rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Nem frame-enkent szamolja a fizikat, az erdekes lenne (ebben a kategoriaban😄). Talan egy arkad jateknal meg mukodik a dolog, de ott mindegy😉

Az rFactor 400Hz-es, vagyis a fizikat allando ertekkel szamolja (LFS 100Hz, bar a gumija 1000Hz!, nKP 333Hz, iR 360Hz stb.)
chalezlopez
Mennyire igazad van! A kételkedõket pedig szívesen várom bemutatóra, hogy mi a különbség 22"-on 60FPS és 500FPS között!<#worship>

Vamos Argentina!

Toby0501
Megeshet.

bardocz
Akkor 640x480-ban gyorsabb lennék?<#idiota>
Dietrich
a 120-as samu majd csak áprilisban lesz 400 dolláros áron 😊
Eizo meg alapból a nem olcsó kategória..
de fogalmam sincs Chaleznek milyen monitora van azon kivûl, hogy 22" ws 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Toby0501
Lényegtelen, hogy milyen monitor tudja megjeleníteni.. A motor frameenként számolja a fizikát meg mindent és minél több frame van, annál több számítás és annál pontosabb visszajelzés. Valahol le van írva pontosan, hogy miért is jó, de most nem fogom keresgélni.<#idiota>

bardocz
Gondolom aranyárban vannak😊
Dietrich
120 herzes samu?
vagy eizo? 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

cselt
Nem a monitor a lényeg, hanem az érzés, amikor rápillantasz és látod, hogy 500FPS és ez örömmel tölt el. A legjobb meg ha annyira boldog leszel, hogy egy mp-vel gyorsabb kört repesztesz <#idiota>
bardocz
Melyik lcd tud 100-at egyáltalán?😊
75 fps-nél úgyse tud többet egyik se.Vagy biztos van,ami 75hz felett is üzemel,de enyém csak 75-öt tud😄
lac coo
500 FPS-t milyen monitor tud megjeleníteni ? 😄

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

chalezlopez
Úgy néz ki megoldódott a gondom, Toby(HRC)nak köszönhetõen.
A progi neve: Nvidia FPS fix

Vamos Argentina!

chalezlopez
Elég lenne a 200 FPS is, de ha lehetne több, az sem baj.

JuanG: Másnál nem vettem észre, de igazából szinte csak rFactorozom.
És igen, furcsa, hogy AI-nál konstans 350-400-450 sõt még 500-at is láttam AA nélkül.

Csökken körönként az FPS ha én vezetek, AI-nál nem...ez hihetetlen.

Vamos Argentina!

SimaSuna
HRC V8Supercars - EasternCreek Laser 😊

JuanG
nyilván elég lenne a 200 fps is, de õ az okát keresi!!!

Chalezlopez: más játéknál nem csinálja ezt? bár az is fura hogy AI-nál nem esik ...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Roger6
És nem elég 200 FPS? Nekem 60-100 között mozog, de egy szavam nem lehet. Nem értem, mi ezzel a gond.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

chalezlopez
Skacok, van egy kis problémám az rFactorral. Leírom, hátha már találkozott vele valaki. Az új videókarim 9800GX2, ami igazából egy SLI technológián alapuló megoldás. (2db 8800GTS van egybegyúrva) és ha elkezdek körözgetni mondjuk egy sima pályatesztet, körönként csökken az FPS folyamatosan. Ez úgy néz ki, hogy minden full, élsimítás 4X, Aniso 16X és amikor kijövök a boxból kb 350-400 az FPS. Mire megteszek egy kört, csökken kb 20-al, majd a következõ körben még 30-al kb és a 4-5-ik körben már csak kb 200-250 az FPS és még pár kör múlva 200 alá is benéz.
Amikor automata pilótát indítottam, azzal nem volt gond, 10 kör után is konstans 400 körül járt az FPS.

Valakinek valami tippje? Ne ilyet hogy win reinstall, meg rFactor reinstall, meg vga driver reinstall, mert ezeken már túl vagyok.
Replayt már nem veszi fel...stb.

Vamos Argentina!

aesirbaba
Atyaég, ez még megvan?😄 Látom biker meg is fogja tartani, ez nagyon szép tõle. Klassz csapat volt, kegyetlen jó versenyekkel, na maximum ez az ami hiányzik mostanában. Egyébként wildrain is megtartotta a PHCivic honlapot, néha átböngészem az is klassz volt!

...::: aesirracing.hq.hu :::... ...::: aesir.home.hu :::...

bardocz
Köszi!
emericovsr
ha valamivel gyanúsítasz valakit, és szavaidból ez feltételezhetõ, hát had védje már meg magát az ember. Ninja írta a szabályt én meg átírtam egy két helyen, kész pasz.

///////////////////////////////// http://www.simcompany.net http://www.vsr.hu

Ginger17
rFactor\UserData\sajátneved\

sajátneved.prl

[ Graphic Options ]
Broadcast Overlay="1"
Texture Detail="3"
Vertical FOV Angle="52" // 34=use default, otherwise is the FOV for attached cameras (horiz is calculated based on aspect ratio)
Rearview="1" // 0=Off, 1=Center and Side, 2=Center only, 3=Side only (virtual mirrors only, in-car mirrors are on/off)
Allow Rearview In Swingman="1"
Virtual Rearview In Cockpit="1"

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

bardocz
#39117,#39118
Légyszilégyszi<#whatever>
Ginger17
Ó, hát én nem feltételezek semmit sem... különben sem kértem olyat, hogy magyarázkodj. Tyúk-tojás-bagoly-veréb ügyben meg mindenki el tudja dönteni, hogy mit gondol... természetesen a SAJÁT tapasztalatai alapján.

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

zolee145
Én nem vacakoltam. Átnéztem az MNASZ oldalán az FIA hivatalos szabályzatát és abból kimásoltam azt aminek van értelme egy online futamon. Ahol kell magyarázattal, stb, és van pár speciális online dolog is, pl chatstop. Persze errõl õket nem kérdeztem meg, de ha átírom a dolgokat máshogyan attól még ugyanarról beszélünk, és ugyanúgy jogtalan a felhasználás.
Más kérdés, hogy szerintem éppen tesznek arra, hogy néhány srác online versenyezget és közben megpróbálja betartani az adott sorozatra vonatkozó valódi sabályokat.😊 Meg aztán a forrást is megjelöltem.
Nem tudom, hogy ez így mennyire okés, talán nem sittelnek le.😄

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

zolee145
Jasoney 2007-es pályacsomag, abban van benne.

Dietrich
kezd a dolog a fonákjára menni :p

"A ....Ligában viszont a nagyon gyors versenyzõknek nem lesz helye, hiszen rengeteg más ligában versenyezhetnek. A túl gyors versenyzõket a jelentkezéskor tesztvezetéssel fogjuk kiszûrni." <#nyes>

Dietrich
valamelyik vérpistikés liga akik indycart inditanának a mi szabályzatunk teljes terjedelmét átmásolták, senkit sem kérdeztek meg..
abban olyan is van amit én vittem bele semmi német vagy Ninja dolog..
sajna a linket nem tudom már..

Ninja
Rosszul tudod! Még MASZIM sem létezett, mikor metosz megkért egy szabályzat elkészítéseben. A szöveg akkor lett összeállítva (amint látom azóta 1 mondat kikerült belõle). A csapatot akkor OWC-nek hívták!
Így viszont a SIMCo teljesen jogosan használja, mivel magamtól nemfogok engedélyt kérni, illetve megtettem <#nyes>

Most akkor folytasdd a köhigcsélést, s hasonlatodva élve, maradt a tojásnál<#vigyor>

Alexease
A PC elsosorban AIW file beallitas, ritkan foglalkoznak vele😉 Az resz alatt talalhato, minimum 2 bejegyzessel (honnan indul, hol all a pitben). Ha nem allitjak, akkor "sehol" sincs, vagy valahol a palya szelen boklaszik😊 Akkor feltuno, ha egy atvett AIW-file miatt utban van😉

De ahoz hogy minden jol mukodjon, sokat kell piszkalni az AIW-t, es a GDB-ben is allitani kell. A palya mukodeset nagyban befolyasolja az AIW (meglepo😄DD), sokat lehet vele javitani es rontani. Jol kell(ene) ismerni a mukodest, felepiteset, hasznalatat, es persz erengeteg ido...
JuanG
majd minden szabályzat visszavezethetõ a mi régi PH_ETCC (F1CH - ETCC mod) ligánk szabályzatára, amit még anno Superman készített egy akkori külföldi liga szabályzatát elkérve és lefordítva, ha jól tudom...érdemes megnézni, 2004-ben született asszem:

PH ETCC Liga

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Ginger17
Idézet a MaSzim szabályzatából...

"TILOS levágni a kanyarokat, lassítókat. Levágásnak számít az, ha az autónak legalább két kereke (teljes felületükkel) nincs a pályán! A pálya szélét a kerékvetõ vagy a fehér vonal jelöli! A fehér vonal kintebb tolódik abban az esetben, ha a pályán kerékvetõ van. Minden esetben a kerékvetõ széléhez vagy a fehér vonalhoz viszonyítunk!"

Khmmm... az eredeti szöveg a forrás jóváhagyásával egy német ligától való.

Tyúk, vagy a tojás... illetve a bagoly - veréb felvetés jutaz eszembe. <#ravasz1> Pedig csak egy levél lett volna... ahogy az Indy szabályzat írásakor is engedélyt kértem a HNR-tõl az egyes fejezetekért. Ezúton is köszi mégegyszer!

bardocz
Jah és még írta valamikor Emerico,hogy valahol meg lehet nézni,hogy mi az ideális fékhõmérséklet a kocsiban.Na azt sem találom<#idiota>
bardocz
Hol is kell beállítani,hogy a virtuális és sima tükröket is lássam?
Ginger17
Ez melyik Macau?

zolee145
Kipróbáltam Macau-ban. Ha nincs rendes SC nem mûködik így sem. Beírtam ezt a gdb-be, és a rajtnál bedobálta a kocsikat a célegyenes utáni egyenes elejére. De szó szerint bedobálta.<#nevetes1>

Ginger17
Az se' árt beállítani az adott pálya gdb fájljában, hogy honnan induljon a felvezetõ kör a repülõ rajtra. Lehet, hogy alapból a boxutca van beállítva és akkor tuti nem fog mûködni (kivéve az oválokon).

RollingStartLoc = 1 (pitbõl)
RollingStartLoc = 2 (célegyenes rajtrácsáról)

lac coo
CTDP 06-nál mit is kell átírni, hogy minden pályát lásson ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Dietrich
Takyt tegnap látszólag teljesen indokolatlanul kizárta a game a versenybõl.
Replay alapján nem ugrott ki a rajtnál a balesetet kikerülte akkor ment le csak a füre más nem volt. De ezért nem járhat semmi mert kivédett egy balesetet...ilyen DQ még nem volt soha egyik versenyünkön sem csak most Eastern Creek Laser verzión.
log fájlba ez van (már a felvezetõ köre rosszul van irva)
FinishStatus=DQ
Lap=(0, -1.000, -1.000, -1.000, -1.000)
Lap=(1, 95.776, 26.414, 33.935, 35.427)
Lap=(2, 93.024, 25.811, 32.536, 34.677)
Bug? vagy van rá magyarázat?

gviski
Általában ez így szokott lenni... csak a Ctrl+C

De amúgy teljesen igazad van...

Virtual SimRacing

gviski
Ez az Add-on pályák hibája, a gyári pályákon mûködik a SC, egyszerûen az AIW fájlba kell megcsinálni hogy hol fékezzen meg ilyenek, szóval hosszú meló ez, és mivel sok a lusta pálya készítõ, így ennek a belövésével nem törõdik, de szerintem Alex jobban hozzá tudd majd szólni ehhez a témához...

Virtual SimRacing

pointer4
Ha nem volt büntiponntja, akkor kap egy kupont, hogy legközelebb kitudja váltani a büntit. Ha meg sok kuponja lesz, akkor 3asával az évad végén beálthatja 1 versenyponntra 😄
Nemtudom ezen mi az újdonság ? 😄
emericovsr
Igazából ezt én sem tudom hogy ez rF bug, vagy az adott pálya készítõje ezt nem csinálta meg. Gondolom Alex tudja a választ

zolee145
Ezt értem, nekünk is ahhoz kéne, de van pár pálya ahol a SC valahol a füves területen kolbászol, vagy a fene tudja hol van, de nem a boxutca elején. Innen már lehet sejteni, hogy az adott pályán nem mûködik, vagyis hiába várjuk a felvezetést rajt elõtt.

Dietrich
Mi Indycarba csak oválon használjuk a PC-t verseny közben a road vagy street pályákon csak a felvezetõ körben a repülõ rajthoz.
Sajnos az rf nem alakalmas futam közbeni PC vagy SC használatra mert minden pályán más értéket kell beállitani mekkora ütközésnél jöjjön be megforgásoknál stb. Kinek van erre ideje mindig állitgatni, tesztelni versenyek elött napokon át?
Ha nincs letiltva a SC az rf önfejûleg dönt mikor menjen be sokszor teljesen értelmetlenül ezzel elrontva egy online versenyt..legjobb letiltani álló rajtnál.

bosco05
Jótanácsnak írom és többet nem is tudok hozzáfûzni:

"A futam végén 1 bp levonás"

Ez azt jelenti , hogy aki szabálytalankodott attól elveszel egy bütnetõpontot, magyarán kevesebb lesz a büntetõpontja egyel (lefordítva adsz neki egy pontot, ha volt büntetve 😄)
zolee145
Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy mennyire nagy meló azt megoldani, hogy a Safety car mûködjön rendesen bizonyos pályákon? Egy WTCC ligához kellene, mivel a második futamot gördülõ rajttal akarjuk indítani.
Persze megoldás lehetne a "Fast rolling", de egyrészt az mégsem az igazi, másrészt meg ott sem minden pályán sikerül a gépnek normálisan a rajtrácsra pakolni az autókat.
A "mennyire nagy meló?"-nál kéretik figyelembe venni, hogy nem valami hozzáértõ modder vagyok, inkább csak bénázgatok.😊

emericovsr
Srácok, könyörgöm, nem akarok én ilyen szarfejnek tûnni, de tényleg, miért fáj egy levelet írni?? Ez így ebben a formában pofátlanság.

emericovsr
simco szabályzat:TILOS levágni a kanyarokat, lassítókat. Levágásnak számít az, ha az autónak legalább két kereke (teljes felületükkel) nincs a pályán! A pálya szélét a kerékvetõ vagy a fehér vonal jelöli! A fehér vonal kintebb tolódik abban az esetben, ha a pályán kerékvetõ van. Minden esetben a kerékvetõ széléhez vagy a fehér vonalhoz viszonyítunk!"

hsrl szabályzat:
TILOS levágni a kanyarokat, lassítókat. Levágásnak számít az, ha az autónak legalább két kereke (teljes felületükkel) nincs a pályán! A pálya szélét a kerékveto vagy a fehér vonal jelöli! A fehér vonal kintebb tolódik abban az esetben, ha a pályán kerékveto van. Minden esetben a kerékveto széléhez vagy a fehér vonalhoz viszonyítunk!

Ninja
Kezdeményezés szép! Oldallal munka sok, s ezért grat! Ilyen segítségek mellett inkább "Hungarian Arcade Racing League" a jobb név választás, de ezt csak viccnek számon<#vigyor> Természetesen ti dolgotok milyen segítségek mellett indítjátok a bajnokságokat<#worship>
Viszont, hogy a Szabályzatotokat sok helyen szóról szóra más csapatok szabályzataiból másoljátok.....legalább egy privát neki, hogy figyú Szabályzatotok egy része nekünk is jó lenne, ugye nem gond, ha esetleg.....

kf1rl
Üdvözöl mindenkit a Hungarian Sim Racing League!

Bajnokságunk új céllal vág neki a 2009 es évnek, szeretnék, ha minden szimulátorozást kedvelõ ember megtalálná, azt a helyett ahol igazán jól érezheti magát! Természetesen, mint minden évben idén sem maradhat el a Formula 1 bajnokságunk, melynek a CTDP 2006 móddal fogunk lefutni. Emellett viszont szeretnénk újabb és újabb bajnokságokat indítani, ezek között szerepel a hamarosan induló BMW E90 bajnokságunk is, mely akár sikeres szezon után akár állandó bajnokság is lehet! De ezek mellett szeretnénk más zárt autós szériákat is indítani, illetve ha az MMG sikeresen kiadja az F1 94 módját egy fun bajnokságot indítani. Szerverünket az OBINET KFT biztosítja, melynek havi összköltsége mindösszesen 4080,- Ft, így majd nemcsak ez a legkedvezõbb hazai ajánlat mindazonáltal, hogy a szerver 7/24 órában fut. Várjuk mindazok jelentkezését, akik elég motiváltak ahhoz, hogy egy bajnokságot végigjátszanak más online versenyzõ emberek ellen. Bajnokságunk tagdíja 1 évre 2000, - Ft /fõ, az ár tartalmazza a szerver fenntartását és a bajnokságok végén kiosztandó kupák árát.

Honlapunk : www.hsrl.eu

Érdeklõdni lehet :
Daemon
msn : [email protected]
email : [email protected]

Bonfire
msn : [email protected]
email : [email protected]