Elkészült a Windows XP második javítócsomagja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Subject: Windows XP SP2 incompatible with Nmap
Date: Wed, 11 Aug 2004 12:31:23 -0700
From: Fyodor <[email protected]>
To: [email protected]
This is just a heads-up that most Nmap functionality will not work on the just-released Microsoft Windows SP2. Why? Microsoft apparently broke it on purpose! When an Nmap user asked MS why security tools such as Nmap broke, MS responded<1>1>:
"We have removed support for TCP sends over RAW sockets in SP2.
We surveyed applications and found the only apps using this on XP were
people writing attack tools."
I don't know why they consider Nmap an "attack tool", particularly when they recommend it on some of their own pages<2>2>. Shrug.
Removing SP2 re-enables the functionality and causes Nmap to work again. Many problems unrelated to Nmap have been found with SP2 as well❤️>3>, though it does some welcome security improvements for people stuck on that platform.
I will work on this if I get time, but am currently busy rewriting the core port scanning engine for the next version of Nmap. It is much faster, offers much better multiple-host parallelization, and provides other long-desired features such as completion time estimates. If someone finds a solution to this SP2 problem, please send a patch. It may not be too hard, as Nmap supports operating systems such as Win95 that didn't have raw socket support in the first place.
Cheers,
Fyodor
<1>1> http://seclists.org/lists/nmap-dev/2004/Apr-Jun/0077.html
<2>2> http://www.microsoft.com/serviceproviders/security/tools.asp
❤️>3>
http://www.crn.com/sections/breakingnews/breakingnews.jhtml?articleId=23905071
-----
erdekes, mire nem jo ez a SP2...

Ha azt az SP2-t telepítem fel aminek a linkjét BlackRose #275 hozzászólásnál megadta, akkor késõbb esetleg nem lessz aktiválási gond az XP-vel (angol Corporate verzió)? Mert nem szeretném újratelepíteni az XP-t
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Érdekes, hogy nem ugyanaz az ms downloadról ill. a hwsw-n fent lévõ (msdn-es) változat. Habár elsõ ránézésre elképzelhetõ, hogy csak a digitális alárírásban különböznek (az msdn-es nincs aláírva) mivel csak a file elején pár byte különbözik.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a&DisplayLang=en
Én mostmár két napja tesztelem, és mondhatom, hogy tökéletessen mûküdik.
"Az elsõ pécék meg nemhogy nem boldogultak a DMA-val, de az se volt mindegy melyik winchestert kötötték rá, mert hol az egyik pc ezt, hol a másik pc azt a hdd-t nem akarta sehogy sem felismerni"
Ennek semmi köze a dma-hoz.
Számtalanszor elmondtam, de leírom itt is: Egy A1200-ason mutogatták nekem hogy szines grafikát, meg mindent kinyomtat és azt a nyomtatór elõtte 386-oson használták. Akkor azt nem tudtam ezt miért kellett volna nagy dolognak tartanom, de a pécével való szarakodás során rájöttem. És nem telepítettek fel rá elõtte semilyen drivert.
Hogy írtak rá egy lassú és semmit nem tudo webszerver alkalmazást az ezen nem sokat változtat.
"DMA: Ez sem bír rendesen mûködni pécén, vagy csak szoftveres rásegítéssel, de a legtöbb hardware-nél igy se megy."
Ez már megin mellébeszélés konkrétum nélkül. Mi nem megy a dma-n pc-n? Ill. a pc már jópár éve túlnõtt a dma-n és ma már ultradma-t használ és tökéletesen mûködik. A szoftveres rásegítés eleve butaság, mivel elméleteddel ellentétben (ill. a mesekönyvek csak ennyit irnak valóban, de a valóság bonyolultabb) a szoftver a processzort irányítva felprogramozza a dma vezérlõt adott transzfer végrehajtására, majd továbblép, csinál egyéb dolgot, majd mikor dma ack megszakítást kap, akkor ellenõrzi, hogy rendben zajlott-e az adatátvitel majd ismét mással foglalkozik...
"A pécé architektje kiépítésénél még nem voltak divatban ezek a funkciók."
Dehogynem voltak... Pont ugyanaz mint az amigában a sima dma. Csak efelett is eljárt már az idõ.
"Plug&Play: Ez talán az xp-nél kezd jól mûködni "
Sajnálattal kell közöljem, hogy semmit nem változott ez a része az xp-nek a 2000-hez képest, egyszerûen csak belekerültek az új driverek is. (régebbiek pedig kikerültek, sok régi hardvereket használó user bosszúságára.)
"Amúgy a Commodore PET 1977-ben 100%os Plug&Play volt, ezért nem értem miért pont a pécénél nem vették ezt sem figyelembe"
Úgyérted, hogy mekkora dolog volt, hogy a mind a kb. 10 féle rárakható hardver "driverét" belebetonozták a rendszerbe, majd pedig próbálgatós alapon rájött, hogy mi van rákötve? Hát ezzel nem kérkednék 2004-ben. (akkoriban remek volt) Szemben a win-ek flexibilis (nem kell az oprendszer kódjába betonozni) driver architektúrájával amit éppen most próbálnak belekoppintani a bsd-kbe és a linuxba... (jó kis baklövés ugyanis fél éven belül elkészül az új architektúra - a windows történetének legnagyobb driver szintû változása)
Egyébként az egész felvetés hatalmas öngól 😊)
A pnp-t a microsoft fejlesztette ki az intellel karöltve, az elsõ pnp kompatibilis oprendszer a win95 volt és az elsõ valóban pnp kompatibilis hardverek 96 környékén jelentek meg. (mégegyszer hangsúlyoznám az amiga/commodorral ellentétben winen nem próbálgatás alapú és bebetonozott drivereken alapul a pnp. Egy tegnap kijött pnp nyomtatót, rádughatsz egy win95-re és fel fogja ismerni. ezt az amigáról nem lehet elmondani. (ha különleges leirónyelvet használ, akkor persze nyomtatni nem tudsz, de ott lesz a device managerben a pontos tipusa, fel fogja ismerni, ha drivert próbálsz installálni hozzá, hogy ahhoz a nyomtató tipushoz jó-e stb.) És igen, ezt a ms találmányt is bemásolták sok-sok évvel késõbb a linuxba pl.
"Az Amigát, meg az oprendszerét meg lényegében zárt rendszere védi meg a biztonsági problémáktól"
Ez meg mi? Már megint maszatolás... Miféle zárt rendszer? Ilyet kár leírni.
Gondolom évente egyszer(sem) bekapcsolod és örülsz neki. Csoda, ha nincs semmi baja...
Nekem egyébként win3.11 es van ami 1995 óta mûködik egy 486oson, de az megint más mint a win95 meg azutáni winek...
Nyilván nincs tökéletes rendszer, de ezek a problémák nehezebben jönnek elõ egy ilyen automatizált, zárt rendszeren. Szerintem ez jobb, de ez lehet egyéni megítélés kérdése is (bár ezt akkor ismerem el ha valaki kipróbálta ezt is, meg azt is), ugyhogy vitatkaozhatunk róla sokat😊
DMA😞Mint tudjuk Direct Memory Access, a processzor igénybevétele nélküli adatátvitel a tárolók és a memória között) Ez sem bír rendesen mûködni pécén, vagy csak szoftveres rásegítéssel, de a legtöbb hardware-nél igy se megy. Az Amigánál ez a funkció is olyan amit már a tervezésnél figyelembe vettek, így nem volt nehéz beépíteni. A pécé architektje kiépítésénél még nem voltak divatban ezek a funkciók.
Plug&Play: Ez talán az xp-nél kezd jól mûködni (Amúgy a Commodore PET 1977-ben 100%os Plug&Play volt, ezért nem értem miért pont a pécénél nem vették ezt sem figyelembe).
Hozzá teszem NVidián.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
szal igazából nem tom mitõl lehet lassabb az SP2
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Az SP2-ben nem tudom van-e DX frissités, valami ezzel kapcsolatos rendszerfájlokat biztos frissit. Viszont nálam pl a DX9c jelentõs sebesség növekedést hozott azoknál a programoknál, amelyek játszhatatlanul akadtak. Itt még nem teszteltem a nemzetközi meg az angol verzió ,közötti különbséget.
És most a titkos perverziónk: 😉))))
"The Amiga AGA Chipset
The AGA chipset formed the basis of the third generation of Amiga hardware. In the USA it was known as the AA chipset (Advanced Amiga), however the name was changed in Europe to avoid confusion with a certain motoring company.
The AGA chipset was released in August, 1992 as the new graphics processor for the A4000 high-end system, and later, in October, for the entry level A1200. It allowed screens to be opened that had 256 colours on screen from a palette of 16.8 millions (24-bit graphics), or over 640,000 in HAM8 mode. It was quite an advancement over the ECS.
Graphics Resolutions
The AGA chipset could display resolutions varying from 320 x 200 pixels non-interlaced 50 Hz up to:
1280 x 512 pixels interlaced 50 Hz.
640 x 480 pixels non-interlaced 60 Hz.
640 x 400 pixels non-interlaced 70 Hz.
It could also be expanded through a number of programmable modes. These came in the form of Monitor drivers such as VGAOnly, allowing the display of any system friendly program to "sync up" to the 31KHz used by PC monitors."
Asszem most már minden világos mindenkinek!😉)))
from:http://amiga.emugaming.com/amigaaga.html
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
mondjuk én WindowsUpdatelni szoktam és tényleg egy ideje látványosan lassabb a gépem, lehet tényleg valamelyik XP frissítéstõl
Ez nem igaz!Én leszedtem az SP2-t és NEM hajlandó települni magyar winfosra.
Na még egy hónap

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
jó az ungarische XPre is?
Amiga vs akármi vitához meg:
A maga idejében a C= Amiga vert szinte minden hardvert, grafikában, hangban mindenben. Hozott egy csomó mindent, ami mondhatnánk megelõzte a korát. Tehát összehasonlítani bármelyivel amit jóval késõbb csináltak, legalábbis badarság. Amiga OS vs Win95 most röhögjek? '88 vs '96 vicc.
A Commodore akkor és ott valamit nagyon elbaszott, ez a tény.
Az Amiga holt számítógép (mint nyelvben a latin 😉), hozzá kell tegyem sajnos. És mégegyszer: összehasonlítani, bármely jelenleg futó technológiával, akár egyik, akár másik oldalról nézve, faszság.