rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
..\rFactor\GameData\Talent\RaceX\
Aztan el kezded szerkezgetni az RCD file-okat😉)
gordon 24
Azért irod hogy szar mert elpattog rajta a gép a célegyenes utáni kanyarokban? Mert nekem is ezt csinálja. Csak Wtcc vagy magas autókkal lehet mennni rajta a többi elpatog Pl F1. Ez a hiba nálad is?

Downhill!!

gordon 24
Valaki tudja hogy lehet egyes ellenfelek erõségét állitani? Mivel a Wtcc modban a Két Müller Jorg és Dirk ugy mennek mint az ufok a többiekhez képest. Yvan Müller a szarba se nincs😄 Szóval a Német Müllereket lejjebb kéne venni Menu-t Larinit Yvan Müllert feljebb szóval értitek.

Hogy lehetne ezt megoldani? Elõre is THX.

Downhill!!

irlindy
vki tud adni Magny-Cours-hoz egy linket...de ne a GP4eshez mer az nem jó..készült másik verzió?

\"...I am Indy...\" Indy Racing League - http://www.indycar.com

pointer4
Igen az látszik, hogy nem csak vezetõi képességek miatt hagy ott állva mindnekit 😊
Alexease
Vegyes kategorias verseny, hatulrol indult, ez ennyit tud😉 Azert egy Volvo S40 vagy Peugeot ennek nem ellenfel😉
igen láttam...ez egy V8-as BMW 😄

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

pointer4
Ez a stalker-bõl van ? 😊
Eztet láttátok már ?
BMW E36 race car.O my god! damn fast
Alexease
Tudnak valamit😉 Azert USA sem gyenge, bar ott rengeteg a "speedWay", ami europaban mar nem annyira nepszeru. De Brazilia, Spanyol, Britek, Nemetek sem gyengek.
Cowek
Köszönöm hogy megnézted :-) Mûködik :-)

http://www.f1-info.hu/

b-type
Olaszoknál nem kevés van..pff

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Itt van nehanyszaz versenypalyanak a koordinataja: http://alexease.extra.hu/files/Race_Tracks_Coordinate.pdf
Alexease
Ezert is irtam mast😊)))
Meg 1-2 object😛 Nah, kb ilyen es hasonlo szintu az egesz😊)

b-type
Pedig mit össze pörgettem a fejemben a T-vel kezdõdõ pályákat 😊)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Ja, es nem T-vel kezdodik, szandekosan nem azzal a betuvel jeleztem😛
b-type
<#eljen>😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Nem mondom😛 De abszolut ismeretlen palya, hasonlo kategoriaju, szinvonalu mint a Tacna, amit tesztnek ide belinkeltem😉 1 nyomvonal, 2 km, minimalis szintkulonbsegek, a puszta/sivatag kozepen, minimalis "latvanyossaggal" (1 grazssor 12 ferohellyel, nehany reflektor, 2-3 platform, 1 fa lelato, 2 kicsi epulet, keves bokor es fa, sok homok, hordo es keries;D)

Ha kesz lesz, odaadom tesztelni, aztan kilinkelem a kozosbe😉 Gyorsan meg lesz😉 A Parad mellett csinalom pihentetonek😉 Paradon rohadt sok az aprolek, amitol kieg az agyam (fu, susnyas, bokor, fa, sok-sok szalag, stb.)😊)
b-type
mond már mit csinálsz 😊
milyen pálya, T betüvel kezdõdik? 😄D

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Ismet egy "tizperces" model a "palyahoz"😊 Hasonlo mennyisegu infobol (a kapun kivulre nez, valszeg reklam van rajta, de gozomsincs mi, de ugyis mindegy😄).
Alexease
Nem CTRL hanem SHIFT😊 Sorry, mar reg autoztam😉
Cowek
Ez lehet hogy GTR2-nél mûködik, nekem itt mégsem jó :-(

Cowek
<#worship>

Alexease
CTRL-nyilak (kurzor bill) - alapbeallitasban, ha jol emlekszem, de talan az ulespozicio bill.-hez vannak rendelve, csak CTRL-lel.
leho94
Kezd tiszta modellezõ topik lenni itt:S

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

Cowek
Thnx :-) Gordiuszi megoldás :-)
És a belsõ tükröt hogyan lehet állítai, mert lejjebb vittem az ülést, és nem látok a tükörben semmit, csak az eget :-)

Alexease
Kitorlod oket😉 Nekem az az elso lepes minden jateknal😉
Alexease
Mas a mesh smooth-szolas, es mas a jatekban alkalmazott Smooth (SmoothGroup). Kulonbsegek:
1. Smooth nelkul
2. Gyari MAX SmoothGroup (alapban teljesen jo), modosithato, a jatek is hasznalja.
3. Kezzel SmoothGroup-olva (Smooth).
4. TuboSmooth vagy MeshSmooth. Itt a face-ek szma szaporodott.

Cowek
Thnx :-) Gordiuszi megoldás :-)
És a belsõ tükröt hogyan lehet állítai, mert lejjebb vittem az ülést, és nem látok a tükörben semmit, csak az eget :-)

lac coo
Mit kell azon kivágni, 2 óra alatt tök szép garázst lehet modellezni 😊))
De nem is a nehéz-könnyû dologról beszélek, aki ért hozzá, már megtanulta annak ugyis "könnyû", hanem a sok hiábavaló maceráról, szívásról, semmi leírás, semmi script hogy könnyebb legyen a dolog, de tuti az ISI sem kézzel írogatja a felfüggesztést, meg van scriptjük a multimaterialhoz is, simán feltexturáznak aztán egyesítik eggyé stb ...

Na lassan megyek , annyi kérdés még, majd asszony laptopján modelezgetek, azt szép lassan elbírja, hogy ha készítek egy objektet, mesh -ben, akkor milyen smooth -ot kell rárakni (mesh, turbo..), és smooth után callopsolni kell vagy csak úgy külön hagyni, és konvertálni . (Még mindig nem hiszem el, hogy a smooth nem növeli a poligonszámot, legalább is maxban egybõl sokszorosára nõ, fõkkép ha utána callopsolva van 😊))))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Nekem is a ShowRoom volt az elso, meg amikor meg megjelent a jatek😉 Annak majd akkor lesz/lenne haszna, ha megjelenik a Hungariuan Seat Cup, es ahoz csinalni egy Hungaroring garazst, pitet az auto ala/kore😉) Vagyis, kivagni a Hungariring palyabol azt a darabot, ami oda kell😉)))))))))
Alexease
Termneszetesen a palyaszerkesztes sem egyszeru, ha normalisan, veglegesre kesziti az ember (arnyekok, LOD-ok, VisGroup-ok, programozas, AIW, CAM, hangok, animalt cuccok, dinamikus dolgok, stb.), vagyis nem egyszerusitem a dolgot, ez sem "konnyebb" mint az auto, csak szamomra "latvanyosabb", hatekonyabb, "hasznosabb"😊)

Jol szet-MOD-OFF-oljuk a topicot😉))))))
lac coo
Hát ez az 😊)))
Új modellt raktam már be sokat, a showroom pl, televan torusokkal, gömbökkel, plane-kkel 😊)))De a sok halandzsa...
Igazából akárhogy gondolkodom a pályakészítésnek van egyedül értelme, a showroom garázsom is elég jól haladt, de aztán hagytam a fenébe, mi haszna van ? 😊)))Max jó volt a texturákat megnézegetni ..

Alexease
Ja es ezert maradok a palya barkacsolasnal😉 Ha mar csak egy aszfalt csikot rakok ossze 1-1 szalagkorlattal, az is meg van fel ora alatt, lehet menni rajta, van eredmenye, latszata😊 Persze, mint palya, a nagykozonsegnek hasznalhatatlan, de az mar nekem "masodlagos"😊))

Ha megtetszik egy nyomvonal, 1-2 oran belul mar hasznalhato, alapanyagtol fuggoen meterre pontos, lehet rajta menni😉 Mint pl. Singapur😉 Van benne 3-4 oranyi munka, de azota is sokszor eloveszem, ha autot tesztelek, azon megyek, teljesen jo😊)))))))
Alexease
Az uj modelt berakni nemolyan veszes, nehany szabvany elnevezes, textura, stb. Utana a problema, amikor jon a scripteles, felfuggesztes, stb.😊 Nah, az a resze mar engem sem erdekel😊))

Tobbek kozott ezert sem erdekel az auto modolas😉 A 3/4 resze szamomra unalmas😉 Es mivel ez nekem nem munka, igy elsodleges szempont, hogy erdekeljen, elvezzem amit csinalok😉 Raadasul, igazabol csak nehany erosen eltero "autotipus" van, utana mar az hog hogyan gyorsul, mi a vegsebessege, az mar reszletkerdes😉 Es ha mar benne ulok, mar ugy sem latom milyen kivulrol😉))) Vagyis csinalhatnek egy AUDI TT-t peldaul, de a tobb hetes munkanak az lenne a vege, hogy ulok egy masik cockpitben, aztan "ugyanugy" megy mint pl. a XY MOD, csak kicsit lassabb/gyorsabb, kemenyebb/puhabb, stb.😊))))) Az autonak akkor van csak igazan ertelme, ha nagyon-nagyon pontos kivul es belul: modell, texturak, hangok, es a leheto legtobb hivatalos, gyari, muszaki, telemetria adat van beleepitve. Az hogy megjelenik tubb tucat MOD, aztan ha ugyanaz lenne a cockpit, nem latnam kivulrol az autot, sokszor gozom sincs miben ulok😊)

Persze, ez eleg sarkos volt😊)))))
lac coo
Ja nekem is megvannak, bár még soha nem néztem meg õket 😊))

Alexease
pl.😊)
lac coo
Áááá, azt meg tuti nem tom berakni a játékba 😊)))) Ahoz végképp nincs agyam 😊))))
Igazából annyira nem is érdekelnek az autók, ez is csak egy hirtelen ötlet volt, hogy ilyet szeretnék....Aztán ha valamilyen csoda folytán sikerülne, valszeg ennyi is lenne az autó modding pályafitásom 😊)))

Alexease
De szerintem, ha valami sikerelmenyt szeretnel, es nem akarsz szenvedni a barkacsolassal, akkor inkabb keszitsz egy sajat autot nullarol😉 A barkacsolas (kesz cucbol masikat, forrasfile-ok nelkul) a nagyon raerosoknek, megszallottaknak valo😊 Raadasul, unalmas es lehangolo lehet, mert sokszor eredmenytelen, sok a kiserletezgetes, keves az erdemi "munka".

Valassz ki egy jobb "low-poly" modellt, aztan hajra😉 Van neked is boven szerintem, de a net is tele van veluk😉 Most "szereztem" meg majd' 3 tucat NFS Carbon autot, eleg komoly modellezesekkel, "belsonezettel", stb.😊)
lac coo
Ami a gondom, megpróbálom leírni érthetõen 😊)))
Teszem azt az orrkúpra szeretnék tenni egy új légterelõt, új gmt, új név, új material .
Ha ez kész akkor ugye két út van elõttem :

1.:csinálok neki egy külön multimaterialt, abban egy submat-tal a szárny texturájával, majd átkonvertálom gmt-be. Gondolom ez így nem lesz jó , mert az egész autónak egy multimateriallal kéne futni így meg ugye kettõ van ....

2.:Valahogy behoznám az autó teljes multimaterialját és oda raknám be egy plusz submat-ként az új gmt anyagát, majd elmentem ...
Szvsz ez lenne a jó, csakhogy sehogy nem tom úgy beolvasni a kész multit, hogy késõbb a konvert-nél ne jajgasson, hibával meg nem is konvertál ugye...

Valami ötlet ? 😊)))))A fõ lehet-e úgy , hogy új object, új gmt, új multimaterial ? Lassan megyünk vidékre, de persze ezt azért le tudom tesztelni ha hazajövök, de valami megoldás mindenképpen kéne, hogy be lehessen hozni multimaterialt... 3DSimed, vagy valami ilyesmivel nem lehet ?

Alexease
Ehez a "mar kesz MOD-DDS-GMT barkacsolas"-hoz mar nincs tapasztalatom😉 Ez valszeg alapbol szivas, foleg ha nem tokeletes az importer/exporter.

MultiMap-ot nekem sem sikerult beolvasnom normalisan😞 Palyanal meg nem lehet gond, egy uj object behelyezesenel, uj MultiPMap-ot csinalni es arra texturat. Autonal, mar lehet hogy problema. Ott vannak mar megkotesek az elnevezesekre (WCCARBODY es tarsai). Mondjuk, palyanal is van (Sky, Skybox)😊)
lac coo
Mindent a játékból adok meg neki ... Egyedül a car.cube mapokat nem tölti be a gmt konverter ,de szerintem ott meg is áll az egész, utána hiába adom meg neki kézzel, már nem tölt be semmi object-et. Lehet hibás a script nem tom ....Majd gondolkodom rajta...
Mindenesetre ha egy új alkatrész kerül a kocsira, vagy egy új elem a pályára akkor annak a materialját is be kell rakni az eredeti multiba? Gondolom igen, csak akkor ez szívás , mert nem igen lehet normálisan beolvasni max-ba a már kész multimaterialt, legalább is én még nem jöttem rá, pedig nekem is ez lenne a lényeg ...

Alexease
A DX7-es es a DXT9-es tukrozodo map kulonbozik. Olyat keress ide, aminek a file-nev vegen szerepel a DX9, vagy csak egyszeruen mentsd vissza PhotoShop-ban CubeMap-nak (DDS exporter, megtalalod a beallitasok kozott).
lac coo
No, aludtam rá egyet, kitaláltam hogyan importálja be magátol az összes mapot. erre meg állandóan ez a hibaüzenet van , pedig az összes létezõ helyen meg van adva neki a megfelelõ térkép, mindet végignéztem :kép ...

lac coo
Lassan elvesztem minden lelkesedésem, kedvem ... 😞((
Vettem 16 k-ért MAx bibliát, végigrágtam magam több száz tutorialon, úgy-ahogy megtanultam modellezni , texturázni teljesen egyedül, önerõböl ... Nagyjából átlátom alapszinten, amire szügségem lehet a játék szerkezetét ( gen, veh, mas stb..), bár ez mint kiderül lassan, kurva kevés ....
Ott tartok, hogy tök hiábavaló volt az egész .....

Viszont legalább eddig upoltam a topikot 😉

lac coo
Na, gondoltam csak kipróbálom ezt a gányolást 😊)))))
A multimaterial miatt ha csak egy alkatrészt is szeretnék ujrakonvertálni gmt-be, újból meg kell adnom az egész autó összes material-ját ???
Me akkó tökön szúrom magam ....Fõképp hogy importnál az összeset kézzel kell megkeresnem, mert valamiért nem látja õket, és még elérési utvonalat sem állíthatok be rajta .......
Nem egy egszerû szakma 😞((( Lassan ott tartok, hogy egyszerûbb egy tök új autót csinálnom 😊)))

lac coo
F1CL . . Nem tom soha megjegyezni, annyi ilyen van már a fejembe 😊)))

JuanG
köszi...azért akartam feltenni mert a hrfl indított fun szervert fsone-ból a francia pályán, és gondoltam kipróbálom...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
Ha F1-ezni akarsz, és nem fontosak az legujabb skinek-modellek😛 , akkor mindenképpen a Hf1L modját javaslom, igazán kimagaslóan sikerült !!!
Pl. amire nem rég hívták fel a figyelmemet, eddig sose néztem, de valóban ez az egyetlen mod, ahol a benzin fogytával egyre jobb köröket lehet menni .Nekem ez még más F1-el nem sikerült ...
Beszélj Totti-val ...

JuanG
arra gyanakszom hogy ami fenn van az rfc-n 1.2-es install az nem a teljes és kell az 1.1 is... csak tudnám miért van akkor 1.1-1.2 update is...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
De ugye nem arra, gondolsz, hogy MAX-ban nevezzem át a gmt-ket ?

Amúgy a meglévõ gmt-ken nem változtatok, ami változás lesz az pluszban kerül bele, plusz gmt-ként, új névvel, texturával, külön mapon stb .... Akkor is gond lehet belõle ?
Pl.: a minardi kasztnin szeretnék változtatni, de az eredeti object-et békén hagyon, csak hozzárakok néhány plusz légterelõ elemet, új névvel, külön mapokkal, UVW-zve egyedi texturával . Akkor is gond lehet belõle, mert hisz így az ami többször is szerepel a pályán változatlan, elvégre most is van két Minardi ....
Mindenestere ha nem megy valami pluszként, akkor azt javaslod teljes névcsere , kívül-belül ?