rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pont ezt akartam hangsúlyozni. Az, hogy egy autó mennyire csúszik az az autó tulajdonságain múlik, nem pedig az alap bolygónkra vonatkozó fizikán. Ne a fizikát kelljen módosítani ha driftelni akarok, hanem pl a gumikat felfüggesztést súlypontot, sorolhatnám...

Tomievo
Bizonyos szempontból igaz, de nem értem a fizikával mi a gondod. Teljesen természetes, hogy más autóknak más a fizikája. Van ameiket lehet csúsztatgatni van ameiket nem. Az a baj, hogy sok modder csak addig jut el, hogy jó legyen az autó fizikája, amíg meg nem csúszik a kocsi. Szerencsére Ingy és Juan változást hoz ebbe a Zonda moddal.

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

Ezért szeretem az LFS-t... meggyõzõdésem, hogy a legjobb szimulátor

Az rfactor ugye egy keretprogram amit én úgy képzelek, hogy valójában egy nagyon jól megírt fizikai és grafikai motor. Ehhez aztán készítik (készítitek) a modokat, amik pedig pályák és autók modellezését és részletes tulajdonságait tartalmazzák... (gondolom én)
És én naív ezt úgy képzelem, hogy ezek együttese adja a bármilyen körülmények között létrejött tapadási vagy csúszási valósághû mozgásokat. Tehát bármilyen extrém vezetési stílussal vagy szituációban valósághûen viselkedik.
Namármost, ha ti itt külön drift meg GT vagy F1 modokról beszéltek akkor az egész nem ér semmit. Mert ha egy autóval driftelni akarok akkor be kell hoznom egy olyan fizikát ami ezt adja vissza, valamint ha egy F1 futamot szeretnék akkor az ahhoz tartozót? Ugyanaz az autó máshogy viselkedik drift illetve F1 modban? Ez így szimulátor?

Alexease
A valtoztatas valoban jo lenne, mert egy kicsit fapados igy😉 Remelem nem csak grafikaban akarnak tuningolni, hanem funkciokban is😉 Mar irtam korabban is, hogy pl. jo lenne ha a palyak filterezese alapjan (RoadCourse, Oval, Short, Street, stb.) is lehetne valasztani. fastrukturaval, menukben, checkbox-szal stb. De ugyan igy lehetne a palyanev, orszag, versenynev stb. szerint is.😊 de egy olyan rendszert is el tudnek kepzelni mint ami a GTL-ben volt, hogy egy adott versenyhez lehet valasztani MOD-okbol, Class-okbol, autokbol stb.

Valszeg a GTR2-ben fogjak igazan kihasznalni a lehetosegeket, meg kellene varnia az ISI-nek, utana atportolni a jo otleteket😉))))))))
lac coo
Kamu vagy nem sokkal jobb lett így 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

avcom
beszéltem Godzila-val régebben, hogy csináljon valamit a Hungarista Porsche-hoz, azt mondta, hogy õ ehhez nem nyúl, amíg gyárilag ilyen szar :-)

meg állítólag az ISI változtatni akar a menün és kérte a moddereket, hogy ne nyúljanak bele (bár nekem nem szóltak, ezek szerint lenéznek :-DDD)

Alexease
Tesztelhetsz meg boven, mert a kormanyzas, gaz es fek FFB-knel is lehet ezeket (tobbek kozott😄) allitani😊
Alexease
A kerekveto kamu efekt, vagyis lehet tesztelgetni😉 Kiveve persze a modellezett kerekvetot (lsd. 3D-s ;D). Es itt jon be kepbe az elso anomalia: mivel a kamu kerekveto egy kamu uttipus, sajat FFB efektekkel (ismetlodo, parameterezett razkodas es kormany iranyba huzas), de mivel a valodi 3D-s kerekvetot is szamolja (elmozdul a kerek, vagyis huzza az FFB-t), igy nagy vezetesi kulonbsegek vannak a kerekvetok kozott, amikor osszeadodik a ket efekt😊

Ezert van pl. hogy mig egy "lapos" kerekveton jonak tunik az FFB es az auto elmozdulas, addig a 3D-s kerekvetokon, foleg ha meredekek, osszeadodva a ket efekt durvan el tudja rantani az autot.

Persze, ezt normalis palyamodellezesel, pontosabban TDF hasznalattal, keszitessel, beallitassal meg lehet(ne) oldani.
lac coo
Bár...A fûrészes görbe felfelé se lehet rossz: hirtelen 100%-ra ugrik majd fokozatosan elengedi...

Köszi az infot , majd holnap még tesztelgetem ezeket..

lac coo
Ja tényleg 😊)) Akkor nekem a kocka jön be legjobban mégis 😊)))
Bár ha lassan megyek át a kerékvetõn lehet jobb volna a sine...

Alexease
0=Sine, 1=Square, 2=Triangle, 3=Sawtooth up, 4=Sawtooth down.
lac coo
Akkor csak a sine lehet a legjobb , szvsz....
( De mi az alap 0 ? <#fejvakaras><#idiota>)
De a strip freq mult 1-re állítása állattá tette az biztos 😊)))

Szerk.:
Az nem olyan fontos , a tweaker tökéletesen megteszi 😊))

Alexease
Meg az F1C-hez voltak Gozzila (vagy valami hasonlo nevu😄) menuk, amelyekben lehetett tobbfele dolgot allitani, sokkal kenyelmesebb volt😉 Elvileg megoldhato a teljes PLR es Config file jatekbol valo allitgatasa kapcsolokkal es potmeterekkel, csak ember legyen a talpan, akinek van turelme azt a scriptet megirni, es osszehangolni a tobb tucat menukepernyot😉)))))
Alexease
FFB rumble strip wave type: annak a gorbenek a jellege, amivel eleri a 0% vagy a 100%-os FFB erejet a kerekveton.
- Sine: szinuszos, vagyis "fokozatosan" lesz 0% vagy 100%
- Square: "negyszog", vagyis azonnal 0% vagy 100%.
- Triangle: "haromszog", vagyis fokozatosan, de linearias eri el a 0% vagy 100%-ot.
stb.
lac coo
Amúgy ez a PRL file megérne egy szakszerû fordítást, több mint kincsesbánya !!! 😊))
Alapból elég ízire van belõve minden rajta , de elég jól lehet "hardcore-asítani" vele az rFactort ! <#idiota><#eplus2>

lac coo
Értem én, csak mert drift mod-ról vót szó ...<#idiota>

majd adok én neked driftet kicsifiú : )
JuanG
persze, nem driftre akartam példálózni 😊))

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
De ez sem drift, csak csúszás 😊) Persze az nagyszerû dolog, hogy jól reagál az ellenkormányzásra.<#eljen>

JuanG
nem tudom a zonda mennyire lesz élethû, de nagy vidámság vezetni 😊...bocs a minõségért, de szar a gépem meg gyorsba csaptam össze, ezt a jelenetet amúgy bármikor 😊))

zondafun.wmv

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
Belõttem tutira az FFB kerékvetõ részét ,hátha valakit érdekel némi mûélvezet 😊))))

FFB rumble strip magnitude="0.50000" a rázkódás erõssége, így még lejjebb vett FFB mellett is üt a kerékvetõ 😊)

FFB rumble strip freq mult="1.00000" egy kerékvetõ-kõ = egy rázkódás, ez a legtuttibb 😊))))

FFB rumble strip wave type="1" ezt nem tom pontosan mi, de nekem így jött be legjobban 😊)) Alex?

FFB rumble strip pull factor="1.00000" milyen erõsen rántja oldalra a kormányt a kerékvetõ

FFB rumble strip update thresh="1.00000" egyértelmû <#idiota><#idiota><#idiota>

JuanG
de lehet, és úgy tudom készül is 😊...

Alexease
A TryMedia vedelem eleg fapados, szinte csak egy "kicsomagolo"😊 Igy felteheted sokszor az eredetit is (persze nem kell installalgatni, egyszerubb a felinstalaltad masolni es atkonfigolni).
lac coo
És két eredetit lehet felrakni ? Illetve átmasolni az eredtit máshová, és ott gányolni ?Mert ezt még nem próbáltam, csak warez+eredetit...

Alexease
Igen muxik, ha mesz online, vagy ha sokat barkacsolod a progit akkor erdemes fenttartani belole 2-3-at😉
petesilver
Sanzik a két fullgame könyvtárat javasolta nekem, állítólag mûkszik 2 rfactor komplett game külön patchelve, egyik onlinera 1.070-ig, másik az újabbra kalibrálva.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Alexease
Szerintem nem kell, mert nekem fent van a megjelenes ota az 1.087-es, es nem is tudtam hogy van 1.086😉
De ha online is akarsz menni, akkor ne tedd fel, mert szinte sehol nem hasznaljak!

De ha felteszed, akkor torold es/vagy ments le elotte a PLR es a Controller file-okat, mert az 1.087-esben sok ujdonsag van, beallitasok, funkciok teren - nem szamitva az AI-t, a pitelest, a startokat, bunteteseket stb. - es nem kompatibilis a regivel (vagyis megy, de hianyozni fog ez-az).
petesilver
Kérdés: 1.70-re egybõl felmegy gond nélkül az 1.087-es patch, vagy kell hozzá az 1.086 elõtte?

Mission Impossible 2010: PRO Class

lac coo
Még jó hogy a gyerekek ma már programozóként születnek , így nem esnek kétségbe ha kapnak egy kormányt 😊))

Alexease
Nah, ezt vissza is vonom felig-meddig😉 Kicsit kockaztattam, szetturtam az Windows API reszet, lecsereltem a gyari Enu-jat a Logiera, es mar muxik is a Service-ek kozott a Logitech Enumerator😉
De azert bekaphatjak;P
Gilb3rto
q*rva jó sztem😄

Kinght Ridereztem 2 keréken mentem 20 métert vele😊De 1ébként nagyon nagyon jó mod sztem😊

Macbook Air M1 2020

végül tényleg kormánnyal fogod veretni 😄DDDDD
Alexease
Hat azert a Logitech leszivhatna rendesen😉 megint elcsesztem ket orat, es meg mindig nem tudom fel tenni az egyik Service-et😊 Emiatt nem muxik sem a Control Panelje, se a Profile. Persze irkaltak mindent, lehet hogy StarForce, alaplap, registry stb., de nehogy mar ezert installjak Win-t?! Ha az 5-6 eves TM-em mukodott az eredeti driverevel, semmi szart nem rakott fel, nehogy mar ez ilyen bonyi legyen😞 Mindegy, szijjanak gazt😊)))))))
te sem fogsz már nõni olyan sokat 😄D
lac coo
Milyen ez az R8 Gordini ? A fizika elég jó értékelést kapott rfcentral-on .

lac coo
Az benne van a pakliban😊)) Az érdekel a legkevésbé hányadik lennék, csak jöjjön össze valami liga , sajnos senki nem szereti a Lupot 😊)

Tomo15
rendes vagy<#gonosz1>
majd lupo-ban úgy elverik hogy megáll a növésben is 😊))
lac coo
Ragad hát 😊)))

Jó itt a banda 😊))

thanx, fejlõdõképes vagy

azért ragad rád itt vmi látom 😊))
lac coo
PRL-ben be tudod állítani :

Virtual Rearview In Cockpit="0"

Rearview="1" // 0=Off, 1=Center only, 2=Side only, 3=Center and Side - Virtual mirrors only

Ninja
Cockpit nézetben is megmaradnak a virtuális tükrök s már is látsz rendesen hátra😄

Ninja
Nemtudok róla, de .plr ben betudod kapcsolni a virtuális tükröket😄

cockpit nézetben nincs olyan szerintem 😞

lac coo
Hát a G25 váltójában így látatlanban nem bízom.....Az azért kap rendesen 😊

Amíg ki nem próbálhatom tuti nem veszek , azért nem egy olcsó dolog ..

lac coo
Kerekenként én sem vállalom egyszerüen csak az autó-kasztni mértani középpontja körül "forgatja" kicsúszáskor, nem pedig a legnagyobb tapadást adó elsõ kerekek kö9zéppontjában...

Ez így nagyon sarkos de ez a lényeg kb ... Vagy nem .<#idiota>

max a virtuális tükör
A Nipponról jut eszembe, cockpit nézezbõl a tükör használhatatlan, de van rá valami patch már?