rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ninja
Szombaton 18 órai kezdettel ASClub szerverén FUN Race😄
Mod: Nippon
Pálya: Imola ( Linkben benne van ) 30 kör
18.oo óra: Qual (12 kör)
18.30 óra: Warmup ( 10 perc )
18.40 óra: Race ( 30 kör ) Nincs kötelezõ Box, szabadon választott gyakorlat😄
Zászló szabály: Full
Gumi: Normál
Benzin: Normál
Mechanika: Off
Csak Automata Kuplung engedélyezve
Minden résztvevõnek jó játékot!

EasyDriver
Addig jó míg csak driftelnek biciklivel , nem pedig tnt-t durrogtatnak a mellükön.. <#nevetes1>

Hungarian rFactor League / http://hrfl.uw.hu

Tomo15
mekkora már<#idiota><#taps>
EasyDriver
Jogos! <#papakacsint>

Tomievo
A Lienz modban a 4 kerék hajtású kocsival közepes RC2-es szinten gyönyörû drifteket lehet levágni.

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

Tomievo
Azért ne felejtsd el, hogy amit te monacora írtál 180 fokot az igazából 360 fok, mer ugye jobbra is és balra is. Tehát ha 360 fokot írok, akkor az még mindig nem oan sok. Egyébként rf-ben én 240-t használok és inkább a setupban állítom a kerékforulási szöget.

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

EasyDriver
R8 Gordini v1.0 <#vigyor3>

Alexease
Pedig itt a gumi fizika az egyik nagy gyengesege a motornak😉 Eleve csak negyed annyi infobol szamolja a gumit mint pl. az LFS, raadasul csak kozepen (mig az LFS a ket oldalon is), nem szamol fizikai kopast (kockasra fekezes - LFS, netKarPro), es koszolodast sem, ami befolyasolja a tapadast (LFS, netKarPro).
EasyDriver
Én ilyen mélységekig nem jutottam még a témával kapcsolatban. Én megleszek drift nélkül is, csak jönne már ki egy DTM, WTCC, vagy a CTDP mod. Végülis az rFactort ilyen modok kiszolgálására készítették, nem csodálom h nem képes úgy számolni, hogy a csúsztatás legyen az optimális vezetési stílus. Itt a gumikopásra annyira ki van hegyezve a szimulátor, hogy minden egyes megcsúszás,elfékezés megbosszulja magát, mint a valóságban is.

Alexease
Egyet csuszni barmelyik moddal barmikor lehet😉 De az sem mindegy, hogy mellette mit szamol😉 Mert be lehet ugy allitani hogy jol csusszon, de azzal mas fontos dolgok vesznek el, vagy degradalodnak le;(

De ahogy Lac is irta, szerintem is alapbol hianyos az rF fizika. Mar en is le akartam rajzolni parszor, de olyan sok az erovonal, forgaspont, raadasul kerekenkent, beleszamolva a lenduleteket stb. hogy nem volt hozza kedvem (es meg fizikus sem vagyok😄)😊
EasyDriver
Vágom hogy nem drift.. 😊 Csak mint látvány tetszett és ha fokozható az autó "megfoghatósága" akkor esetleg lehetne közelíteni a drifteléshez. Nascar Acceleration modot kipróbáltuk poénból, és elég hosszan tudtam vele keresztbe menni füstölõ gumikkal közel teligázon. <#nevetes1>

Alexease
A Logitech G25-ot en is mar eros fentartassal varom:/ Ha lenne bankkartyam, egyszerubben, biztonsagosabban, megbizhatobban lehetne vasarolni kintrol, valszeg inkabb egy jo Thrustmaster kormany, es kulon-kulon egy jo 3-as pedal es egy H-Patter-es valtoszett lenne az igazi. De hat a G25-ot elerheto es kenyelmes kozelsegbe kerul😊

Csak hat a Logitech eddigi produkcioi alapjan (MOMO pedal) eleg necces a dolog😊 Bar allitolag a "kissebb" kormanyaival nem volt gond?! Meg itt van ez a DFP is, ami elvileg a mostani legujabb es legmodernebb Logi cucc. Igaz hogy csak PS2-hoz reklamozzak, de szerintem ez is csak uzletpolitika, mert ismerik a minoseget, es nem akarjak magukat kompromitalni ha gaz van ezzel is.😉 Ezert mukodik PC-n is tokeletesen, csak a Logi nem ad semmi supportot hivatalosan😉

Igaz hogy itt a forumban akiknek van dicsertek, es akinek regebbi van annak is mukodik meg, de tegnap hogy vegigneztem az "internetet" a Control Paneles hibam miatt, irtozat mennyisegu problemaval talalkoztam😞 Persze, a szokasos Logitech gondok: kilazulo, elromlo, kieso potmeterek (pedal), duplan-triplan valto botvalto, holtjatek, kalibracios gondok, stb.😞 valamit mar biztos tuningoltak, valtoztattak, javitottak, modositottak ezen is, mert ami nekem van az is valami Logitech Edition, RevB, XXX 😄

Vagyis, hogy a G25 valoban egy jo kormany lesz, minosegi kiegeszitokkel, vagy csak egy jo marketing fogas, kihasznalva az igenyeket (3 pedal, H-Patter) az nem tudom😉 De a bizalom nem az erossegem😉))
lac coo
Csdak az nem drift , hanem csúsztatás , ha jól emlékszem rá ..😊

rF abszolut tévesen számolja a megcsúszáskori forgáspontokat , majd lerajzolom este.

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

EasyDriver
Tomievo küldött egy videót, ahogy keresztbe tette a Zondát egy kanyarba. Az elég bíztatónak tûnt.. Csak jó lenne már kipróbálni azt a modot! Eddig csak jót láttam/hallottam róla. <#smile>

lac coo
Nem lineáris fogasléc rFben is van, úgy hívják , hogy kormányérzékenység 😊))))

De ez mind kevés ha fizikailag kicsit forog a kormány ...

lac coo
Jelenlegi motor alá biztos, hogy nem 😊

EasyDriver
Mondjuk egy Dune Buggy modban kipróbálnám... <#nevetes1> Egy kérdés.. rFactor fizikájára lehetne építeni vajon valami driftelõs modot?

lac coo
Ezt mondom én is 😊))

De pl. a Sidewinderem szöge meg határozottan kevés 😊))

EasyDriver
Persze ez igaz! Nem mondom hogy nem kell rendesen betekerni, csak azért itt több 100 fokról volt szó. Forma 1ben a 180 fokos fordulatot hajtûkben pl. monacoban használják ki a rascas kanyarban, de oda eleve egész más kormánymûvet tesznek a verdákba mint más pályáknál. Talán ott valamivel több is a kormányszög 180 foknál. Ugyanakkor Pl. PCC-ben is kb ugyanazzal a kormányszöggel gépészkedtek Monacoban. Nade a lényeg, hogy gt autókkal kanyarokban nem kell tekergetni többszáz fokot a kormányt.. Ez nem rally vagy drift.

Alexease
Semmit😉
Alexease
En nem akarom, mert ugy sem lehet rendesen, irtam is hogy felesleges, de azt is, hogy azert ki lehet hasznalni, meg ha nem is a versenyben (boxkiallas, hajtu stb.).

Ahogy Lac is irta, nekem is ugy volt beallitva a TM, hogy minden kanyarban eppen jo legyen a kormanyszog, plusz a biztonsagi rahagyas (elozes, kerules, belsoiv stb.), es igy altalaban a boxbol nem is tudtam kiallni, csak porgo kerekekkel, farolva😊

De versenyautokban - ha jol tudom - hasznalnak nem linearis fokozasu fogaslecet is?!
lac coo
És arról mit tudni ?

lac coo
Több-száz fok nem is kell, de egy magszokott kormánynál én mindig a max körmányszöggel trükközök, hogy a gyors kanyarokban is megfelelõen pontos legyek. Tehát leveszem a körmányszöget így többet kell tekerni viszon boxkiállásnál van hogy nem tok kifordulni 😊))

Erre a megoldás csak a többszázfokos kormány...

amúgy F1-ben is kb 180 foknál fordulnak el maxra a kerekek, tehát még õk is több fokkal használják mint én a Sidewinderem, pedig õk még vezetni is tudnak 😊)

Amúgy azt a G25-öt én némi fenntartással várom, biztos , hogy megvárom míg valaki vesz közölünk ....

Egy atc lab profi h-váltó kb 25 000 Ft, egy jobb profi pedálszett kb 35, a kormány meg megoldható, vannak azért jók ...

SitatiS
<#wink>

Let the good times roll.

EasyDriver
Megmondom õszintén nem értem miért akarjátok rFactorban kihasználni ezeket a több 100 fokot forduló kormányokat. Én is beleszerettem abba a Logitech® Driving Force™ Pro kormányba, de az biztos hogy ha veszek egy ilyet, akkor azt azért, hogy egy jót rallyzhassak vele RBR-ben. Ezek a versenyszériák, amiket rfactorban használunk egyáltalán nem igénylik a nagy kormányszöget. Pl érdemes végignézni azt a videót, amiben Hans Stuck végigmegy a nordschleifén M3 GTR-rel. A maximum kormányfordulat olyan 90 fok körül van, és ezzel beveszi a legélesebb kanyart. Ha átlagot számolnék szerintem 30-40 fokos fordulatokkal abszolválja a "zöld poklot". Ezeket az autókat így állítják be.. kb mint a Forma 1es autókat. Szóval nem értem hova kéne rfactorban tekergetni a kormányt több 100 fokban.

Tomievo
LFS-ben mindig akkora kormányszöget használj, amennyit látsz az autóban. Ez a legtöbb kocsinál 720 fok, néhánynál kevesebb.

ennek mi a megnevezése ? megszakérteném ha lehet , az ilyen okosságokat össze kéne gyüjteni és leirni egy faq-ba
Alexease
Igaz nem sokat teszteltem rF-ben, mert az LFS tobbet nyujtott, es elvitte az idot, de beallitva 900 fokra es a kormanyszoget a jatekban max-ra veve hasznalhatonak tunt. De ennyi teszt utan ez nem jelent semmit😊 De amire oda kell figyelni, hogy sokmindent kell utana allitani a PLR-ben es a Controllerben! Pl. alacsony sebessegnel a program megduplazza alapban a kormany szoget, amit NEM lehet a programom belul allitani! Erdemes azt is kikapcsolni, mert eleve rossz, mert sok megforgast okozhat alacsony sebessegnel.
Tomievo
Egyetértek.

Tomo15
Igaság szerint szerintem az ISi játékok 270fokon élvezhetõek. A 900fokos forulatot egyszerûen itt nem lehet használni. Semmi köze a valósághoz😞
Egyedül 720 fokon lehet jól haszálni sz.gépen az LFS-ben.
copass
OFF
flatout2 1919 Ft.
na ez a nem semmi.<#wow1>
ON

drifteléshez pedig maximális fíling 😄

a 900 fok valóban sok, de mellette szól, hogy akármekkorát beállíthat az ember...
De a legnagyobb elõnye szerintem, hogy teljesen lineáris kormányként használható ..mondjuk 600fok körüli értéken.. nagyon élethû és sokat dob a játékon, valójában nem csak pitbõl kiállásnál, de hajtûkanyarban is "alá kell szedni" mint ahogy valójában is, sokkal jobban érezhetõ uralható a gép...

Alexease
Egy kis kormany segitseg azoknak, akik most terveznek venni, cserelni stb., nem akarjak, tudjak megvarni a G25-ot, vagy annyit nem tudnak erte kiadni.

"Kenytelen" voltam venni a TMGT helyett egy masik kormanyt, mert az elozovel mar sok volt a kompromisszum. Ideiglenesen kellett, mert a G25-re en is benevezek😊 A mostani ujitas a Logitech DFP. Gyors velemeny (osszehasonlitas) a Thrustmaster GT alapjan.

<#vigyor3>: A pedal alapzat sokkal nagyobb, szelesebb, a csuszasgatlo fogazat nagyon jo. A kormany felfogatas elsore gagyinak tunt, de meglepoen jo! A 900 fokos fordulat a versenyzesben felesleges, de megis nagyon hasznos a pit ki-be allasnal, szuk forduloknal, visszafordulonal stb. Most mar nem kell trukkozni az attetellel, kormanyszoggel, linearitassal stb. A kormany erzekenysege jobbnak tunik. Kormanyon hardwaresen kapcsolhato zarszog (200/900) es erovisszacsatolas (60%/100%).

<#szomoru1>: A kormany bar nagyobbnak tunik, vekonyabb. Bar a gumirozasa "latvanyosabb", de sokkal kissebb a reteg, igy kemenyebb es kenyelmetlenebb. A fogaspocicioban nincs vastagitas, es mig a TM ott nagyon kenyelmes volt, alig ertem at, bar nincs nagy kezem itt lazan korbe er, es a pozicioban levo elezes miatt meg szinte zavaro is. A pedalok kissebbek, es szinte nulla az ellenalasuk, teli gaz es teli fekre vannak tervezve. Ez a legnagyobb hibaja😞 Pillango kapcsolok klasszikusan nincsnek, csak gombok. Raadasul kenyelmetlen helyen. En eddig kuplungnak hasznaltam, de aki F1-ezik es nem a botvaltot hasznalja, annak gagyi lehet😞 A botvalto megoldasa es mikrokapcsoloja hasonlolan szar megoldas lehet mint a tobbi. Erezhetoen bedoglos lesz😞 Nalam a Profile es a Control Panel resz hibasan mukodik, de ettol fuggetlenul hasznalhato.
Alexease
Gondolom a GTR2 megjelenesere😉
Tomievo
Azért néhány modder nem így van vele. Ismerek oan makkert, akinek már rég megvan az új ISI peccs. 😊 Valamire várnak az ISI-nél, de hogy mire...

lac coo
Hát ja ..😊

Nem beszélve a sok modderrõl akik állnak egyhelyben mert nem tudnak semmit, pedig õk tartják el ( már bocsánat) a játékot .

lehet már elfelejtették hogy egyszer csináltak egy rFactor nevü játékot <#buck>
lac coo
"....1. Fine tuning the physics
2. Fine tuning the sounds
3. Finish the 2006 teams
4. Wait to see what effect the future ISI patch has on the mod...." <#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom><#falbav>

ISI azért néha valamit írhatna a honlapjára, ha már pénzt adtam egy félig se kész játékért, legalább néha tájékoztathatnának 😊))))

lac coo
Mit értesz mapolás alatt ? 😊)) Hogy hogyan van "kiterítve" ?

Azért az érdekelne, hogy abban mi a logika hogy a három modellezõ három féle képpen mappolta ki az autókat 😊

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

lac coo
Szépek lesznek....
H jól látom a lemezvonalakat nem bumpolják, hanem visszatérnek a jól bevált rajzolthoz ( eltünnek a 2 cm-es árkok a gépekrõl, remélem 😊)

lac coo
CTDP Templates 05, 45MB....<#taps><#taps><#taps> Most töltöm, de nem értem milyen .exe file lehet ez.. 😊))

Remélem nem kell sokat várni a modra sem...😊))

lac coo
LFS-RX released<#idiota><#idiota><#idiota>

b-type
😊
engem nem kell sajnálni 😊
de azért jól esik.
alapvetõen, az én gondjaim az én gondjaim..azokat én ismerem és kezelem.
Leginkább a pedálgondjaim hátráltattak, késõbb raktam kb. 30%-os holtjátékot a fékre így már elvoltam valamennyire.
..meg ha jól emlékszem akkoriban kezdtem úgy érezni hogy többet bámulom a monitort mint kellene.
ezek mind közrejátszottak, a Civic sem jött be annyira...ilyesmik.
De ha nem akarok versenyezni akkor nem versenyzek, általában mindent csak akkor csinálok ha élvezem, ha nem akkor 90%-ban nem csinálom...eredmények sem igazán elsõdlegesek, ténylegesen inkább az élmény.
Ez miatt ne õszülj. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

a legnagyobb hibát akkor követem el, mikor rávettelek, hogy indulj te is a ligában.
nem volt semmi idõd gyakorolni, így gyakorlatilag csak árnyék voltál a pályán
lehet, hogy te élvezted, de én sajnáltalak, mert ennél sokkal jobb vagy, és nem hozzád méltó az elért eredmény
hála Istennek, Supot nem tudtam rábírni az indulásra

b-type
sztem benned vmiért keserûség maradt. 😞 😊
Nme dolgom találgatni hogy miért, nincs megoldásom mindenki bajára.
Az egy amit tudok, a saját életembõl, hogy nem az minõsít egy társaságot hogy vannak problémák, hanem hogy mihez kezdenek vele.
Sokféle társaság van, ennél jóval bonyolultabb is, akár összetételben, sokszínûségben, vagy akár mind súrlódási eshetõség tekintetében.
Teljesen mindegy, a problémák azért vannak hogy meg legyenek oldva (ha érdemesek rá)...ahogy Hillary mondta az Everest-re:
- ..és mondja miért kellett megmásznia?
- mert ott volt.

Nincs az ember kénye-kedve szerint minden ez biztos, de a 'fakezûek' kitartottak és valszeg jól szórakoztak, míg te nem.
ez nem feltétlen probléma, erre csak akkor van kihegyezve a mondatom, ha vki valóban szórakozásból csinálja.
az igazi okokat te tudod, elfogadom ezt is amit írtál, mindenkinél más a küszöb.
azért az agyvíz nem kell hogy felforrjon, mert én élveztem a versenyeinket és tetszik hogy nem kell az elején csatázni ahoz hogy frankó legyen 😊
..és ezt azok is tudják akikkel csatáztam ha tudtam.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
<#szomoru2>

pár hete tönkrement a kormányom, de ha majd õsszel veszek egy új Logitech-et, akkor visszatérek, hogy hol, azt még nem tudom