Elkészült a Windows XP második javítócsomagja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Az is egyfajta meló, hogy veszek egy rahedli Win licencet, meg egy rahedli office licencet, esetleg veszek valami speckó vállalati programot. Felrakom a gépekre beállítom az íp címeket, aztán azzal szórakozok, hogy a dógozók hülyeségeit, meg a rendszer hibáit gyógyítgatom. Gyakorlatilag az oprendszer/office verziók felcserélhetõk, és szinte bármelyik céghez nyugodt szívvel elmehetek informatikusnak.
De egy ilyen "univerzális szakember" kerüljön egy olyan helyre ahol van egy olyan rendszer, ami a már említett 1 %-hoz tartozik, garantálom neked, hogy azzal kezdõdik a dolog, hogy az illetõt a rendszer közelébe se engedik.
Gyógyítgassa õ csak a titkárnõk gépét, meg a netre kötött PC-ket.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Hát kb én is csak ezt próbálom a fejekbe ültetni, nem sok sikerrel.
Nincs is bajom az XP-vel. A gond az, mint írtad, hogy hogyan is határozod meg azt, hogy az emberek akkor most értenek a géphez, vagy nem.
Az Amigás idõkben is rengeteg volt a lamer, sõt szerintem a számítógépesek akkori számához képest talán még több is! De az a rendszer nem tette szükségessé, a gép olyan mértékû ismeretét, mint egy mai PC.
Hogy a mai helyzet jó vagy rosz az egyéni ízlés kérdése. Van a dolgoknak jó oldala is, de nem csak az van!
"Ha alkotsz egy hülyebiztos gépet, akkor biztos lehetsz abban, hogy azt egy idõ után csak a hülyék fogják használni" Murphi törvény.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
És vajon azok a banki gépek is a netre vannak kötve, amin pl a számlák archiválását végzik? Vagy a másik példa amit hoztam: a repülésirányítõ rendszerek?
Valaki írta, hogy jaj de hiszen ezek a fajta hálózatok/gépek a teljes gépállománynak csak az 1%-át teszik ki.
Hát akkor szüntessük is meg õket, vagy inkább kapcsoljuk a netre!
Biztosíthatlak, az lesz a nyugati civilizáció utolsó napja!
Bocsi Nexus6, de ezen akkorát röhögtem, mint ide nagykáta.
Mondok valamit: ha valamihez nem értesz, akkor ne dumálj bele!!!
Élbõl az összes nagyobb magyar cégnél, az UVAtervtõl a MOL-on át a Matávig mindenhol interneteléréses a hálózat!!!
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Integrált RC2-es install volt, meglátjuk mit szól majd hozzá...lehet akkor marad a komplett reinstall.
http://www.teachingforum.net/WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Nállam rendben volt minden, az RC2 elött különben volt még két elözõ build is a gépen, és ezeket is uninstalláltam rendben mielött az újabbat telepítettem, nállam nem volt gond, remélem másoknak sincs.
Akkor amikor letolti a patcheket, akkor készit egy wutemp konyvtarat, amelybe letolti az aktualis patcheke (ez valamelyik meghajtod - ha tobb van - gyokerkonyvtaraba kesziti). Letoltes es telepites utan ezek a fileok torlodnek, de telepites alatt - amikor mar letoltotte, de meg nem telepitette fel - konnyen kimasolhatoak, es elmenthetoek.
caddie
Engem különösebben most hirtelen csak egy dolog érdekell: próbából öcsém gépére RC2-es SP2-t telepítettem, illetve ezzel integrált installerrõl raktam újra a rendszerét. Van esélyem rá, hogy megúszom a komplett reinstall-t, vagy errõl tegyek le, mert nem fog rámenni a nyakára a frissebb?
A válaszom, hogy igen!"
Kár, hogy ezt senki sem kérdezte... A kérdés (pontosabban egy nagyon buta kijelentés) az volt, hogy a 92-es amiga szinjét most érte el az xp. Erre felsoroltam "pár" funkciót amit az xp támogat a 92-es amiga NEM. Senkit nem érdekel, hogy elméletben, ha építenének egy megfelelõ hardvert alá, átírnák a rendszert, megírnák a drivereket, a felhasználói programokat, akkor képes lenne rá... Ez nem kérdés. Ezt mind dos-ban is meg lehetne tenni, ha valaki megírná ezeket a programokat (a hardverhez nem kell nyúlni, mivel a dos a mai gépeken is vígan elfut, szemben az amigaos-el).
Az írásod többi részre ezen kérdés "félreértelmezésén" alapul, igy nem válaszolok rá, mert nem tartozik a témához...
Lassan ideje lenne beismerni, hogy hatalmas marhaság volt a már többször említett kijelentés.
"Te lehet, hogy leragadtál valahol, de az emberek azért 10 éve már cd-ket dugdostak az Amigájukra, meg videóztak vele, meg neteztek. "
Én nagyon nem irigylem a 256 szinben való (vagy 320-as felbontáson több szinû) videozást, de ez már izlés kérdése. Ma pedig egyszerûen nevetséges az ilyen. Biztos újjat mondok, de a high-end videozás sem az xp-vel jelent meg, 486-osok idejében már voltak ilyen videokártyák...
"Ez a sok sok jótéteményt nem az XP-vel érkezett el, a Mi Bilink kegyébõl."
Hát, ha a cd nem is, a lent felsorolt dolgok nagy része winen jelent meg... De említettem korrában pár dolgot amiben mac-et, unixot, linuxot 8-10 évvel elõzte meg a win. Ilyen is van.
Mint céloztam rá az emberek fejében, hála a M$ árukapcsolásainak marhára összekeveredett az oprenszer és a programok által nyújtható/nyújtott funkciók szolgáltatások köre. Ezt a te esetedben láthatóan még az is tetézi, hogy még azzal sem vagy tisztában mi függ a hardvertõl, mi a szoftvertõl és mi az oprendszertõl.
Ezredszer is leirom: az általad felsorolt listát a doom3 kivételével az Amiga oprendszer, mert végül is erröl beszélünk, lehetõvé teszi, ha nem is támogatja.
Sajnos a grafikát illetõen csak az openGl-t támogatja, igy nem hiszem, hogy a doom3-at valaha is megirják Amiga alá.
Le lehet-e egy megfelelõ hardverû Amigával streaming videót lejátszani, vagy a DVD lemezeken alkalmazott tömörités szerint videot szerkeszteni?
A válaszom, hogy igen!
"Az egy dolog, hogy szerinted (aki szerint otthonra felesleges a hálózati oprendszer, sic!) mi az amit otthon használnak az emberek és mi a valóság. A valóság a lenti listához hasonlít. (digitális fényképezõ-kamera kezelés, flash drive, video digitalizálás, video nézés(!), mp3 hallgatás stb.)"
Mint már annyiszor leirtam, Amiga alatt épithetsz hálózatot, (bár a távoli hálózat management nincs bele épitve) de hogy hálózatban kvékezzél annak nincs akadálya. Videózhatsz, mp3-azhatsz, utána néztem van rajta USB, flash rom támogatás, miegymás. PCI-os kártyákat dughatsz bele, bár ehhez értelem szerûen ma már elég gyenge drájver ellátottság van.
"Ha nem lennének fontosak, akkor az emberek pár ezer forintért vennének egy régi amigát és nem költenének több százezret el pc-re, dvd íróra, lcd monitorra, scannerre, 6-7-8 csatornás audio-ra dvd nézéshez meg játékhoz stb...
Értsd már meg, hogy eltelt 15 év, te meg valahogy ottragadtál. (ha tényleg nem érted miért kellenek az emberekenek a lentebb felsorolt dolgok)"
Te lehet, hogy leragadtál valahol, de az emberek azért 10 éve már cd-ket dugdostak az Amigájukra, meg videóztak vele, meg neteztek. DVD-zni ugyan nem DVD-ztek mivel még csak akkor formálódott ez a szabvány, de ma már DVD-t is lehet lejátszani/irni Amigával, egy 1GHz-es G4-es PPC meg azért elég sok mindent tesz lehetõvé!
Ez a sok sok jótéteményt nem az XP-vel érkezett el, a Mi Bilink kegyébõl.
Egy dolog érkezett el az XP-vel ami a M$ PC világában még nem volt és ez a viszonylagos stabilitás!
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
És be merted blöffölni, hogy lehet rajta realtime dvd enconding-ot csinálni vagy streaming videot nézni rajta, mint ma egy xp-n, hátha nem figyel valaki és beveszi? Hmm... Inkább nem mondok erre semmit.
Senki nem kérdõjelezte meg, hogy a maga idejében egy remek gép volt. Amit viszont minden hozzáértõ megkérõjelez (rosszabb esetben halálra röhögi magát rajta) hogy azt írtad csak a legutóbbi xp érte utol technikailag a 92-es amigát. Ez egy marhaság.
"A lényeg viszont hogy már akkor olyan szinvonalon tudott olyan szolgáltatásokat nyújtani, (mégegyszer hangsúlyozom) az OTTHONI felhasználónak mint manapság egy XP"
Az egy dolog, hogy szerinted (aki szerint otthonra felesleges a hálózati oprendszer, sic!) mi az amit otthon használnak az emberek és mi a valóság. A valóság a lenti listához hasonlít. (digitális fényképezõ-kamera kezelés, flash drive, video digitalizálás, video nézés(!), mp3 hallgatás stb.)
"Amúgy marhára nem értem minek kell itt reklámhadjáratot folytatnom az Amiga felé"
Tõlem annyit reklámozod és használod amennyit csak akarod, de ha megint leírsz (vagy támogatsz) egy akkora égbekiálltó marhaságot, mint ez az "xp most érte el a 92-es amiga szintjét" akkor készülj fel, hogy mindenki hülyének fog nézni...
Amig viszont arról beszélsz, hogy 92-ben milyen fejlett is volt az amiga a pc-hez képest, addig nincs is probléma.
"zerintem egy átlagembernek ezek a dolgok nem olyan fontosak, miért csinálsz ebbõl elvi kérdést?"
Ha nem lennének fontosak, akkor az emberek pár ezer forintért vennének egy régi amigát és nem költenének több százezret el pc-re, dvd íróra, lcd monitorra, scannerre, 6-7-8 csatornás audio-ra dvd nézéshez meg játékhoz stb...
Értsd már meg, hogy eltelt 15 év, te meg valahogy ottragadtál. (ha tényleg nem érted miért kellenek az emberekenek a lentebb felsorolt dolgok)
ez esetben igen, kijelenthetem, hogy fullosan mûxik
a javítócsomag elfogadja a kalóz wineket is, de módosítja a product key-t, valószínûleg egy késõbbi limitálás miatt(állítólag a jövõben az opcionális frissítések nem lesznek elérhetõk a kalózmásolatokon - a kritikus javítások viszont igen)
Nem érted, látom!
Az amiga márpedig '92-ben a videofeldolgozás legelterjedtebb eszköze volt. Ez tény.
Azon kivül olyan nem éppen kezdõ látványvilágú projectek grafikájának létrehozásához használták, mint a Babilon5, SeaQuest, vagy éppen a Terminátor2.
A filmekben látható animációk lerendeléséhez több amiga hálózatba kötésével kialakitott rendszereket használtak.
Ez is tény.
Az Amiga elsõsorban viszont az otthoni felhasználók számára megteremtett rendszer volt. A lényeg viszont hogy már akkor olyan szinvonalon tudott olyan szolgáltatásokat nyújtani, (mégegyszer hangsúlyozom) az OTTHONI felhasználónak mint manapság egy XP, amikor is az M$ még a DOS-ból tudott csak bevételt produkálni.
Ez is tény.
Még egyszer leirom. Lehet hogy marhára nagy dolognak tûnik egy viszonylag stabil oprendszer létrehozása az xp képében, de amig aktivan használtam az 1200-es Amigámat 6 év alatt 1x kellet a rendszert telepiteni. (Ja bocs most jut eszembe utána az öcsém is nyúzta a gépet, akkor legyen 8-10 év)
Amúgy marhára nem értem minek kell itt reklámhadjáratot folytatnom az Amiga felé, értsd meg már végre az IT nem a M$-el kezdõdött!
Szerintem egy átlagembernek ezek a dolgok nem olyan fontosak, miért csinálsz ebbõl elvi kérdést?
Amúgy, nem lehet, hogy te egy Amiga fan vagy? És most csak szivatsz?
Windows XP Service Pack 2 (c) Microsoft *FINAL* *RTM*
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
aki nem bír magával írjon prviben vagy emailben
ui: felraktam, mûxik, ez a valódi
Nagyon kíváncsi leszek rá. Kicsit aggódom ezekmiatt a kopatibilitási problémákról szóló hírek miatt, mert konkrétan nem írják le, hogy mik a problémák.
Nekem is van számos hálózatra megírt szoftverem és bekavarhat ez a mocsok tûzfal nagyon. Pláne, mivel a legtöbb usertõl nem lehet elvárni, hogy konfigolja be.
Mi lesz, ha a legtöbb szoftver nem tud majd kimenni NETre és a user meg alapból letörli aprogit, merthoyg "nem megy". Ettõl tartok.
Tudnotok kellene, hogy minden oprendszernek megvannak a tagadhatattlan elõnyei és hátrányai. A kérdés leginkább az, hogy mire használod és mennyire értesz hozzá, ergo mennyire tudod ténylegesen kihasználni a lehetõségeit.
Amellett sokat számít a meglévõ tapasztalatod egy operációs rendszerhez. Hogy kell belõni, konfigolni, mirekell odafigyelni, mi a legáltalánosabb probléma, megoldási módok, stb.
Microsoft.Windows.XP.Professional.SP2.RC2.Integrated-ETH0
Fel lehet tenni vagy nem?
Te hülyének nézel? Egy 92-es(!!!!) amigának lenne számítási kapacitása egy divx realtime dekódolására? Na hagyjál már a marhasággal...
(mellesleg akkoriban 32 max. 64 szín volt elérhetõ - nesze neked csúcstechnika és fejlõdés - úgyhogy nem véletlen nincs rá videolejátszó 😊)
"Hát ki kell hogy ábrándítsalak, sokáig ez volt Amiga fõ mûködési területe, úgy hogy a válaszom PERSZE!"
realtime DVD encoding, 92-es amigán LOL! 😊))))
lásd fentebb.
"Mint ahogy az alap XP-ben sem igen találkozni velük. "
Jaj... Xp-ben értelemszerûen a kliens oldali része van benne a központi menedzsmentnek. Ill. ennél több, mert egy rakás funkció van távoli gépek menedzsselésére is (bármi amit helyben el tudsz végezni elvégezheted egy távoli gépen is) csak nem gépek csoportjain hanem egyenként, ami kissebb hálózatokhoz elég. Úgyhogy ezt is húzd csak szép ki a NULLA elemet tartalmazó listádról amit egy 92-es amiga tud...
""Képes vagy otthonról bejelentkezni remote desktoppal a céges amiga gépedre? VPN-el elérni a teljes (jogosultságok szerint persze) vállalati hálózatotad?" Válaszom lásd fent."
Megint kiütött mennyire nem értesz a dologhoz... Természetesen ez is benne van xp-ben, még a szerver oldala is (azaz a te géped felé lehet vpn-t nyitni) csak le van korlátozva a kapcsolatok száma.
"Figyusz, most oprendszerrõl vagy felhasználói programok által nyújtott szolgáltatásokról van szó? "
Jah értem. Távoli nyomtatási szolgálatokat nyújtani a felhasználói programok dolga lenne. Mindenki aki akar ilyet az bütykölje bele a programjába majdcsak kisül valami. (nem túl egyszerû protokoll, elárulom neked) Szemben a ms megoldásával, hogy az oprendszer nyújtja és ezek a nyomtatók úgyanolyannak látszanak az alkalmazások számára mint ha helyben lennének -> semmilyen plusz programozást nem szükséges az alkalmazásokban, azonnal tudnak a világ másik végére is nyomtatni. Nagy ötlet!
Hát errõl ennyit...
Linuxal is melózok. Használtam már redhat-ot mendréket süsüt debiant de azok se sokkal jobbak hidd el. OS/2-õt is ismerem de ahoz 1000 oldalas könyv kell hogy finomhangolja az ember amire egy kis géza aki azt hiszi a memóriára hogy tésztából van nem kell neki. Megkockáztatom hogy a PC tulajok 80-90% tök hülye a PC-hez és fõleg a szoftikhoz. Nekik nem kell bonyolult cucc mûködjön magától meg játszhasson a doom3-al meg emailozzon meg cseteljen egyszerûen. Ha meg kell hangolni a winfost is lehet és egész jól. Registriben mindent lehet csinálni amit a többiek tudnak igaz ehhez több kell mint hogy sokat ülsz a gép elött de egy LINUX finomhangolása se éppen egyszerû fõleg hogy sajnos minden linux egy picit más. Hiába aközös KDE de sok cuccos más a redhatban vagy a debianban és erre nincs szüksége a hozzánemértõ embereknek. És a piacot az ilyen emberek diktálják mert õ nem akar mást csak használni ezt a szar gépet más nem érdekli. Ha mindeki informatikus lenne akkor macOS-t használna midneki mert az a legkirályabb 

ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
Most mit vársz tõlem?
Megismétlem, az általad említett feature listából a doom3-at kivéve mindent meg lehet oldani az Amigával.
"A 92-es Amigával eléred e a webet?" Most viccelsz? Igen, PERSZE!!!!
"Tudsz róla streaming video-t nézni, vásárolni?" Nem hiszem, hogy bármilyen video formátum akadályt jelentene egy oprendszer számára, legfeljebb nincs még megírva az azt támogató codec/library. De úgy tudom ilyen jellegû probléma nincs, rengeteg datatypeot ismer és bármikor bõvíthetõ!
Felmegyek a netre egy brózerrel és vásárolok, mi itt a hiba, miért ne tehetném meg Amigával, nem értem?
"Tudsz rajta doom3-azni?"
Na ne vicceljünk kérem!
"Olvas rádugás után pendrive-ot? Lehúzza rádugás után a képeket-videókat a digitális fényképezõdrõl? "
Nem tudom, van e USB támogatása, szerintem van, de ez most hasraütés volt. Compact Flash adaptert viszont láttam rá a neten.
"Tudsz vele real-time dvd minõségben video-t digitalizálni?"
Hát ki kell hogy ábrándítsalak, sokáig ez volt Amiga fõ mûködési területe, úgy hogy a válaszom PERSZE!
"Képes vagy egy "amiga szerverrõl" egy 10.000 gépes amiga hálózatot központilag felügyelni?" Nézd, az Amiga oprendszeren belül alapban nincsenek ilyen jellegû hálózati menedzsmentet támogató szolgáltatások. Mint ahogy az alap XP-ben sem igen találkozni velük. Én egy házi felhasználó oldalárol értékelem és akarom értékelni az oprendszereket. De nem látok semmi akadályát annak, hogy beleillesszenek egy komolyabb hálózati támogatást.
"Képes vagy otthonról bejelentkezni remote desktoppal a céges amiga gépedre? VPN-el elérni a teljes (jogosultságok szerint persze) vállalati hálózatotad?" Válaszom lásd fent.
" Esetleg IP printing-en keresztül reggelre vár-e a munkahelyed az ottonról kinyomtatott dolgaid?"
Figyusz, most oprendszerrõl vagy felhasználói programok által nyújtott szolgáltatásokról van szó? Mondjuk tudom ez a M$-nél is sokszor keveredik, ezért szokott zûr lenni az emberek fejében.
"A bizonyítékokat meg elvitték az ufók 😄DDDDD"
(ezzel a szöveggel tuti sok embert meggyõztél ám)
hahahahah
az "elfogulatlan site"
hat beszarok.....
😄DDDDDDDDDD
ps.: itt mindenki több millió servert üzemeltet, lehetoleg a vilag legnagyobb bankjanal, es a nasa szaktanácsadója. Ok mondtak hogy a windows a legjobb. A bizonyítékokat meg elvitték az ufók 😄DDDDD
A többi ember meg marad a realitásoknál is használ unixot 😊
A másik fõleg programozói gépem uptime-ja kb. 1 év ezen nem nagyon nyomok semmi mást Visual Studio.NET - en kívül esetleg néha Office-t amikor valami arra való alkalmazást fejlesztek (ritkán).
Igazság szerint nagyon kevés az olyan hiányosság, ami miatt egy lamerjúzer - ez én vagyok- számára a win idegesítõen használhatatlan tud lenni. Mert ugye abban egyetértünk, hogy amikor éppen egy gép félnapig taró újrainstallálása történik, akkor éppen használhatatlannak számít.
A baj az, hogy a M$ ezekhez az idegesítõ hülyeségekhez következetesen, minden új win verziónál ragaszkodik és nem veszi észre, hogy saját magának csinálja a cirkuszt. Ti meg még meg is véditek.
Amúgy én is inkább wint használok/használnék mint Linuxot. Az egy easyuser számára tényleg kerékbe törés.
Nocsak. Menjünk hát visszább az idõben, akkor mondjuk 4 évet. Win 2000. Miben tudott többet az amiga? Még egy picit visszább 10 évet. Nt4.
"Az hogy az elején említett szintet végre a M$ is elérte a termékeivel, lehet, hogy számodra, vagy akár Bill Géc számára is sikerként értelmezhetõ, de azok számára akik 10-15 évvel ezelött is már olyan szinten mûvelték, akár otthon, akár a munkahelyükön a számítástechnikát -köszönhetõen az Aniga rendszerének-, mint te most, azok számára ez a siker eléggé megkérdõjelezhetõ, vagy inkább nevetséges."
Akkor mégegyszer (utoljára) felkérnélek, hogy a lentebb említett feature listából egyetlen-t emeljél ki a kedvemért és meséld el milyen szinten támogatja a 92-es amiga. Mert míg én konkrét érveket feature-öket hozok a win mellet, te csak hajtogatod, hogy az amiga milyen jó volt, de még egyetlen dolgot nem tudtál megemlíteni amiben a win (akár a 10 évvel ezelõtti, de különösen a mai) többet tudna. (természetesen figyelbe véve a lentebb kifejtett szolgáltatások száma-minõsége-hardverigény gondolatot)
Úgyhogy nevetséges a 3.1-es win idejében lehetett a helyzet, csak azóta eltelt vagy két évtized és azóta inkább az amigán lehet mosolyogni. (tiszteletben tartva persze, hogy a saját idejében remek volt, de ma már semmilyen komoly tevékenységre nem alkalmas)