Dungeons & Dragons Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de ha jó a csapat mindenki sikeres.
a varázslóval meg gondolkozni kell. az "sp burn"re mindenki képes.
aut viam inveniam aut faciam
vazsinak gyorsan fogy a spellpontja ha folyamatosan irtani akarsz, itt alacsony szinten a wizz nem hentgép annyira. ha nagy gond van akkor viszont hasznosan be tud segíteni, de nem kell minden egyes szörnyre ellõni vmi spellt
Debob - Lvl 2 Wizard
Hétfõig fel kéne tornázni Rendbetesz-t meg Gyógypuszit is lvl 5-6-ra...
Zanward nem tudom kinek a karija, várom jelentkezését 😄
semmi diplomacy. tumble és search amit én preferálok. esetleg a search helyett érdemes a kereskelmi skillre rakni.
(bocs fiúk az életem egy kicsit széthullott. de ha összeszedtem magam, megyek.)
nekem most int 17 dex 16, a többi 10 körüli, de valszeg 16os dex hosszútávon tök fölösleges..
Debob - Lvl 2 Wizard
a bárd csak bárdvarázslatokra kapja meg az varázslatrontás figyelmen kívül hagyását. és csakis arra.
a sorcerer pedig nem tud memorizálható varázslatot elsütni.
a falnak csak te tudsz dõlni. a karakter a játékban nem.
én harcost indítottam akivel erõre osztottam de egy pontot a dexre, hogy meglegyen a 17 az imp2wpn. és nem bánom.
a shardok a feattrader miatt lettek belerakva.
szóltam.
http://www.d20srd.org/
http://www.systemreferencedocuments.org/35/sovelior_sage/home.html
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
A fejléc alatti második linken az összes alapkönyv letölthetõ 3.5-re updatelve! "Dnd 3.5 szabályok (angol)"
Én is innen szedtem le az összes könyvet RTF-ben. Köztük van az összes monster manual is...
Jak16 tudtommal van külsõ terület is de nincsenek hatalmas bejárható területek MÉG (késõbb szerintem lesznek). Most leginkább a város utcáin és a dungeonokban lehet nyomulni.
A falhoz dõlés makrót nem ismerem szerintem nics ilyen, csak azNPC-t állították így be.
A Max szint az 12 jelenleg.
Harcban elég a jobb klikel hadonászni, ha szembe nézel az ellenféllel akkor ütni fogja. Másik változat, hogy kijelölöd a legközelebbi ellenfelet (default-ban ez a TAB gomb) ekkor látod mennyi HP-ja van még,és ha be van kapcsolva az auto attack (defaultban a quick bar 1 slotján van) akkor nem kell hadonásznod (nem is tudsz)mert automatikusan üti a kijelölt célpontot.
Erdekelne hogy milyen resist-jei vannak egy iron golemnek pl.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Nem csak dungeonok vannak, de fõleg azok. (most a legutóbbi modulban érkezett sivatagos térkép már elég nagynak ekinthetõ és szbadon lehet mászkálni, eléjutni a küldetés helyszínéig)
ahhoz hogy fegyverrel megüs valakit nem kell kijelõlnöd , elég ha felé suhintasz. ha kijelölsz valakit akkor annak az az elõnye, hogy a támadásaid arra fognak koncentrálódni, mégha nem is az a legideálisabb célpont. Auto attackot csak távolsági fegyvernél használom közelharcban sztem lassan reagál.
Védekezni nem szoktam, esetleg az ijjászok lövéseit blokkolom ha nem tudom lerohanni õket
\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"
Lehet ezen okossagok miat egyaltalan oket multizni?
Mennyi a max szint?
Azért ugye nem csak duengonkban lehet szörnyikét ölni? van városon kívül mezõ, hegy, amit megmászhatok, csak úgy kirándulni?
Még sosem játszottam törpel, most lesz egy törp harcosom 😄
Elég furi a harcrendszer...szokni kell...állandóan a célon kell lennem, vay elég csak jobb klikeket nyomni? A védekezésrõl pár szót plz.
egyenlõre ennyi majd még kérdezek.
\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"
Szerintem nagyon jó kis bulid-et lehet ebbõl kihozni, de minden azon áll vagy bukik, hogy 12 Ig lvl 1 Wizard be tud-e irni lvl 2-3-4-5 varázslatokat is a könyvébe... Illetve mi van, ha Sorcerer szintlépéskor nincsen már választható varázslat a listán?
Ami létezõ kombó (bár szerintem nem éri meg) hogy bárd szintek mellé felvesznek egy szint sorcerert, mert kapnak egy nagy spellpoint boostot
A kerdesedre nem tudom sajnos a valaszt. ^_^
Azon gondolkoztam milyen lehet egy 1/1/10 Bárd/Wizard/Sorcerer
Bárd miatt tudok light armor-ban is varázsolni (+5 chain shirt) valamint kapok shield masterit (mithrill shield). Kapok cure light wounds varázslatot, és használhatok gyógyi pálcákat 😄
Wizard miatt nem fog korlátozni a sorcerer kevés varázslata, mert könnyûszerrel beírom az összes varázslatot a könyvembe. Kapok +1 metamagic feat-et.
Sorcerer miatt sokkal több manám lesz még így is mint egy azonos szintû wizardnak, ráadásul gyorsabban is varázsolok.
Ami a kérdésem lenne... lvl 1 wizarddal (12 intelligenciával) be tudok írni a könyvembe lvl 5 varázslatokat is?
DnD-vel kapcsolatosan, nem tudja vki hol fellelheto a neten Beastiarium, azaz a szornyek reszletes leirasa? Forgeten Realms erdekelne foleg.
ON
Legutoljara a Grayhawk: Temple of Elemental Evil c. jatek foruman olvastam ilyen okossagokat. Ja igen, es az is DnD-n alapul 😄
Ha van valamilyen konkrét kérdésed amit nem értesz, vagy nem tudsz azt ted itt fel, és megpróbálunk válaszoni.
Csuklyát sajnos boltban nem tudsz venni, játékosok árulhatnak a Market place-en a brókereknél, vagy mostmár inkább az aukciós emberkénél (Harborban a postaládád melett ácsorog a hobgoblin csávó az).
Kül, megveszem a játékot, kb 10.e után lesz pénzem.
Gondolkoztam harcoson, és ranger-en is...
Amit hátránynak látok, hogy min 17 ügyesség kell az improwed two weapon fightinghoz. Ha már ráadok 17 pontot mi a f*szért fejlesszem az erõmet is nem igaz? Ráadásul a bal kezes fegyó sebzésébe csak az erõ fele számit bele... tehát egyértelmû, hogy max DEX-es kari lesz weapon finess-el... akkor viszont nem tudok durvább fegyókat mint pl basstard meg kopesh forgatni. Viszont ha harcost rakok össze, akkor csak erõt tudom fejleszteni a dex-et nem enhancement keretében, így végül jóval kisebb DEX-el végzem.
Ha rangert rakok össze akkor is megkapom a two weapon fighting feat-eket ha nincsen meg a dex követelmény.. hurrá lehet max Erõ kari! Viszont a rangert nem lehet erõre fejleszteni csak DEX-re enhancement keretében, így meg az erõm lesz jóval kisebb a végén... ráadásul csak sima weapon fokus jut neki lemarad a jó kis great wep fokus meg great spec...
Huszonkettes csapdája...
Azi: küldök 1et neked is, mármint pü-t :-). Meg körbenézek balta ügyben, de asszem eladtam õket.
Vandor Szurke - elf Range
Tristitia a jeghercegno - elf Wizard
Dzsek Gloin fia - drawf Fighter
egyre jobban tetszik a játék, kiváncsi vagyok majd a partyra...az elsõ városban vagyok, a kikötõ után, hova menjek ahol sok ember van???
és még valami: hogy kell a karakterrel a falhoz támazkodni??? Amikor kijutok a kikötõbõl, egy ujabb kocsmába kerülök, ottvan egy nõi NPC aki így áll...mi a parancs amivel én is meg tom ezt csinálni????
A karakter lényege a tankolás, így nem egy zúzógép. Intimidet-el magára húzza a szörnyeket, beáll blockolni a pajzsa mögé, így szinte sebezhetetlen lesz amíg a többi damagae dealer leveri róla a szörnyeket! A healereknek meg csak engem kell gyógyítani.
Törpe Harcos/paladin 2/10
Erõ:10
Ügy:14 +4 ugyesség tárgyból
Áll:10
INt:14
Bölcs:14
Kar:14 +3 szintlépésbõl +5 tárgyból
Feats:
Weapon finese
Dodge
Combat Expertise
Improwed Shield mastery
Bull headed
Luck of heroes
Enhancements:
Dwarven Armor Mastery III (+3 Dex módosító páncélban)
Dwarven Shield Mastery III (+6 DR blokkolás közben)
Bulwark of Good III (+5 Ac aura)
Resistance of Good III (+5 Mentõdobások aura)
Úgy számolom, hogy ezzel a karival ha beállok védekezeni, akkor +5 full plate és +5 steel shield-el
Attack: 12 BaB +4 ügyesség +5 fegyver -5 expertise = +16
AC: 10 alap +4 ügyesség +13 páncél +7 pajzs +5 aura +5 expertise +1 dodge= 45
DR: 6 BaB/2 +7 pajzs +6 törpe bónusz +3 feat bonusz = 22
Persze a fenti értékek nagyon az alap verziót mutatják, még egy csomó egyébb buff és tárgy meg tudja nyomni ezeket az értékeket (Barkskin +6, Shield of feit +4, natural Ac-t adó tárgy) szerintem a 65 Ac simán elérhetõ vele...
Így most +2-es Great Axe-val power attack-al +8 támadó és 1d12+19 a sebzésem 😄 Ha van valakinek elfekvõben sima +2-nél jobb Great Axe-je vagy +1-nél több erõt adó cucca azt szívesen megvenném/kölcsönkérném!
Azi: Bocs, h végül nem mentem Fényeskardúval, de pont akadt 1 party, akiket rá tudtam beszélni 1 Stormcleave Outpost-ra elite-n és így megvan a 75 fp a Deneith házban, már tudok venni nagyon jó áron +3-as nyílvesszõket.
kérdéseim: ho ltudok kasztot felvenni? Szintlépéskor mi történik? Range-ként a bowokat tartom elõnyben? De ha felveszek hozzá Fighter kasztot akkor már kardal is tok jól bánni?
Hol vehetek csuklyát 😄😄😄
A BG2-bol emlekszem vmi olyasmira a muliclassing-gal kapcsolatban, hogy az egyes class-ok szintkulonbsege nem lehetett nagyobb 1-nel (2-nel?), kulonben XP vesztes (buntetes) esete allt fenn.
Nem tudom, hogy a DnD3.5-ben letezik-e ilyen, vagy ez csak a ADnD (vagy netan a BG) sajatja?
Az eredeti DnD-ben korlatozva van a multiclassing-nal a class-ok szama?
És lesz még egy: Bard és Dzsek lesz a neve.