rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Látom szerkesztettél 😊)

Az lehet, hgy a mostani Zonda teljesen más ..
A PCC meg nem gyatra, csak nem a megszokott padlógázas-mod😊))
És persze izlések és pofonok...

Nekem kihívás volt a PCC, és most is szeretem 😊)) Fõleg F1 után ennél kapcsoltam ki elõször a TC-t 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Az lehet 😊)

Tomievo
Köze nincs a mostani Zondának ahhoz amit ide be volt linkelve régen. Amúgy nem driftelõs modról van szó, de nagyon szép kis csúsztatásokat is elbír a gumi.
Most kipróbáltam a Porschét, merhogy talán meek Easyékhez kicsit, de a Zonda után nagyon gyatra a PCC fizikája.

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

Istencsászár
<#law>

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

EasyDriver
Értem.. És ez a téma nem is tartozik talán ebbe a fórumba. Szerintem nekünk akik "egy hajóban evezünk" nem kéne itt ellenségeskednünk. Remélem ezt nem csak én gondolom így.

Hungarian rFactor League / http://hrfl.uw.hu

Istencsászár
Nem õk, õk nem mentek el 1 pillanatra sem, hogy még hol mentek az nem tartozik rám és nem is izgat...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

EasyDriver
Vicces vagy Totti! Wingman-t te a faszok kategóriába sorolod? Érdekes ha jól tudom 2. helyen végzett nálatok... <#vigyor3> Sunny pedig a 3. helyen, és õ is jelentkezett hozzánk. Szerintem zárjuk rövidre a témát.

petesilver
Részben Sanziknak, de amúgy mindenkinek, akit érdekel: Visszajött a kiállításról a Logitech termékfelelõsünk, akit a cég hívott meg, mivel disztributorok vagyunk. Csak szuperlatívuszokban tudott beszélni az új kormányról, különösen a váltóját dícsérte agyon. Azt mondta, mindenben törekedtek az eredeti kialakításra, a kormányon-és mindenhol a bõr az eredeti bõr, a fém az fém, masszív, és nagyon jó. Jó hír, hogy azt mondták neki, nem lesz mégsem limitált europai széria, lesz rendesen, már rendelt is, szeptemberre ígérte a gyár. Jelenleg 60-70.000 ft -ra becsülte a kereskedelmi árat, gondolom +áfa. Ennyit mondott hirtelen, majd még faggatom.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Istencsászár
😊 naja, átmentek mer olyan f@szok voltak hogy nem tudtunk velük mit csinálni, eltiltottuk az volt a baj ha szarrá büntettük az volt a baj... maradjunk annyiba nem élversenyzõk... nem belõlük kell kiindulni... szabályzat arra van hogy betartsuk, vágjon ahogy akar, nem a többiek dolga az az õ szive joga hogy megy, de a büntetést ugyan ugy megkapja érte utánna...

Hiába mondod ne vágj, ha vág meg nem megy szabályosan 😊))) de ez a játék hibája is mer elnézõ ezekkel a dolgokkal.

na de no off... csak jobb ha tudod.

EasyDriver
Köszi Lac coo! Végre egy normális hozzáállás..

EasyDriver
Köszi a jótanácsot! 😊 Leírtam,hogy f1es szabályzatunk van, és folyamatban az átírás. Szóval elõbb olvass,aztán kritizálj ha megkérhetlek. De engedd meg, hogy ebbõl a szabályzatból induljunk ki. Mellesleg hozzáteszem, hogy pontosan a ti ligátokból hozzánk átjött embereknek volt nehéz megtanulniuk, hogy nálunk például nem lehet vágni, és egyáltalán mi is a vágás fogalma. Szóval megvan a hátterünk, köszönjük.

lac coo
LOL 😊))

Ingyen használhatnak szervert a versenyzõk, csinálják ahogy csinálják saját szabadidejükben , kurvára nem kéne õket piszkálni !<#idiota><#eljen>

Istencsászár
Nem, itt hangoztatod a "ligát, bajnokságot" godolom amiatt hogy mennyenek oda versenyezni, nade elõször a hátteret kel megcsinálni, és utánna "toborozni". F1es szabályzattal sokra nem megy az ember, mer ez nem f1, de mivel ehhez nincs semmi szabály és semmi az oldalon ezért egyenlõre egy semmi^^ szerintem.

lac coo
A Zonda gumija fékezéskor enyhén mesebeli 😊))))))
Nekem nem tom hányas verzió van , de asszem a legutolsó ami bekerült ide , de nagyon nem jön be ....<#nemtudom><#worship>

Azt meg , hogy ha jó "driftelõs" modot csinál valaki és nem megy el a sín autó felé , senki nem magyarázza be nekem, az rF ilyen , sajnos....

A sínautó nem a legjobb szó , majd kitalálok valami mást rá 😊))

EasyDriver
Én úgy vettem észre hogy ezen a fórumon rfactorral kapcsolatos vélemények hangzanak el, de azt nem tudtam hogy ez csak pár ember kiváltsága, hogy itt véleményt mondjon, szóval bocsánatot kérek hogy írtam.. <#pardon1> Azért a szabályzatunkat elolvashatod ha akarod, bár szerintem ez csak egy alap volt hogy kötekedhess kicsit. ha másért nem mondjuk azért esik rosszul az embernek az ilyen megnyilvánuiás, mert kb 2 éve azzal foglalkunk hobbiból, hogy néhány játszani kívánó embernek ingyenes ligát szervezhessünk. szabályzat

<#law>
aesirbaba
Valójában marhára utálok kötekedni, ezért inkább nem teszem. Mindössze annyit jegyeznék meg, hogy az a fajta passzívan kioktató hangnem, amit itt a postjaidban használsz, nem feltétlenül célravezetõebben a társaságban. Van olyan is ahol igen, feltéve ha annak a társaságnak a hangadója vagy.

Részemrõl ennyi, sok sikert a bajnokságotokhoz.

...::: aesirracing.hq.hu :::... ...::: aesir.home.hu :::...

aesirbaba
Végülis ilyenkor "érzékenyebb" vagyok, wild teljesen beletelált😄
Persze "hisztisebbet" is írhattam volna.

EasyDriver
A ligánk komolyságát nem kéne megkérdõjelezned, mert nem találod a szabályzatot. Hogy tisztán láss : eddig f1 ch-es ligánk volt, ami magyarországon a legszigorúbb szabályzat mellett zajlódott, amit kimikáéktól kaptunk, és mi be is tartottuk/tartattuk, és kõkeményen büntettünk minden szabálytalanságot. Szóval kérlek ne törj pálcát felettünk.. köszönöm... Mellesleg az oldalon olvashattad volna ,hogy még "fejlesztés alatt" , amibõl kiderülhet hogy nem végleges a felállás. Azért írtuk ki a próbabajnokságot, hogy mire teljesen kész van az oldal, addigra legyen egy csapatunk. Hozzáteszem eddig kb 10 ember az elõzõ ligánkból van, csak néhány újoncot várunk. A szabályzat jelenleg butítás alatt, mert pl pcc-ben nem éppen az f1es szabályzatot kell használnunk, mert ég és föld a két versenyszéria..Mellesleg szerintem egy liga komolyságát a benne versenyzõ emberek adják, ezt tapasztalatból mondom. <#vigyor5>

b-type
Ezt az egészet leginkább ahoz tudnám hasonlítani, hogy egy hangyabolyt egy méretileg azonos de 512×512-es képen akarsz bemutatni, vagy egy 1024×1024-es képen.
...és ez az arány még sokkal rosszabb a szimnél.
kevés a részlet amivel éreztetni akarják az autó vezetését.
Az autónál meg sok...illetve gyorsan sok 😄

..és mivel nincsenek kis biszbsz részletek, ezért a határok is vékonyabbak.
nem látsz, nem érzel, nem kapsz elég infót ahoz képest amilyen gyorsan mész.

Ha valaki ehez 'reális' gumit ad és azt mondja menjél be az Eau-Rouge-ba úgy hogy 220-l gyere ki belöle, csatázzál lökhárítózva...megmitököm..
Aztán meg jönnek az adatokkal, amik egy olyan autóhoz vannak mérve amit 100%-ig érzel, megtetézve hogy valójában a fizikai motor leszámolja/leosztja a kapható-érzékelhetõ információkra..mint FFB és magam elé látás...ezekre mind.
Na szal ha vki még mellé befenyeget ugráló gumihõvel, és szigorúan véve 'diagonal' tapadással (szvsz)...na az az õszület.
...még hogy az LFS arcade..mi Lac coo...😊))

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

JuanG
nyugi szivi, biztos kidolgozás alatt van 😊...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

aesirbaba
Bahhh, pont ezt akartam írni lac coo-nak😊

JuanG
jójó, ne érts félre, nem azt akartam mondani hogy ne indítsatok bajnokit PCC-vel, hanem csak annyi, hogy nekem a PCC nagy csalódás mivel F1CH alatt sokat nyomtam mire rájöttem(tünk), hogy kicsit gázos, és az rFactoros ugyanaz lett fizika szempontjából 😞((...és nekem azóta tüske a szememben, ezért nem bírtam elmenni a téma mellett <#falbav><#falbav><#falbav>

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

aesirbaba
Lehet, hogy nem eléggé jól kerestem a honlapotokon, de nem találom sehol a versenyszabályzatot. Véleményem szerint, ennek hiányában, és egyéb a versenyek lebonyolításának a leírásának hiányában, kicsit merész magatokat "Hungarian rF League"-nek nevezni, mert ez kívülállók számára esetleg azt sugallja, hogy ez egy profin megszervezett bajnokság, holott nem az.

JuanG
"ha egy autó könnyen megcsúszik nem lehet megfogni, ha viszont fogni lehet akkor elmegy a sínautó irányba 😊))" --- na ez se feltétlenül igaz, lásd majd Zonda mod <#alien><#idiota>

EasyDriver
A téma onnan indult, hogy miért PCC-vel indítunk bajnokságot, miért nem megane-nal. Szimplán mert ezt tartjuk jobbnak. Több szót nem ér a dolog szerintem. Senki nem mondta ,hogy a PCC egyenlõ a valósággal, viszont mivel szimulátorról beszélünk szerintem igenis a valósághoz kell hasonlítanunk a modokat. Még egy olyan véleményt azért várnék ,hogy "de ebben nem lehet életveszélyes balesetet szenvedni , mint a valóságban.." <#vigyor3>

lac coo
Valaki repült 😊))))))

Szerintem is van hibája a PCC-nek, nekem valami olyasmi fizika kéne mint a PCC bekapcsolt stabilitási segítséggel 😊))))

De az is baj , hogy komoly motor-hiba is van: ha egy autó könnyen megcsúszik nem lehet megfogni, ha viszont fogni lehet akkor elmegy a sínautó irányba 😊))

JuanG
emlékszem b-type-al ültünk hunringen a sikánnál és arról beszéltünk hogy mennyire "béna" a PCC mod, pedig mi se vagyunk kibicek...az hogy ti olyan köridõket mentek mint a valódi versenyzõk, még nem jelenti azt hogy a PCC fizikája életszerû...

félre értés ne essék, az irányvonal jó, de mivel amúgy túl könnyú lenne ezért beraktak kis nehézséget (a tömegeloszlásról nem is beszélve...

viszont a körítés és a modellek festések messze a legjobbak! 😊

JuanG
emlékszem b-type-al ültünk hunringen a sikánnál és arról beszéltünk hogy mennyire "béna" a PCC mod, pedig mi se vagyunk kibicek...az hogy ti olyan köridõket mentek mint a valódi versenyzõk, még nem jelenti azt hogy a PCC fizikája életszerû...

félre értés ne essék, az irányvonal jó, de mivel amúgy túl könnyú lenne ezért beraktak kis nehézséget (a tömegeloszlásról nem is beszélve...

viszont a körítés és a modellek festések messze a legjobbak! 😊

Alexease
b-type
Kinek mi a jó...hál' égnek most már van elég mod.
Én spec. tutter nem bajnokolnék a alap PCC-vel, viszont a Megane-nal lefutott már egy bajnoki és azt én élveztem.
De valszeg a Clio lesz az amire azt mondom hogy ez oké, mert itt szimes emberek tudják véleményezni, olyanok akik élesben és szimalakban is határig tudják küldeni.
A fizikát megírni sem egyszerû, ahoz is érteni kell, de legalább ha a végeredményre rábólintanak, akkor az oké.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

EasyDriver
Én valójában a legnagyobb reményeket a GSMF modokhoz fûzöm, mert ahogy lac coo is mondta : "a két GSMF mod-ban van leginkább olyan érzésem, mintha tényleg autóban ülnék, és nem valami guruló objektumban". Egyetértek! 😊 És szerintem ez a lényeg. DTM-et minél elõbb! <#crazya>

köszi😄

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

lac coo
Szép mondat volt az elsõ 😊))))))

azért a maga való nemében, a Megane széria is van ugyanolyan komoly mint a Porsche Supercup... a különbség csak az autókban, és az ismertségben van igazából, egy Porsche pedig mégiscsak egy Porsche és nem egy Renault..😄

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

lac coo
Én alapvetõen, soha nem úgy közelítek egy MOD-hoz, hogy milyen közel áll(hat) a avalósághoz mert ez értelmetlen nézõpont.

De egy tuti : a két GSMF mod-ban van leginkább olyan érzésem, mintha tényleg autóban ülnék, és nem valami guruló objektumban. Nem tom leírni miért, talán ahogy billegnek, gyorsulnak, a fékeket még senki nem találta el úgy mint õk ... Nem tom...

A Megane is nagyon jó, szertem, de elég nevetséges ahogy fékezéskor olyan gyorsan pakolok vissza ahogy az újjam bírja 😊) Csak meg kell nézni egy igazi Megane videót : kb. négy -ötször gyorsabban engedi a visszaváltásokat mint az igazi 😊)) A fõtengely már rég csomót kötne magára...

De ennek ellenére nagyon jó , hisz "csak" az aminek készült: játék !

EasyDriver
Több mint valószínû ,hogy tudnál jó idõket futni a valóságban is, csak elõször meg kéne barátkoznod azzal a fizikai hatással, ami a valóságban ér (gyorsulás,lassulás...stb) Azért a mai szimulátorokban aki tehetséges, az elképzelhetõ,hogy a valóságban hasonlóan kiugró teljesítményt nyújthatna, ha kapna lehetõséget. Azért már nem 1 magyar srácnak sikerült szimulátorból átülni a "valóságba", és nem hoznak szégyent ránk, ugyanis éllovasok minden szériában ahol elindulnak. <#smile>

EasyDriver
Elfogadom a leírt problémákat, de ezeknek ellenére nem emlegetném 1 lapon a pcc-t a megane-nal, már csak a széria komolyságát tekintve sem. Azért örülök,hogy végülis nektek is tetszik.. <#worship> Arra pedig hogy "miért akarnak kiadni egy másik fizikát?" Talán azért, mert a PCC-t még az 1.020-as fizikára adták ki ha jól emlékszem, de semmiképp nem az 1.070eshez vagy az 1.086betához. Azért valószínû ,hogy indítunk megane-nal is egy bajnokságot, mert mi is szeretjük, és elég közkedvelt.

Alexease
Az elozo hozzaszolasombol leszurheto, hogy mindegyik modnal csak egy "utanzatot" kap az ember, es nem csak kinezetre😊)))
Alexease
Ha az igazihoz hasonlitjuk, vagy az egyeni kivansagokhoz, igenyekhez, szeret-nem-szerethez akkor valoban hibas😉 De ez igaz az osszes MOD-ra! Tokeletes nincs, csak jobban eltalalt kompromisszum😉

Az hogy pontosan olyan koroket lehet veluk menni, mint az igazival, az - sajnos - nem jelent semmit😞 Vagy legalabbis nem annyit mint amennyire "latvanyos" a dolog. En is ugyanannyit mentem a Porsche-val mint Seyff, sot meg latatlanban a valtasok, gazadasok, fekezesek is "szinkronban" voltak, de azert senki nem hiszi el, hogy en jogsi nelkul, ugy hogy meg eletemben nem vezettem igazi autot, ugy mennek egy Porsche-val mint a jatekban;DDDDDD

A MOD-okban ami megegyezik az az ISI engine - szeret nem szeret -, a kulonbseg pedig a MODderek "izlese" ahogy beallitjak az autokat, ahogy szerintuk "jo". Es ezt ugy, hogy a legtobben soha nem vezettek es nem is fognak vezetni olyan autokat amelyeket "modolnak" (F1, F3, Perrari GTO, Porsche GT3 stb.)😊))))

Persze, most lehet mondani, hogy ott a sok-sok telemetriai parameter, ami tizedre pontos, de hat azokat egy "kozos", ilyen-olyan jo es rossz tulajdonsagokkal rendelkezo engine szamolja jol vagy rosszul😉))))
és akkor miért akarnak kiadni egy másik fizikát?
elárulom, a súlyelosztást elrontották, ezért kell annyira precízen vezetni, mert ha nem azt teszed, akkor annyi...

egyébként meg a legjobbak 5-6 mp-el jobbak egy adott pályán, mint a valóságban a profik, tehát ez nem igazán mérvadó.

de egy szónak is száz a vége, a PCC összeségében véve egy jó mod, csak a már fent említett szarvashiba miatt nem Porsche-t kap az ember, hanem egy utánzatot.

b-type
Hibás hát...kb. annyira mint az összes F1C alapú mod.
Egyébként remek autó és remek mod, de valóban hibás, sokáig a súlyelosztás volt a téma, aztán már csak a (szvsz) gumi.
De a gumi az amiben soha nem fogunk megegyezni 😊

EasyDriver
Érdekes, hogy van aki a megane fizikáját többre tartja a pcc fizikájánál. egy biztos, hogy sokkal egyszerûbb, és nem kell annyira precízen vezetni a megane-nal, mint a pcc-vel. De ha van akinek az egyszerûség egyenlõ a "jobb"-al akkor egészségére.. <#nemtudom> Na meg hogy hibás a fizikája(?).. <#ejnye1> Szerintem elég bizonyíték a "tökéletes" fizikára,hogy eddig minden pályán tudtuk hozni azokat a köridõket, amiket pl seyffarth fut a valóságban.. <#integet2> Dehát ízlések és pofonok. De kijavítanám Misit, mert nem pcc ligánk van, hanem rfactor ligánk, amiben több bajnokság is fog indulni, de a pcc-vel kezdünk. <#smile>
bye:Easy Hungarian rFactor League

Alexease
Mivel mar tobb komolyabb, szervezettebb rF bajnoksag is indul(t), igy egy kis tipp😊
Mivel minden liga sajat valogatott, tesztelt palyaikon megy - a kompatibilitas miatt - igy szerintem, erdemesebb kesziteni egy sajat bajnoki sorozat RFM file-t (pl. HrFL.RFM), plusz logot, hatteret stb. Ezekbol az RFM a lenyeg😉 Azt kitolteni az adatokkal, megadni a MOD vagy MOD-ok nevet (vagyis mely autok valaszthatok), kitalalni egy sajat palya kategoria filtert (pl. HRFL), a kivalogatott palyakat meg egy konyvtarba rendezni es attirni bennuk a GDB file-okat az uj filterre.
Igy ha valaki kivalaszt egy Session-t, akkor mar csak azok a palyak latszanak amit biztos hogy a bajnoki futamokon lehet/kell hasznalni. Meg azert megis ad egy "keretet" a programon belul is a liganak, sorozatnak, bajnoksagnak😊
Köcce!

CodeRed
Úthenger szimulátor <#idiota>

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

lac coo
Lesznek, de mikor ? 😊)

Istencsászár
Lap alja, keresõ, beíir: magyarosítás, rákatt h mehet és elcsodálkozik a látványon.

Visszanéztem a fórumot, de egyszerûen nem találok egy mûködõ linket az rFactor magyarításról. Vki tudna berakni 1-t?