rFactor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Downhill!!
Hogy lehetne ezt megoldani? Elõre is THX.
Downhill!!
\"...I am Indy...\" Indy Racing League - http://www.indycar.com
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Ha kesz lesz, odaadom tesztelni, aztan kilinkelem a kozosbe😉 Gyorsan meg lesz😉 A Parad mellett csinalom pihentetonek😉 Paradon rohadt sok az aprolek, amitol kieg az agyam (fu, susnyas, bokor, fa, sok-sok szalag, stb.)😊)
milyen pálya, T betüvel kezdõdik? 😄D
És a belsõ tükröt hogyan lehet állítai, mert lejjebb vittem az ülést, és nem látok a tükörben semmit, csak az eget :-)
http://www.f1-info.hu/
1. Smooth nelkul
2. Gyari MAX SmoothGroup (alapban teljesen jo), modosithato, a jatek is hasznalja.
3. Kezzel SmoothGroup-olva (Smooth).
4. TuboSmooth vagy MeshSmooth. Itt a face-ek szma szaporodott.
És a belsõ tükröt hogyan lehet állítai, mert lejjebb vittem az ülést, és nem látok a tükörben semmit, csak az eget :-)
http://www.f1-info.hu/
De nem is a nehéz-könnyû dologról beszélek, aki ért hozzá, már megtanulta annak ugyis "könnyû", hanem a sok hiábavaló maceráról, szívásról, semmi leírás, semmi script hogy könnyebb legyen a dolog, de tuti az ISI sem kézzel írogatja a felfüggesztést, meg van scriptjük a multimaterialhoz is, simán feltexturáznak aztán egyesítik eggyé stb ...
Na lassan megyek , annyi kérdés még, majd asszony laptopján modelezgetek, azt szép lassan elbírja, hogy ha készítek egy objektet, mesh -ben, akkor milyen smooth -ot kell rárakni (mesh, turbo..), és smooth után callopsolni kell vagy csak úgy külön hagyni, és konvertálni . (Még mindig nem hiszem el, hogy a smooth nem növeli a poligonszámot, legalább is maxban egybõl sokszorosára nõ, fõkkép ha utána callopsolva van 😊))))
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Jol szet-MOD-OFF-oljuk a topicot😉))))))
Új modellt raktam már be sokat, a showroom pl, televan torusokkal, gömbökkel, plane-kkel 😊)))De a sok halandzsa...
Igazából akárhogy gondolkodom a pályakészítésnek van egyedül értelme, a showroom garázsom is elég jól haladt, de aztán hagytam a fenébe, mi haszna van ? 😊)))Max jó volt a texturákat megnézegetni ..
Ha megtetszik egy nyomvonal, 1-2 oran belul mar hasznalhato, alapanyagtol fuggoen meterre pontos, lehet rajta menni😉 Mint pl. Singapur😉 Van benne 3-4 oranyi munka, de azota is sokszor eloveszem, ha autot tesztelek, azon megyek, teljesen jo😊)))))))
Tobbek kozott ezert sem erdekel az auto modolas😉 A 3/4 resze szamomra unalmas😉 Es mivel ez nekem nem munka, igy elsodleges szempont, hogy erdekeljen, elvezzem amit csinalok😉 Raadasul, igazabol csak nehany erosen eltero "autotipus" van, utana mar az hog hogyan gyorsul, mi a vegsebessege, az mar reszletkerdes😉 Es ha mar benne ulok, mar ugy sem latom milyen kivulrol😉))) Vagyis csinalhatnek egy AUDI TT-t peldaul, de a tobb hetes munkanak az lenne a vege, hogy ulok egy masik cockpitben, aztan "ugyanugy" megy mint pl. a XY MOD, csak kicsit lassabb/gyorsabb, kemenyebb/puhabb, stb.😊))))) Az autonak akkor van csak igazan ertelme, ha nagyon-nagyon pontos kivul es belul: modell, texturak, hangok, es a leheto legtobb hivatalos, gyari, muszaki, telemetria adat van beleepitve. Az hogy megjelenik tubb tucat MOD, aztan ha ugyanaz lenne a cockpit, nem latnam kivulrol az autot, sokszor gozom sincs miben ulok😊)
Persze, ez eleg sarkos volt😊)))))
Igazából annyira nem is érdekelnek az autók, ez is csak egy hirtelen ötlet volt, hogy ilyet szeretnék....Aztán ha valamilyen csoda folytán sikerülne, valszeg ennyi is lenne az autó modding pályafitásom 😊)))
Valassz ki egy jobb "low-poly" modellt, aztan hajra😉 Van neked is boven szerintem, de a net is tele van veluk😉 Most "szereztem" meg majd' 3 tucat NFS Carbon autot, eleg komoly modellezesekkel, "belsonezettel", stb.😊)
Teszem azt az orrkúpra szeretnék tenni egy új légterelõt, új gmt, új név, új material .
Ha ez kész akkor ugye két út van elõttem :
1.:csinálok neki egy külön multimaterialt, abban egy submat-tal a szárny texturájával, majd átkonvertálom gmt-be. Gondolom ez így nem lesz jó , mert az egész autónak egy multimateriallal kéne futni így meg ugye kettõ van ....
2.:Valahogy behoznám az autó teljes multimaterialját és oda raknám be egy plusz submat-ként az új gmt anyagát, majd elmentem ...
Szvsz ez lenne a jó, csakhogy sehogy nem tom úgy beolvasni a kész multit, hogy késõbb a konvert-nél ne jajgasson, hibával meg nem is konvertál ugye...
Valami ötlet ? 😊)))))A fõ lehet-e úgy , hogy új object, új gmt, új multimaterial ? Lassan megyünk vidékre, de persze ezt azért le tudom tesztelni ha hazajövök, de valami megoldás mindenképpen kéne, hogy be lehessen hozni multimaterialt... 3DSimed, vagy valami ilyesmivel nem lehet ?
MultiMap-ot nekem sem sikerult beolvasnom normalisan😞 Palyanal meg nem lehet gond, egy uj object behelyezesenel, uj MultiPMap-ot csinalni es arra texturat. Autonal, mar lehet hogy problema. Ott vannak mar megkotesek az elnevezesekre (WCCARBODY es tarsai). Mondjuk, palyanal is van (Sky, Skybox)😊)
Mindenesetre ha egy új alkatrész kerül a kocsira, vagy egy új elem a pályára akkor annak a materialját is be kell rakni az eredeti multiba? Gondolom igen, csak akkor ez szívás , mert nem igen lehet normálisan beolvasni max-ba a már kész multimaterialt, legalább is én még nem jöttem rá, pedig nekem is ez lenne a lényeg ...
Vettem 16 k-ért MAx bibliát, végigrágtam magam több száz tutorialon, úgy-ahogy megtanultam modellezni , texturázni teljesen egyedül, önerõböl ... Nagyjából átlátom alapszinten, amire szügségem lehet a játék szerkezetét ( gen, veh, mas stb..), bár ez mint kiderül lassan, kurva kevés ....
Ott tartok, hogy tök hiábavaló volt az egész .....
Viszont legalább eddig upoltam a topikot 😉
A multimaterial miatt ha csak egy alkatrészt is szeretnék ujrakonvertálni gmt-be, újból meg kell adnom az egész autó összes material-ját ???
Me akkó tökön szúrom magam ....Fõképp hogy importnál az összeset kézzel kell megkeresnem, mert valamiért nem látja õket, és még elérési utvonalat sem állíthatok be rajta ....
...
Nem egy egszerû szakma 😞((( Lassan ott tartok, hogy egyszerûbb egy tök új autót csinálnom 😊)))
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Pl. amire nem rég hívták fel a figyelmemet, eddig sose néztem, de valóban ez az egyetlen mod, ahol a benzin fogytával egyre jobb köröket lehet menni .Nekem ez még más F1-el nem sikerült ...
Beszélj Totti-val ...
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Amúgy a meglévõ gmt-ken nem változtatok, ami változás lesz az pluszban kerül bele, plusz gmt-ként, új névvel, texturával, külön mapon stb .... Akkor is gond lehet belõle ?
Pl.: a minardi kasztnin szeretnék változtatni, de az eredeti object-et békén hagyon, csak hozzárakok néhány plusz légterelõ elemet, új névvel, külön mapokkal, UVW-zve egyedi texturával . Akkor is gond lehet belõle, mert hisz így az ami többször is szerepel a pályán változatlan, elvégre most is van két Minardi ....
Mindenestere ha nem megy valami pluszként, akkor azt javaslod teljes névcsere , kívül-belül ?