rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

simcompany
Megjelent a Hungaroring 2009.
Már elég pont, és szép 😊
http://www.megaupload.com/?d=XW97X6DV

csak apró eltérések vannak, ami igaz, hogy a valóságban akár 4-5 méter is lehet.

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

lac coo
Mivel -szerintem- mindegyik autó ugyanazt a modellt használja, és egyazon modell
hez egy bizonyos nevû textura van megadva , ha beraksz egy átszínezett de azonos nevû DDS-t akkor vagy nem olvassa be máshonnan, vagy mindegyik azt a festett elemet fogja használni .

MAX-al le kell újra modellezni más néven mint az eredeti, más nevû -DDS-t megadva neki texturának, majd az adott autó MASS -ban megadni ennek az új objectnek a nevét.. Persze bonyolódik a helyzet ha mindegyik autó ugyanarról a MASS file-ról dolgozik ....

Úgyhogy bonyolult, nem éri meg veszõdni vele, jó az ahogy van .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

zolee145
Majd egy olyat kipróbálok, hogy két különbözõ autóhoz beteszek két különbözõ színû textúrát, aztán megnézem mi lesz a dolog vége.
Nézegettem ezt a 3DSimEd nevû dolgot, de igazából amit néztem az lehetett akár egy kínai szakácskönyv is. Az égvilágon semmit nem értettem belõle. Szépen megjelnt a 3D modell, de hogy konkrétan az õ textúrája hol van, és mi a neve azt nem találtam meg. Pedig szorgalmasan végigklikkeltem mindent.
Van egy olyan mappa, hogy skins az rfactorban. Ha azon belül csinálok egy külön mappát és abba belerakom az autó festését, és az autóhoz tartozó splitter festését az mûködhet?

Jelenlegi állás: Van a 42 mappa. Azon belül van egy 42.veh fájl, néhány különbözõ .dds és egy Skins mappa. A Skins mappán belülre raktam két új festést, amiket a játékban ki is tudok választani.
Az a tervem, hogy ezen belül csinálok a különbözõ festések nevével mappát, és a festéseknek megfelelõ splittereket berakom az adott festés mappájába. Mik az esélyeim, hogy ez így mûködjön?

Toby: igen, szerintem is lenne mismatch, de ha ez a dolog így mûködõképes lenne akkor az egész modot ezzel a technikával meg lehetne buherálni, jönne egy festés patch.😊

Persze egyszerûbb lenne megtalálni annak a módját, hogy a gmt-ben az adott skinrõl vegye a splitter festését is (hiszen amúgy is rajta van a dds-en az az elem) és akkor az egész mûvelet egy néhány megás mas fájl felülírásával megoldható lenne.

Persze az egésznek olyan nagy jelentõssége nincs, csak hülyén néz ki. Legalábbis annak akinek feltûnik biztos nem tetszik majd.😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
<#idiota><#vigyor3><#eljen>
Alexease
Probaltad azt a festest, azon a neven be tenni az uj festesed melle? A MAS-okban talalhato file-okat kivulrol is beolvassa, ha meg talalja kint. Csak azzal az a gond, hogy nincs festeshez, autohoz rendelve, es vagy nem tolti be vagy mindenkinek ugyanolyan lesz. Nem tudom milyen a mod, de az ilyeneket altalaban GEN, VEH es GMT szinten szoktak beallitani, foleg ha autonkent, csoportonkent mas a festes, hasznalhatnak PreFix es GenString-eket is.
simcompany
http://www.nogripracing.com/details.php?filenr=21341

Toby0501
Elvileg a gmt-ben van tárolva a textúrák helye is, 3D Sim Editorban nyisd meg a gmt-t.. De szerintem, ha azt buherálod, akkor már mismatchok lesznek online játéknál..

Hecker007
<#taps>

<#vigyor3><#eljen>

zolee145
Lenne egy kérdés, ismét.

Adott egy NASCAR skin. Megvan rajta elvileg minden, az elsõ splitter (az a kis nagyjából vízszintes lap az elsõ "lökhárító" alján) is.

Ha csinálok egy új festést akkor szépen megjelenik a választható skinek közt a játékban. Kiválasztom, be is tölti.
Igen ám, de a splitter marad fekete. Hosszas keresgélés után rájöttem, hogy azt máshonnan veszi. Van egy mas fájl amiben van egy ugyanolyan skin mint ami az autók festésénél van, és a splitter színezését innen tölti be a játék.
Ugyanaz a formátum, méret, minden. Gondolom valahova bele van írva, hogy az autó bizonyos részeihez hol találhatóak a textúrák. Ha át tudnám írni, hogy a splitter textúráját ne abból az egy fájlból vegye minden létezõ autóhoz, hanem mindig az adott dds-rõl akkor meg is oldódna a probléma.
Kérdés, hogy ezt a részt hol találom? Milyen segédprogi kell hozzá? Meg akartam nyitni egy gmt-t, hátha, de nem nagyon jött össze.😊
Tud valaki segíteni?

simcompany
Letelt a megjelenéstõl számított egy év, ma megjelenhet a BMW Z4 mod végre.

Ha tört volt neked akkor biztos nemjó.
milk4

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

solo
Értem, és arra tudsz linket adni?

KÖszi laceee, de nem müxik:S Újrarakom az egészet.:C

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

milk4
Szerintem csak Top Gear test track van.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

solo
Heloh, nemtudom jól emlékszem -e de mintha rf hez csinálta volna meg valaki a 5th gear tesztpályáját.Jólemlékszem? Visszaolvastam kicsit, de nem találtam.
valaki küldhetne egy linket:]

A másik, amitõl a hajamat tépem, hogy egyik napról a másikra eltûnt az rfactor exe-m:CCCCCCCCCCCCC Az mi a herémtõl lehet?: C De minden, f1 mod exe is....minden...

Valaki tud küldeni PM ben egy exe-t?

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

zozo117
nagyon szépen köszi jó lett .

Köszönöm, a wcp-t választottam próbaként.
esetleg probáld ezt (saját felelõségre)
ha volt warez rfactor.exe akkor töröld, telepítsd újra a játékot.
Egyéb:
Amikor aktiváltad akkor a C:\Documents and Settings\All Users\Application Data könyvtárba létrejön egy Trymedia könyvtár(Windows XP esetén)(Windows Vista esetén ProgramData könyvtár). Ezt kell megõrizni, és ha új windows-ra teszed fel a játékot, akkor ezt a mappát (Trymedia) bemásolot a Application Data mappába(C:\Documents and Settings\All UsersApplication Data), és a rFactor mindenfajta aktiválás nélkül, újra fog mükõdni. Bizonyos hardver elemek cserélésekor ez a módszer már nem mükõdik akkor is újra kell aktiválni a játékot.
W7-nél: C:\Users\All Users\Trymedia\licenses , a rejetett data mappát nem érdemes másolgatni mert abban vannak olyan infók is ami az oprendszerrel kapcsolatos, ezért XP-rõl Vista/W7-re való váltásnál problémák lesznek
Ingy
kevés memória?
ird le a konfigod az segíthet 😊

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

zozo117
Üdv , megvettem eredetiben a játékot , és sajnos nem indul valaki nem tudja mi lehet a baj mert nagyon szeretnék játszani. elõre is köszönöm.

Ha csak az számít, hogy 2009 F1 autóval menjél akkor bármelyik 2009-es mod megteszi, ha a minõség számít akkor még várni kell.
Sziasztok!
2009 F1 modok közül melyiket ajánljátok? Van-e legjobb közülük? Köszönöm szépen elõre is.
Dietrich
A formula.hu híre szerint Felipe a következõképpen kommentálta Schumi beugrását: "csak akkor mehet, ha hagyom" 😊

Az orvosa, Dr. Altmann szerint "úgy néz ki, mint egy bokszoló" (mármint Felipe), de amúgy jól van

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

zolee145
Jól emlékszem, hogy te hoztad példának a ROC-t? Amúgy bocs, csak ha meghallom, vagy meglátom valahol MS nevét egybõl elkezd kavarogni a gyomrom.😄

simcompany
A ROC alapozta meg Kovalainen karrierjét, és láthatjuk mekkora kapufa a srác.

zolee145
Nem nagyon.😄

peti193
én úgy gondolom Schumi F1-es szereplése csak jót tesz a sportnak és én kíváncsian várom hogy mit kezd Vettel-el vagy Button-al.Mindig izgalmas dolog ha az egy fiatal tehetséges pilóta összekerül egy Schumi kaliberû pilótával és persze nagy kihívás mindkét fél számára...Vettel pl azt nyilatkozta h õ felnéz Schumi-ra Button meg magát legendának tartja már most...de ez egy megint másik fejezet

Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??

peti193
istenem de várom...azóta mióta visszavonult nem néztem F1-et úgy h drukkoljak igazán pilótának!Hakkinen-t is visszahozhatnák😊 õk izgalmas nagy csatákat vívtak

Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??

lac coo
Neked amúgy van olyan dolog az életben ami úgy jó ahogy van, és nem érzed úgy , hogy ki kell javítani ? 😊))
Mert az eddigi hsz-eidbõl nagyon nem így tûnik ....

lac coo
A kis szöcskével meg alázott .....Ami ugye inkább közelebb ál hozzá. De valóban csak buli, semmi komolyat nem lehet leszûrni belõle ...

Alexease
Azert a ROC egy kicsit fun es szerencsejatek, abbol nem lehet kiindulni😉
zolee145
Pontosítsunk: ez hatalmas dolog azon F1 szurkolóknak akik szeretik MS-t, és nem várták a visszavonulását nagyjából 94 óta.😄

A ROC-on meg a Fiat 500-assal elpicsázta egy olyan versenyzõ aki szerintem még nem is látott FWD autót, és az év 98%-ában csak balra kanyarodik.😄

simcompany
RallyCross bajnokság lesz a Simco-ban a Megane Trophy után, egy 3 hét mulva kezdõdik majd.

A hegyi felfutás dolgot lehetne közösen szervezni, mert nektek van tapasztalatotok, egyébként az ingyenes lehetne.

lac coo
Ez hatalmas dolog az F1-nek, hogy õ visszaül ...!Fõként a mostani zûrös helyzetben .Gyõzelmet nem várok tõle, de nem fogja olcsón adni a bõrét ! 😊))

Ilyen tehetséggel megáldott pilótánál talán nem olyan vészes , hogy nem tesztelhet ( egyébként más sem ...), benne van a bugi a lábában alapon ! 😊))Klasszis módon vezet õ mindenféle autót, gondolj csak ma ROC-ra, nem szokott gondot okozni nekik egy ismeretlen autó, a sok ezer kilométer teszt sem a pilóta miatt van, hanem az autót igyekeznek jobbá tenni ....Egy biztos, én alig várom ! 😉

Off vége ...

Schumacher 1991-ben, majdnem pontosan 18 éve, az akkori Belga GP-n mutatkozott be a Forma-1-ben, elsõ teljes idénye 1992-ben volt. 1999-ben lábtörése miatt hat futamot kellett kihagynia, utoljára a 2006-os Brazil Nagydíjon indult. 1994-ben és 1995-ben Benettonnal, 2000-tõl 2004-ig Ferrarival lett világbajnok.

Visszavonulása után 2007-ben és még tavaly is tesztelt a Ferrarinak, az idei kocsit, az F60-ast még nem vezette. Idén tanácsadóként segítette az olaszokat, sok GP-re elutazott. Szuperlicence - F1-es jogosítványa - nincs, de ezt könnyedén megadhatja neki az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség)
Hányszor is tesztelte ?
hát azért tesztelte már jónéhányszor az F60-ast, nem lenne az neki ujdonság, meg a KERS se egy bonyolult feladat, nem hiszem hogy gondot okozna neki, itt sztem a legnagyobb kérdés, hogy akarja e vagy nem.
INNEN leszedhetõ a Lienzi hegyipálya, a bajnokság szervezõje H.Sasa találta ki hogy ezen a nyomvonalon legyen, én meg megcsináltam neki a idõmérést meg azt az 1-2tárgyat elhelyeztem a rajtnál meg a célba. Majd fogom még fejleszteni tovább, remélhetõleg lesz egy lámpa ami majd bizonyos idõközönként fog rajtoltatni. (Mondjuk mérni ugyis akkor kezdi el amikor átléptem a rajtvonalat)

Más. Az scgtbe volt vagy 3-4 jó kis rallycrosspálya tegnap gondolkoztam rajta hogy elõkeresem a CD-im közt és átkonvertálom magamnak legalább. Erre most nézem az Rfactorcentralt és látom hogy ma adta ki õket Madcowie.<#hawaii>

Dreux Duivelsberg Glosso

Igazán rendezhetne már valaki egy rallycross bajnokságot<#idiota>

gviski
NASCAR BAJNOKSÁG

Virtual SimRacing

Virtual SimRacing

bardocz
Még mindig õ a legjobb választás,ha Alonso nem indulhat Massa helyén a Renault eltiltása miatt.Bourdaissal semmire sem mennének.
lac coo
Benettont sem ismerte elsõ versenyén ...

leho94
3,5 hét alatt valamit csak összehoz

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

JuanG
egy ilyen "vén róka" simán megbírkózik a feladattal, hidd el...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Nem vezette még az F60-ast, nem versenyzet Kers-el, nem ismeri a Bridgestone csodálatos idei gumiait, nem versenyzett még a Valenciai pályán, ebbõl csak rosszul jöhet ki.
Norbi1990
Remélem úgy folytatja ahogy abbahagyta 2006-ba Interlagosba 😄(sok elõzéssel)
lac coo
De azért Schumi tényleg jöhetne, legalább néhány versenyre, nagy álom válna valóra, ha ismét autóban látnám, és végre lenne egy igazi ragadozó a pályán .

Alexease
Azon rohognek, ha a BMW menne, a pilotak is, a Sauber mint csapat marad, jovore beletolnak egy Ford vagy Renault motort, es hasonloan az eveleji BrawnGP-hez, top-csapat lenne😊)))))))
Dietrich
amúgy kimi a rally felé kacsingat és újabban kubicát is a wrc-vel hozzák szóba 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."