rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

talma holnap nyer<#eljen><#worship>

CodeRed

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Alexease
De most megneztem binarisan milyen a GMT, es nem jo😉 Lokalis koordinatakat hasznal, minden vertexre sajatot;( Vagyis nem abszolut erteke van a GMT-nek, es azon belul relativ minden vertex, hanem minden pont abszolut ertek. Ami teljesen logikus, sok ertelme nem lenne mashogy csinalni😊))) De nekem ez igy nem jo😉 Igy nagyon durvan komplex modositani, vagyis passz😉

Nagyobb alap:
most 6x6-os, igy 36 db egyseg, vagyis 600*600 meter. Ha csak 1-el novelem, es 7x7-es lesz, akkor mar 49 egyseg lenne! Majdnem 1.5x-e, ami file-meretben mar tetemes😉 Es parosan erdemes novelni, az utvonalak miatt😉 Vagyis a kovetkezo minimum a 8x8😉
Alexease
Eppen azert bazinagy az egesz, mivel elore le van generalva az osszes GMT, hogy minden lehetoseghez jo legyen😉 Vagyis, ha csinalsz 1 palyat, akkor ahoz csak az 1/36-at hasznalja fel, de akkor is osszesen ~180 Mbyte;D De ha csinalsz 100 palyat, akkor is osszesen ~180Mbyte😉))))
cselt
Bocs az elsõ linket elrontottam. Helyesen
cselt
Champ Car bajnokságot szervez az OWClub. További információk URL=http://www.metosz.net/index_champ2.html]itt[/url]. Ha bármi kérdésed, észrevételed, felvetésed van, kérdezz nyugodtan engem vagy az oldalon is érdeklõdhetsz. OWC
lac coo
Hátha ISI tud választ a bináris halandzsándra ! 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Biztos igazad van, de én nem értem acsöpp agyammal, hogy mitõl lesz ekkora amérete 😊))))A texturákat egy helyrõl veszi, a GMT-k meg elvileg néhány KB-ból megvannak ...
Dehát ezekszerint mégse ...😊)))))
Ha már alakítasz lehet nagyobb alapot adni neki ?

Alexease
Lehet hogy segit az ISI, de mint irtam, az online megoldasa a file-meretek miatt problemas, az offline-os meg azert, mert nem tudok rendesen programozni😉 Vagis halott ugy😉)))
Alexease
Amit esetleg meg meg lehet/tudok (lesz kedvem, idom😄) csinalni, hogy:
- raszanok 3-4 orat es ujra, normalisan szetszedem, exportalom az objecteket, hogy ne legyen minden fuszalon arnyek😉 Igy talan sokkal gyorsabb lesz😉
- az elozo szerint kicsit atirom a programokat (1 ora)
- es mivel mar most is dinamikusan kezeli a dolgokak, ahogy idom/kedvem lesz, neha osszedobok es felrakok 1-1 palyaelemet (ami egyenkent max 15-50Mbyte).

De ahoz, hogy valoban valtozatos legyen, tucanyi palyaelem kellene, ami igencsak a gigabyte fele kozelitene😉))
lac coo
Ja, nekem is ez jutott eszembe, hátha segít az ISI ....

avcom
hát a múltban láttunk már példát arra (Te meg én fõleg...), hogy ez nem igazán járható út, de azért a webes cuccot majd megmutatom Gjonnak, hátha lát benne fantáziát aztán megszponzorálja a projectet némi dokumentációval...

Alexease
Amivel meg probalkoztam, es offline-os, hasznalhato lenne, az a kesz palya elemek plusz egy mindenki altal hasznalhato, egyszerubb 3D-s editor, gMotor PlugIn-nal. Ilyen csak a 3DSimEd es ZModeller van. A 3DSimEd nem erre van, igy erosen maceras (importalgatni kell a GMT-ket, utana meg csak szamokkal lehet pozicionalni mindent). A ZModeller meg elvetemult😊))

Vagyis ez is jarhato ut lenne, ha tudnek irni egy egyszeru 3D-s programot gMotor PlugIn-nal😉 De hat nem tudok:/
Alexease
Annyira azert nem forradalni😊

Igazsag szerint tudnam boviteni boseggel (kanyarok, sikanok, tobbfele magassagu es hosszusagu szintkulonbsegek, donborzat, stb.), de komoly technikai korlatok vannak😉 Mivel nem tudom binarisan modositani a kesz GMT-ket (semmi informaciom rola), igy mindent le kell elore generalni. Ami komoly file-mereteket eredmenyez. A jelenlegi allapoton is latszik, ami igazabol csak 3+2 palyaelem (3 utvonal - egyenes, kanyar, sikan, 2 kiegeszites - ures, erdo) hogy ~180 Mbyte! Palyaelemenkent 2x vagy 4x25 Mbyte-tal lehet szamolni, ami eleg sok😞

Ha lenne egy korrekt leirasom a GMT-k binaris felepiteserol, es ha relativ koordinatas megoldas lenne, nem vertex szintu, akkor megoldhato lenne, hogy online allitom ossze a GMT-ket, es a teljes palyat lehetne letolteni.

Ennek azonnal ket hatranya van. A szerveren tarolando file-meret (palyankent 50-100Mbyte), es azok letoltese (most ~500kbyte-bol megoldhato). Jelenleg is tarolja a szerver, az osszes megepitett palyat;D

Az igazi megoldas az lehetne, hogy mukodne az elozo resz (GMT binaris piszkalas), es offline-ban lenne az osszeallito program (Flash/C++/MS.VB/MS.NET-FW). De ezzel az a gond, hogy evek ota nem programoztam C++-ben, sem hasonlo fejlesztoeszkozben, es mar nincs is hozza kedvem😊 A .NET Framework-hoz meg lovesem sincs😉

Vagyis az egesz technikai es tudas/ismeret hiany miatt nem kivitelezheto normalisan😉)))
aesirbaba
Egyetértek! Ebbe tényleg érdemes lenne idõt fektetni, többféle kanyarral, szintkülönbséggel, többkockényi box-szal, nagyobb felületen, stb., mert az ötlet nagyon jó!

Kérlek Alex, ne hagyd abba!

...::: aesirracing.hq.hu :::... ...::: aesir.home.hu :::...

avcom
értem én, hogy "CSAK TESZT" stb, de ez egy olyan forradalmi ötlet, ami nem csak modding körökben, hanem talán az egész játékiparban feltûnõ lehet, szóval ha egy mód van rá ne hagyd parlagon <#worship>

tõlem Parád is várhat <#vigyor>

(egyébként alap firefox popupkiller be van kapcsolva és mûködik amellett is gond nélkül)

Alexease
Az oldalra kiirtam, hogy NINCS rendes AIW, vagyis nincs "utvonala" a palyanak, igy az AI sem megy rendesen.😊 Ezert irja ki hogy rosszfele mesz😉
irlindy
na kipróbáltam én is a pályaszerkesztõdet..nekem nagyon tetszik viszont nálam is kiírja többször is h rossz irány...az elején még nem..de az elsõ jobb kanyarban már kiírja...azt az irány vmiért nem tetszik neki...de 1ébként nagyon jó..gyorsan egy kart pályát is összeütöttem😛

\"...I am Indy...\" Indy Racing League - http://www.indycar.com

lac coo
A sikán után egy jobb kanyar nagyon ott van, fõleg hosszú egyenes után ! 😉Mindenhol rázókövezni kell, de valami nagyon jó helyen vannak az ívek 😉))

Alexease
Valamit valasz helyett toroltem, sorry!😊
Kicsi a palya, de tesztnek eleg volt😉 Bar igy file-meretre azert eleg combosra sikerult😉 De nekem a kis, rovid, klub palyak tetszenek😛 Amugy a leghosszabb utvonal, amit ossze lehet barkacsolni vele, az ~3.6km😉
Igen ezt én is akartam mondani hogy ha a duplája lenne az már kb ra elég lenne valami formula autos kocsinak de igy lassu pályákat lehet csinálni.

Nálam nem tölri be a pályát 😞 ahogy rámegyek hogy Játék betöltése, máris dob ki a játékból :S segitsetek!

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

lac coo
Egy a bajom ,Alex, kicsi az alapterület 😊))
Persze gondolom te Kisfiat kategóriában gondolkodtál , nem F1 -ben 😊))))))))))9

lac coo
Ez hasonló update-al készült mint az enyém 😉 Új skin, náhány új aero elem, és íme senki nem ismeri fel, hogy az alap autó elég régi 😊))
Persze ez így bõven elég is ....

Tényleg király csak sajna még az árnyékokat kikapcsolva sem birja a video karim modtol függõne 17-20 fpsel megy. Hát na tényleg öreg már az ati 9600pro megérett a váltásra. Kipróbáltam ugy hogy minden árnyék föl van kapcsolva ugykaptam 5-9 fps-t ez még a race of champions pályát is überelte meg a nevaringet amik kb 12-15 fps futottak. 😄

Egyéként tényleg fasza és hatalmas elismerésem.

cselt
Alex szerintem ez egy kegyetlen jó ötlet. Gyorsan csináltam is magamnak egy pályácskát. MOndhatom nagyon király. Csak annyi probléma van a dologgal, hogy folyton azt írja hogy rossz irány és ezért kizár a versenybõl. De ettõl eltekintve remek lett. Szerintem megérné még vele foglalkozni. Nagyon népszerû lenne. Esetleg a Maniax-os pályaelemeket is bele lehetne rakni. Csak így tovább! <#wave><#hawaii>
Istencsászár
A lényeg ott van, 2007es modell

/ csorog a nyála WOW /

Mikor jön már a CTDP 06<#szomoru1>

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Freedom88
sok mindent nem lehet megtudni belõle😊

T.T.

CodeRed

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

lac coo
Régen volt már, de ez most megérdemli a táncosmajmot!!!

Smicy2
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!! <#wow2><#idiota><#idiota>

Charade GTti

Alexease
rFactor Race Parks

Minden le van irva az oldalon😉 Mint irtam, ez csak egy teszt, millio gond lehet, de foleg hogy lassu😉 Kapcsolgassatok ki be az arnyekokat, talan segit😉 Flash plugin kell, pop-up killer ki kapcs, stb.

Lehet egyszerü de hasznos 😊
Ha lenne többfajta kanyar egy kicsit nyujtottabb vagy egy szükebb akkro már jo páláykat lehetn összedobni, de sztem igy is elleszünk vele egy darabig 😊

A jó öreg stunt pálya szerkesztõjére emlékeztet. Igaz abba inkább ugratokat raktam 😄

Smicy2
Letelt... <#beka3>

Charade GTti

Alexease
Ugy nez ki meg kodos a dolog😉
NEM online megy😉 Le van modellezve az osszes fix palyaelem, az letoltod egy csomagban. De a palyat, mar online pakolod ossze a Flash-ben, amibol a PHP csinal neked kodokat😉 De ugy is meglatod, fapados az egesz😉 Egyszeru mint a bot;D

Meg 15 perc...😛
Smicy2
Még mennyi idõ? <#wow2>

Charade GTti

lac coo
És ez most online fog menni vagy le lehet tölteni az egész cuccot és úgy futtatni otthon?
Mert az az oldal akkor csúnyán le lesz terhelve így az elsõ napon 😊)

lac coo
Hát ja ..Engem érdekelt a dolog, de mire odág jutottam a max-al, hogy valamit kezdjek vele, kidobtad az egész projektet 😊)))))
Gondolom itt az a baj a domborzattal, hogy külön rétegen van az alap (füves rész) meg maga a pálya az összes objektel .. Azt nem lehet beleírni a cuccba, hogy a kész pályát a végén kicsit meglehessen tunkolgatni valami 3d ecsettel ?😊)))

Alexease
Ha mar Maniax😉 Mivel az sokkal egyszerubb volt, eroforasban es meretben is, de megis sokkal tobb elemet tartalmazott, lehet hogy eloszedem, es megcsinalom azt is online-osra😉))
lac coo
Sok munka persze, de gondolom ugyanígy ahogy most 2D-ben vannak a pályaelemek ,meg lehetne csinálni 3Dben is .Mint a Maniax volt .
Csak persze rengeteg elem, pályarészlet kellene .

Amúgy fejezd be ezt profin, és akkor ezzel összedobod Parádot 2 perc alatt ! 😊)))))

Alexease
Visszaertem, toltom fel a cuccost, szep kover😉

Toya: Ez inkabb csak poenak jo, kivancsisagbol csinaltam😉 A palya semmi extra (a videon is latszik), itt inkabb a programozasi resze volt a lenyeg, hogy ossze tudom-e hangolni😉
Koszi a videot! Igazabol nem terveztem nagyon reklamozni, mert ugy sem lenne idom normalisan folytatni (Paradoznom kell, az nem megy ilyen gyorsan;DD)

Lac coo: Ez csak teszt, nem tervezek vele semmit😉 2-3x nehany ora munka van benne, annyit is er. Igazabol jo pofa, megtetszett, de ahoz hogy normalis legyen, ujra ossze kellene rakni a modell/instance reszet, hogy ne egy-egy csoportban legyen minden. Most egy csoportban van a fu-fa-bokor-lapfa-stb., es a korlat-hordo-pozna-lampa-stb., vagyis ahoz hogy arnyekot vessen valami, ahoz az egeszet be kell kapcsolni😉 Ami eleg lassu, foleg amikor a fu is arnyekot vet😉))
A domborzat felejtos😉 Fix elemek vannak, azokat nem tudom programbol torzitgatni😉 Tobb elemet lehetne csinalni (tobbfele sikan, kanyar, emelkedo, lejto, hid, stb.

A lenyeg, hogy igy poenak jo, lehet kattintgatni, tesztelni, aztan annyi😉
Ez nagyszerû Alex.
Ha kiakarod rakni a videót az rFactor Centralra, akkor én feltöltöttem a YouTubera...szerintem is érdemes lenne megmutatnod mindenkinek legalább videó formájában 😄

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

lac coo
Mert ezeket a real dolgokat nagyon kevesen szeretik ! Igaz, nehéz kijönni abból a kavicságyból ,viszont meg is fogja az autót, nem csúszik fékezés nélkül a palánknak .

akkor eddig h egy modder sem csinálta meg?!?!
lac coo
Kavicságyat egyszerûen meg lehet csinálni, próbáld ki GTR2-ben milyen 😉
Vagy egy GTR2-bõl konvertált pályán ..

amúgy mostmár a technica nagyon fejlett és szinte mindent megtudnak csinálni afejlesztõk. 2 dolog kéne még az esõn kívül a játékba. 1. Ha valakinek rámész a alkatrészére akkor sérüljön a te autód is a sebességtõl függetlenül. (gp4be volt ien)+ kemény rázókönék diffuzor is széteshet nehezebb irányítés... és elsõ szárny is sérülhetne.
A másik hogy midnen fal gyakorlatilag betonfal. valahogy csak meglehetne csinálni hogy a fel elnyelje az autot aahol gumi van. mármint ne extra effektekre stb gondoljatok csak hogy ne pattanjon vissza többi auto közé nem kell semmi extra csak ragadjon benn ha belecsúszik és a kavicsággyal is így kéne.
irlindy
<#worship>

\"...I am Indy...\" Indy Racing League - http://www.indycar.com

avcom
<#worship>

SimaSuna
Elismerésem!
ilyet összedobni nemkis dolog.
teszteléseket szivesen vállalom 😊
Freedom88
kisnyuszit a fübe pls😄

T.T.