rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Istencsászár
Annyira nem, mert a motor elfüstöl hogyha barom módra csinálja valaki, persze mindent lehet, de ha megnézed akkor egy Ferrariba vagy egy McLarenbe is olyan gyors váltók vannak hogy hihetetlen, egyszerûen nyomogoatja a váltót egymás után szünet nélkül...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Alexease
A beallitas sokban fugg a vezetesi stilustol is😉 Ezek az auto eleve 2-3 kerekeznek minden kanyarban, es a csusztatas is belefer😉
A max kerekdoles nem biztos hogy jo, ahoz inkabb nezd meg a hofokotat😉
A stabilizator a kasztni tekeredeset szabalyozza. Beallitas fugg az elso-hatso sulyelosztastol, meghajtott kerekektol, vezetesi stilustol, stb. Elvileg mindig elol nagyobb, hatul kissebb hogy jobban tapadjon. Ha hatul noveled, jobban kanyarodik, de konnyebben megcsuszik😉
b-type
Akkor jó, én a sima Abarth-t nem néztem még 😊)...azért is emeltem ki a Copa Mille-t, mert ott tudom.
De a Mini-nél is amikor megláttam, hogy fel lehet tenni a kopott gumikat, azt hittem hogy hmmm...aztán dehogy is.
bár még mindig nem írtam le, csak silverstone röviden nem volt túl szórakoztató.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Igen, emlékszem arra a videora ....

F1 meg valóban ûrhajó, de tv-ben nézve sokkal sokkal "autósabbnak" tûnik nekem az egész ... Itt tényleg amolyan reflexjáték néha 😊)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

bardocz
Azokat az abarthokat még nem is próbáltam,megnézem majd.
Alexease
Igazabol a valodi F1-ben is orult modjara lehet visszavaltani, de ott gondolom mas a hatasa😉 Foleg hogy az egesz mashogy mukodik mint itt😉 Eleve vicces - bar ez jatek, es sem az auto sem a palya nem stimmel -, hogy mar en is 1-2 masodperccel megyek jobbat mint az "igazi", es ennel meg min. 5 masodperccel lehet jobbat😉

Nem nagyon szoktam hasonlitgatni (sok ertelme nincs😛), max. palya nyomvonalat, de eddig ami meggyozo volt, az a PCC 2005 es Oschersleben parositas😉 Normalisan toltam neki (gaz, fek, valtas, lift/blip, stb.) es szinte ugyanugy sikerult mint az igazi, es nem a korido, kanyarok tetszettek, hanem hogy minden kanyarban hasonlo volt, szinte teljesen megegyezett a valtas, a fokozat, stb.😉 Persze vicces, mert igazi autoval valszeg az 1. kanyarban meghalnek, meg sem kozelitenem azt a koert, de beleszamolva hogy a jatek sokkal egyszerubb, konnyebb, biztonsagosabb, stb., azert tetszett a hasonlitas😉
b-type
nyomj neki gázt..fityó overpower 😄D
A Copa Mille autóiban van 5. seb, ez jó. végáttételt állítva én elautóztam vele eddig minden pályán, nem volt baj.
ha azt akarod hogy jobban beforduljon, akkor puhítsd az elejét, vagy vegyél le az elsõ stabilizátorból, vagy rakj a hátsóra, puhítsd a rugókat is.
A diffije alapból is jó.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

bardocz
Abarthon mit állítsak,hogy rendesen forduljon?Elöl ár max az utánfutás meg a kerékdõlés,minden futómû keményebb,hogy az elsõ vagy hátsó kerék ne tudjon elemelkedni a kanyarban,és alapból a váltó áttétel benne nagyon ratyi😄 Kigyorsításon ott hagynak a minik.Jah és a stabilizárot mit is állít,é milyen szerepe van a kanyarokban?Elfelejtettem már:S
lac coo
Tudom, de most megint ész nélkül lehet visszaváltani, nem sok eredmény van , szinte visszatért oda a dolog ahonnan elindult ...

b-type
😊)
Jó az Alfa...érdekes volt, hogy pl. GTL-ben megvettem az Alfa-t és sokkal egyszerûbb lett az életem a Cortina után, itt pedig az rFator alatt nem akkora a különbség.

Istencsászár
Az módosítva lett, szedd le végsõ modot...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

lac coo
Nekem bejött az a fizika, egy nagy baj volt vele: gázelvételt kellett volna kicsit elnézõbbre megsinálni ...
Persze tudom, hogy minden összefögg mindennel, de az elég idegesítõ volt, hogy ha vészhelyzetben elvettem 0-ra agázt simán olyan hatása volt mint egy kéziféknek 😊

JuanG
ja, az utolsó kép meg Akina...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
#35252 ... Machwerk 😊

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

arty
ez melyik pálya? hangulatos 😊

Forza.

JuanG
elöszõr azt hittem a mini gyorsabb, de hosszabb tesztelés és setupolás után az abarth a nyerõ egyértelmûen 😊

viszont ami nagyon bejön, az az alfa 😄D...tiszta Lada feeling:

kisvideó (6mb)

lac coo
Van Race Mini , az elég jó 😉

b-type
ne sajna 😞
Nem tudtam rájönni, hogy lehetne jobbá tenni,..és el is vesztettem az érdeklõdésem a végén az autó iránt..már a hangja sem tetszett 😊))
Pedig szeretem a Mini-t, nagyon is...de az hogy FWD és nehézkesen fordul a kanyarra az megölte, nekem a Fiat több örömet okoz.

lac coo
Ott a BMW, az ISI cucc, annál szabad a vásár 😄

lac coo
A gyors visszaváltás szvsz engine sajátosság, igazából szinte minden mod-ban jelentkezik, csak a lassabb autóknál talán nem jön ki annyira ....

Istencsászár
Elgé ragasztó a fizikája, nekem nemigen tetszik vagy csak hozzászoktam a Spet féle kreálményhoz? a grafikai része meg engem nemizget, a gumik kimondottan nemtetszenek, meg hát az MMG 07 jelenleg a legszebb aprólékosabb... de persze az F1rt sem rossz, naprakész, minden apró kaszni változás bennevan, ez nagy munka és idõigényes, de számomra nem ez a lényeg egy F1es gémbe.

Istencsászár
Persze, de én a mostanival is teljesen megvagyok elégedve, jobb mint bármi más mod, de persze a lasabbak igényeit is kielégíti.

F1 2008 rFactor mod v2 - New Physics. Ezt a modot töltöttem le.

Jézus szeret,de te attól még hülye maradsz.

Igen,volt pár ember ,aki támogatta,és jöttek is az észrevételek,haladt volna a dolog,de figyelembe kell venni,hogy nem mindenki pro,van aki alapvetõen is lassabb,és nem szabad senki kedvét elvenni egy olyan fizikával,amit egy "gyengébb" pilótának hetekig kell tanulnia.

Sokan szeretik az f1-et,és nem biztos,hogy azért ragadnak kormányt,hogy minden második kanyarban háttal álljanak a pályán,vagy a falban.
Alexease
Az F1RFT Magyar F1 MOD, szerintem az egyik legjobb. Talan azzal lehetne varialni😉
Alexease
Az azonos kategoriak elvileg meccsben lennenek, de az sem biztos😉 Nem sokat teszteltem, de minden kategoriaban volt egy leggyorsabb, legkezelhetob auto😉 A kategoria versenyek akkor lennenek jok, ha sokan indulnank egy-egy versenyen (>20). Akkkor kialakulhatnanak a 4-5 fos csoportok, akik egymassal versenyeznenek. De igy, 4-6 emberre, valszeg megjobban szethuzodna a mezony😉

Mar a Abarth vs. Mini-nel is latszott a kulonbseg😉 Type eleve masodpercc(ekk)el gyorsabb mint en, de a Mini-vel az Abarth ellen nem tudot mit kezdeni😉
Én eccer csináltam egy olyan f1 fizikát,amiben próbáltam kiküszöbölni az engine "hiányosságait".Pl.:ne lehessen õrült módon visszaváltogatni,igazán nagy ,kompresszióból fakadó motorfék-hatást,szétforgatásra széthulló motort.Igyekeztem a gumikopást és tapadást ugy beállítani,hogy azért fogyó benzinnel lehessen gyorsabb kört menni,de kopjon is a gumi.
Igazából mûködött is,de nem lett kiforralva a dolog,mert (ha nem is mondta ki senki nyíltan),tiltakoztak ellene.Az ezzel játszó emberek nagy része jobban szereti,ha "élményautózik",és nem mindenkinek van ideje, technikai felkészültsége az ilyen fizikák kiismeréséhez, beállításához.Szal sok munkával,teszteléssel lehet f1-re is egészen jó fizikát csinálni az ISI engine-vel,csak trükköket kell alkalmazni.
Még nem tettem le arról a szándékomról,hogy csináljak valami ilyet,de 3d modelleket én nem fogok csinálni.ha lesz ilyen fizikájú "alkotásom",akkor az valamelyik ismert modra fog épülni grafikailag.
Alexease
Nem a palyalevagasokra gondoltam, mert szabalyosan mennek, hanem a szamomra kivitelezhetetlen gyors es pontos celzasokra😉))
A Sony-hoz ne hasonlitsuk, mert az megiscsak konzol, a nagykozonsegnek, vagyis elsosorban arkad😉

A liszensz lenne a kisebb gond, inkabb a fizika, autokezeles, meghibasodas a problemasabb (igazabol ez a BMW liszenszelt lenne, bar szerintem csak a kasztni az😄). Nem ismerem az F1 MOD-okat, bajnoksagokat, de tudom hogy sokat lehet piszkalni hogy jobb legyen. A legregebbi bajnoksagban, meg az F1C ota, azthiszem MoZso volt aki nagyon profin kezben tartotta a dolgokat, teljesen sajat fejlesztesekkel.
"Ennek eppen az lenne a lenyege, hogy gyors, egyszeru versenyek legyenek, amit barki elerhet, amelyhez nem szukseges kulonfele szervezes, ellenorzes, stb. Eppen azoknak, akiknek nincs ideje, lehetosege, kedve, indittatasa, stb. szervezett bajnoksagban indulni. Ha mar valamit szabalyozni kell, akkor ismet bonyolodik a dolog😉"

Ezzel egyetértek. Azonos autókkal versenyek, a típus pár naponta változna, az szerintem teljesen OK. Van épp elég szerver, ahol egy GT40-es elõadja a "Hosszútávfutó magányossága" c. monodrámát, a többiek meg mennek utána. 😄

2-3 autós választék talán még beleférne, vannak olyan kocsik amik nagyjából egyforma erõsek. Nem'tom hogy a HistorX-ben mi a helyzet, de a GTL-ben nagyon jó Alfa-Cortina meccsek voltak, és a Healey-300SL is ugyanaz a súlycsoport volt. Lassabbaknál lehetne egy Abarth-Mini kombó, kétféle van mindkettõbõl, talán az erõsebb Abarth (a Mille kupás vagy mi.) és a normál TC65-ös (nem kupa) Mini összeillene, bár még nem teszteltem. Csak egy ötlet. 😊 Remélem este tudok menni én is, és lesz vmi jó kis verseny.

Alexease
- Melyik az a MOD pontosan. Tobb is van ami eleri vagy meghgaladja az 1GByte-ot😉
- Amit letolthetsz rFactor-t, az hivatalosan a teljes verzio, azert akkora meretu, de idokorlatos (talan 60 perc ha jol emlekszem). Es ha jol tudom, nem mennek alatta a MOD-ok. Vagy a weboldalrol tudod megvenni, vagy a letoltott program fomenujebol.
A programot kell megvenni, mert ez nem ingyenes, ajandek jatek, ugyanugy fizetos mint barmi mas😉 Olyan mint az LFS. Ott is a teljes programot toltheted, es fizetes, aktivalas utan tudod hasznalni a teljes verziot (bar az demo vagyis nem trial, nem hasznalhato minden).
Istencsászár
Online versenyekennek ez a hátránya hogy ha nem használod ki a játék butaságait akkor lemaradsz... mivel a motor engedi a modok többsége szó nélkül türi hogy ugy válts vissza mint a gép igy ha nem csinálod te is azt akkor nincs esélyed... a pályavágások már a szerverzés kérdése, pl nálunk az F1CLbe ez figyelve van kvalin 100%ban ha 1 milit is vágsz már érvénytelen az idõ, versenyen meg ugy ahogy tudjuk visszanézünk mindenkit.

A sajnos a fizika a roszabbik téma hiszen ezek homemade modok, nem pedig liszenszelt dolgok ( bár a Sony F1 fizika is sirelmes volt, ott pl váltásoknál olyan gázfröccsök voltak hogy felsüvített a motor vagy leesett a fordulat a francba... egyenesen botrányosan gagyi és élõbe ilyet sose láttam😊 ). A visszaváltásokat lehet némileg kordában tartani, a mechanikai hibák beiktatásával és egy kis manipulálással ( Spet az F1CL modben próbálkozott ezzel , és némileg javított ezen, bár igyse tökéletesen hiszen a motor gáz ebbõl a szempontból, de amit tudott azt megtette ). A 100 méteres füstölõ gumik meg nemigen egézségesek egy versenyen leglábbis nálunk ilyen stílussal valaki nagyot bukhat hogy ha nem fogyel a gumikra és radírozza õket akár féktávokon akár kanyarokba... )

Ez az álitolagos mod 1gb és most töltöm az rfactor setup-ot az is 1gb. És mit kell meg venni ezen?

Alexease
Kort kapnek mindenkitol, az tuti😉

Bar menetkozben vettem fel a videot, vagyis ovatosabb voltam, de ezzel sokkal durvabban lehet menni😊 Fektavok, kigyorsitasok, visszavaltasok, stb. Igazan padlozva, hotlapozva szamomra mar csak reflex jatek ez a szint, valahogy a vezetesi elmeny elvesz, es csak a millimeteres celozgatas marad😉 Lehet hogy az egesz engine ennyire engedekeny, vagy csak a hianyossagok miatt az ilyen gyors kategoriaknal jon elo, de lehet hogy az F1 valoban ilyen?!😊

Regebben mentem nehany F1 versenyt, de botranyos voltam😉 Nem 1-2 masodpercet kaptam koronkent, hanem 5-10-et😉 Nezegettem az idomero visszajatszasait, lattam a 100 meteren kereszult allo, fustolo gumikat, a felmasodperc alatt 6 visszavaltasokat, a extran megcelzott, kiegyenesitett, atrepult sikant, kanyart... gondoltam, majd versenyben jobb leszek😉 De nem😉 Versenyben ugyanugy tudjak tartani azt a tempot😊))
lac coo
Elég rosszul áll a kezedben 😄DDDD<#eljen>

Alexease
Nem szoktam F1-el autokazni, de most "kenytelen voltam", mert kellett mintanak egy masik progihoz😉
Csak 1-1 kor, de ha mar van, akkor jo lesz mintanak annak, aki erdeklodik a program utan (pl. Szopacska)😄

Alexease
www.rfactor.net => Downloads => v1255 Full Install
De ez Trial (DEMO) verzio, ahoz hogy mukodjenek a modok, meg kell venni (bankkartya).
És mit töltcsek le arrol az oldalrol,hogy elinduljon a lyáték?

Alexease
SZOPACSKA: Az csak egy MOD, ahoz szukseges a teljes jatek is (www.rfactor.net).
lac coo
Igen , közben belenéztem a replay-be... Valóban jó rajt vót 😄DD

Freedom88
az én voltam a poleból😊 Tök utolsó 10m után...remek rajt volt

T.T.

bardocz
Én 15 perces futamokat megyek,29 gép,és 30.-ról rajtolva.
Alexease
MOD-tol, palyatol fugg. Altalaban 80-105%. De en mostanaban csak instant race-eket megyek, vagyis 20-30 perc, ~20 AI, az utolso helyrol indulva. rendes, hosszu versenyeket, bajnoksagot, idomerovel az AI ellen nem megyek, semmi ertelme😉
bardocz
Ti ha nem online játszátok milyen gépi erõséggel játszátok?
lac coo
Stabilabb volt az autód kanyarokban , nem volt mit tenni, muszály volt valahogy rallycross-ozni , hogy elõtted maradjak 😊

Alexease
A rajtnal durvan beragattam😊 Utolsokent izgalmas volt feltornaszni magam😉 Raadasul az 1. korben nagyon beragattam valaki moge, igy jonehany masodpercel hatrebb kullogtam a mezony utan😉

Jol mentel, nem volt egyszeru legyurni😉 Bar sokszor kifekezhettem volna, de az nem az erossegem😉 A jatekban szinte semmit nem latni oldalra, nagyon nagy a holt ter, ezert igen kockazatos. Ezert fo a biztonsag, inkabb kiharcolok egy-egy hibat😉

Hosszabbtavon erdekesebb lenne, mert jobban lehetne taktikazni😊 Itt tul rovid a verseny, hogy elkoptattassam a gumiaidat a vedekezeseknel😉
lac coo
Ja, jó ez a lélekvesztõ Abarth, minek cifrázni 😄
Aki meg úgy elõz, hogy mellémérve rámhúzza, leszorít az bekaphassa 😄DDD

Alexease
Ennek eppen az lenne a lenyege, hogy gyors, egyszeru versenyek legyenek, amit barki elerhet, amelyhez nem szukseges kulonfele szervezes, ellenorzes, stb. Eppen azoknak, akiknek nincs ideje, lehetosege, kedve, indittatasa, stb. szervezett bajnoksagban indulni. Ha mar valamit szabalyozni kell, akkor ismet bonyolodik a dolog😉
lac coo
Ez jó verseny vol 😄DD
Rajtnál kicsit fenakadtam a kicsúszó fekete autón, aztán meg beértél, egy szer csúsztam le kicsit az ívrõl és nem volt tovább 😄DD
Grat ! Ráadásul elég hatulról jöttél fel ha jól láttam ...

bardocz
Szerintem meg ha sg-s buli van,akkor menjetek pár versenyt,majd utána alakítsatok ki egy hendikeppet,hogy ki mivel mehet.GTL-nél ez bevált,gtr-mastersen is így mûködik,szerintem itt is jó lenne.Perzse így a becsületességen is múlik,de szerintem azzal nem lenne probléma.
Alexease
Szerintem, ez nem biztos hogy jo otlet volt😉

Egyforma autokkal van ra esely, es foleg indittatas, hogy normalis versenyek legyenek😉 Persze, nem a gyozelem a fontos, hanem a verseny, de egy GT40 es Abarth kozott meg versenyrol sem beszelhetunk😉 Igy ha valaki belep, es versenyezni szeretne, kenytelen lesz mindig azt az legnagyobb autot valasztani, amit eppen X vagy Y vallasztott😉

Talan jobb lenne, ha van ra lehetoseg, hogy naponta cserelodne az 1 vallaszthato auto.😊