Dungeons & Dragons Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A wandok és egyéb költségek összegét minden nagyobb akció elõtt érdemes felmérni és akkor elintézni, nem szükséges emiatt bármilyen fix költségeket kreálni. Azi a marketes quest miatt ne aggódj, ha összeáll a parti gyakorlatilag az lesz a legkevesebb, hogy a WW-t megcsináljuk. Amúgy 3-as szintig úgy sem érdemes Markecolni. Rangernek ne felejts el 14-es wisdomot beállítani, és mielõtt megcsinálod vedd számításba, hogy viszonylag hamar be lehet olyan statikus (questekért kapott) cuccokat szerezni mint Splinterskull ból a +3 erõ kesztyû, +3 dex bracer, STK ból a +2 wis sapka stb. Nem célszerû feleslegesen túl sok pontot osztani a statokra.
mzprox: Wiz jobb ötletnek tûnik ha arra gondolunk, hogy a paladinnak is lesz magas Charisma-ja .. intes tagunk pedig jószerivel csak Wiz bõl lesz. számítanunk kell olyan esetekre amikor jellegzetes rúnákat kell majd használni ahol az Int számít. Ha true neutral wiz leszel akkor adok majd pár robe ot, hogy legyen váltóruhád, legalább nem kell majd kidobálnom a saját wizardom cuccait. STK ból itt is jöhet egy +2 intes sapka.
már csak az a kérdés, csopszonnak van e kedve a paladinjához 😊
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Így viszont a klánnak van egy Ranger-je is 😄
Ezért jó lenne minél több playert ide csábítani, hogy résztvegyenek, vagy legalább olvassák a fórumot.
Javaslom mindnekinek, hogy a karakterei adtait tüntesse fel az akláírásában itt a fórumon (ahogyan én is) és akkor könnyebb beazonosítani/ megtalálni mindnekit ingame.
Gilmoor: Köszönöm az info-t (kicsit gyanúsan 1xûnek tûnt, h csak úgy megkapom, de a naivitásom sosemnem fog elmúlni :-D). Már csak 1 kérdés: Merre lehet collapsed portable hole-t találni?
Karakterlistám: Paithan (lv7 ranger), Fenyeskardu Sturm (lv2 paladin), Griswold the Harvester (lv1 rogue, de õt inkább "raktárként" üzemeltetem, nem sokat lesz online).
A hangalapú kommunikációra meg jó a TS, van rajta csomó public szerver (talán a hangminõsége sem olyan katasztrófa), de dolgozom a privát DDO TS szerver ügyén is.
Voice Chat alternatívájaként én a Ventrillo-t ajánlom, Lineage 2 és régen Counter Strike során jól jött 😊
Akkor már papunk van!
Várom a többi jelentkezõt!
-Nem árt folyamatosan képben lenni merre áll a pap egy akció közepette. Ha megsérülsz és elkezdesz rohangálni nagy valószínûséggel pont akkor leszel a papjoz képest egy fal vagy oszlop mögött amikor az éppen gyógyítana. Így a gyógyításra szánt spell point (késõbbiekben SP) fele a levegõbe száll el haszontalanul.
- Ha olyan felszerelésed van ami egy bizonyos tulajdonságból 3-4et ad neked akkor az a fajta buff rád felesleges. (pl ha van egy kesztyûd ami 3 erõt ad akkor a bullstrenght csak SP pazarlás rád). Ezeket nem árt az elején tisztázni kinek milyen buff kell, ne akkor kelljen kitalálni amikor már mindenkinek zabszem van a seggében hogy végre elinduljunk.
- Mindíg legyen nálad healing potion, különféle resistant potion. (pl történt olyan, hogy azért kellett 3x annyit gyógyítani valakin, mert nem volt képes meginni egy resist cold potiont adott pillanatban)
- Mindíg kalkuláljátok bele, hogy a healing spelleknek is van cooldown idejük. Szóval azt felejtsd el, hogy ha felvettél egy rakás aggrót akkor beleállsz a sebzéstömegbe mint a gerely mert nem lesz aki életben tartson. (ott az intimidation: területre ható aggró termelõ.. nyilván ne akkor használd amikor sebzésre fittelt, pajzs nélküli karakterrel, action boostal megspékelve beleállsz a tömegbe)
-Egy-egy komolyabb küldinél (ami azért hozzáteszem lényegesen izgalmasabb mint mondjuk levágni 4-5 õrt a játékteremben) elég sok olyan felszerelés használódik el ami sok sok pénzbe kerül mint például a különféle gyógyító wand-ok vagy buffoló wandok (leggyakoribb a neutralize poison amit az ember inkább wandból nyomna mint spell listából). Amennyiben a parti indulás elõtt közösen dobja össze a pénzt ezekre a dolgokra akkor a papnak viszonylag élvezhetõ marad a játék.
Csak pár adat a 10-es szinntû papom tapasztalatai alapján:
Nagyon sok olyan helyen voltam ahol drága cuccokat dobálnak. Legtöbb helyen már "Ransacked" vagyok, ami azt jelenti hiába megyek oda nem kapok már semmit a loot-ból. Ezen a felszereléseknek nagy részét eladtam, másik részét szétosztottam. Összegyûjtöttem kb fél millió aranyat ennek ellenére jelenleg 50 ezer arany a max amivel rendelkezem. Éppen azért mert egy -egy komolyabb dungeonban 3-4 wand of cure seriuos wound elfogy aminek darabja 13K rany. Szóval eléggé megcsömörlöttem emiatt a paptól mindamellett, hogy szeretek pappal játszani. Szóval amennyiben ezeket a dolgokat elõre meg tudjuk beszélni, akkor én szívesen kezdek egy új papot.
---------
csopszon: ha elérted a 150-et nem portable hole-t kapsz, csak a lehetõségét, hogy használd. Elsõsorban kerítened kell egy collapsed portable hole-t amit 100K ért a harborban egy fickó megjavít neked. Ezekután tudod csak használni. Ha nincs meg a 150-es favor a Coinlordsnál akkor hiába javíttatod meg nem tudod használni.
---------
"Azi" az igény meglenne, már én is elgondolkodtam ezen párszor. Egy hátránya van, hogy ha valaki hiányzik, nem online éppen akkor a magyar guild (ami gyakorlatilag jó szerencsével tesz ki egy partit) szóval egy emberes hiány esetén már problémás. De én szívesen benne lennék. A voice chat használata helyett nézni kellene valami más audiós kapcsolatot mert a beépített voice chat elég ramaty.
---------
Amit még fontosnak tartok, hogy mindenki rögzítse a saját "friend list"-jében a különféle alt karaktereink neveit. Így bármikor belépsz, tudni fogod ki kivel online.
Az én karaktereim: Draena, Shilien, Gilmoor, Yaaraer, Hadora, Baxter (bár ebbõl valamelyiket törölnöm kell, ha egy új papot akarok kezdeni. Asszem a vazsit fogom törölni.. így a felszerelését majd felajánlom valakinek aki épp vazsit akar kezdeni. True Neutral a vazsim így stabilitys cuccai vannak😊
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
- Elõre szervezett event jellegû közös kalandozás, hetente kb 2 alkalommal
- asztali szerepjáték feeling!
- Szigorú belsõ szabályzat a szerepjáték fenntartásáért
- Együtt fejlõdés, így senki nem húz el a többiek elõl
- voice chat használata!
Az esti party továbbra is áll. kb 18.00-tól bent vagyok 24.00-ig biztosan!
Hívjatok minden magyart ide aki játszik, pörgessük fel egy kicsit a fórumot!
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
DR normál DnD-ben összeadódik, DDO-ban nem tom, de szerintem igen
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
egyébként még két haverom játszik rendszeresen ddo-t és nem látogatják a forumot. (Xercses ill. Winthrow/Naxxis nevekkel)
A warforge damage reduction-je összeadódik a barbár féle damage reduction-al? Az mit jelent, hogy 3/adamantit, véd minden ellen csak adamantit fetgyverek ellen nem, tehát véd a nem adamantit mágikus fegyverek ellen is?
aut viam inveniam aut faciam
nevek:
Eshu, Tehuti, Quadrax, Felynmyr, Hadora, Gilmoor, Yaaraer, Paithan
bármelyik néven onlineok vagyunk tudunk segíteni.
azirafael: résen leszek. de sajna nekem minden karakterem magas szinten van már...
vagyunk sokan, egyre többen. nekem már volt szerencsém 4 magyaros partyban nyomulni.
Nekem van dombornyomott kártyám is(elvégre mirõl fizettem volna a Lineage II-t)csak most pénzt nincsen rajta 😊
Debob - Lvl 2 Wizard
Egyébként jelenleg egy Halfling paladin karakterem van, Zherthul,-lehet már kalandoztam is valamelyikõtökkel 😊- 6. szintû, de már megléphetné a hetediket-kicsit még ezt visszatartom, sok alacsonyabb szintû questen nem járt még
kb két hete igényeltem egy ilyen kártyát:
voda
akkor még korántse volt biztos, hogy meg veszem-é a játékot, valami mást intéztem az OTP-nél és megkérdezték nem-e akarok ilyet.. mondták, hogy dombornyomott meg internet meg térítésmentes.. gondoltam miért ne... de nem biztos hogy megfelel erre a célra.. eleve nem is tudom, hogy van-e elvi különbség egy bankkártya és egy hitelkártya között.. hogy egyáltalán intézhetek-e átutalást errõl a kártyáról. ill. nem-e lett volna valami egyszerûbb megoldás.. (pl a régi kártyám upgradelése, hogy alkalmas legyen ilyen fizetésre)
azirafael: fileplaneten nem kell elõfizetned csak regisztrálnod aztán beállni egy "free server" sorába. az utolsó kettõ az mindig az. kb 20 perc várakozás után indul a letöltés, nekem stabil 250k/sec-kel jött tehát nem is lassú.
de vigyázz! a cucc nagyon addiktív! már én se trial vagyok hanem elõfizetõ...
hehe. próbáld ki szerintem nem bánod meg. a karaktereidet tudod folytatni ha a trial accountodat kiterjeszted a lejárta után.
én 16 éve szerepjátszom és nagyon bejön ez is. várunk mindenkit a boldrein
Egy kérdés: ha megveszem akkor azonnal elkezdhetek játszani? Mire van még szükségem?
Hogyan tudom a havi átutalásokat intézni? elvileg van egy otp kártyám meg igényeltem nemrég egy dombornyomott hitelkártyát-végülis arra gondoltam, hogy majd arról fizetnék ilyen átutalásokat, de lehet hogy A:, felesleges
B:, erre pont nem is használható..
Help, please 😊
Mostanában sokat D&D3-zunk haverokkal... mármint papir alapú rpg-vel és gondoltam az üresjáratokat kitöltöm az online verzióval 😊
A L2 még mindig rohadtúl tetszik de már nincs idõm vele játszani... a sok farmolás/grindelés.
Most a DDO-t kipróbálom aztán lehet visszanézek decemberben a L2-be is.
Hogy a játékban, ha drow-t választasz van e valamiféle megkötés azt nem tudom, de jelenleg még a lvl 10 a max határ. Noha tárgyakból már láttam lvl 14-eset is.
"Azi" mi vezetett arra hogy elhagyd az L2 világát? 😊)
MOst gondolkodom rajta, hogy elkezdem... beregisztráltam az ingyen trial-ra... Egyébként ha megveszem át tudom vinni a trial-os karikat a végleges accomra?
ja.
beköltöztem én is...
Nos csak arra akartam rámutatni, hogy a játék egyáltalán nem unalmas, ami leginkább a jó közösségnek köszönhetõ. Alapjában véve ez nem egy hack and slash játék mint a diablo, noha nem nehéz azzá tenni. Az a guild amiben épp vagyunk csopszon, én és OculusDei nemrég egy eventet rendezett. Ami azt illeti egész jól sikerült. Szóval akinek most támad kedve játszani és nem fél használni az angol nyelvtudását annak bátran ajánlom boldrei szerveren a Dragonheart guildet. Lassú, színvonalas játék, annyi RP vel amennyit az alkalom és a játékos elbír.
Van valakinek biztos tippje arról, hogy hol lehet jelen pillanatban kapni a játékot?
Esetleg ha valaki megválna tõle akkor is szólhat 😊
kösz!