rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
A Controller General Options-ban mi az az Analog Controll Filter ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

petesilver
thx!

Mission Impossible 2010: PRO Class

lac coo
Ctrl+ F...Ha jól emlékszem ....

petesilver
mivel lehet kiiratni az fps-t? DX9 alatt néha nagyon szaggat a játék, gondolom átváltok dx8-ra, akkor kevésbé fog, de kiváncsi vagyok a számokra is.

b-type
<#zavart1>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

avcom
nem vette meg, megkapta

Ingy
ami komoly para hogy euroringen vannak epuletek amik nincsenek készen és nemtom õket lefotozni 😛

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

lac coo
Az mit jelent, hogy sok felõl érdeklõdnek ?
Mint pl. a BMW Sauber? Reklámot látnak benne ?

Alexease
Nem azt mondtam, hogy nem dolgoznak rajta, hanem hogy nem az elso szamu project az ISI-nel, van fontosabb is😉
Amugy mi nincs meg igy?!😊 <#idiota><#zavart1>
Ingy
ez se igy van, Scott_J dolgozik az Euroringen (Birmingham,Lienz)
nem két perces meló

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

lac coo
A Lienz nem volt "siker" ? Pedig az aztán nem semmi pálya...

Alexease
Az ISI-nek "beindult" az uzlet, sok helyrol edeklodtek, dolgoznak, az engine-t is beakarjak minnel jobban fejezni stb., vagyis az Euroring ugy nez ki a hatterbe szorult;( Sajnos az emberek nem buknak mar egy-egy jo palyara, nem eri meg komoly idot forditani ra. Lsd. Lienz, hiaba a rengeteg befektetett munkaido, valahogy nem erezni hogy nagyon komoly visszajelzesek lennenek.

Misu es en "fizikalisan" nem dolgoztunk volna a palyaba - max adatgyujtes. En inteztem a "liszenszet", Misu pedig az ISI-vel intezte a kapcsolatokat, levelezest stb.
b-type
Meggondoltam...mégsem rakok fel videót róla, minek? 😊))
Ez úgy sem az amit szeretnék, a tömörítés miatt uis elmenne az is amit mutatnék <#zavart1>..bolond ötlet.

Szal motorkerékpár hang kellene nekem, abból is lehetõleg Dyno-s, van ugyan egy és szépen ki is tartják a fordulatot a mérõpadon, de túl halk és nem tudok szépen zajszûrni, annélkül pedig hangminta erõsítésénél erõsödnek a zajok is 😞
Legközelebb megpróbálok vinni egy profi mikrofont HunRing-re, vagy inkább Brno-ba az közelebb van idõben, és felveszek hangokat.
(most vigyorogtam egyet, mert bevillant ilyen madarászcucc amivel vadásszák a csiripelést..tök finom cájg...na az elõtt elmenne egy Ducati meg is halnék <#idiota>)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Sõt : mi újság az ISI-vel ? 😊)))))<#nemtudom><#idiota>

Ha már magyar pályákról beszélünk akkor lenne egy kérdésem misuhoz meg alexease-hez.
Mi újság az Euro-ringgel?<#kacsint>
(Történt ugyanis, hogy egy külföldi lapon megláttam a készülö dolgok között a Euro-ringet amihez azt irták az ISI fogja csinálni.Ekkor eszembe jutott hogy volt egy cikk a hsw-n régebben, hogy megvette az ISI a jogokat. Visszakerestem a cikket ,és ott láttam hogy elvileg ti ketten is segiteni fogtok benne.)

lac coo
Megane-hoz is csinálhatna valamelyikõtök külsõ hangot 😊))
Akár a belsõket kicsit eltorzítva, a videókon nagyon hasonló a külsõ hang is.. 😊)))

b-type
Igen, sokat veszkõdtem a rövid hangmintákkal, amikor az sfx-ben méllyítettem-magasítottam állandóan elmászott...vagy ráismételt.
beraktam már többet is, de aztán rájöttem hogy nem kell.
Most is szívok vele állandóan mert persze mindig jobb és jobb hangot szeretnék..😊
Majd mindjárt rakok fel egy rövid részletet hogy milyen.
de ez már a ló nincs varia, mert alapvetõen motorhagot szeretnék...és majd meg is lesz, de mindenképpen akartam valammit, az meg tökölösebb. 😊

A tippeket nagyon köszönöm, megfogadom
<#eljen>

Alexease
Ha hangokat barkacsolsz, akkor meg egy tipp😊
- Ha belso hangot csinalok, akkor ugy szoktam, hogy ulespoziciotol fuggoen - jobb vagy bal ;D - arra az oldalra (csatornara😉) "behozom" az aktualis kulso hangot is, de csak 70-30% eltolassal, sokkal halkabban, es lehuzva belole a magas frekvenciakat mivel annyit tompit a kasztni😉
- A Throttle es Coast mintak kozott, meg annyit szoktam varialni, hogy motorfeknel valamivel erosebb a kivulrol hallhato hang, mivel akkor nem bog a motor😊
- Erdemesebb az egyes hangmintakat minnel hosszabra kesziteni, idofugvenyeben modulalni, torzitani, amplitudalni stb., es a vegen loopolni. Bar az rF mindig elorol jatsza a mintakat, de legalabb egy hosszabb egyenesben nem lesz annyira monoton.
- A "szokasos" TransWine hangok helyett, kivulre erdemes osszerakni egy teljesen uj mintat. A kulso hangoknal gyorsitasnal a kipufogo hallatszik es a motor, a belsoknel a "hajtaslanc" es a motor. Igy kivulre a TransWine hangmintak helyere "kipufogo" hangokat erdemes tenni.
b-type
oooo...😞
perig én rengetegszer használok 'külsõ' hangot belülre...köszönöm az infót, akkor ezentúl átalakítom egycsatornára.<#worship>

Alexease
Az ISI engine mindig is lesporolt egy csomo hangot visszajatszasban😊 Talan az F1C/GTR-ben meg a csuszas hangot sem jatszotta le😊 Itt inkabb csak halk es/vagy jol be kell allitani. Foleg akkor gazos, ha belso hangok vannak kivulre is hasznalva😞 Mindenkepp kulon kell oket szedni, mert belul stereo-nak, kivul mono-nak kell hogy legyen.
Alexease
Amikor megjelent az rF-hez a Tools, a Varosliget volt az elso amit "megcsinaltam" vele progihoz😉)))) Naggyon hasonlo nyomvonallal. Persze csak immel-ammal, egyszeruen csak kihuzva az ut, milyen is lenne, egyforma szelesseggel, szintkulonbsegek nelkul stb. De olyan mennyisegu fontos objektum latszik utkozben, hogy lemondtam rola😉
petesilver
Senkit nem akarok elkeseríteni, de az én ötletem városliget volt, a népliget jóval egyszerûbb lenne. Viszont a városliget iszonyat lenne, ha jól meg lehetne csinálni, gondoljátok el, mi elõtt lehetne elzúzni, hõsök tere+2 múzeum, állatkert, vidámpark, Széchenyi fürdõ, 1 vár,Pecsa, közlekedési múzeum. Szóval jól megcsinálva élmény lenne csak végigmenni is! A közepén a tavat hídal ki is hagytam!

petesilver
Juan:itt találoda progit, illetve a linket hozzá.

b-type
Fov állítás segíthet a sebeségérzeten szvsz.
Nem tom mert nálam default-on van..😊

Viszont van két problémám:

- replay-ben lespórol hangokat a prog, pl. átraktam a Lupo nyikorgást magamnak is a fûre, replay-ben nem adja be.

hmmm...lehet hogy csak egy problémám volt. 😊))
Kezd olyan véleményem lenni, hogy az egész gumifizikának alapvetõen az elsõ gumi az alfája,...a hátsó nem is annyira fontos, én pl. most PCC-rõl származtatott gumit használok hátra (tehát ebben változatlanok azok az adatok amirõl nincsen még tapasztalatom), és teljesen jó. Az elsõ gumival lehet nagyon elbaltázni az egészet.
a hátsó guminál ha nagyon csúszik akkor voltaképpen csak a tapadást kell megváltoztatni..szinte akárhol.
De
az elsõ guminál nagyon-nagyon nem mindegy hogy melyikkel növelek tapadást, kegyetlen el lehet mászni vele.

lac coo
Próbáld nagyobbra venni a FOW-ot (látószöget) a menûben.

k8bal
vagy ilyesmit lehet állítani abban a Tweak-er progiban?

\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"

k8bal
nem tudom ti hogy vagytok vele de én nem érzem az autót... hiába megyek Porshce Carrera-val 200-zal nem érzem hgy annyival mennék! (csak abban hogy hoszabb a fék táv...) és nem arról van szó hogy szarulé fut! (50-60FPS) pl LFS az 15 FPS-sel fut de abban érzem már 180-nál hogy most egy rossz mozudlat és rákefélek! 😊)

valami motion blur vagy hasonló okosság jó lenne az rFactorba! nem?

\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"

copass
wilsonmotorsport
készítettek pár pályát! 😊
a pályák honlapjain némelyiken, komplett tervek vannak pdf-ben!
<#wow1>

JuanG
ezt csinálom én is a régi sebring-el 😊)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

copass
autobahn country club track
azért ez kajak, már csak szintmagasság hiányzik! 😄

Panther
Ezt Cyruscloud mondta nekem, a Standalone team vezetõje, hogy ha olyan szinten fel tudom újítani a pályáikat rFactor alá, hogy csaka vonalvezetés marad meg, új objektumok, nagyobb poligonszám, stb., akkor már nem kell negedély, hiszen az a pálya gyakorlatilag már nem az övék. Persze nem biztos, hogy ezt mindenki így is gondolja....

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

avcom
igen erre gondoltam

Panther
Márhogy GPL-bõl egyszerûen átkonvertálni? Lehet, de sok bukta van benne. Ahhoz, hogy rfactor standard legyen, szinte emindent le kell cserélni benne. Ami nemcsak a textúrákat illeti. Ráadásul látszódni fog mindenképpen, hogy ez "csak" egy konverzió. Alacsony poligonszám, stb. Gyakorlatilag egy ilyen konverziónál az épületek és a fák, a pályaobjektumok egészét mesh szinten le kell cserélni. Ha a vonalvezetés a lényeg és az autentikus abban a GPL változatban, akkor miért ne? De ha mindent lecserél az ember, csak a pálya vonalvezetése marad meg, akkor már engedély sem kell a készítõtõl. <#idiota><#alien><#zavart1>

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

avcom
akár, bár ahhoz már én is konyítok valamit, ha úgy adódik :-)

JuanG
a clio? oksa, persze...Pete-el beszéltünk sokat kint a ringen szombaton 😊...ha megvan a modell darabokban, már teszem is össze, befele az rF alá 😄...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

avcom
amúgy ez kezd alakulni <#email>

lokálpatrióta modding rulez <#vigyor>

copass
bocsánat,nem tudtam, csak rákerestem nemrég, mert a totalcarban említették a népligeti pályát,aztán jött a roham!😊csinájuk+csinájuk+csinájuk+!<#idiota>
épület modellezést azt szívesen csinálok ha kell,fotó kell pár, de legalább utcafront legyen! 😊

Hát annyira használható szerintem hogy legalább a vonalveeztés megvan 😊

avcom
azt anno még én híreztem ki :-)
errõl Sup többet tudna mondani, de nem hiszem, hogy egy GPL-es pálya használható lenne itt 2006-ban

avcom
igen? <#vigyor>
nem is tudtam <#taps><#taps><#taps>

Juan amit Misu írt az neked is szólt 😄

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

copass
elírtam bocsi, GPL.<#idiota>

GPL-t akartam irni, GTL-be is van?

copass
a népligeti pályát megcsinálta gtl-be egy olasz muki asszem.
de egy ilyen kisuccás pálya még nem is lenne olyan nagy munka, csak pár régebbi ház utcafrontot v. egészet kellene lemodellezni, mondjuk egy gangon átdöngetni mi jól nézne ki!😊

Pont ezt akartam mondani, a GTL be volt ha emlékeim nem csalnak.

avcom
népligeti "versenypálya"?

de elõbb Clio <#idiota>

b-type
Néhol keskeny-néhol lehet szélesebb, ahogy a valóságban pl. ott ahol kijön a Dózsára ott jóval szélesebb ha az összes sávot nézzük.

Szvsz nagyon oké vonalvezetés lenne, Liepzig szinvonalon már lehetne rajta csapatni, és aztán javítani fel.

JuanG
Hõsök terét is meg lehetne csinálni gyorsba, alfázott képpel 😊))...nem lenne a legszebb de kezdetnek belefér 😊

JuanG
Pete! Melyik az a DX9 progi amirõl beszéltünk? Max 5-el is mûxik??