Dungeons & Dragons Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pari
Udv Mindenkinek, sok ev daoc es egy kis wow kitero utan gondoltam kiprobalom a ddo-t is egyelore trialon...Par kezdeti tanacsert fordulok hozzatok,milyne karival erdemes indulni(spec nekem a rogue teccik,de clericet is szivesen nyomok...) vmi nem tul bonyi,de azert solo es grp friendly kari erdekelne,mit javasoltok?!

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

Mi a karaktered neve? Csak mert mostanában esténként 1-2 haverral szoktam nyomni, õk is trial-oznak. Lv 3-4 közt vagyunk, játék alatt meg TeamSpeakkel dumálunk. Tegnap lenyomtuk 3an a WW-t normalon, ma ugyanezt tervezem csak hard-on :-). Ha van kedved csatlakozz hozzánk :-).
KBB
Aham, köszi. Bár ez még csak a trial, meg mégcsak a parton vagyok lvl2-es, de körbenézek😊

http://parallelorealms.blogspot.com

Nem a Free Agent-et kell tolni, hanem a Deneith ház küldetéseit :-). Õk adnak 150 fp fölött +3as visszatérõ nyílvesszõket (75%ban térnek vissza), 75 fp fölött meg 240 gp-ért lehet venni +3as nyílvesszõket. De nem árt a Coin Lords fp sem, mert hamar rá fogsz jönni, h az íjász karakternek kell a legnagyobb inventory :-D. Egy húzósabb quest alatt simán elpuffogtata az ember 1000+ nyilat :-). Én az action pontjaimat Dex bónuszokra, plusz manára, és favorit dmg-re költöttem. Mivel manád nincs, próbáld ki helyette az action boost-ot, én pl +5 dex bónuszt hoztam össze a végére (+2 elf, +3 ranger).
azirafael
Akkor javaslom, hogy a Free agent "ház" küldetéseit csináld, mert ha eléred a háznál a 150 favort, akkor szarért hugyért tudsz tõlük +3 nyilvesszõket venni...

KBB
Ahham, köszi szépen!
Szintlépésnél illetve Action point költésnél mire rakjak, ha ijászra akarom gyúrni? Engem a közelharc nem fog meg, inkább kite-olom az ellent a fél dungeonon át, csak lõhessem 😄

Jahh a démonkirálynõ ellen nagyon hasznos a ranger, és valóban sokkal többször használom a duplakezes harcot, mint az íjazást. De ha az elejétõl íjászra gyúrod ki akkor be tudod választani a Shot on the Run feat-et amivel levonások nélkül íjaz rohangálás közben, az pedig elég combos :-). Fõként a Many Shot 20 mp-e alatt ;-D. Amúgy jó választás a ranger kezdõnek én nagyon megszerettem. Jellembõl meg javaslom a Chaotic Good-ot, sztem evvel lehet a legtöbb speckó fegyót használni (anarchic, chaotic, pure good).
KBB
Joh, a DnD Adatbázisok link-ben megtaláltam egy-két leírást, esetleg ami ezen kivül van azt szívesen fogadom 😊

KBB
Nah, szintet léptem a Ranger-emmel. Te jó ég... na most mire rakjak? Erre esetleg van valamilyen használható leírás?

MrStokes
Ahh ez vmiert kimaradt... ^_^;

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

KBB
"a harcosok meg legépelik a tehetetlen szörnyeket."

Ezekszerint a harcosok meg rouge-ok 😊

MrStokes

De sajnos magas szinten a wizardok és sorcik átmennek CC (crowd controll) kariba.

Magas szinten kik osztjak akkor a nagy es folyamatos dmg-eket?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

KBB
Huh, hát akkor már végképp nemtom mivel legyek. Lehet bepróbálom a Sorceror-t... Este nekiállunk haverommal nyomatni a trialt majd akkor kiderül 😊

azirafael
Sajna gonosz nem lehetsz. Minden jellem kombinációt felvehetsz csak az EVIL marad ki (Lawful evi, neutral evil, chaotic evil). Mivel alapvetõen HERO-kat személyesítenek meg a játékosok, mindenki a "jó" oldalon áll ezért a jellemnek leginkább csak szerepjátszás esetén van értelme. A jellem leginkább azt határozza meg milyen tápos cuccokat hordhatsz a játékban. Van egy rakat varázstárgy ami jellem függõ, és ha nem az a jellemed akkor nem hordhatod. Ezért óriási táp az UMD skill (use magic device) amellyel olyan tárgyakat is hazsnálhatsz amelyeket a jellemed/fajod nem engedélyezne.

A ranger nagyon jó erõs kaszt a játékban. De sajna rá fogsz jönni, hogy többet nyomulsz két karddal közerharcban mint ijjal. Bár állítólag van olyan fõboss akit csak ijjal lehet sebezni, ezért már magas szinten is viszik a ranger-eket.

Ha távolsági damage dealer karit akarsz akkor Sorceror. A wizard és Sorceror között a legfõbb különbség, hogy a varázslatok újrahasználhatóságának ideje a sorcereo esetében fele annyi (a varázslat minden szintje után 6 másodperc a wizardnak 3 másodperc a sorcinak) valamint 10%-al gyorsabban is castol. A sorcival dupla sebességgel folyamatosan tudod spawnolni a magick missile-okat míg a wizarddal nem. a sorcinak meg is van hozzá a mana kapacitása mert kb 1,5 annyi manája van mint egy wizardnak.

De sajnos magas szinten a wizardok és sorcik átmennek CC (crowd controll) kariba. Hiába osztanak le egy rakat sebzést pillanatok alatt, kurva hamar elfogy a manájuk, és akkor meg vannak lõve a következõ pihenõ helyig. Ezért inkább különbözõ terület hatású debuff-okat használnak (web, solid fog, esetleg fire wall) amiben elakadnak a monsterek, a harcosok meg legépelik a tehetetlen szörnyeket.

Hirtelen ennyi. kérdezz nyugodtan 😄

KBB
Ja igen a másik: A játékban milyen hatással lesz az, hogy most jónak vagy gonosznak illetve ezek árnyalatainak választom magam?

KBB
Ahham, szal a Sorceror amolyan Wizzard light edition, bár biztos hogy kényelmesebb is, mert õ még asszem regenerálódik is, Wizard nem.

Csak agyalok erõsen mivel haladjak, mert elsõsorban távolsági dmg párti vagyok és abból is mage, nemvagyok benne biztos, hogy a legegyszerûbb kasztot választottam.
Egy Ranger mennyivel egyszerûbb/könnyebb egy kezdõ számára?

A sorcerer es a wizard kozott 4 lenyeges kulonbseg van

Attribute:
A wizard INTelligence alapu, a sorcerer CHArisma

Spell-ek:
Wizard barmit hasznalhat, shrine-ban tavern-ben lecserelheti oket
Sorcerernek adott a repertoarja es csak penzert (sok penzert) cserelheti le 2 naponta.

Spell Point:
A Sorcerernek tobb van

Casting speed:
Sorcererek gyorsabban varazsolnak

En alapvetoen wizard parti vagyok.

Mivel a Use Magic Device charisma alapu skill, a sorcererek masik elonye, hogy UMD alapu cuccokat tudnak hasznalni ellentetben a legtobb wizarddal.

KBB
Hi!

Köszi a gyors választ!
Igen nagyon gyanús, hogy csak rendelni lehet, mert magyarországi boltban egyáltalán nincs 😞

High_res textúra:
Anno amikor volt a stress teszt én akkor próbáltam ki elõször a játékot és akkor két különbözõ kliens volt egy low res és egy high res kliens. Az utóbbi magasabb felbontású textúrákkal felvértezve, több helyet is foglalt. Most hogy a fileplanet-rõl szedtem lefelé a trialt feltûnt, hogy lowres klienst szedek, benne van a file nevében is. Piszkálta a csõröm, mert szeretek grafikailag a maximumot kihajtani a game-ekbõl(igyekszem olyan gépet is építeni, hogy ezt megtehessem) ezért utána néztem:
A preorder vagy a retail dobozos DVD verzióban rakhatod fel a high resolution textúrás változatot, aki netrõl tölti annak nincs ilyen lehetõség. Viszont DDO EU fórumon utánakerestem és azt írták, hogy van egy "client_highres.dat" file az ilyen installokban és ha ezt a file-t csak úgy simán átmásolja az mber annak akinek a lowres van akkor megoldódott a kérdés.

Jaja, most megy a próbálgatás, én igaz anno kicsit DnD-ztem haverokkal, meg volt kis Vampire szerepjátszás is, aztán késõbb Neverwinter Night, de azóta Diablo, WoW és hasonlókhoz szoktam, úgyhogy ez most kifejezetten nehéz azok után (de megkell hagyjam, kellemes érzés tölt el ezzel kapcsolatban, végre egy MMO ahol nem csak ész nélkül kell haladni).

Volna még egy kérdésem, bár tudom le van írva, de mégis ha valaki összefoglalná, hogy mi a lényeges különbség egy Sorceror és egy Wizard között, azt megköszönném!

azirafael
Szia!

Tudtommal nincsen tiszta magyar klán a boldrein szerveren. Én aMedia Markt-ban vettem meg annó a gamét, most nem tudom hol árulják még, lehet csak rendeleni lehet online áruházban. Ezt a high_res textúra kérdést nem értettem... kifejtenéd?

Azt javaslom próbáljatok ki vagy 2-3 trialt mielõtt megveszitek, mert így az elején sok fajta karit, buildet kipróbálhattok mielõtt a fõ karaktereteket megcsináljátok, és nem kell érte fizetni.

Üdv a szerveren skacok 😄

KBB
Sziasztok!

Pár barátommal lehet hogy elkezdenénk DDO-zni.
Érdekelne, hogy a magyar közösség mennyire aktiv a Boldrei szerveren? Van magyar klán?

Ja igen és a játékot honnan lehet/érdemes megvenni?

Épp trial próbálgatása zajlik amúgy... valakinek nincs 5lete a high_res textúrákat honnan tudnám leszedni?

(Bocs, a sok kérdésért, fõleg ha már jópár ebbõl megválaszolt de ebben a korai/kései órában nem volt energiám visszaolvasni a fórumot.)

az egyik guildtarsam plusz a baratja - level 9 wizard es level 9 wf fighter - igy magukban megcsinaltak normalon...<#wow1> fanatikusok. de birom oket. <#vigyor2>

aut viam inveniam aut faciam

Tegnap csinaltunk egy 6 emberes TS elite menetet. Most a 3 emberesen gondolkodunk. 😊

47 perc volt amugy es talan ha ket halal volt osszesen. Abbol egyszer a cleric. 😊
Nahh kiegyenlítettem a tartozásom. Velah felé ;-). De elszomorodtam a végén. Azt nem említette senki, h a warded chest tartalmáért a játékosokkal kell megküzdeni. Természetesen nem kaptam semmit. A másik chest tartalma meg 1 nagy rakás szar volt, komolyan TS run-on milliószor jobbat lootoltam, v akár a sivatagban is. Nahh a végén meg a reward... Hát könyörgöm... Ezért 1 gyíkot sem taposok agyon, nemhogy nekimenjek 1 sárkánynak :-). A legdrágább 32k aranyat ért, és igazából semmire nem volt szükségem a reward-ok közül, szal vmi shocking burst bunkót választottam, hátha el tom adni. Tehát röviden és tömören, több mint 2 órás quest a semmiért :-(.
Ma találkoztam egy "Zokni paparika" nevû sráccal a Catacombs elõtt. A varázylómmal voltam bent, skac rámköszönt és megjegyezte, h elég fura nevem van... :-D (Bazsi a Vazsi aki Pali, szvsz nem furább mint a Zokni paprika).
Biztosan összefutunk (Tomyr -ként szerepelek als Paladin)!!
De most tervezem a 2-es számu Karakterem,majd mondom a nevét ha kész😊
Egyébként Party-hoz még nem volt szerencsém bár már elkellene de még azért van mit tanulnom.

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

MrStokes
Nagy szelek? Par nap mulva ujra itthon? Vitorlassal jossz? <#vigyor3><#nyes>

ok. de ha letolteded haverral csak fel kell nyomni ott et voila...
remelem majd osszefutunk onlajn is.

Nincs rá lehetõségem,hogy letöltsem mert így is alig tudtam megmagyarázni Fõnökömnek az Update dolgot(1.3 gb-ra sikeredett😊
Megértem a questeket megy szépen a játék.Azért köszi!

ha letoltod az angol klienst es azt telepited - kb 1.5 gb - akkor lesz neked angol jatekod az accountoddal. tudom hogy furan hangzik de telleg. a kulcsert fizettel sokat nem a gameert.

hehe. setantara emlekszem... kb olyan mint ldon<#hehe>.
mar csak 16 nap es ismet utalhattok engem is onlajn...
itt nemetben akkora szelek vannak mint allat. keszuljetek, par nap es ott lesz.
envy: artificernek mit? <#wow1> hude kivancsi vagyok...

Ha találkozom velük tuti, h megismerem õket, de most azt se tudnám megmondani, h guildtagok voltak-e :-). Ha összefutok velük akkor felírom a nevüket, h aztán te is feltehesd õket a feketelistára :-).

Ha eszedbe jut, vagy talalkoztok ujra, legyszi tudasd velem. Felkerulnek a feketelistara. Milyen guild tagjai voltak?
Lv7 volt mind2õ, az 1iknek hasonló volt a neve mint a télapónak angolul :-). Sentanta v Setanta esetleg Santenta, a másikra így hirtelen nem emléxem.

Ja igen... meg szabad kerdezni, hogy mi volt a nevuk es a szintjuk azoknak a papoknak? Sokat segitenel vele.

Tegnap egyebkent azon huztam fel magam, hogy megcsinaltam a Threnal ruinst megint (sokadszor), hogy egy bizonyos static rewardhoz jussak (Rabbit Gloves), erre nincs a felveheto rewardok kozt. Remek, majdnem 4 ora idotoltes a nagy semmiert.

"h gyógyítani uncsi, õk inkább harcolni szeretnek. "

Az ilyeneket ugy vagnam ki a partybol, hogy csak ugy suvitenek.

Ha harcolni szeretnek, csinaljanak maguknak fighter karaktert es harcoljanak.

Osszeirtam egy listat a guildunknek, hogy kivel ne alljanak ossze semmikeppen. Ez korulbelul 7-8, level 11-12-es karaktert takar. Erdekes, a nagy reszuk cleric. 😊

azirafael
Kábé két hete nem játszottam, más dolgom volt. A hétvégén fel tudok majd lépni, de addig még egy csomó dolgom van. Mondjuk be vagyok fizetve szóval bármikor beléphetnék csak idõm nincsen mostanság...

Azi mi a helyzet Bemapoval? 1 csillió éve nem láttam online :-). Hétszûnyû már lv6, szal tolhatnánk 1ütt :-). Elég finom aprítógépezet lennénk asszem :-D. Most számoltam össze 16 bastardot hordok magamnál, és még van 8 a bankban amit nem tok használni (1elõre) :-). Megcsináltattam Hétszûnyûnek is az 5ik inventory slot-ot, így most szûkösen ugyen, de elférek. Már csak a plusz bankslot-okra meg a pénzre kell rágyúrjak. Mondjuk a pénz eddig nem volt gond, de 2 napja csak olyan partykba keveredek, ahol csata elõtt bruttó 2 buffot kapok... A maradék 6ot meg betolom löttyökbõl, de kicsit költséges minden csata elõtt 3000 arany értékben itókázni :-). Tegnap 2 pap is volt a csapatban, de csata közben soha nem kaptam gyógyítást, mire megjegyeztem, h ez így nem lesz jó, válaszként meg azt kaptam, h gyógyítani uncsi, õk inkább harcolni szeretnek. Aztán meghaltam harmadszorra, és megjegyeztem h én meg pusztulni nem szeretek, és otthagytam õket :-).
azirafael
NA örülök, hogy végre összejött neked is 😄

Remek Játék!Tetszik nagyon.Megéri a pénzt amit kiadtam érte<#eljen>
Nah ezzel elleszek a télen😊

Értem.Megszakíthatom az update-et mivel utána onnan folytatja ahol megszakítottam.Nah csak össze hozom már😊
A Backup mappában tárolja a frissítéseket és ahogy Csopszon is mondta késõbb vissza lehet állítani.
Legközelebb már csak akkor írok mikor már kipróbáltam a játékot.
Köszönöm szépen a segítségeket.Jah és közben elgondolkodtam azon,hogy talán jobb is Németül játszani vele mivel így tudom tanulni még jobban a nyelvet ugyanis kint dolgozom Ausztriában😊

Egyébként 15%-nál megáll az update.Ez normál ilyen sokat várni rá miközben áll?Továbbmegy egyáltalán?

Német verziót küldtek ezek a szerencsétlenek!Ó Atyám ezt nem hiszem el.
Nincs Angol nyelvi csomag hozzá?

Én nem igazán láttam benne ilyen funkciót. Ha a kliens német akkor valszeg a játék is német lesz :-).
Nyelvet lehet állítani a játékban?
Félek,hogy nekem csak németül lesz,remélem lehet.

Basszus!!!!!!!!!!!
Le kellett töltenem egy bizonyos OS Language Fix mappát amiben volt még 1 mappa amit ki kellett cserélnem a dokumentumokban lévõ Dungeons and Dragons Online mappára.Külföldi fórumról szereztem az infót!
Atyavilág megy az update<#guluszem1><#vigyor2>

Hát nagyon el vagyok keseredve😞
Újraraktam már a win-t is és ugyanaz a hiba jelenik meg mikor indítani akarom.Nincs semmi teendõ indítás elõtt?

TomyLee gyakorlatilag is aktiválva vagy. Lövésem nincs mi lehet a gond. Portok engedélyezve vannak tûzfalban, routerben?
Oculus lootoltam Artificer-nek vmi finomat, remélem tetszeni fog :-D.
újrainstallt tudnék javasolni. indításkor automatikusan el kell indulnia az update-nek