rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Alex.Egész pontosan milyen képésekkel készíted az út mesh-ét? Splineból, vagy hogyan? Domborzat miatt kérdezem fõképp.

Mission Impossible 2010: PRO Class

JuanG
persze ez még csak egy kis barkács, semmilyen adat se pontos (motor váltó stb), még a modellen is barkácsolok majd, no meg Ingy-t is be kell majd vonnom a fizikába, de az majd odébb lesz, ha elkészül a drift-el 😊)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
kösz!

a setupot igen, bár nem értem hol máshol akarnád 😊...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Tomievo
Ütõs lett a gép Juan. Még ugyan van mit csiszolni rajta, de elég fun vezetni. Én Lienzen próbáltam stílusosan. Oda kell figyelni a gázra rendesen 😄

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

b-type
Megnéztem 😊
Igazán egy dolog tetszett benne, az elején van egy kifelé dõlõ jobbos.
Nem tudom miért nem tesznek több kifelé lejtõ kanyart a pályákra, sztem nagyon állat...igaz hogy az FWD nagyon szivesen leesik rajta...😊
Jó pálya, szivesen nézegetek minden tesztpályát, ha elérhetõvé teszed én ziher megnézem mindet. 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ingy
ya bovdenes immersion fbb amit kb fél év alatt kinyirtam <#idiota>
ettõl függetlenül jo kis kormány volt, de aki a g25 és a dfp között filózik az inkabb dfp t vegyen, nem éri meg a plusz pénz pláne egy olyan kormányra aminek borzadály a váltója, a kormanyon a 2 gomb 1 dologra jo: anyázásra. DFP-re jol ki lehet osztani a fekeloszlast, pit request, refi duda stb mind az ami egy versenyen nagyon fontos.

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

nyuny01
Huh ez tetszik!<#worship>
A Setupot csak játékon belül tudom áttírni?

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa

pointer4
Szerintem ezek nem jók mind....
JuanG
nem elég?? 😄DD...nyílván az összes lényegesebb mod benne van 😊

JuanG
külsõre az, bár ha megnézed a hátsó szárny más...nyilván egy új model-t nem fogok összerakni mivel nem tudok, ezért használom ezt...ami lényegesebb az a kocsi viselkedése 😊)

MaSzKa

lac coo
Este megnézem . De mit kell ezen összerakni ? Ez a GTR-es BMW, vagy nem ? <#vigyor5>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

MaSzKa

Alexease
<#eljen><#worship>
JuanG
Nos összeraktam gyorsba egy Super BMW Hillclimb-et, amolyan Georg Plasa-sat, ahogy Alex mondaná ez még csak barkács, de célom majd rendesen összehozni a verdát, hogy olyasmi legyen mint a videókon 😊))

akinek van kedve tesztelje, Nordban (tourist) 6:30 alatt lehet menni vele, szal gyors mint állat 😄D

BMW_Judd.zip

setup:
BMW_Judd_nord.svm

MaSzKa
vagyis érdemesebb venni g25-õt mert tényleg profi kormány bár lehet ne rajt még +2gomb a kormányon mert az enyémen 4 gombvan LogitechWingManFormula régi masszív sárga legalább 3kg és végig gumirozott és bajuszváltós sokkal jobb mint a Formula GP Force

csak jó lett volna ebbõl a régifajtából force-ost szerezni mert abba valami külsö cég által szabadalmaztatott mechanika van

MaSzKa
G25 teszt
inkább dfpro+20eft

pointer4
<#vigyor>
lac coo
Úgytudtam csak az F1C -tõl ISI engine ... Persze biztos tévedek, meg nem is olyan fontos ....

avcom
elsõre nem tûnt annak <#papakacsint>

mondjuk másodszorra már lehet <#fejvakaras>

pointer4
Õõõõ, és igen, nem poén volt <#fejvakaras>
avcom
a Stunts és társai szerintem inkább Geoff Crammond-höz köthetõk, Ingy leginkább a Sports Car GT-re gondol, az volt kb 9 éve, de gondolom az F1 2000-re már többen emlékeznek (elsõ EA F1)

pointer4
Persze, már a destrution derby is ezzel íródott, meg a Stunts, ill. Stunt car racer 😊
C-64 en slicks-rõl ne is beszéljünk 😊
De az már inkább 19 éve 😊
lac coo
Már 9 éve van ISI engine? 😊))

petesilver
Így már tényleg könnyû! 😄

Ingy
naja nem egyszerû de szerencsére ISInek dolgozik egy srác aki 9 éve bütyköli a fizikát, rengeteget segit abban hogy az értékek valós keretek között mozogjanak és hogy melyik parameter pontosan mit hataroz meg, meg van 2 valós drifter aki szerencsére nem analfabétaként csak aszondja hû de faja hanem érdemben is segit és nagyon vágják a témát

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Ingy
EX et felejtsd el gagyi nagyon, pro meg nagyon jo nekem 2 van meg egy g25 ami sztem nem sokkal jobb mint a dfp...

Kaszi46
1.:?:\Games\rFactor\UserData\neved\Settings\x pálya mappája
2.:passz

*Posse*T.W.D*

gabaly
Sziasztok
A szt szeretném megtudni hogy a setupot hova kell másolni hogy be tudjam tölteni?
A másik kérdésem hogy online játéknál meg szokták osztani a setupjukat de aszt sem találom hogy honnan lehet elõkeresni.
Elõre is köszi.

lac coo
Ja így értem .. De ennek mi értelme van? Ha késõbb cserélni akarom a texturát, felülírom valamivel ....

petesilver
Alapból ugye egy megadott könyvtárba kell lennie a fájlnak és a texturáknak. Texturákat fogod, és átmozgatod egy másik könyvtárba, így élbõl nem tudja hozzárendelni a texturát, de ekkor már a model tudja a shaderezés révén, hogy milyen textura is kéne neki névre-típusra pontosan.

lac coo
Ja.... Én ezekhez a halandzsa dolgokhoz hülye vagyok, egy szót nem értek belõle 😊)))

Mi az hogy kirántom alóla a texturát ? 😊)))<#lama><#fejvakaras>

petesilver
texturával állítod be, de a texturát kirántod alóla, és akkor az nem duplikálódik hatványozottan. De ez akkor jó, ha a modelt gmt-be rakod, majd a gmt mellé visszarakod a texturát, és úgy mas-ba csomagolni. De ezt csak elvileg futtattam le, nem tudom meg lehet-e valósítani. Ahogy Alex írásából kiveszem, az exporter úgy hatványoz, hogy egyszerre alakít gmt-be, és csomagol masba.

lac coo
Ha nincs textura nem exportál... De sokszor még akkor sem ha van 😊))))

( Bár így most nem nagyon értem, hogy hogy lehet textura nélkül beállítani valami shadert 😊)

Tomievo
Úgy tudom az R2 a revizió 2-es, tehát talán picit strapabíróbb mint a sima. Az én DFP-m jó másfél éves GT logós és semmi baja nincs. Bár azt nem tudom, hogy az enyém R2-es e, mert nem tudom, hol tüntetik fel.

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

petesilver
Még nem tudom, csak ötletként gondoltam rá, de lehet szét kéne nézni olyan toolok között amit GTR-hez batkácsoltak. Lehet ott vannak mûködõ gmt-gyártó-felhasználó egységek.

petesilver
És mi van, ha maxban beállítassz mindent, shaderezést stb, és textura nálkül próbálod gmt-be átkonvertálni, így a gmt tartalmazza a shader és szükséges texturainfot, a gmt-k mellé berakni a texturákat, és Simed-el becsomagolni az egészet? A WTCC-ben néztem a leggányabb megoldás: ott bakker nem csomagolnak masba, behajítják egy könyvtárba az összes gmt-t meg texturát, és csókolom.

Alexease
Amugy az rF-nek nagyon jo lenne a grafikai es foleg a shaderezesi resze, reszletes, valtozatos, es abszolut konfigolhato DX7,8,9 szinten is. Bar a DX8,9 hasznalata tobbszorosere noveli a keszitesi idot, ezert nem is hasznalom😉 Pedig hasznos, foleg amit most tesztelgettem. Akar 5 texturat is egymasra lehet pakolni, polygon bovites nelkul (base+shine+add+multi+extra). Vagyis csak 1-1 textura es 1 object hasznalat van, de tucatnyi klasszikus (textura)map. Egyreszt file-meret, masreszt polygon sporolas. Egy olyan palyan, ahol sokszor es reszletesen valtozik a texturazas (pl. utca aszfalt festessel, koszolodassal) nagyon jo hasznalhato. De sajnos, valamiert hibasan exportalja ki, ami eleg durvan noveli az elkjeszitesi idot. Pl. ha van atlagosan 50 mapppom, az DX7-ben 50. Ha multitexturazaom, odafigyelek a DX7,8,9-re is, akkor azonnal 150, plusz mivel a shaderezes mas es mas, igy az 50*2 beallitas felhizik (50*2)+(50*3)+(50*4) lehetosegre😉 Ami mar 450 map😉 Na itt, ha valtoztatni kell valamiert az alap mappon, akkor 9x-ere novekszik a valtoztatas, a raforditott ido es persze a hibalehetoseg😉 Es igy, hogy valamiert hibasan exportal, ezt meg lehet szorozni meg kettovel😊)))) Magyarul, ha van egy kesz palyam, amin veglegesiteni szeretnem a mappokat, valtoztatni, modositani, javitani, a minimum/atlagos mappal szamolva, teszteles nelkul, csak szarazon a raforditott ido, kb. 4-5 ora😉))))

A masik amit teszteltem, az egy egyszeru modellezesi resz. Azzal 1 perc alatt lehetne csinalni valamit - egyszeruen, attekinthetoen -, de elrontja az UVW mappot a MAX😊 Igy mas megoldassal kell elkesziteni, ami 5x annyi ido😊)))
petesilver
No akkor: Totalcommanderben folderben lévõ fájlok kijelölése, Alt+C, és utána Excelben pl. /én ezzel teszteltem/ beillesztés és kész is. Köszi Alex, így azért nyomon követhetõbb végre kicsomagolt mas fájlok tartalma például xlsben 2 oszlop, model az egyik, textura a másik.

petesilver
Vááá, totalcommanderben vannak ilyesmik, fájllista nyomtatásáig jutottam, de abból még nem tudom kiszedni 😊 Ez már évekkel ezelõtt milyen jó lett volna, és eszembe se jutott ez a régi megoldás ötvözése 😊Alex:<#worship><#worship>

petesilver
Ez dos, oké. Xp alatt mivel hozom elõ?

Alexease
Regi idok emlekere, egy szep megoldas😊
dir /b /on >>filename.txt
petesilver
Én az autodromon néztem, hogy hogyan van mapolva az út, texturafeszítésileg kanyarban. Azt hittem a pixelarány miatt trükköznek a mapolással texturával, torzítés vagy ilyenek, de úgy látszik nem. Pedig fihyeltem anno, nagyon nem látszik kanyarpkban az utakon, hogy más a texturapixelsûrûség aránya.

petesilver
Ez off lesz, de rFhez kéne, mert megõszülök: tud valaki olyan progit-megoldást, ami egy könyvtár fájljainak az elnevezéseit tudja exprtálni szöveges fájlként? Nagyon hasznos lenne.

lac coo
Ja, vágom ......😉

Alexease
Ezen semmit nem kell nezni, nincs rata semmi kulonos😉) Csak nekem volt lenyeges a domborzat keszites es a texturazas miatt. A texturazast raadasul torltem, es default, mert szar lett😄 csak azert linkeltem ki, mert valaki(k) kerte(k), hogy ne toroljem ezeket a barkacs cuccokat, mert szivesen piszkalnak, hogy hogyan mukodnek a dolgok😊
lac coo
Jó már megvan, megint elõbb kérdeztem mint gondolkodtam 😊))
De amúgy mit kell ezen nézni ? Azt , hogy vannak jó nagy dombok, meg (talán) néhol kis puklik is?

Danecay
Hi!
Most akarok venni egy Driving Force Pro-t, de EZT nézve egy kicsit elbizonytalanodtam, úgyhogy jól jönne egy kis help. Az EX és a PRO között szemmel látható a különbség, de a PRO-k között a LOGÓ-t és az árat leszámítva mi a különbség? A legolcsóbb és a legdrágább PRO között van 7.000 Ft ugyan abban a boltban. Kaptam már olyan válasz erre, hogy semmi különbség nincs a kormányok között, csak a LOGÓ, de logóból is 2 fajta van tudtommal (de lehet rosszul tudom) de mégis 3 ár is fel van tûntetve. Szóval nem nagyon vágom hogy mi van, ráadásul, ahogy nézem és ha a képek nem csalnak az R2 és a GT logós kormányon is GT logó van, és e között a 2 kormány között van a legnagyobb árkülönbség. Ja és miaz az R2?