rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Firerock
szerintetek nyithatok egy Rfactor f1es módok topicot??
nemkapok büntit?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

lac coo
Az export-import tökéletes megoldás, kösze !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

(Én létrehoztam egy Excel dokumentumot kategóriákba rendezve a címekkel, szabadon módosítom és csak rábökök egyre és ...)
lac coo
Köszi srácok !
Eddig mindig kézzel írogattam le a címeimet 😊))))

Danecay
OFF
Itt találod:
C:\Documents and Settings\NÉV\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\
Vagy ha itt nincs akkor itt lennie kell egy "aqtcrq7b.default" vagy hasonló mappa és ezen belül egy bookmarks.html file ami tartalmazza az eddigi könyvjelzõidet.
Vagy a Könyvjelzõknél -> Könyvjelzõk kezelése, ezen beköl File menü és Exportálás ami tetszöleges helyre történhet, majd késõbb ezt ez elkészült html filet visszaimportálhatod, szintén a File menübõl.
Továbbá látezik egy csomó BOOKMARK-al foglakozó bõvitmény is a Firefoxhoz.
ON

Alexease
Masodik sor: "...hopeful for before the summer..." 😊
Persze addig is lesz ez+az, de egyelore hivjuk csak CarSet-nek (festesek, nevek);P
Alexease
Az rFactor F1-modoknak nem kell kulon topic, az mehet itt, azzal nincs baj😉 A Forma-1 mint olyannak a kitargyalkasa nem hianyzik ide, mert mint ismerjuk, altalaban flame-szagu😉
AlieN911
Egy MozBackup nevû progival lehet!! (:-😊

Honda - The Power of Dreams

lac coo
Valaki nem tudja esetleg, Firefox -ban hol vagy hogyan tudnám menteni a könyvjelzõimet? Nem lelek rá hol tárolja ....

b-type
Próbáltátok az Ex'base pályát?
nagyon jövõ 😄
Aki bírja az ilyen 'furi' pályákat az tolja, mert egyébként rendben van, pár követõ kamera kellene még és kész. 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

REAKTOR
Sziasztok, eladom 1 hetes FREX GP cuccaim ha valakit érdekel msnen keressen: [email protected] örülnék ha nem németeknek kéne.

Ne szólj le drága dolgokat, lehet csak nem neked vannak csinálva...

JuanG
<#eljen> 😊)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Firerock
akkor majd nyitok 1 újj totyikot😊
Rfactor F1es módok

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

OK, sorry! De : "Itt -e r e d e t i l e g- a vezetesi elmenyrol volt szo".
Ez igy van...
Alexease
Sot. Ezekutan torlom is a nagyon F1 vagy OFF hozzaszolasokat, mielott eldurvul a dolog😉 Kepesek az F1-bol atszivarogni a flame elmerek megvedeni az F1-es koronat😉))
Alexease
Lassan mar az F1 topic szintere sullyedunk, vagyis lehetne hanyagolni a temat😉 Ott is mindig valaki raharap egy felereertesre, aztan teljesen "elmaszik" a tema. Itt eredetileg a vezetesi elmenyrol volt szo, senki nem mondta hogy egy kivalasztott, profi F1-es versenyzo bena, sem azt hogy konnyu elvezetni egy F1-es autot. Egyszeruen csak, melyik all kozelebb a klasszikus autokezeleshez, autoversenyhez, melyik lehet es kinek elvezetes. Ennyi.

Vagyis, ha lehet, ilyen szinten lehetne zarni az F1-es temat, es/vagy atkoltozni az F1 topicba😉)))
b-type
huha 😄DDD
"Aki F1 pilóta lessz, az egész életében ezt csinálja!"
nanesze, innen rakunk a sírba.
A többit még jobban nem értem, itt nem szimezésrõl volt szó (megjegyzem valszeg Alex nem is örül neki <#zavart1>)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Akit nem érdekel, ne nézze! ennyi!
Mindenki mást szeret, nem kell ezen rágódni.
ameddig nem voltak mindenféle elektronikai segítségek, sokkal érdekesebb volt az F1.. manapság csak unalmas körözgetés, semmi versenyjellege nincsen..mostanra (szeirntem) egy nagy lufi az F1..
az milyen verseny, ahol elvétve van elõzés, jobbára a boxban történnek az elõzések.

és igen, a néha van, hogy kikapcsolják/minimálisra kapcsolják pár ok miatt, de igenis nagyon megkönnyíti egy versenyzõ dolgát abban hogy gyorsan menjen.. kíváncsi leszek 2008 utánra, mikor (elvileg) nem lesz TC, de úgyis kitalálnak valamit, aztán majd megy a szardobálás, kivizsgálások, aztán hülyébbnél hülyébb szabályok bevezetése..

b-type-al meg teljesen egyetértek😄

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

Sziasztok!

Aki F1 pilóta lessz, az egész életében ezt csinálja! Szóval biztos egy paraszt is tud menni olyan köröket mint ök, mert csak be kell kapcsolni egy két elektronikai izét, amihez nem ért, de nem is kell mert meg az magától...
Aki pedig úgy érzi az F1 Sim az ugyanilyen szinten van, az jöjjön el holnap HF1L gyakra, és menjen 1mp-en belül az elsõhöz képest. Aztán vissza a fórumra...

Üdv, Dika
b-type
Jól gyanítod, én ugyanezt gyanítom.
Természetesen ahogy egy F1 autót vezetõ versenyzõ, vagy egy F1 szerelõ mérnök megszólal, az õ véleménye nagyobb súllyal esik majd latba.
A TC-t pedig padlózzák, vannak fokozatai amit a pilóta használ vezetés közben, de padlózzák.
Idõmérõ kört meg ilyeneket, nem kikapcsolt TC mellett nyomják, egyfelõl mert látni és hallani idõmérõn és kergetõzés közben is onboard felvételeken, másrészt meg mi értelme egy TC-nek ha nélküle gyorsabb az autó??
Mert egész versenyen ezzel kímélnék a versneyzõket?
Régen is lenyomtak a srácok szrabb gumikon, szrabb aerodinamika mellett ilyen hosszú versenyeket...még jóval erõsebb autókban is.
TC nélkül.
Egyébként a legtöbb dolgot senki nem vitatta, pl. hogy az autó határait érezni nem kis feladat meg ilyenek.
Sõt egy bizonyod tempó felett kimagasló képességek kellenek a vezetéséhez..én spec így gondolom, le is írtam alant.

Pusztán a versenyzõ jelenleg csak egy bizonyos százalékban vezeti az autókat, és a tökéletes ívválasztás nem varázsol el.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Elhiheted, hogy Raikkonen, Alonso és a legjobb pilóták is a másfél óra alatt rengeteget hibáznak, csak 99%-át nem látjuk, csak õk tudják. Egy 20-30 centivel elrontott bevezetõ ívbõl féltized másodperccel késõbb tud kigyorsítan, majd a végsebessége is kisebb lesz a következõ féktáv elõtt, ami lehet, hogy már közel 1tized. És hasonló hiba bizony elég sok lehet. Ahogy mondod abból van, hogy törekszik a legjobbat kihozni.
Ne csak a látható megcsúszásokra gondoljunk.

Olvasom itt a hsz-eket az F1 robotkocsikról... gyanítom, hogy itt a topicban a többség csak a tv-ben látott F1 kocsit vagy messzirõl a Hungaroringen. Esetleg nyaranta a shell kútnál egy kibelezett kasztnit. Azonban érdekes módon nagyon sokan "tudják" hogy ezek az autók maguktól mennek. Betanult gáz-fék nyomkodás és kormánytekergetés. Persze folyamatos padlózás, mert hát ott a tc... Talán nem is kellene bele gázpedál, csak egy plusz elektronika ami a fékezéskor elveszi a gázt. (nem akaork senkit megsérteni)
Komolyra fordítva, nagyon sok pilóta van/volt aki a gyors köreit TC nélkül nyomta le, "pl idõmérõ, vagy hátrány lefaragás". Bizony elég sokszor fékezéskor gázzal stabilizálják az autókat a kanyarokban ma is és soxor TC nélkül. Olyan helyzetekben amit egy jó képességû egyéb autóversenyzõ még csak nem is észlel. Ezeknek azautóknak a határait érezni sem kis feladat, pl a tapadáscsökkenést. Sokan a tapadáscsökkenést a kavicságyban pörögve vennék csak észre. A tv-ben mi csak azt látjuk, hogy nõ a köridõ néhány tizedmásodpercet. Ilyenkor az elektronika lassítja az autót mert érzi, hogy kopottabb a gumi? Ez is egyszerûen a TC elintézi? Vagy netán a versenyzõ észleli apró, kívülrõl nem látható jelekbõl amit nem láthatóan korrigál, illetve néha lazít a padlógázon?!
Visszatérve a TC-re, bizony még mindíg nem intelligens annyira, hogy ne veszítsen értékes nyomatékot az autó. Csak másfél órát még a legprofibbak sem tudnak 100%-osan végigkoncentrálni TC nélkül.
Szumma-szummárum, a szimulátorban is nagy hangsúly van a reflexeken F1modban, de azért ne írjuk le ennyire ezt a sportot.

Istencsászár

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Tomievo
Azt azért ne felejtsd el, hogy sokan ezt csinálták, tanulták egész életükben, megvan a fizikumuk és megszokták a sebességet. A tehetség elengedhetetlen, ahogy minden sportban, ha a csúcsra akarsz jutni, de semmivel sem emberfeletibb sztem, mint mondjuk a tenisz, a foci stb. Csupán más képességekre van szükség. Ha így nézzük a vezetési segítségek igenis korlátozzák a teheség érvényre jutását, mert lecsökkenti a különbségeket a versenyzõk között.

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

lac coo
Nem ..😊)))) De mindegy , meddõ vita 😊)))

b-type
Dehogynem, csak én spec. másképpen gondolom...belegondolok, de másképpen.
Sztem egy jó vezetés folyamatos korrigálás, és most itt nem 90°-s kormánytekergetésre gondolok, hanem arra hogy az ember mindig a saját és aza autója határait feszegeti, és ehez hozzá tartozik hogy hibázik.
Ha mindig alatta marad, akkor sosem hozza ki a körbõl a legjobbat.
...és sztem ezek a vezetési segítségek ezt az érzést csökkentik, mivel csökkentik a pilóta szerepét.
A vezetõ csak ne hibázzon elven müködnek, ami pont ellentétes azzal amit én gondolok.
A hibában nem a bénaságot szoktam látni, hanem a törekvést.
Nem pedig hogy bázz elalszik Raikkonen a volánnál....akár bulvár akár nem, amikor rádión noszogatják a versenyzõt hogy gyorsabban-gyorsabban, jobb a tempód meg tudod elõzni..stb.
Ezek nem azt közvetítik felém hogy egy élmény, egy nemes kûzdelem, egy tökös menet..egy játék...szal érted. 😊

Istencsászár
Hogy kis rf is legyen, valaki tud infot, vagy próbálkozott e a netes online közvetítés pluginnal? ami írja az eredményeket, helyezéseket stb?

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Monty jó helyen van, végülis a tehetsége adott volt, a kocsi miatt nem tudta azt kihasználni 100%ban, majd a csapat morál miatt, nemcsoda hogy nem kívánkozik vissza, de ez rendjén is van.

lac coo
Persze, az hogy senki nem gondol bele , milyen lehet az a másfél óra, ahol 10 másodprcenként ki akar jönni a beled a szádon, és le akar szakadni a fejed 😊)))) Közben illik nem hibázni egy kanyarban sem, egy féktávon sem, és a 3000 váltáskor sem 😊))))

b-type
ha mindenhol ezt hallod akkor csak lehet benne valami 😊)

lac coo
Itt a tudásról , nehézségrõl volt szó...Mindenhol ezt hallom, hogy akárki elvezeti azt az automata autót ....😉))

b-type
..Monty meg megunta 😊)

Istencsászár
Azért az élménye annak ott lehet. Villnöv nyilatkozott a a multkoriban hogy õ lehet Nascarozni fog vagy más szériában indul, de még minden kép szeretne F1es autót vezetni, de csak az élmény miatt.

Alexease
Azt eddig senki nem is kerdojelezte meg, hogy nem tehetsegesek, nem kivalo pilotak, es egy kicsit nem "csodagyerekek"😊 Itt elosorban a vezetesi elmenyrol volt szo😉
lac coo
Ja 😊))
Egy szó ,mint száz, tc ide vagy oda, emberfeletti , és csodálatra méltó teljesítmény amit az F1 pilóták (is) csinálnak !

b-type
vupsz ez pont idepasszol:link
szal elõre egy jobb F1-ért! 😊)
Jól leöltük a témát 😊)
De ma sajna nem történtek nagy dolgok, megjelent pár szétütõs kép a Nissan Xanavi GTR-rõl, éspassz 😞

lac coo
Meg Palik is tekert F1-el nem is egyszer 😊)))

b-type
Majd kiderül ha nem lesznek TC-k meg hasonlók. 😊
Az biztos hogy tökösnek kell lenni 300-nál külsõ íves elõzésnél...nincs is tele a közvetítés hasonlókkal. 😄
Az én véleményem szerint kifejezetten sokan tudnának VB idõket menni ha a föld lakosságát nézzük, de mivel ezzel együtt a VB minõsége is változna, így term. mindig csak annyian amennyit elbír az adott pálya.
A WTCC ászokat nem kell minõsíteni, Zanardi a magam minuszos lábállományával sem száll ki sírva egy F1-s verdából.
De Priolux is ment már a bímerrel.

Meg sztem vannak autók amiket jóval nehezebb vezetni (mondjuk egy Ford T modell-t 😄D ).
..és akár túlzás akár nevetséges, jelenleg (túl) sok mindent a számgép intéz helyettük...még jó hogy a rajtautomatikát kivették.

lac coo
Ja, és még annyit, hogy Lupo a király !!!<#zavart1>

lac coo
Akkor mit állapítottunk meg?
F1 -ben nem kell annyira (!) figyelni a kipörgésekre, blokkolásokra, viszont tökösnek kell lenni, 300-nál egy kanyarban elõzés külsõ íven nem gyerekeknek való !Ezred pontasan kell elkezdeni fékezni miliméterre kihasználni minden centit , stb....

Egy menõ GT pilóta vajon képes lenne erre ...?Valszeg nem, néhány tucat ember él a földön, aki világbajnoki idõket tud (tudna ) menni F1 autóval ...
Vezettek õk gokartot , mindenféle formula autót, GT-t ...Nem gondolom, hogy betojnának egy tc nélküli F1 autótol .... Egy WTCC ász viszont valszeg sírva szállna ki egy TC-sbõl is 😊))))

Szal szerintem semmivel sem könnyebb vezetni egy F1-et mint egy bármi más autót, sõt ....Biztos hogy más, meg hogy van segítségük rendesen, de az azért nevetséges tulzás, hogy a számítógép vezet helyettük . Akkor talán egy Zsoltika a Ferrariban világbajnok lehetne ....

ZolEE F1
2008tol az f1ben se lesz tc !:c

Nagyon sajnálom, hogy elhagytalak, nem tartozom többé hozzád. Jó volt veled. Tudom, hiányozni fogok. Üdv: az AGYAD.

b-type
Meg ez a dolog nem ám a versenyzõk ellen szól.
..meggyõzõdésem hogy ha megkérdezném õket, hogy figyuzz már neked kell ez a kipörgésgátló? Nélküle nem tudsz gyorsan és pontosan..azaz jól vezetni?
Szal tuti hogy azt mondanák kell a ráknak, el tudom vezetni, sõt én tudom elvezetni a legjobban ..viszont sztem a többieknek kell..kutyaütõ banda ez te.. 😊

b-type
Azért van különbség, az F1 teljes mértékben prototipus alapú sorozat, míg egy GT, vagy márkakupa csak az oda vonatkozó szabályozás szerint módosítható.
De pályarekordot futni mindenképpen nagy kihívás hasonló képességû autók között.
Viszont ha úgy kérdezed hogy nagyobb dolog-e jelenleg pályarekordot futni a jelenkor F1 verdájával, mint '79-ben, akkor nekem nem 😊
Van egy elkerülhetetlen fejlõdés, az egyre jobban leszorított autók egyre nagyobb kanyarsebességet érnek el, a gumi fejlõdése is nagyban segít.
De amikor arra törekszik egy elektronikai rendszer hogy helyettesítse a versenyzõ képességeit, helyrehozza a hibáit az nekem már nem fér be.
Mint a helybõl felszálló repgép, anno 4kg tömegétvesztett égnek álló hajú csávó szállt ki belöle, most meg az egyensúlyban tartás 90%-t számgép végzi..és még fórumozni is lehet közben 😄

Istencsászár
Ez igy van 100%ban, a minap jutottam hozzá 1-2 A1GP-s futamhoz, hát ott is kell dolgozni, fõleg látványos volt egy hosszú jobbos ( Mexico ) ahol gondolom én padlon mentek és ellen kellett kormányozni itt-ott, nagyon látványosan csinálták.

Alexease
"Ilyen alapon egy GT autó szuper diffije is óriási terhet vesz le a pilóta válláról mondjuk egy márkakupához képest ....."

Ez a lenyeg az egeszben😉 Minnel komolyabb egy (verseny)auto, annal "konnyebb" vezetni. Vagyis kevesebbet kell foglalkozni a "vezetessel", tobbet lehet foglalkozni a tokeletes ivekkel, fektavokkal.

Pl. egy Formula 1600-os kategoriaban, meg az egyenesekben is kuzdeni kell, es minden kanyar tiszta elvezet;P Addig pl. az F1-ben ismerni kell a tokeletes iveket, precizen meg kell talani a fektavokat, aztan mar "csak" fek-gaz-fek-gaz😉)) Az hogy egy kicsit megprodul(ne), blokkol(na) a kerek, az mindegy, azt majd a technika elintezi😉)

A lenyeg az egeszben, hogy EN szeretek autot vezetni (legalabbis szamitogepenb😄), es ahoz nekem hozzatartozik a "sok" pedal, a H-valto, es a folyamatos gepeszkedes😉 Az F1 szamomra csak "reflex" jatek, nem szeretem.
lac coo
Na most akkor nehéz menni egy pályarekordot vagy nem ? 😊)))))
A többi csak spekuláció ....
Ilyen alapon egy GT autó szuper diffije is óriási terhet vesz le a pilóta válláról mondjuk egy márkakupához képest .....

b-type
Az a kijelzõ sztem csak a TC elektronikáját méri, sztem az úgy van kábé a valóságban is.
A hangolása az már más kérdés, mivel nem szabad hogy annál tovább müködjön mint ameddig hasznos.
..és ha akkor még fordul az autó akkor megforgatja.
De abban biztos vagyok hogy nem tudok eleget errõl, tuti hogy a diffivel is kapcsolatban van, hiszen más diff állásnál más fordulatot tud elviselni annélkül hogy vmelyik kereket elforgatná.

Sztem egy nagy répaság az egész, én nem szeretem, és nem fogok mellette szólni. 😊
Nekem meggyõzõdésem hogy nem nagy kunszt elvezetni ezt a mai F1-s verdákat...egy bizonyos tempóig.
Az a tempó felett viszont tehetség kell hozzá, és ott rangsorolódnak a pilóták, de olyan képességekben amik nem a vezetéstechnikai bravúrokról szólnak.
Max Biaggi vezetett F1-s verdát, esõben is és írta hogy nem a vezetés jelentette neki a problémát, hanem a környezet, és az hogy lekûzdje a saját korlátait/beidegzõdéseit...mivel az autó bizonyos helyzetekben sokkal többet megenged mint amit az ember elhinne.
...és neki legalább a fizikuma megvolt hozzá.
Míg annak az embernek aki megvette MS asszem 2002-s Ferrari-ját, szal annak nem volt semmilye csak pénze.
Beleült-lefulladt, beindult-ment...beindult és egyre gyorsabban ment (sok túlfékezéssel...ami még piszok messze volt egy féktávtól csak falába volt a csávónak).
Aztán tönretette, vmi elszállt az autóban.
De a csávónak 2 éve volt jogsija bázz... 😊)

Máshol van a nehézsége, és én becsülöm azokat akik elvezetik ezeket ilyen tempónál, de egyfelõl nem teljes mértékben vezetik/uralják, másfelõl olyan érzékekben kimagaslóak, amiket én nem tudok teljes mértékben az autóhoz kötni.
õszintén szólva nem hoz lázba, jó gyorsan csinálnak mindent, jóval gyorsabban mint ahogy én le tudnám reagálni, de ez nem érdekel. 😊