt erőm)
Viszont egy szakmai kérdésem lenne a nagyérdeműhöz. Bemapo lvl 6-ra lépve az alábbi feat-ekkel fog rendelkezni:
dodge, mobility, spring attack, whirwind attack, combat expertise, improwed trip, stun attack <-- ezzel letudtam a kari technikás részét.
Azonban a továbbiakban nem tudom mi legyen? kezdejk WFocust, meg Wspec-t tanulni? Vagy álljak rá a Shield-es vonalra? Estleg THWep sebző gép legyek? Annak örülök mondjuk, hogy az exp cap emelkedésével akár ezeket mindet is megvalósíthatom, de nem tudom addig is mi legyen...
- Wfocus+Wspec vonal nagyon vonzó, meg stílusos is a törpicseknek, törpe csatabárddal (meg kaptam is egy nagyon jót hála csopszon cimborámnak)
- THwep már a sanyarú véget ért Rendbetesz karim óta foglalkoztat, és nagyon bejött a AOE sebzés, meg az egész olyan brutál :)
- Shield vonallal az a bajom, hogy nem vagyok egy intimidate tank, akkor meg minek pajzs mögé bújni? Mondjuk ezen még tudok segíteni, 3 skill pontot kapok szintenként szóval akár fel is húzhatom maxra (Bullheaded meg Skillfockus és már meg is van az intim tank)
Igazából mind a három opció nagyon vonzó de szerintetek melyik a leghasznosabb? -
#2546 Érdekes... lehet mazsolázni...
buildek -
SubBassman #2545
Szerintem van annyi kveszt, amennyibol fel tudod magad huzni. Elegge idegolo azt a sok kvesztet annyiszor megcsinalni. Foleg a lancok eseteben probalok beszallni egy elite-be, hogy ne kelljen ismetelgetni.
Termeszetesen vannak kvesztek, amiket vagy a reward, vagy a lehetseges loot miatt erdemes ujra es ujra megcsinalni. (WW, Invaders, Tempest's Spine, Stormcleave)
Invaders az egyik kedvencem, pedig sokan felnek tole, mint a tuztol. :)
Tegnap 4 ora jatekkal felhoztam egy 32 pontos paladint level 3.2-re, de meg nem vagyok abban biztos, hogy a meglevo paladinomat fel fogja valtani. Ugyanis hiaba vannak erossegei, gyengei is vannak.
Szoval lehet, hogy kuka lesz belole.
-
#2544 Nem macerás ez egy kicsit? Meg aha minden kvesztet csak eliten csinálsz meg nem is lesz elég exp-d fejlődni... én pl ha exp-t farmolok végigmegyek minden nehézségen így eleht kihozni a legtöbb exp-t egy kvesztből. Bár ha csak a favor a lényeg akkor lehet jó ez a módszer is...
Még 10k exp a lvl 6 és 110 favor kell a drow-hoz akkor jöhet a drow sorci :D Kell a változatosság a sok kattintgatás után... -
SubBassman #2543
Dehogy.
Beallsz a csapatba azzal a karakterrel, aki meg tudja nyitni, valaki bemegy az instance-ba, te kilogolsz, behozod a masik karaktert es mar mehettek is.
Lancba fuzott kveszteknel ez nem mukodik csak akkor, ha a masik karakter epp ott tart a lancban, ahol az elozo.
Vagyis splinternel ez nemigen kiviheto.
-
csopszon #2542 ??? Hogy hozok be alt-hoz másik karaktert? Másik gépről? -
SubBassman #2541
Splintert vegigvinni attol fugg, milyen a csapat.
Level 10 en eliteben is max egy ora.
Amugy 3 ora szerintem normalon is egy odaillo csapatnak.
Szolozni nemigen lehet csak magas szinten (ott is akadhatnak problemak) -
SubBassman #2540
Aprilis ota jatszom, szinte minden nap. Ha tobb karaktered van, gyorsabb a dolog, mert ugy behozhatsz egy althoz olyat, akivel mar csinaltad eliten, es igy atugorhatod a hardot. Ezzel sok idot lehet megsporolni. -
#2539 Tudtok adni némin infót a Splinterskull kveszt sorozatról? Mennyi idő végigvinni normalon, lehet-e szólózni stb... ahogyan elnéztem egy harcosnak legalább 4-5 alkalommal érdemes végigvinni, főleg így hogy már megszünt a teljesen static reward... -
csopszon #2538 SubBassman: mennyi idő alatt sikerült összehozni? A legfejlettebb karakteremnek is csak 930 körül van az fp-je. Mondjuk tegnap sikerült összehozni a 2es rankot House K-nál, így meglett a 2ik bank slot :-). -
SubBassman #2537
Na, a masodik karakteremnek is kifarmoltam az 1750 favort. Johet a harmadik. (Nem kicsit faraszto business) -
#2536 Szenzációs kis képregények :D
dungeons and dragons online
Dungeons and Dragons 3.5 -
#2535 Tegnap 2x is tripp-eltem Shan Ko Thar-t :) Dworf powa! -
SubBassman #2534
Az a sivatagban van. (mod 3 cucc) -
csopszon #2533 Ezt a csajszit hol találom?
See next Post for Notes about Free agents rep below.
Name: Free Agents Rep - Jaidene Ironforge
Rewards:
- Rank 3: Better chance to repair damage and not get "permanent damage"
Hol az a "refuge" és mi az? :-) Threnal-ban a sátorra gondol? -
SubBassman #2532
Szerintem az alapkarakterisztikat ki kell maxolni az elejen. Nincs mese. (sajnos nem ezt csinaltam nehany karakteremnel) -
SubBassman #2531
Az en level capped wizardommal a kovetkezo a tapasztalat. (fontossagi sorrend)
-Extend
-Heighten (ez mondjuk igen fontos, ha azt akarod, hogy ne dobjak meg a mentojuket a mobok. Teny, hogy most 32 az Intelligenciam, es +2 Spell Penetration V item is van a kezemben vagyis eselyuk nem sok van)
-Maximize
-Enlarge (beholdereknel, varazsloknal, ijaszoknal must have)
Megvan az Empower is, de az valahogy tul sokat zabal es mivel sokkal ritkabban van ra szukseg, mint a tobbire, azt valszeg lecserelem a quicken-re, de lehet hogy a combat casting ra. (az interrupt-tal szivatnak sokszor a gnollok)
A Maximize-t ugy erdemes hasznalni, hogy heighten lekapcs es csak maximize-al tolod a magic missile-ket ezerrel. (meg a melf acidot neha)
A Firewallt a Maximize, Heighten, Extend es Empowerrel szoktam, ami igy igen nagy sebzest tud elerni, es eleg sokaig is tart. Kar, hogy valami 250 SP-be kerul egy loves :)
(En egyebkent a 3-as Heighten Enhancementet hasznalom, mivel szinte allandoan be van kapcsolva)
Jelenlegi manam: 1111
-
#2530 Cleric/Wiz/Sorci esetében mennyire van értelme kimaxolni a Wis/Int/Cha értékeket? Mert ha mondjuk nem 18-ra csak 16-ra rakom kezdetben a főértéket akkor 6 pontot spórolok meg ami jól jöhet Con/Dex értékekre...?
Gyógypuszi a papom szólózni is elég jól tud ha felbuffolom magam mert 14 STR-je van de csak 16 WIS és 14 CHA... Ha opartyban vagyok akkor viszont nem sok időm jut csapkodni, mert gyógyításra kell figyelnem.. gondolom ez a későbbiekben fokozottan igaz lesz... akkor meg lehet jobb lenne 18 WIS 16 CHA... nem tudom... -
OculusDei #2529 igen. a pénz az gázos. rogue-al a raise dead scrollokra megy el. harcossal a potionokra - ja, én hüje használom őket hogy a papok is kapjanak levegőt - wizarddal meg a - drága! - komponensekre. mindezek mellett én is veszem a gyógypálcákat.
na ma megyek jól. ha valaki akar 7-9 szint körül nyomulgatni az keressen rám.
(aeth, eshu, felynmyr, quardax, tehuti) -
csopszon #2528 Azért avval nem értek 1et, h nem ér sokat a pénz a játékban. A collapsed portable hole megjavíttatása pl 100k arany. Az aukciós házban egy-egy jobb fegyver 3-400k aranyba is belefájhat. Ekkora összeget meg nem kis idő összehozni. Most pl van 1 warhammer az aukciós házban amit szívesen megvennék a lovagomnak, de 400k aranyat kínálnak érte, és még hátra van 1 nap az árverésből :-). Mindemellett a wand-ok is elég drágák, én meg általában támogatom a papokat min 1 cmw pálcával (ha már többször játszottunk és szimpatikus volt akkor adok neki 2őt, v csw pálcát ha van olyanom). -
#2527 ohh, Te vagy Bemapo :-)
asszem ma vagy tegnap taliztunk, épp mielőtt kiléptem :-)
Amugy: Hoshi Sato vagy Jolene Blalock a karim -
#2526 Nagyon büszke vagyok Bemapo-ra tegnap Kobold Assault-on a 200 koboldból 116-ot én öltem meg... 6 fős partyban :D
Ma leszólózom WW-t normalon (tegnap este megvolt hardon partyban) hozzá dobok még pár egyszerűbb kvesztet hard-on és már lvl 4 közepén leszek :D Bár lehet maradok még lvl 3-on még egy darabig az exp bonusz miatt... (úgysincs olyan tárgyak amit csak lvl 4-től tudnék használni) -
#2525 A véleményünk sok helyen megegyezik... de az eschew material általad említett problémáját/előnyét némi körültekintéssel el lehet kerülni... azt meg nem hiszem, hogy mondjuk a vazsik komponenesei többe kerülnének mint mondjuk a papok wand-jai... nem mintha olyan sokat érne a pénz a játékban...
Maximize-ra is van enhanchement (igaz egy szinttel alacsonyabban tanulható), egyébként meg én nem pazarolnék enhancementet erre...
A fő tulajdonságodat csak egy bizonyos pontig tudod felnyomni, ezért lvl 12-őn igen is sokat jelent egy Web esetében kimaxolt tulajdonságpont melett a +4 DC. -
OculusDei #2524 azirafaellel szemben nekem más a véleményem - lvl 8 wizard -, mert mi az amit használsz és mi az amit nem.
az extend az mászthev kategória. +50% sp +100% időtartam. buffokhoz alap.
az empower azért jobb mint a maximize, mert annak sp igényét később lehet enchantmenttel csökkenteni. tehát megéri.
quicken spell... nemtom. pnp-ben megéri itt szerintem nem.
eschew materials: kedves azirafael, nemtom hol jársz a varázslóddal de igen költséges komponensek vannak ám magasabb szinteken... értsd 4 varázsszint felett. de nem ez a fontos benne. hanem az amikor egy dungonban ellőtted az 500 második szintű komponenst és csak pillogsz a rátok rontó ellenre mert sp-d ugyan van dögivel de nem tudsz kiköhögni egy hálót se... (ne becsüljétek le a hálót (web) mert beholdert fogtam meg vele. aki találkozott már vele tudja ez mekkora nagy előny.
heighten spell, hááát inkább a fő tulajdonságot növeld. azzal jobban jársz. az is a dc-t növeli és nem kerül többe a varázslat, sőt. több sp-d lesz.
tömören ennyi. ez az én véleményem a varázslókról.
(pnp-ben 17 éve játszom velük... a kedvenc karakterosztályom, egy párat már kipróbáltam.)
a dex 13 és a combat castingból kifejlődő mobile castingon még elgondolkodnék ha nem dex 10 karakterem lenne... -
#2523 Meta magic-ek témában az én álláspontom:
- Enlarge: nagyon jó feat, ha jó a vid karid, és messziről tudod kiszurni az ellenséget, simán le tudod kiting-elni az ellenséges vazsikat, mert te dupla távolságból varázsolsz mint ők, és mire közel jönnének meghalltak. Azthiszem +50% a vazsi mana költsége.
- Empower vs Maximize: Igen mana zabáló feat mind a kettő. igazábol nincsen értelme addig használni, amíg nem találkozol olyan ellenféllel akinek NAGYON GYORSAN MEG KELL HALNIA (értsd: BOSS), mert akár egy ütéstől is fekszik egy party tag...egyszóval a legrövidebb időn belül kell a legnagyobb sebzést bevinni, erre pedig a Maximize a jobb hiába eszik több manát, nem pedig az Empower. Empower +100% mana +50% sebzés, Maximize +200% mana +100% sebzés.
- Highten: másik nagyon hasznos feat (igazából kötelező). Elengedhetetlen ha azt akarod a varázslataid magasabb szinten is működjenek... állítólag egy Hightened Web a vámpír főnököt is megfogja és nem tud átváltozni... A varázslat Mana költésége a megnövelt szintű varázslatéval lesz egyenlő.
- Material comp.. valami f*szság... ha tényleg drágák lennének a komponenesek talán lenne értelme...
- Quicken spell: Mikor előszőr próbálgattam gondoltam, hú de jó lesz.. de nem. Ahogyan én olvastam, egyre magasabb szintű varázslatoknak egyre hosszab a casting ideje... lvl 9 varázslatok esetében már lesz értelme, addig nem éri meg felvenni.
- Extend spell- ha buffolni akarsz akkor must have! +50% mana de dupla ideig marad meg a buff ráadásul támadó varázslatoknál mint Hipnózis, Web, Charm, Hold is működik :D
Véleményem szerint a használható featek sorrendben:
- Extend, Maximize, Highten, Enlarge, -
csopszon #2522 Oculus: a maximize v az enlarged metamagic ér többet? Az 1iket lecserélem akkor a dragonshard segítségével extend v empower-re :-). Jahh és az utóbbi 2 közül melyikre cseréljem inkább? :-) Pajta most anyagilag kicsit helyrejött a portable hole után (hiába TS raid, meg co6 elite-n kellemes loot volt :-)), úgyhogy meghitelezi a feat cserét a vazsimnak. -
csopszon #2521 A ranger 2ik v 3ik szinten alapból megkapja a rapid reload-ot, onnantól nagyon jól íjaz. Lv8on Delara's quest-en sokkal több élőholtat öltem mint 1 azonos szintű paladin (+2 cold iron keen rapier és +5 light mace, favored enemy:undead, weapon finess, 27es dex, improved 2 weapon fighting). Sztem a varázslatai is fontosak, pl barkskin-nel végigbuffolom a party-t (30as AC-m lesz tőle), és ha még a varázsló stoneskin-nel is bevonja a csapatot akkor azért elég sokáig lehet bírni :-). Már csak vmi adamantin meg holy fegyver hiányzik nekem, de az nagyon. Hiába bújom az aukciós házat, meg a fegyvershop-ot, nem találok nekem valót :-(. Light mace, light hammer, sickle, rapier, esetleg short sword v dagger kellene. Sturm-mal meg nem tom mi a baj, sztem nem rontottam el semmit, elég nagy az ereje, a bölcsessége, és a karizmája is, talán a fegyverével lehetett a gond (+2 Flametouched warhammer) mert folyamatosan hibázott. Most szereztem neki 1 +2 ghost touched Heavy mace-t talán azzal jobb lesz :-). -
#2520 Nem tudom ti hogyan vagytok vele, de volt nekem egy Ranger ijász karakterem, és sajna elég gyengusznak tapasztaltam... Igazából lassan lőtt, keveset sebzett, élőholtak ellen használhatatlan volt...
Van valami jó ötletetek, build-etek, hogyan lehet effektívebbé tenni egy ranger ijászt? Arra is gondoltam, hogy csak 1 szint rangert veszek fel az erő bónuszért a többit meg harcosból oldom meg a greater wep. spec. miatt... mégicsak +4 sebzést jelent lövésenként a többi a feat-et meg röhögve megtanulja a harcos is, sőt még másra is jut szabad feat-je... igaz, hogy ranger varázslatai soha nem lesznek így... -
#2519 Ki kéne venni egy hét szabit és végre napi 12 órában játszani/kikapcsolódni egy kicsit... sajna majd karácsony után :( -
SubBassman #2518
Na eldobtam a rogue action boost-jat es felvettem a Halfling Luck III-at. Remeljuk, lesz ertelme.