3757
  • Pari
    Udv Mindenkinek, sok ev daoc es egy kis wow kitero utan gondoltam kiprobalom a ddo-t is egyelore trialon...Par kezdeti tanacsert fordulok hozzatok,milyne karival erdemes indulni(spec nekem a rogue teccik,de clericet is szivesen nyomok...) vmi nem tul bonyi,de azert solo es grp friendly kari erdekelne,mit javasoltok?!
  • csopszon
    Mi a karaktered neve? Csak mert mostanában esténként 1-2 haverral szoktam nyomni, ők is trial-oznak. Lv 3-4 közt vagyunk, játék alatt meg TeamSpeakkel dumálunk. Tegnap lenyomtuk 3an a WW-t normalon, ma ugyanezt tervezem csak hard-on :-). Ha van kedved csatlakozz hozzánk :-).
  • KBB
    Aham, köszi. Bár ez még csak a trial, meg mégcsak a parton vagyok lvl2-es, de körbenézek:)
  • csopszon
    Nem a Free Agent-et kell tolni, hanem a Deneith ház küldetéseit :-). Ők adnak 150 fp fölött +3as visszatérő nyílvesszőket (75%ban térnek vissza), 75 fp fölött meg 240 gp-ért lehet venni +3as nyílvesszőket. De nem árt a Coin Lords fp sem, mert hamar rá fogsz jönni, h az íjász karakternek kell a legnagyobb inventory :-D. Egy húzósabb quest alatt simán elpuffogtata az ember 1000+ nyilat :-). Én az action pontjaimat Dex bónuszokra, plusz manára, és favorit dmg-re költöttem. Mivel manád nincs, próbáld ki helyette az action boost-ot, én pl +5 dex bónuszt hoztam össze a végére (+2 elf, +3 ranger).
  • azirafael
    Akkor javaslom, hogy a Free agent "ház" küldetéseit csináld, mert ha eléred a háznál a 150 favort, akkor szarért hugyért tudsz tőlük +3 nyilvesszőket venni...
  • KBB
    Ahham, köszi szépen!
    Szintlépésnél illetve Action point költésnél mire rakjak, ha ijászra akarom gyúrni? Engem a közelharc nem fog meg, inkább kite-olom az ellent a fél dungeonon át, csak lőhessem :D
  • csopszon
    Jahh a démonkirálynő ellen nagyon hasznos a ranger, és valóban sokkal többször használom a duplakezes harcot, mint az íjazást. De ha az elejétől íjászra gyúrod ki akkor be tudod választani a Shot on the Run feat-et amivel levonások nélkül íjaz rohangálás közben, az pedig elég combos :-). Főként a Many Shot 20 mp-e alatt ;-D. Amúgy jó választás a ranger kezdőnek én nagyon megszerettem. Jellemből meg javaslom a Chaotic Good-ot, sztem evvel lehet a legtöbb speckó fegyót használni (anarchic, chaotic, pure good).
  • KBB
    Joh, a DnD Adatbázisok link-ben megtaláltam egy-két leírást, esetleg ami ezen kivül van azt szívesen fogadom :)
  • KBB
    Nah, szintet léptem a Ranger-emmel. Te jó ég... na most mire rakjak? Erre esetleg van valamilyen használható leírás?
  • MrStokes
    Ahh ez vmiert kimaradt... ^_^;
  • KBB
    "a harcosok meg legépelik a tehetetlen szörnyeket."

Ezekszerint a harcosok meg rouge-ok :)
  • MrStokes
    De sajnos magas szinten a wizardok és sorcik átmennek CC (crowd controll) kariba.

Magas szinten kik osztjak akkor a nagy es folyamatos dmg-eket?
  • KBB
    Huh, hát akkor már végképp nemtom mivel legyek. Lehet bepróbálom a Sorceror-t... Este nekiállunk haverommal nyomatni a trialt majd akkor kiderül :)
  • azirafael
    Sajna gonosz nem lehetsz. Minden jellem kombinációt felvehetsz csak az EVIL marad ki (Lawful evi, neutral evil, chaotic evil). Mivel alapvetően HERO-kat személyesítenek meg a játékosok, mindenki a "jó" oldalon áll ezért a jellemnek leginkább csak szerepjátszás esetén van értelme. A jellem leginkább azt határozza meg milyen tápos cuccokat hordhatsz a játékban. Van egy rakat varázstárgy ami jellem függő, és ha nem az a jellemed akkor nem hordhatod. Ezért óriási táp az UMD skill (use magic device) amellyel olyan tárgyakat is hazsnálhatsz amelyeket a jellemed/fajod nem engedélyezne.

A ranger nagyon jó erős kaszt a játékban. De sajna rá fogsz jönni, hogy többet nyomulsz két karddal közerharcban mint ijjal. Bár állítólag van olyan főboss akit csak ijjal lehet sebezni, ezért már magas szinten is viszik a ranger-eket.

Ha távolsági damage dealer karit akarsz akkor Sorceror. A wizard és Sorceror között a legfőbb különbség, hogy a varázslatok újrahasználhatóságának ideje a sorcereo esetében fele annyi (a varázslat minden szintje után 6 másodperc a wizardnak 3 másodperc a sorcinak) valamint 10%-al gyorsabban is castol. A sorcival dupla sebességgel folyamatosan tudod spawnolni a magick missile-okat míg a wizarddal nem. a sorcinak meg is van hozzá a mana kapacitása mert kb 1,5 annyi manája van mint egy wizardnak.

De sajnos magas szinten a wizardok és sorcik átmennek CC (crowd controll) kariba. Hiába osztanak le egy rakat sebzést pillanatok alatt, kurva hamar elfogy a manájuk, és akkor meg vannak lőve a következő pihenő helyig. Ezért inkább különböző terület hatású debuff-okat használnak (web, solid fog, esetleg fire wall) amiben elakadnak a monsterek, a harcosok meg legépelik a tehetetlen szörnyeket.

Hirtelen ennyi. kérdezz nyugodtan :D
  • KBB
    Ja igen a másik: A játékban milyen hatással lesz az, hogy most jónak vagy gonosznak illetve ezek árnyalatainak választom magam?
  • KBB
    Ahham, szal a Sorceror amolyan Wizzard light edition, bár biztos hogy kényelmesebb is, mert ő még asszem regenerálódik is, Wizard nem.

Csak agyalok erősen mivel haladjak, mert elsősorban távolsági dmg párti vagyok és abból is mage, nemvagyok benne biztos, hogy a legegyszerűbb kasztot választottam.
    Egy Ranger mennyivel egyszerűbb/könnyebb egy kezdő számára?
  • SubBassman

A sorcerer es a wizard kozott 4 lenyeges kulonbseg van

Attribute:
    A wizard INTelligence alapu, a sorcerer CHArisma

Spell-ek:
    Wizard barmit hasznalhat, shrine-ban tavern-ben lecserelheti oket
    Sorcerernek adott a repertoarja es csak penzert (sok penzert) cserelheti le 2 naponta.

Spell Point:
    A Sorcerernek tobb van

Casting speed:
    Sorcererek gyorsabban varazsolnak

En alapvetoen wizard parti vagyok.

Mivel a Use Magic Device charisma alapu skill, a sorcererek masik elonye, hogy UMD alapu cuccokat tudnak hasznalni ellentetben a legtobb wizarddal.

• KBB
    Hi!

Köszi a gyors választ!
    Igen nagyon gyanús, hogy csak rendelni lehet, mert magyarországi boltban egyáltalán nincs :(

High_res textúra:
    Anno amikor volt a stress teszt én akkor próbáltam ki először a játékot és akkor két különböző kliens volt egy low res és egy high res kliens. Az utóbbi magasabb felbontású textúrákkal felvértezve, több helyet is foglalt. Most hogy a fileplanet-ről szedtem lefelé a trialt feltűnt, hogy lowres klienst szedek, benne van a file nevében is. Piszkálta a csőröm, mert szeretek grafikailag a maximumot kihajtani a game-ekből(igyekszem olyan gépet is építeni, hogy ezt megtehessem) ezért utána néztem:
    A preorder vagy a retail dobozos DVD verzióban rakhatod fel a high resolution textúrás változatot, aki netről tölti annak nincs ilyen lehetőség. Viszont DDO EU fórumon utánakerestem és azt írták, hogy van egy "client_highres.dat" file az ilyen installokban és ha ezt a file-t csak úgy simán átmásolja az mber annak akinek a lowres van akkor megoldódott a kérdés.

Jaja, most megy a próbálgatás, én igaz anno kicsit DnD-ztem haverokkal, meg volt kis Vampire szerepjátszás is, aztán később Neverwinter Night, de azóta Diablo, WoW és hasonlókhoz szoktam, úgyhogy ez most kifejezetten nehéz azok után (de megkell hagyjam, kellemes érzés tölt el ezzel kapcsolatban, végre egy MMO ahol nem csak ész nélkül kell haladni).

Volna még egy kérdésem, bár tudom le van írva, de mégis ha valaki összefoglalná, hogy mi a lényeges különbség egy Sorceror és egy Wizard között, azt megköszönném!
  • azirafael
    Szia!

Tudtommal nincsen tiszta magyar klán a boldrein szerveren. Én aMedia Markt-ban vettem meg annó a gamét, most nem tudom hol árulják még, lehet csak rendeleni lehet online áruházban. Ezt a high_res textúra kérdést nem értettem... kifejtenéd?

Azt javaslom próbáljatok ki vagy 2-3 trialt mielőtt megveszitek, mert így az elején sok fajta karit, buildet kipróbálhattok mielőtt a fő karaktereteket megcsináljátok, és nem kell érte fizetni.

Üdv a szerveren skacok :D
  • KBB
    Sziasztok!

Pár barátommal lehet hogy elkezdenénk DDO-zni.
    Érdekelne, hogy a magyar közösség mennyire aktiv a Boldrei szerveren? Van magyar klán?

Ja igen és a játékot honnan lehet/érdemes megvenni?

Épp trial próbálgatása zajlik amúgy... valakinek nincs 5lete a high_res textúrákat honnan tudnám leszedni?

(Bocs, a sok kérdésért, főleg ha már jópár ebből megválaszolt de ebben a korai/kései órában nem volt energiám visszaolvasni a fórumot.)
  • OculusDei
    az egyik guildtarsam plusz a baratja - level 9 wizard es level 9 wf fighter - igy magukban megcsinaltak normalon... fanatikusok. de birom oket.
  • SubBassman

Tegnap csinaltunk egy 6 emberes TS elite menetet. Most a 3 emberesen gondolkodunk. :)

47 perc volt amugy es talan ha ket halal volt osszesen. Abbol egyszer a cleric. :)
  • csopszon
    Nahh kiegyenlítettem a tartozásom. Velah felé ;-). De elszomorodtam a végén. Azt nem említette senki, h a warded chest tartalmáért a játékosokkal kell megküzdeni. Természetesen nem kaptam semmit. A másik chest tartalma meg 1 nagy rakás szar volt, komolyan TS run-on milliószor jobbat lootoltam, v akár a sivatagban is. Nahh a végén meg a reward... Hát könyörgöm... Ezért 1 gyíkot sem taposok agyon, nemhogy nekimenjek 1 sárkánynak :-). A legdrágább 32k aranyat ért, és igazából semmire nem volt szükségem a reward-ok közül, szal vmi shocking burst bunkót választottam, hátha el tom adni. Tehát röviden és tömören, több mint 2 órás quest a semmiért :-(.
  • csopszon
    Ma találkoztam egy "Zokni paparika" nevű sráccal a Catacombs előtt. A varázylómmal voltam bent, skac rámköszönt és megjegyezte, h elég fura nevem van... :-D (Bazsi a Vazsi aki Pali, szvsz nem furább mint a Zokni paprika).
  • Tomy Lee
    Biztosan összefutunk (Tomyr -ként szerepelek als Paladin)!!
    De most tervezem a 2-es számu Karakterem,majd mondom a nevét ha kész:)
    Egyébként Party-hoz még nem volt szerencsém bár már elkellene de még azért van mit tanulnom.
  • MrStokes
    Nagy szelek? Par nap mulva ujra itthon? Vitorlassal jossz?
  • OculusDei
    ok. de ha letolteded haverral csak fel kell nyomni ott et voila...
    remelem majd osszefutunk onlajn is.
  • Tomy Lee
    Nincs rá lehetőségem,hogy letöltsem mert így is alig tudtam megmagyarázni Főnökömnek az Update dolgot(1.3 gb-ra sikeredett:)
    Megértem a questeket megy szépen a játék.Azért köszi!
  • OculusDei
    ha letoltod az angol klienst es azt telepited - kb 1.5 gb - akkor lesz neked angol jatekod az accountoddal. tudom hogy furan hangzik de telleg. a kulcsert fizettel sokat nem a gameert.
  • OculusDei
    hehe. setantara emlekszem... kb olyan mint ldon.
    mar csak 16 nap es ismet utalhattok engem is onlajn...
    itt nemetben akkora szelek vannak mint allat. keszuljetek, par nap es ott lesz.
    envy: artificernek mit? hude kivancsi vagyok...
  • csopszon
    Ha találkozom velük tuti, h megismerem őket, de most azt se tudnám megmondani, h guildtagok voltak-e :-). Ha összefutok velük akkor felírom a nevüket, h aztán te is feltehesd őket a feketelistára :-).
  • SubBassman

Ha eszedbe jut, vagy talalkoztok ujra, legyszi tudasd velem. Felkerulnek a feketelistara. Milyen guild tagjai voltak?
  • csopszon
    Lv7 volt mind2ő, az 1iknek hasonló volt a neve mint a télapónak angolul :-). Sentanta v Setanta esetleg Santenta, a másikra így hirtelen nem emléxem.
  • SubBassman

Ja igen... meg szabad kerdezni, hogy mi volt a nevuk es a szintjuk azoknak a papoknak? Sokat segitenel vele.
  • SubBassman

Tegnap egyebkent azon huztam fel magam, hogy megcsinaltam a Threnal ruinst megint (sokadszor), hogy egy bizonyos static rewardhoz jussak (Rabbit Gloves), erre nincs a felveheto rewardok kozt. Remek, majdnem 4 ora idotoltes a nagy semmiert.
  • SubBassman

"h gyógyítani uncsi, ők inkább harcolni szeretnek. "

Az ilyeneket ugy vagnam ki a partybol, hogy csak ugy suvitenek.

Ha harcolni szeretnek, csinaljanak maguknak fighter karaktert es harcoljanak.

Osszeirtam egy listat a guildunknek, hogy kivel ne alljanak ossze semmikeppen. Ez korulbelul 7-8, level 11-12-es karaktert takar. Erdekes, a nagy reszuk cleric. :)

• azirafael
    Kábé két hete nem játszottam, más dolgom volt. A hétvégén fel tudok majd lépni, de addig még egy csomó dolgom van. Mondjuk be vagyok fizetve szóval bármikor beléphetnék csak időm nincsen mostanság...
  • csopszon
    Azi mi a helyzet Bemapoval? 1 csillió éve nem láttam online :-). Hétszűnyű már lv6, szal tolhatnánk 1ütt :-). Elég finom aprítógépezet lennénk asszem :-D. Most számoltam össze 16 bastardot hordok magamnál, és még van 8 a bankban amit nem tok használni (1előre) :-). Megcsináltattam Hétszűnyűnek is az 5ik inventory slot-ot, így most szűkösen ugyen, de elférek. Már csak a plusz bankslot-okra meg a pénzre kell rágyúrjak. Mondjuk a pénz eddig nem volt gond, de 2 napja csak olyan partykba keveredek, ahol csata előtt bruttó 2 buffot kapok... A maradék 6ot meg betolom löttyökből, de kicsit költséges minden csata előtt 3000 arany értékben itókázni :-). Tegnap 2 pap is volt a csapatban, de csata közben soha nem kaptam gyógyítást, mire megjegyeztem, h ez így nem lesz jó, válaszként meg azt kaptam, h gyógyítani uncsi, ők inkább harcolni szeretnek. Aztán meghaltam harmadszorra, és megjegyeztem h én meg pusztulni nem szeretek, és otthagytam őket :-).
  • azirafael
    NA örülök, hogy végre összejött neked is :D
  • Tomy Lee
    Remek Játék!Tetszik nagyon.Megéri a pénzt amit kiadtam érte
    Nah ezzel elleszek a télen:)