Dungeons & Dragons Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

senki sem hentgép. ez egy csapatjáték.
de ha jó a csapat mindenki sikeres.
a varázslóval meg gondolkozni kell. az "sp burn"re mindenki képes.

aut viam inveniam aut faciam

én ma WWben benne lennék, bár még csak lvl2 vagyok..

vazsinak gyorsan fogy a spellpontja ha folyamatosan irtani akarsz, itt alacsony szinten a wizz nem hentgép annyira. ha nagy gond van akkor viszont hasznosan be tud segíteni, de nem kell minden egyes szörnyre ellõni vmi spellt

Debob - Lvl 2 Wizard

azirafael
gyógypuszinak ott figyel a bankban egy +1 full plate +25 Mana, meg egy +30 manás gyûrû... lvl 4 kell hozzá... már nagyon hordhatnékom van 😄

Hétfõig fel kéne tornázni Rendbetesz-t meg Gyógypuszit is lvl 5-6-ra...

azirafael
Tegnap én is megléptem volna a lvl 4-et ha nem kell mennem... már csak 4500 exp kell. Ha ma ráérsz gyorsan befejeznénk a WW ucsó részét, és összeszedhetnénk egy STK partyt...

Zanward nem tudom kinek a karija, várom jelentkezését 😄

Azi: Fényeskardú lv3 volt, tegnap lv4 lett Shan-to-Khor után :-). Bár az a party rémálom volt. Beálltam a tolvaj elé h fedezékbõl tudjon nyilazni, mire õ sztem azt hittem h szivatom és mindíg odébbment. A Zanward nevû papot játszó magyar skac a pofámba robbantotta az 1ik tûzcsapdát, csak mert õ gyorsabban itta a potit és pont leszarta h én is a csapda vonalában állok. Mellesleg volt tolvajunk, tehát no comment. A sorcerer berobogott 1edül a minotauruszhoz, mer zabszem volt a seggében. Mondanom sem kell 1 charge-ot sem élt túl, a minó kiszabadult kinyírta a tolvajlányt is, meg majdnem engem. De legalább ezek után mind1ik belátta h ez nem rush-olós küldetés, és az utolsó csatát már kellõ összjátékkal oldottuk meg. Mondjuk én már az stk felénél gondolkodtam azon, h átadom a leadership-et vki másnak és kilépek, mert inkább volt idegesítõ, mint élvezetes a játék. Az 1etlen ami visszatartott az az, h tudtam meglesz a lv4 ha befejezem a quest-et.
azirafael
Nem tudom, én kiprosziltam már wizardot és sorecer-t is de mindegyik törlésre került lvl 3-ra lépve, mert egyáltalán nem jött be... Pedig más gamékban szeretek vazsival játszani (NWN-t is azzal toltam végig)... de itt valahogy kurva gyorsan elfogy a manám aztán baszhatom...

azirafael
Csopszon, te hogy-hogy csak lvl 2 vagy Fényeskardúval, vagy csak nem lépted meg direkt a lvl 3-at még? Amit együtt nyomultunk már abból meg kéne lennie a lvl 3-nak... Tegnap befejeztétek a ww-t? Sajnálom, hogy nem tudtam maradni, de a csajom piccsogot, hogy sûrgõsen a gép elé kell ûlnie... Sebaj majd ma leszólózom az utolsó részt az már nem olyan gáz ha kihagyom az Ogrékat...

az én wizardom 8as szinten: str 10, dex 12, con 12, iq 22, wis 10, cha 10.
semmi diplomacy. tumble és search amit én preferálok. esetleg a search helyett érdemes a kereskelmi skillre rakni.

(bocs fiúk az életem egy kicsit széthullott. de ha összeszedtem magam, megyek.)

Van itt olyan akinek van magas szintû, mondjuk 8+os wizardja? Hogy érzi, max inten kívül mire érdemes még adni? dex, con, cha? diplomacyt használtátok? alacsony szinten gondolom még van értelme, de aztán úgyis bedurvul a wiz és bünteti a világot...
nekem most int 17 dex 16, a többi 10 körüli, de valszeg 16os dex hosszútávon tök fölösleges..

Debob - Lvl 2 Wizard

Ohh köszönöm :-). Hiányoznak a mentoraim, jöhetnétek játszani :-). A Feattrader az 1 agyszívó, vhol House J-ben? Csak mert a guild channel-en volt róla szó, csakhát angolom nem vmi fényes, meg nem is figyeltem nagyon, úgy voltam vele, h mire én Dragonshard-ot találok õsz lesz a hajam. Erre a WW-ben loot-olok 1et... :-).
a varázslatot beírhatod de csak akkor tudod ellõni - a megfelelõ szintkövetelményen kívûl - ha a hozzárendelt fõtulajdonság tíz feletti része legalább akkora, mint a varázslat szintje.
a bárd csak bárdvarázslatokra kapja meg az varázslatrontás figyelmen kívül hagyását. és csakis arra.
a sorcerer pedig nem tud memorizálható varázslatot elsütni.
a falnak csak te tudsz dõlni. a karakter a játékban nem.
én harcost indítottam akivel erõre osztottam de egy pontot a dexre, hogy meglegyen a 17 az imp2wpn. és nem bánom.
a shardok a feattrader miatt lettek belerakva.
szóltam.

én ezt a kettõt szoktam használni:

http://www.d20srd.org/
http://www.systemreferencedocuments.org/35/sovelior_sage/home.html
MrStokes
Ahh ez kell nekem, koszi szepen. Lustasag fel egeszseg, mint tudjuk ;-)

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

azirafael
MrStokes kérésed számomra parancs!

A fejléc alatti második linken az összes alapkönyv letölthetõ 3.5-re updatelve! "Dnd 3.5 szabályok (angol)"

Én is innen szedtem le az összes könyvet RTF-ben. Köztük van az összes monster manual is...

azirafael
Akkor ez a kombó kilõve... bár már megörültem, hogy milyen jó lett volna egy ilyen 😄

Jak16 tudtommal van külsõ terület is de nincsenek hatalmas bejárható területek MÉG (késõbb szerintem lesznek). Most leginkább a város utcáin és a dungeonokban lehet nyomulni.

A falhoz dõlés makrót nem ismerem szerintem nics ilyen, csak azNPC-t állították így be.

A Max szint az 12 jelenleg.

Harcban elég a jobb klikel hadonászni, ha szembe nézel az ellenféllel akkor ütni fogja. Másik változat, hogy kijelölöd a legközelebbi ellenfelet (default-ban ez a TAB gomb) ekkor látod mennyi HP-ja van még,és ha be van kapcsolva az auto attack (defaultban a quick bar 1 slotján van) akkor nem kell hadonásznod (nem is tudsz)mert automatikusan üti a kijelölt célpontot.

nem tudom hogy létezik-e ilyen , valószínûleg nem. Csak az npc dõlnek a falhoz 😊
nem tudom hogy beírhat-e, de nem is lényeges.. nem tudod használni õket ha nincs megfelelõen magas wizard szinted..
MrStokes
Erdemes lenne egy szabalykonyvet elokapni. 😊

Erdekelne hogy milyen resist-jei vannak egy iron golemnek pl.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

a max szint jelenleg 12 (de emlekedni fog) és vannak "laszintek/rankok" szintenként öt

Nem csak dungeonok vannak, de fõleg azok. (most a legutóbbi modulban érkezett sivatagos térkép már elég nagynak ekinthetõ és szbadon lehet mászkálni, eléjutni a küldetés helyszínéig)
ahhoz hogy fegyverrel megüs valakit nem kell kijelõlnöd , elég ha felé suhintasz. ha kijelölsz valakit akkor annak az az elõnye, hogy a támadásaid arra fognak koncentrálódni, mégha nem is az a legideálisabb célpont. Auto attackot csak távolsági fegyvernél használom közelharcban sztem lassan reagál.
Védekezni nem szoktam, esetleg az ijjászok lövéseit blokkolom ha nem tudom lerohanni õket
azirafael
Azt tudom, hogy 1 szint wizard ad 4+ ig módosító lvl 1 spellt, de melette beadja a scribe scroll feat-et, amivel tekercseket irhatok be a varázslat listámba ... ez elvileg kell hogy mûködjön magasabb szintû varázslatoknál is, vagy nem?

jaj igen, a falhozdölésnek mi a makrója???? Tudjátok, amikor csak megáll egy fal mellett ölbe tett kézzel, vagy anélkül..amikor hozzádõl a falhozz!!!

\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"

MrStokes
Na igen ez lett volna a kov. kerdesem. Ha wizzy/sorc multizol, akkor tovabbra is kell a spelleket tanulnod a wizzy miatt, vagy nem?

Lehet ezen okossagok miat egyaltalan oket multizni?

ha be is tudja írni akkor sem tudja elcastolni õket hacsak srocererként nem azokat választotta. a kombó sajnos így nem mûködik. A bárd meg csak a bárdként választott spelljeit lövi penalty nélkül light armorban
Konkrét kérdések azok vannak:

Mennyi a max szint?
Azért ugye nem csak duengonkban lehet szörnyikét ölni? van városon kívül mezõ, hegy, amit megmászhatok, csak úgy kirándulni?
Még sosem játszottam törpel, most lesz egy törp harcosom 😄
Elég furi a harcrendszer...szokni kell...állandóan a célon kell lennem, vay elég csak jobb klikeket nyomni? A védekezésrõl pár szót plz.

egyenlõre ennyi majd még kérdezek.

\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"

azirafael
A Bárd speckó képessége, hogy ha light armor-t visel nem számít a páncél varázslat tévesztése (a pajzsé továbbra is számít ezért kell mithrill pajzs aminek nincsen varázslat tévesztési esélye)

Szerintem nagyon jó kis bulid-et lehet ebbõl kihozni, de minden azon áll vagy bukik, hogy 12 Ig lvl 1 Wizard be tud-e irni lvl 2-3-4-5 varázslatokat is a könyvébe... Illetve mi van, ha Sorcerer szintlépéskor nincsen már választható varázslat a listán?

gyenge lenne... csak bárd varázslatot tudsz ellõni light armorban, 1 szint varázslónál csak az elsõ szintû spelleket kapod meg. Legalább is így tudom és valószínû hogy így van.
Ami létezõ kombó (bár szerintem nem éri meg) hogy bárd szintek mellé felvesznek egy szint sorcerert, mert kapnak egy nagy spellpoint boostot
MrStokes
De mindenfele armor valahany szazalekos spell failure -t hoz maga utan varazslaskor, nemde? Vegy ez nem olyan nagy gond?

A kerdesedre nem tudom sajnos a valaszt. ^_^

azirafael
Akkor olvasgasd a hivatalos fórumokat (USA meg EU) mert lehet találni néhán okosságot...

Azon gondolkoztam milyen lehet egy 1/1/10 Bárd/Wizard/Sorcerer

Bárd miatt tudok light armor-ban is varázsolni (+5 chain shirt) valamint kapok shield masterit (mithrill shield). Kapok cure light wounds varázslatot, és használhatok gyógyi pálcákat 😄

Wizard miatt nem fog korlátozni a sorcerer kevés varázslata, mert könnyûszerrel beírom az összes varázslatot a könyvembe. Kapok +1 metamagic feat-et.

Sorcerer miatt sokkal több manám lesz még így is mint egy azonos szintû wizardnak, ráadásul gyorsabban is varázsolok.

Ami a kérdésem lenne... lvl 1 wizarddal (12 intelligenciával) be tudok írni a könyvembe lvl 5 varázslatokat is?

MrStokes
OFF

DnD-vel kapcsolatosan, nem tudja vki hol fellelheto a neten Beastiarium, azaz a szornyek reszletes leirasa? Forgeten Realms erdekelne foleg.

ON

MrStokes
En azokat a topic-okat szeretem, ahol leirjak adott jatek foruman, hogy milyen "durva" karaktereket lehet osszehozni megfelelo faj, kaszt es kepessegeg kombinalasaval. Itt altalaban leirjak h, mit miert es igy sok skill-t es egyebet elmagyaraznak.

Legutoljara a Grayhawk: Temple of Elemental Evil c. jatek foruman olvastam ilyen okossagokat. Ja igen, es az is DnD-n alapul 😄

azirafael
A szabályrendszer nagyon szerteágazó, de ahogyan mondtad már játszottál a NWN-al így képben kell lenned vele nagyvonalakban... Bogarásszá itt a banner alatt lévõ linkeken... hipp-hopp nem fogod tudni megtanulni minden apró trükjét a játéknak, és nem is lehet leírni azokat pár mondatban... olvass utánna, agyalj rajta pár napod biztosan rá fog menni, ahogyan mindenki másnak is.

Ha van valamilyen konkrét kérdésed amit nem értesz, vagy nem tudsz azt ted itt fel, és megpróbálunk válaszoni.

Csuklyát sajnos boltban nem tudsz venni, játékosok árulhatnak a Market place-en a brókereknél, vagy mostmár inkább az aukciós emberkénél (Harborban a postaládád melett ácsorog a hobgoblin csávó az).

Valaki énnékem segítséget amit feltettem? 😄
Kül, megveszem a játékot, kb 10.e után lesz pénzem.

azirafael
Másik nagy dilemma, hogy dual kardos emberkét mibõl jó összerakni?

Gondolkoztam harcoson, és ranger-en is...

Amit hátránynak látok, hogy min 17 ügyesség kell az improwed two weapon fightinghoz. Ha már ráadok 17 pontot mi a f*szért fejlesszem az erõmet is nem igaz? Ráadásul a bal kezes fegyó sebzésébe csak az erõ fele számit bele... tehát egyértelmû, hogy max DEX-es kari lesz weapon finess-el... akkor viszont nem tudok durvább fegyókat mint pl basstard meg kopesh forgatni. Viszont ha harcost rakok össze, akkor csak erõt tudom fejleszteni a dex-et nem enhancement keretében, így végül jóval kisebb DEX-el végzem.

Ha rangert rakok össze akkor is megkapom a two weapon fighting feat-eket ha nincsen meg a dex követelmény.. hurrá lehet max Erõ kari! Viszont a rangert nem lehet erõre fejleszteni csak DEX-re enhancement keretében, így meg az erõm lesz jóval kisebb a végén... ráadásul csak sima weapon fokus jut neki lemarad a jó kis great wep fokus meg great spec...

Huszonkettes csapdája...

Jak16: Remélem a Boldrei szerveren játszol... :-). Amúgy küldtem neked pü-t.

Azi: küldök 1et neked is, mármint pü-t :-). Meg körbenézek balta ügyben, de asszem eladtam õket.
rövidítve akarsz több száz oldalnyi szabályt? elég reménytelen egy hozzászólás keretein belül. Ahogy elnéztem a banner alatt megadott elsõ link elég jó, javaslom hogy olvasd el, ha valami nem világos kérdezz.
De a szabályokat kérem szépen, röviditva, plz....

nekem három karakterem van:
Vandor Szurke - elf Range
Tristitia a jeghercegno - elf Wizard
Dzsek Gloin fia - drawf Fighter

egyre jobban tetszik a játék, kiváncsi vagyok majd a partyra...az elsõ városban vagyok, a kikötõ után, hova menjek ahol sok ember van???

Tegnap csináltam én is egy drow bárdot, a neve: Haggleman Gimmediscount. Maximizált karizma, haggle skill, skillfocus haggle 😊. De nem kell megijedni kalandozni nem fogok vele, csak az aukciós ház bugjai miatt kreáltam, hogy tudjak valakivel licitálni ( a fõ karakteremet nem engedi.. 😞 ). Szóval a harbort nem hagyom el vele (az is teljesítmáény volt, hogy oda eljutottam.. 😊 )
én pedig segítséget: rettentõ hosszú ez a szabálkönyv..valaki öszefoglalná a lényegét? a Világról, vallásról, sebzésrõl, iylenekrõl...

és még valami: hogy kell a karakterrel a falhoz támazkodni??? Amikor kijutok a kikötõbõl, egy ujabb kocsmába kerülök, ottvan egy nõi NPC aki így áll...mi a parancs amivel én is meg tom ezt csinálni????

Arra amire akarod megfelel, de azért én meggondolnám: ilyen karakter tényleg csak erre jó. Azaz ha van egy party ahol elég mindig ez a szerepet játszani akkor ok, de ha meginvitálnak valahova lehet hogy szükség lesz arra hogy a kardodat is használd. 14-nél kevesebb erõvel biztos nem indítanám. (de inkább még többel). Az én halfling paladinom mondjuk a másik véglet.. kis kaszabológép 😊 a maximális 16-os erõvel indult...
azirafael
A tapasztaltabb játékosok véleményét szeretném kérni az alábbi karakter tervemrõl:

A karakter lényege a tankolás, így nem egy zúzógép. Intimidet-el magára húzza a szörnyeket, beáll blockolni a pajzsa mögé, így szinte sebezhetetlen lesz amíg a többi damagae dealer leveri róla a szörnyeket! A healereknek meg csak engem kell gyógyítani.

Törpe Harcos/paladin 2/10

Erõ:10
Ügy:14 +4 ugyesség tárgyból
Áll:10
INt:14
Bölcs:14
Kar:14 +3 szintlépésbõl +5 tárgyból

Feats:
Weapon finese
Dodge
Combat Expertise
Improwed Shield mastery
Bull headed
Luck of heroes

Enhancements:
Dwarven Armor Mastery III (+3 Dex módosító páncélban)
Dwarven Shield Mastery III (+6 DR blokkolás közben)
Bulwark of Good III (+5 Ac aura)
Resistance of Good III (+5 Mentõdobások aura)

Úgy számolom, hogy ezzel a karival ha beállok védekezeni, akkor +5 full plate és +5 steel shield-el

Attack: 12 BaB +4 ügyesség +5 fegyver -5 expertise = +16
AC: 10 alap +4 ügyesség +13 páncél +7 pajzs +5 aura +5 expertise +1 dodge= 45
DR: 6 BaB/2 +7 pajzs +6 törpe bónusz +3 feat bonusz = 22

Persze a fenti értékek nagyon az alap verziót mutatják, még egy csomó egyébb buff és tárgy meg tudja nyomni ezeket az értékeket (Barkskin +6, Shield of feit +4, natural Ac-t adó tárgy) szerintem a 65 Ac simán elérhetõ vele...

azirafael
Semmi gond! Tegnap én is megléptem a lvl 4-et Rendbetesz-el és boldogan konstatáltam, hogy a weapon spec nem csak 1 db fegyverre szól ahogyna az a pnp változatban van, hanem az összes slashing fegyverre 😄

Így most +2-es Great Axe-val power attack-al +8 támadó és 1d12+19 a sebzésem 😄 Ha van valakinek elfekvõben sima +2-nél jobb Great Axe-je vagy +1-nél több erõt adó cucca azt szívesen megvenném/kölcsönkérném!

Jak16: trainer-ek segítenek neked szintet lépni. Ha megvan a megfelelõ mennyiségû xp, akkor elbandukolsz a mesterhez, aki tanít neked új dolgokat, magyarul szintet lépsz. Mind1ik mester mást tanít, ergo ha nem az elején választott kasztodnak megfelelõ mesterhez mész, multiclass leszel, max 3 kasztod lehet. Igen, ranger-ként fõképp az íjászat miatt fognak szeretni, de nem kell feltétlen multiclass-nak lenni ahhoz, h karddal is jól tudj vívni. Inkább a Weapon Finess feat-et javasolnám, ami bizonyos közelharci fegyverekhez hozzáadja az ügyesség bónuszodat, az erõ helyett. Így mondjuk kíválóan lehet forgatni Rapier-t, sarlót, light mace-t (ez nem tom pontosan mi magyarul, talán könnyû buzogány? v csatacsillag?) stb. Ha választod mellé a Two Weapon Fighting-ot is akkor mindkét kezedben lehet fegyver minimális levonásokkal. Így már elég kellemesen darál a vándor, de azért nem kell a csata közepén állni nyílván, viszont vészhelyzetben hasznos a közelharc ilyen szintû ismerete. Azt nem tom hol vehetsz csuklyát, de ha ennyire vágysz rá, akkor adok 1et ;-).

Azi: Bocs, h végül nem mentem Fényeskardúval, de pont akadt 1 party, akiket rá tudtam beszélni 1 Stormcleave Outpost-ra elite-n és így megvan a 75 fp a Deneith házban, már tudok venni nagyon jó áron +3-as nyílvesszõket.
ez itt a D&D Online térképe? http://pages.videotron.com/sebby777/khorvaire_complete.jpg

kérdéseim: ho ltudok kasztot felvenni? Szintlépéskor mi történik? Range-ként a bowokat tartom elõnyben? De ha felveszek hozzá Fighter kasztot akkor már kardal is tok jól bánni?
Hol vehetek csuklyát 😄😄😄

MrStokes
Sziasztok!

A BG2-bol emlekszem vmi olyasmira a muliclassing-gal kapcsolatban, hogy az egyes class-ok szintkulonbsege nem lehetett nagyobb 1-nel (2-nel?), kulonben XP vesztes (buntetes) esete allt fenn.

Nem tudom, hogy a DnD3.5-ben letezik-e ilyen, vagy ez csak a ADnD (vagy netan a BG) sajatja?

Az eredeti DnD-ben korlatozva van a multiclassing-nal a class-ok szama?

Nekem van !

Azi, Jak16 van TS-etek? Mert azon könnyebben tudnánk beszélgetni játék közben :-).
képet a csuklyáról tudtok mutatni...mert nélküle nekem nincs RP hangulatom...ja igen , hogy kell egy fának, vagy flnak nekidölni??? látam NPC-ken és ki akrnám próbálni....

nah két karim van: Vandor Szurka (magyarul Szürke Vándor) range és Tristitia a Jeghercegno (magyarul Tristitia a Jéghercegnõ😄) wizard.

És lesz még egy: Bard és Dzsek lesz a neve.

azirafael
Úgy kombózod a kasztokat ahogy csak akarod, annyi a megkötés, hogy max 3 különbözõ kasztod lehet egyszerre.

köppeny sajnos nincs a játékban, de csukja van 😄