rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Mit ir ki kilepesnel? Trace-re mit ir ki (rfactor.exe trace=3, UserData\Log)? Az ISI F1 BMW fent van? Nekem nincs fent, de ha jol hallottam, elegge osszetaknyolt mod, az ISI F1 BMW-bol vettek at most jonehany dolgot.
JuanG
hadd lámázzak kicsit:

feltettem az fsone-t (1.3-ig), de nem tudom kiválasztani mert állandóan kilép 😞(...volt valakinek ilyen?

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Alexease
Amig nincs ket minardi.gmt a palyan egyszerre, addig valszeg jo lesz. Lehet hogy utana is, de azert erdemes inkabb egyedi nevet adni neki😉 Sot, gond lehet azzal is, hogy a GMT-nek hiaba X a neve es atnevezed Y-ra, az X.GMT belul is tartalmazza a sajat nevet (X - nezz bele egy GMT file-ba). A lenyeg, lehet hogy mukodik, de erdemes inkabb mindent teljesen kulon szedni.
lac coo
Holnaptól nem leszek egy hétig, de még valamit szeretnék kérdezni, viszem asszom laptopját (bár gyenge mint az állat ) , majd azon nézegetem a dolgokat ...

szal , ha egy autó kasztniján akarok változtatni, akkor az úgy mûködik, hogy csinálok egy másolatot a csapatról mindent átírkálok amit kell, és bár az autó neve "valami" lesz, az majd nem okoz gondot, hogy az eredeti , teszem azt minardi.gmt- k vannak benne ?Úgy értem nem akad össze semmivel, természetesen abszolut más gen, veh, stb file-okkal megy majd , egyedi külön könyvtárban, de emiatt nem akad semmivel ?

Na , ha ezt valaki érti akkor írja ide, hogy igen v nem ! 😊))))))))))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Jó ez ! Olyan HL2-õs 😊)))))

JuanG
hát ahhoz képest kurvajól megcsináltad 😊)))

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Alexease
Es itt az "eredeti"😊 Ennyi info van (eredeti meretu kep😄), ezzel kell beerni😊 Sajnos nem egy hires palya, ez is egy kissebb clubtrack. Persze, a model sem "szazas", de elszaguldani mellette, boven jo lesz😊 Nem er tobbet😛

Alexease
Mivel "izgalmas" volt az F1-idomero, igy kozben kenyelmesen tudtam modellezgetni😉 Keszul egy masik palya is, most eppen az objectek😉

gordon 24
Oké ez volt a gond ez 100% ezt eddig nem csináltam.. THX!!

Downhill!!

lac coo
Azt csak át kell írkálni , akár jagyzettömbel .

gordon 24
Na akkor ez a gond!!!! És azt egyszerüen csak szerkesztésell tottal komenderbe megnyitom és átirom benne a ezeket a neveket erre és kész?:

Downhill!!

lac coo
Számomra ebbõl még mindig nem egyértelmû, de nézd át jobban amit írtam !
ÚJ CSAPAT is kell nem csak egy két új dds....Attól még valszeg az eredetit tölti be vagy összeakad minden és semmit nem látsz ....
Az hogy VEH filet átnevezted az jó, de a benne lévõ dolgokat is át kellene írnod (>>> #26800) ! Ha abban nem a te festésed van megadva (00083...) hanem a régi akkor azt tölti be ...

Alexease
Mint mar irtuk, valszeg rosszul mentettel el valami DDS-t *alpha csatorna, DDS kodolas DXT5).
Ha korrektul kitoltotted a VEH file-t, akkor jonak kellene lennie.

De termeszetesen, tucatszam lehetnek problemak, ezek MOD-onkent valtoznak! Vannak alapok, amik szabalyok, azok mindig ugyanazok, de azontul, mar alkalmankent kell kitalalni, logikazni a dolgokat.
gordon 24
00083_SEAT_LEON.dds
00083_SEAT_LEON.veh
00083_SEAT_LEONDRIVER.dds
00083_SEAT_LEONExtra0.dds
00083_SEAT_LEONExtra1.dds
00083_SEAT_LEONHELMET.dds
00083_SEAT_LEONWINDOW.dds

Igy neveztem át, és ezeket festegettem csak. Mást nem. És ugy van a dolog, hogy amikor belépek teljesen szépen mutatja az autót. De amikor inditani akarok egy bajnokságot és ugye megvásárolom akkor nem ezt jeleniti meg hanem az eredetit, és ha betöltöm azt az autót akkor pedig fekete az ablaka és nem látszik rajata a festés sem . Olyan mintha lenne valahol még valami amit szintén at kell festeni vagy ilyesmi..

Downhill!!

lac coo
Meg még egy :

Egyeb festesek, elnevezesek:

- PCC_XXnumber.TGA: pilota, csapat szama, jobb oldalt, alul, grafikatol fuggoen maszkolhato.
- PCC_XXteam.TGA: csapat logoja, jobb oldalt felul, detto
- PCC_XXdriver.DDS: pilota "ruhaja". Az alapot a MAS-bol kell kiszedni.
- PCC_XXhelmet.DDS: pilota sisak.
- PCC_XXwing.DDS: kulso ablakok, szamok, alfat meg kell csinalni ujra

Persze, minden file-t az auto konyvtaraba kell rakni, es az XX az auto rajtszama.

lac coo
De hol mutatja és hol nem ?

Amúgy itt egy részlet az összegyûjtögetett tutorialomból (<#idiota><#idiota><#idiota>)

Ha maskor csinalsz sajat csapatot, akkor fontos a:
- Pontos, sajat konyvtarnev (itt most: Lac-Coo Motor Sport) , ami egyben a csapat egyedi neve is (itt most: Lac-Coo Motor Sport). Ez es a csapat szama (PCC_101) alapjan valogat a program, ha ketto ugyanaz, vagy nem stimmel, nem muxik.
- A VEH file-ban ezeket kell kitolteni, mast nem erdemes atirkalni (kiveve, ha sajat fizikat, kasznit egyebet hasznalsz, de az mar sajat egyeni szocproblem😄D):

DefaultLivery="PCC_101.DDS" // A festesed

Number=101 // A csapat szama
Team="Lac-Coo Motor Sport" // A csapat neve, lsd konyvtarnev
PitGroup="Group9" // Pit pozicio
Driver="Lac-Coo" // Pilota
Manufacturer="Lac-Coo Motor Sport" // Gyarto neve, lehet mas mint a csapat
FullTeamName="Lac-Coo Motor Sport" // Csapat neve, lehet hosszabb, bovebb
TeamFounded=2005 // Csapat alapitasa, nem kotelezo
TeamHeadquarters="Hungary" // Csapat szekhelye, nem kotelezo

gordon 24
Én csináltam mindenbõl ujjat. A teljes listát átneveztem. Bent mutatta is a két különbözõ autót. Csak nem használja és ha belépek akkor fekete az ablaka. Nem engedi a bajnokságot veleSTb

Downhill!!

Alexease
- #26797 😊
- Az hogy a DDS file-t atnevezed, attol nem lesz meg uj autod. Ahoz kell csinalni egy uj VEH file-t is. Nezd at, egyszeru szoveges cucc. Persze, ha csak masik festest szeretnel a regi helyett, az mukodik (de akkor a eredetit backupolni kell, es az ujnak az eredeti neven kell szerepelnie).
JuanG
nem mentetted el a DDS-nél valszeg az alfa csatornát (dxt5)...gondolom én 😊) azért fekete...

lac coo
Gondolom csak nagyjából ugyanoda essenek UVW map-nál az adott alkatrészek, hogy nagyjából ugyanaz a textura kerüljön az egyes LOD-okra, még ha kicsit el is csúszkálnak a szerkezet változása miatt ?

gordon 24
Van egy olyan kérdésem:
A DDS filékat megnyitom a vehicle könyvtárban. Elmentem belépek a menübe mutatja az autót, de nem tudok azzal a kocsival menni a bajnokságban. Sõt ha belépek egy versenybe teljesen sötét az ablaka és nem látni ki belõle.
Ugy csináltam a dolgot, hogy egy meglévõ autót Tom coronelnek a seat filéit atneveztem lett belõle kettõ (pesrez csak a rajtszámot irtam át a file nevekben) És a másolatot kezdtem el festegetni. És azzal csinálta az elöbbi dolgot.
Jól csináltam vagy teljesen rosz? És ha rossz hogy kell jól csinálni?

Downhill!!

Alexease
- Ugyanaz a textura😉 A textura "LOD-olast" a DDS megoldja.
- Az UVW is lehet "ugyanaz" (ami persze nem ugyanaz lesz, mivel az object valtozasnal az is valtozik😄), kiveve ha nem modosul tulsagosan az object. De meg kell nezni az a biztos😉
lac coo
Ebben most szinte biztos vagyok ,de azért megkérdezem, mielõtt tök feleslegesen melózok.
LOD-oknál mindegyik modell ugyanazt a texturát használja mint a legrészletesebb, ugyanazzal az UVW mappal ( bár ez még nem tiszta hogyan lehet ugyan az az UVW egy tök más szerkezetû modellnél )

Már bocs ha az agyatokra megyek 😊))))))))))))<#lama><#banplz>

lac coo
Én féknél legtöbbet a fékerõ- és súlyeloszlás összehangolásán szoktam nyerni .Nagyon el lehet rontani, ha pl.: jobban hátra van helyezve a súly a fékerõhöz képest .

Tomievo
Fékerõ elosztásnál gondolom úgy akartad írni, hogy addig tolja hátra amíg nem blokkolnak a hátsó kerekek. Még Alexen írtakon felül tudsz nyerni kicsit magasabb motorfékkel és nagyobb kerékösszetartással is.

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

Alexease
Ritkan szokatm zakozni, evente 1-1 az atlag😊 Osszesegeben ovatos vagyok, "normalisan" megyek/kozlekedek, 36 evesen mar nem szeretek repkedni😊))) Tavaly egy oszlopot vertem telibe, az nem volt ennyire veszes, de latvanyos sem;DD
gordon 24
Vigyázz magadra te!!! Bringázás veszélyes sport, hála istenek én már régen buktam! De amikor szoktam én is nagyokat esek Downhillnél 60km az erdõbe, ha ott nem jön össze csunya dolgok vannak. Szeremcsére nagyon nagy még nem sikerült!

Downhill!!

Jacek
<#wow1><#vigyor3>

Firerock
csáttok
nem tudtok véletlenül vmi jó Champcar módot pályákkal,NAscar módot Pályákkal

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

lac coo
Nem tom ilyen értelemben írtál-e errõl, minden aranyköpésedet elmentem egy txt-be ( ami jelen pillanatban valszeg a világ egyetlen rF modding tutorialja 😊)))), ott nem látok ilyesmit 😊)))
Vagy csak kimaradt 😊))

pointer4
Mindent felintaláltam olyan sorrendben mint ahogy a www.szasztv.hu-n írtak, és az autoválasztásnál nem jelenik meg az auto és hibaüzenet jelenik meg a háttérben. valami ilyesmi, hogy "error opening mas file 2007/tyres.mas"
5let ??
lac coo
Nem írom, hogy LOL ! 😊)))
Mer mennek mint az állatok ! 😊))))

Alexease
OFF: ha mar utkozes, avagy baleset😉

Ma sikerult a hegyrol lefelejovet, biciklivel, olyan ~50-nel, aszfalton, bemutatnom egy 10 pontos gyakorlatot, repulessel, fograssal, aztan haromszori gurulassal a foldon😊 Ez persze epp' egy buszmegalo elott: dobbent arcok, de a taps elmaradt😉 Es az egeszet 3 rendor is vegignezte😉)) Miutan osszeszedtem az uttestrol az alkatreszeket, szerencsesen, viszonylag sertetlenul tavoztam😛 Nehany utcaval odebb, mar "nepszeru" voltam, az autobol fotoztak, valszeg a ver mennyiseg erdekesen hatott rajuk😊)) Hetfon nagygeneral a biciklinek😉))

ON😊
Alexease
Ezek szerint nincs utkozese, de mivel szabvanyos neve van (Fwing), igy valszeg az engine "mashogy" szamolja😉 De a CollTarget, inkabb a palyakra vonatkozik, itt mas a helyzet😉 De mar multkor irtam, a szabvanyos SLOT elnevezesekrol (Fwing, Rwing, Wheel, Lftire es az elmozdulo alkatreszek a DEBRIS kezdetuek).
Alexease
Nem olvastam egyiket sem😉 Annyira mar nem erdekel az F1😉
De trukkok vannak biztos, rengeteg😉 Ami mar a vezetesi technika, vagy inkabb az "erzes" kategoiriaba tartozik😊 Azert kanyarban lehet meg "jatszani" az oldalso merevitesekkel (trackbar/swaybar), vagyis a kasztni "csavarodasaval/fordulasaval", de jo "jatek" meg a diffi is, es az ezek kombinalasa a alul/tul kormanyzas😉
lac coo
Gyakorlatilag még nem olvastál Alonso hírhedt "neutrális kormányzásáról " ? 😊)))
Vagy Hamilton egyenes megnyújtásáról ? 😊))))
Én olvastam, de nem értem, viszont valami nagyon különleges lehet 😊)))))))))))

lac coo
Akkor itt az elsõ szárny nem ütközik semmivel?
De a lényeg a lényeg, ez amit bemásoltam annak az autónak az elsõ szárnya amire plusz kasztni elemeket akarok rakni, tehát ezek a beállítások jók arra is ? Egyedül a lodot nyújtom meg, mert nem lesznek lodjai ...

Alexease
Elvileg (😄)akkor a leghatekonyabb a fekezes-gyorsitas, amikor az apexig (kanyar kozeppontja) folyamatos lassulassal, folyamatosan sulyed az auto eleje a felfuggesztesen a minimumig, aztan a kanyar kozepponttol a gyorsitaskor folyamatosan, egyeletesen emelkedik az auto hatulja. Termeszetesen ezt csak X sebessegnel, Y kanyarban lehet beallitani, igy az osszesre vonatkoztatva, mindenkepp kompromisszumot kell kotni (setup, fekezesi pont, fekero hasznalat-elosztas, stb.)😉
Alexease
- Fekero😉
- Guminyomas
- Kerekdoles
- Fektarcsa meret (ha lehet)
- Fekero-elosztas (addig told elore, amig nmeg em blokkolnak a kerekek)
- Felfuggesztes: ugy allitsd be, hogy minnel "lagyabban" , fokozatosan, stb. "doljon ra" a kerekre a kasztni, ne uljon fel azonnal, mert utana mar csak a gumik tartjak meg a lenduletet.
- stb.😉
irlindy
pls vki

\"...I am Indy...\" Indy Racing League - http://www.indycar.com

Alexease
<12345> = Ez az ugynevezett PREFIX. Egy elotag, ami az auto, palya vagy verseny "adataibol erkezik". Pl. ezzel lehet megcsinalni, hogy egy bizonyos palyan, egy auto mondjuk X szarnyal menjen, Y festessel, legyen rajta Z alkatresz vagy nem, stb. A VEH file-ban a GENSTRING mellett talalhato az ertek.

pl. van nagy_szarny.gmt, kiss_szarny.gmt. A GEN file-ban igy van irva: <1234>_szarny.gmt. a VEH file-ban az 1.-nel a GenString=nagy, a masiknal GenString=kiss. Vagyis behelyettesiti. Remelem ertheto?!😊

CollTarget= Ha FALSE akkor NINCS utkozese, ha TRUE akkor van😉

HATTarget: Ez bonyolultabb, de a lenyege a kerek es az object kozotti effekt kezelese😉 Palyanal fontos. Ha TRUE akkor altalaban a TERRAIN.TDF-bol hozzarendelt efektet tolja ki magabol (aszfalt, fu, razoko, stb.).
lac coo
Valaki fordítsa már le nekem ezt magyarra 😊)))

////////////////////////////////////Front wing/////////////////
Instance=Fwing
{
Moveable=True
MeshFile=<12345>_Fwing.gmt CollTarget=False HATTarget=False ShadowCaster=(Dynamic, Solid, 64, 64) LODIn=(0.0) LODOut=(350.0) Reflect=True

Pl.: mi a fene az az "12345" ? Vagy az nem számít ?

Néhány szárnyacskát szeretnék hozzárakni az autómra és azt gondolnám elég ezt a bejegyzést lemásolnom a saját gmt névvel, illetve kicsit más LOD-dal ...
De jó lenne tudnom pontosan mik is ezek, illetve valamirõl tudom mi, mert Alex leírta múltkor de nem mindegyikrõl ...

A Colltarget -et ill. a HATTarget-et nem tom micsoda ...

nyuny01
Szia all!Valakinek nincs kedve lan-on játszani?
Tök jó lenne!

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

irlindy
tom h elég kezdõ a kérdés...de setup-ban miket lehet állítani ahhoz hogy a fék erõsebben fogjon? (azér 1-2 dolgot én is találtam persze...)
mert DTMben kicsit gyengébb a fék mint a valóságban

\"...I am Indy...\" Indy Racing League - http://www.indycar.com

b-type
<#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Na eddig jutottam a gridwalkal 😊)))
Végig nem hajlandó menni, és berak egy szûrke részt a kép elé ( gondolom ezen voltak a feliratok anno 9, tovább nem tudom mit kellene csinálni vele, nem is értek a scriptekhez, de az is lehet , hogy az rF ennyit tud ezen a téren ez is csak véletlen maradt benne ...<#idiota>

gordon 24
Na végre valahára!!! Megtudtam csinálni!! Éljen! Mindenkinek köszönöm a segítséget. Nem volt egyszerû. Ja és ha nagyon fárasztó voltam ezer bocs. De nélkületek nem menne ez. Új játék ebbe is bele kell tanulni.
Még1x kösszi..

Downhill!!

gordon 24
Ez kellett neki THX.

Downhill!!

gordon 24
Megvettem! Nekem eredeti van!

Downhill!!

b-type
mé' fut el? teljesen igaz. 😊

Szenvedni amugy is csak kevés dologgal éri meg, kivéve ha kihívásként éli meg az embör.

nekem nincsenek meg ezek a pályák, ami megvan ott nálam valszeg más a verzió, pl. Macau nekem Macau, nem Macau_gp elérésen van.
Meg ez nem az egész bejegyzés.
Ha fent lesz a 2NetFramework, akkor a progival szvsz pikk-pakk meglesz müködõre.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type