rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Meg kellene csinalni rendesen😊 De most nincs idom, meg Pigue-t sem fejeztem be, meg mindig az ejszakai vilagitast csinalom rajta😊))
arty
Kiprobáltam Gold Coast update-l, sajnos igy is, 1-2 fával késõb beakadunk a semmibe 😞 Egyenlõre felejtõs 😞

Forza.

Alexease
Rosszak a Material beallitasok. Gondolom, ez valami 3D-s auto CD-rol van mint model?! 😊) Az alap render objektek single csatornas texturazast hasznalnak, a jatekok altalaban Multi/Sub csatornasat. Vagyis, eloszor a MAX-ben kesziteni kell nehany MULTI/SUB tipusu texturat, es azokat hozarendelni MINDEN objektumhoz. Sajnos mashogy nem megy😞
Panther
Amirõl pár napja beszéltünk, itt van képekkel. Ez most ugyan egy autó, de a pályákkal ugyanez a gond. Adott egy objektum, illetve hozzátartozó textúrák. Ezt szeretném oly módon kinyerni, hogy az adott cuccot kiexportálom .gmt-be, .gmt-kbe és azután megnyitom 3DSimEd-ben, mivel ez utóbbiban ha megnyitok egy .3ds kiterjesztésû fájl, ahogyan mondtam, a textúrák teljesen hiányoznak.

De: mindig a képen látható hibaüzenet fogad, bármit is állítsak. Van valakinek ötlete, mi is ez és hogyan lehet ezzel kezdeni valamit? ZModeler 2.xx-val próbálkoztam, bizonyos MAX fájlokat megnyit, de amikor .gmt-be akarom exportálni 0kb-os fájlokat készít. <#zavart1><#wilting><#wilting>

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

lac coo
GP2 alá nincs valami normálisabb fizika ??
Az amúgy tetszik de szitál a hátulja mint a barom 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

b-type
ez az <#eljen>
ne tökölj, rakd össze. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Panther
Csináljad ezerrel!!!!! <#eplus2><#smile>Hogy áll az "Old Sebring" pálya?

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

JuanG
nem a helyzetével volt a gond hanem a forgási tengellyel...

viszont szöszmötöltem a Zmodeller2-vel, és sikerült megcsinálni a forgási tengelyeket!!!!!!!!!!! áááááááá 😊)))....most már a pilóta feje, meg a kormány is rendesen forog 😄DDDD

asszem akkor nekiállok majd befejezni a Zonda-t...aztán már csak egy jó template kell, meg festegetni 😄DD

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Panther
XZibit modjában sincs jó helyen a kormány, mégis kiadta. 😊)))

"vhogy megrángott a kezem"

Mondtam hogy állj le a piálással mert te is kezdheted a Norbi update 11-et. 😊
b-type
😊)))))))
jogos 😄D

Nem az a lényeg hogy kettõt váltunk, hanem közte nem volt sem csöppnyi idõ, sem pedig gázfröccs, ..vhogy megrángott (<#idiota>) a kezem, és kettõt löktem a váltón.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

"...hanem nagy vonalakban:
Egy jól vezethetõ kiszámíthatóan..versenyautószerûen viselkedõ, logikusan beállítható, jól versenyezhetõ (alkalmas csatázni féktávon, szélárnyékban, belsõ íven), stabil az ívtartás, jó a kinézet."

Na meg ne törjön ki az autó ha véletlenül kettõt váltunk vissza gyorsan. Ugye? 😊)
b-type
ja igen, Lotus Elise-l és Donnington-ban <#idiota>

b-type
ha csak ez a két dolog hátráltat, akkor sztem kérdezzetek rá vmelyik moddertõl. 😊

Egyébként ha valaki akar jót flesselni, akkor FIA-GT mod felrak, Ingy Saleen-es gumiját (Lotus Elise radius és mérethelyesen), ezt a gyorstapasz setupot megfeleõ helyre berak, és karcolgat.
nagyon kira 😊
és ehez csak egy jó gumi kell.
persze lehetne még erõsebb, feszesebb...de mindegy, mint alsókategóriás versenyautó tök jóóóóság. <#eljen>

JuanG
de nem megy <#rinya>...a kormányt meg a pilóta fejét nem tudom helyre rakni...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Panther
Ja, Juan a felelõs. <#eplus2>

Ingy
Juant b@szogasd <#idiota>

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

b-type
bzze rakjátok már össze a Zonda-t, ne aprózzátok el az eddig beleölt melót.
Jöhetne már, egy ligába raknánk a McLarenF1-l és fight 😄

Ingy
bekeményitettem a futomuvet brnoba a sz@rt kirázta belõlem <#idiota>

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

b-type
Nagyon nem akartam belemenni, mert nem tudtam mennyire foglalkoztatok vele, meg mást csinálok közben.

b-type
Egyébként nem tudom lehet hogy csak engem zavar, de hogy a tökbe nincs homárlis hang csak magas fordulaton....olyan vérszegény hangja van középfordulaton mint gyerekbébi, alapon meg mint uaz hótba.
Ez már régóta zavar hogy a kasztnis autók 4ezres fordulat alatt ilyen gyíkok, oké..magasabb fordulaton jön az üvöltés, de itt halkan beszélgetni lehetne, míg a kölök alszik a hátsó szükségülésen (közvetlenül a biztonsági benzintank felett..)

Panther
"Nekem nem az a lényeg hogy mindenki egyformán szívjon..😊 "<#alien><#idiota><#eplus2><#wilting><#wilting>

Panther
Jaja. PH-n éppen arról értekeztem Juannal, hogy a következõ FIA GT mod verziót már a te gumiddal (gumifizikáddal) kellene kihozni, de Juan közölte velem, hogy ez nem jó ötlet, mert valakik ezt nem néznék jó szemmel....úgyhogy errõl is le kell mondanunk. Marad a buhera....

b-type
Sztem ezzel egyenlõre nem akar senki ligát...bár nekem spec a Lotus tetszik, de ahoz is külön gumi kell.
Nekem nem az a lényeg hogy mindenki egyformán szívjon..😊 hanem nagy vonalakban:
Egy jól vezethetõ kiszámíthatóan..versenyautószerûen viselkedõ, logikusan beállítható, jól versenyezhetõ (alkalmas csatázni féktávon, szélárnyékban, belsõ íven), stabil az ívtartás, jó a kinézet.

Ingy
huzzas a stabilizatoron egybol nem lesz laza, meg a rugokat is lehet fesziteni
szelesebb a beallitasi lehetoseg mint az alap scc s zondanal

b-type
Na igen, érezhetõ a különbség, közvetlenebb a kapcsolat az aszfalttal, sokkal jobb a fékezhetõség, nagyon jó a felülkormányzás (McLeans kanyarban rendszeresen)
A kormányzása még kicsit laza, és laza még az autó maga is, de összeségében sokkal jobb lett,a gumi pedig:<#eljen>

Ingy
howston ala raktak lehet látni, salennak meg megsem adtak a helyüket rendesen es graphical offsettel összecsalták

Panther
Tökéletesen igazad van a liga szemlélettel kapcsolatban. Csak ezt a modot két ember készítette, akik - sajnos jelenleg - sokat markoltak és keveset fogtak. Ha megnézed, hogy egy autó (pl. proton mod, vagy Mclaren) fizikájával is meddig elbabrálnak, akkor ugye ennyi különféle autó fizikáját nem lehet csak úgy két embernek átültetni. maradt az 1:1 konverzió, de valami itt se stimmel, mert ha egy GT-s autó ugyanolyan határok között állítható, mint egy NGT-s, akkor ott gond van.....

Világos..értem én😊))

Én pl. ugy takarítok meg idõt,hogy egy csomó modot le sem töltök😊
A zártak pl. abszolut nem hoznak lázba....egyszerûen nem érdekelnek.
Ennyivel több idõm van forma 1,gp2 modokra.

Amúgy a hsw-n fent van az "f1modom",meg a hozzá tartozó pecs is...na ott van beállitási lehetõség szarásig😊)
Panther
Ja, kösz, leszedtem, ki is próbálom majd.

Aha...értem,ezt nem tudtam,mivel nem néztem még.

De akkor is azt mondom,hogy ugy kell menni vele,ahogy megcsinálták.ha hozzányúlunk a hdv-hez otthon,akkor már könnyítettünk magunknak.Ez egy ilyen liga centrikus szemlélet....szal azt akartam mondnai,hogy aki leszedi amodot,annak mindenkinek ugyanannyi beállitási lehetõsége van,így egyenlõek a feltételek.Pont ez a lényeg,hogy ugyanolyan körülmények közt kell megmutatni,hogy ki a jobb.
Vannak nehéz,illetve könnyen kezelhetõ modok,de mindenhol ugyanaz a lényeg...a lehetõ legjobb idõt autózni.
Az már más tészta,hogy vannak olyan modok,amik annyira kezelhetetlenek,hogy elmegy tõle az ember kedve.
JuanG

Panther
A replayen a saleen (Donington) mulatságosan rúgózik, le-fel az úton. 😊)) Komolyan, mintha egy régi Moszkvicsot látnék, ami átmegy egy villamossínen....

Panther
Ebben igazad van, de az idõm egy részét, amit a szimezéssel töltök, arra megy el, hogy setupokat gyártok, a HGTRR tagság szerint nem is olyan rosszakat. 😊)))

Hiába setupolod az autót, ha az értékek rosszak a setup képernyõn és minden autóhoz ugyanazok vannak rendelve. Ami elmegy egy NGT-s autónál, már nem megy el egy GT autónál és sajnos abban a kategóriában sem lehet tágabb határok között állítani a kocsit. 2 óra kitapasztalásra? Ha fél óra alatt nem tudok egy rends kört menni Doningtonban semmilyen setuppal és kormánybeállítással, nekem az már elég. Ahogy mondtam, ez ima 1:1 konverzió, amibõl még kisülhet valami jó is, de most nem az.

Panther
Errõl beszéltem. A Saleen súlyelosztása is rossz és amint mondtuk a szárnybeállítások is alapból rosszak, rossz értékek vannak megadva.

b-type
oks 😊

b-type
hát ez az hogy mi az.
én setupolnék, de ha le van határolva?
hasmagasság fix, a spring 100-ig(se) állítható fixen, szárnyak 0-5 és 0-8-ig, és nagyon kevés eltérés van...
hdv-t lehetne írogatni, na de a tököm 😄DDDD, inkább autózok a Lotus-szal és majd megnézem a következõ verziót.

Ingy
probáld a zondabol atültetettet, most allitgatom, a futomuvet kell meg a helyere rakni

Hi

A Modhoz nem tudok hozzászólni,mert nem próbáltam,viszont azt sok helyen olvasom,hogy default setuppal próbálgatjátok a modok fizikáját.Sztem ez hiba,mert az nem is "igazi setup",csak egy sima .hdv beállitás.

Sztem igenis tessék setupolni mod teszteléskor,mert rendes,magadra szabott setup nélkül minden mod szar lehet.
Ha ezek után sem boldogul az ember,akkor kijelentheti,hogy neki nem tetszik,de az is lehet,hogy csak nem jól fogott hozzá.
Sztem egy mod kitapasztalásához nem elég egy óra,vagy 2,ennél több kell.Fõleg,hogy rF-hez olyan mod dömping van,hogy az embernek már nincs is kedve kipróbálni õket😞
b-type
ezeknek az autóknak nincs futómûvük.
Teljesen felesleges addig sztem foglalkozni az erõs autóval amig olyan puhák (lehatároltan) mint egy utcai átlag(!) autó futómûve.
Megnéztem a Saleen-t, mondjuk nem az Ingy gumival, teljesen felesleges, lóbálja az orrát, ami azért van mert uúgy 5-8 az légterelõ arány a Saleen-nál mint a Lotus Elise-nél..és ugyanaz a setup állíthatóság.
Ami a Lotus-nál vigyorgás, uaz a Saleen sebességénél már jajajajajaaaaajPAKKKK.

Aki nem akar õszülni az sztem vigye ki valamelyik kicsikocsit, pl. a Lotus-t, kell rá egy normális gumi, fékerõ 80-on, 95%-ra, kicsit 'kissetupolva' tisztára uaz a feeling, mint amikor beültetnek egy alsókategóriás versenyautóba és melletted egy tapasztalt versenyzõ mondja hogy mit csinálj 😊)))))
Veszett jó 😊
szépen lehet rajzolni az íveket, célozni a kerékvetõket.
Igaz nem úgy viselkedik mint egy versenyLotus, hanem mint egy utcai, de azért frankó 😊 <#eljen><#eljen>

JuanG
Próbáljátok ki ezt lécci!!! Módosított Saleen fizika a Zondáéból gyúrva:

Saleen.zip

csaekkoljátok pls hogy füstöl e a motor...

Így egybõl jobb!!

Köszönöm a segítséged!

<#wave>
FFB-t tedd mínuszba, tehát pl. ne +60% legyen, hanem -60%
Logitech + ISI sajátosság...
Hali!

Következõ a problémám.: Most vettem egy Logitech MOMO Racing kormányt. És itt kezdõdött a baj, ugyanis az rFactor és a F1 Challange 99-02 játékoknál nem mûködik rendesen.
A jelenség a következõ, a ForceFeedback mindíg az ellenkezõ irányba próbál ellentertani, mint ahogy kellene. Magyarul, pl. egy jobbos kanyarban jobbra csavarja a kormányt is, és fordítva. Ez elég hülye érzés, teljesen vezethetetlenné válik a kocsi.
A régi kormányommal soha nem tapasztaltam ilyet.
Természetesen a legfrissebb driver-rel használom a szettet.

Ha tudtok a bajra orvosságot, légyszi segítsetek!

Elõre is köszönöm.

<#conf>
b-type
Saleen-nél érdekes hogy fixen el van tolva a jobb-bal súlyosztás..<#nemtudom>
Ez a GTR-ben is így van? Saleen sajátosság? mert így féktávon elég 'levegõs' az autó

Hajrá mucsácsó! 😊)
Panther
Itt van: Az oldal spanyol nyelvû, regisztrálni kell, hogy letölts. Sok szerencsét. 😊))

Xzibit cucc

b-type
Megmondom a frankót, én nem is vártam mást, nézve hogy mások pár autóval mennyi idõt eltöltenek, én elõre betábláztam hogy ezt a qva rengeteg autót mind frankón áthozni újra összesúlyozni a mezõnyt...pffff.
Kaptam remek modelleket, használható segédfájlokkal.
A gumi nagyon fontos.
Egyébként meg ki lett dobva, így elérhetõ sokaknak, remélem lesznek verziók....és mire kijön a GTR2 már komoly kihívás elé lesz állítva ÉS ezt csak azért mondom mert így talán nem számomra komolytalan gumikon fog kijönni...azaz jó lesz.
ha meg nem, akkor sem sírom össze magam, mert ez elég idõt álló, ilyen pályákkal mint Lienz és ilyen autómodellekkel mint ez az FIA-GT én simán adok az életembõl neki 2tartós évet....kicsit több körítés jöhetne majd..esõ..több élet, iylesmi.

lac coo
Link nincs még akkor ..? 😊)))

Mert nekem rohadt lassú a torrent...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Panther
Saleent próbáld már ki Doningtonban. Aztán ha sikerült egy értelmes setupot összerakni, küldd át nekem. 😊))))) Megpróbálnám.