61525

| ISI | rFactor | RSC News | HSW | VirtualR | BSimRacing | SimRacing |
LETOLTESEK: | NoGrip | rFactor Central | F1-Gaming | Rally Factor |
BAJNOKSAGOK: | HF1L | HrFL | MaSzim | VSR | SiMCo | Fool Racing Crew |
F1 LETOLTESEK: | CTDP F1 2005 | CTDP F1 2006 | MMG F1 2007 |
SETUP LEIRASOK: 1. resz | 2. resz | 3. resz | iRacing | PeteSilver | R.Alex | netKarPro | iR-SetupTable |
-
Muth555 #60683 ??? -
:DD
mert volt egy crash ma? :) -
Muth555 #60681 A VW Sirocco mod-ot le lehet szedni valahonnan???
-
olyan aki Digi nettel rendelkezik...
bár 15főig képes vagyok ellátni :D -
nem lenne rossz egy hétvégi SG futam. itt megszavaznánk hogy mikor, melyik mod, melyik pálya, aztán 2 hét múlva verseny. hogy ki tudna hostolni, azt nem tudom. -
:)) -
még mindig kezdőnek érzem magam, kb. 2010 óta szimezek, de még a setupolást tanulom, de egyre jobban tetszik a dolog. amikor elkezdtem az egész szimuzást(én a kormánytól számítom a kezdést, a billentyűs meg joystickos korszakot nem számítom ide), azonnal első dolgom volt minden segítséget kikapcsolni és addig szenvedni amíg össze nem jön egy kör kicsúszás nélkül. a setupolást tavaly ősszel kezdtem el, de még csak a fele van meg, forma autókkal nem is foglalkoztam még. általában középmezőny közepe szokott összejönni, ahhoz hogy felkerüljek az első helyre, napi 4 órát kéne nyomni, 7végén 2-szer ennyit. ez viszont esélytelen. -
B.Lori mesélt nekem a NASCAR ligázásom kezdetén pár jövünk-nyerünk ember megjelnéséről, egy mondatban: jöttek, estek, setupot kértek, mégnagyobbat estek, elmentek.
-
Teljesen egyetértek abban, hogy sok embernek kell a siker. Kiegészíteném azzal, hogy akkor is nyerni akar, ha tehetségtelen és szarul megy. Akkor addig alacsonyodik a ligák rengetegében, ahol azt a fost meg nem találja ahol halom számra nyeri a futamokat. Ez ám a dicsőség :D Életemben alig nyertem futamot pedig 2007 óta versenyzem kisebb nagyobb kihagyásokkal, épp most neveztünk külföldre, egy olyan mezőnybe, hogy ha 20-ban végzek megtapsolom magam. Sosem értettem azokat az embereket akiknek kell a siker, de nem tesznek érte semmit... Ha kell a siker valakinek, akkor üljön le és gyakoroljon, olvasson setup guideokat, mennyen rengeteget és kész... Előbb utóbb jönni fog a siker. Ne vedd magadra ez abszolút nem neked szól, hanem azoknak az embereknek akikről te is beszéltél. Egyszeűen nem bírom ésszel felfogni miért éli meg sikernek azt valaki hogy huszonötödrangú ligában FULL TC-vel meg Isten keze segítséggel bevergődik elsőnek egy 5 körös futamon... Amikor meg EGO-tól duzzadva ellátogat egy erős ligába akkor meg megy a rage, hogy ezek csalnak, meg vágják a pályát, meg különbenis a kúvaannyát mindenkinek aki 5mp-t ráver körönként :) -
Nekem kb 2 ev utan sikerult dobogora allni eloszor a Simcoban
es egyszer a Kiss csalad hianyaban nyerni.
En nagyon jol elvagyok a kozepmezonyben, jo csatak szoktak lenni, de teny, hogy sok ember van, aki ha nem nyerhet, nem is erdekli es az elso megforgas utan kilep, az ilyeneket valahogy nem ertem.
Nekem az egyik legjobb versenyem az volt, amikor az idomerot elrontottam es az utolso helyrol indultam, vegul a 35. helyrol feljottem a 7.re, imadtam azt a futamot.
-
Igen, Simco jó társaság, és színvonalas is. De egyben kemény is, szinte esélytelen dobogósnak lenni. Kiss Balázs (Freakyo) is nálunk versenyzett sokáig a Simco mellett, kiváló és nagyon kemény pilótának tartom. 
Szerintem az embernek kell a siker, kell, hogy jó helyezést érjen el, főleg kezdőként. Persze embere válogatja, én örülök a nagy ligákban, ha az erős középmezőnyben autózok, de ez nem mindenkinek elég.
Amúgy SG-s hétvégi futamot nem szervez valaki?
-
persze, van kivétel, de általánosságban ez a helyzet :/ -
Szerencsere van kivetel is. A Simcoban egesz jo, osszeszokott tarsasag van, nyaron is minimum 25 induloval a bajnoksagok vegeig. Es nem F1 vagy Wtcc...
-
Mondjuk a nyár eleve bukta liga ügyben. -
az kicsit túlzás, hogy lejárt az ideje, hisz megnézed jópár liga még használja.
szerintem, bár lehet hülyeség...
1. mindenhol F1 vagy WTCC
2. a bajnokság 2010-11-12-13-ról szól
3. fizetős / ingyenes bajnokságok. (van pro kontra...)
4. azok az emberek akik régebb óta a szimes társadalomba tartoznak, az idők során megöregedtek, családot alapítottak, dolgoznak.
ahogy írtad a 85főből hirtelen 25 lett...
menj fel publicra pl Race07el...hiába van 25/25-s szeró, hiába vagy a 6. Rajtnál a béna telibetalál, és a 10.kör végére már csak 4-6an vagytok.
Néha elmegy a kedvem tőle, inkább elmegyek WAR mecsre CS:Go-ba...
nincs olyan mod ami mindenkinek megfelel, nincs összetartás. Tudok olyan 3-4 ligát, ahol 4-6 fő játszik és nem verbuválódnának 1 társaság alá, ahol 20an versenyezhetnének... -
Ez mindenhol így van. Indultunk egy ligában múlt hónapban, 85 nevező, két szerver. 3. versenyre 25-en maradtak, és most még kevesebben neveztek. Race07 volt a játék.
Ugyanez a liga indított egy Renault Megane-t is, rF. Két versenyt tartottak meg, bedőlt az is. Pedig egy relatíve nagy ligáról van szó. :(
Lejárt az rF ideje? Nincs ideje az embereknek? Nem tudom mi kéne nekik. :( -
teljesen egyetértek. bár nálunk is engedélyezett még a low kipörgésgátló is, pont a pilóták szerzése miatt, ennek ellenére bedőlt a Procar bajnokság, pedig 18-an neveztek. aztán elfogytak, utolsó versenyre 4-en álltak rajthoz. így most 2 hetente vasárnap 17:00-től fun versenyek vannak, Historic vagy historic jellegű autókkal. most legutóbb volt DRM, jövő héten HGT Muscle Cup lesz. majd kiírom ide a részleteket. nyilván ezek nem a legkönnyebb modok, viszont aki szereti ezeket az időket, érdemes néha felnéznie a TFRC-re. az élmezőny elég erős. és megy a setupolás, a készülés, mintha nem fun verseny lenne. -
Skorzeny8814 #60666 Nekem nincs különösebb bajom az AI tudásával. Jó, nem egy észlény, de elvagyok vele, ha elég nehézre állítom őket. Online pedig azért nem versenyzek, mert most nincs normális netem, csak egy f*s, korlátos mobil net, mivel... ez egy hosszú történet, ez van sajnos. Ha lenne rendes, biztos játszanék néha emberek ellen is, de nincs, szóval ez nem opció. Amúgy azért értetlenkedek, mert a többi modban nincs bajom az talentekkel, rendesen használja őket a program és eddig ezt is használta, de most valamiért nem. De csak ennél az egy modnál áll fenn a probléma, ezért nem értem. -
Volt ez már itt téma párszor, az rFactor online játékra lett kitalálva. Az AI csak azért van benne, hogy legyen. Ha ezt nézzük jó, de pont olyan mint amennyire "komoly" hangsúlyt fektettek rá.
Ehhez képest pl az rF2-ben egészen értelmesen viselkedik. Rendesen védi a pozícióját, de azért a világ végéről nem lehet beijeszteni egy sima belső ívre húzódással, hogy rossz íven kezdje meg a kanyart. Persze ha bemegyek mellé kanyarban azért hajlamos olyat fékezni, hogy másik három ai is elmegy mellette, de ez egy másik történet.
Lényeg a lényeg, nem érdemes sokat vesződni vele. Ha szerencséd van, és egy adott pályán éppen jól viselkednek akkor tudsz ellenük versenyezni, ha nincs szerencséd akkor ennyi.
Le Mans-ban az ideális ívet minimum 10-szer változtattam az eredetihez képest. Ha valahol béna volt, vagy éppen egy rázóra ráment és felborult a Toyota (azért egy LMP1-es autónak nem kellene borulnia egy rázókőtől :D) vagy hasonlók. Szóval a végére egészen értelmesen ment azzal az autóval. Gondoltam megnézem GT2-vel, ott meg nem állított rendes váltót magának és az egyenesben úgy 230-nál leforgott a hatodik. :D
Szerintem gondolkodj el az online versenyzésen. Nem igazán lehet összehasonlítani az ai elleni versennyel. -
Skorzeny8814 #60664 Én meg még soha nem játszottam online
És nem is szándékozom a közeljövőben, ezért ilyen nagy problém ez számomra
-
Megmondom őszintén, hogy az 5 év rFactorozásom alatt soha nem mentem AI ellen.
-
Skorzeny8814 #60662 Esetleg találkoztatok már ilyen problémával? -
Ha segítség miatt kapsz súlyt az a log-ból derül ki, de ha mondjuk vicces az admin és rád rak 200 kilót a futam alatt azt a cset is írja menet közben. -
Verseny végén lévő log fájlból kiderül hogy kaptál-e súlyt, vagy sem. -
ha esetleg + súlyt raknak az autómra, azt jelzi nekem a szerver? Vagy valahol látom ezt? -
-
Egyrészt lehet adni súlybüntetést is ha használja valaki.
[AIDPENALTIES]
TC=(0.000,0.000,0.000) // Weight penalties for using different
Másrészt be lehet állítani a segítség mértékét is (vagy éppen kinullázni.)
Pl nálunk így csináltam meg a V8 segítségeit, így lényegtelen, hogy bekapcsolja-e az ember vagy sem.
[CONTROLS]
TractionControlGrip=(0.00, 0.00) // average driven wheel grip multiplied by 1st number, then added to 2nd
TractionControlLevel=(0.00, 0.00) // TC On/Off only for this car // effect of grip on throttle for low TC and high TC
ABS4Wheel=0 // 0 = old-style single brake pulse, 1 = more effective 4-wheel ABS
ABSGrip=(0.00, 0.00) // grip multiplied by 1st number and added to 2nd
ABSLevel=(0.00, 0.00)
A Shift Ferrariknál pedig upgradesben volt a segítség, és mindkét szám ugyanaz, hogy lényegtelen legyen, hogy amúgy a játékban low vagy high van beállítva:
Alacsony tapadású úthoz:
HDV=[CONTROLS]
HDV=TractionControlGrip=(1.00, 0.0)
HDV=TractionControlLevel=(0.65, 0.65)
HDV=ABSGrip=(1.00, 0.00)
HDV=ABSLevel=(0.80, 0.80)
Race mód:
HDV=[CONTROLS]
HDV=TractionControlGrip=(0.15, 0.0)
HDV=TractionControlLevel=(0.05, 0.05)
HDV=ABSGrip=(0.35, 0.00)
HDV=ABSLevel=(0.05, 0.05)
A TC úgy működik, hogy visszafogja a motort. Ez elvileg a valóságban is így van, szóval simán elveszi a gyújtást (pl korább F1-nél aki esetleg járt a sikánnál a Ringen az kigyorsításon hallhatta amikor akcióba lép a TC, vagyis gyújtás nincs, de az elégetlen üzemanyag azért bemegy a motorba, és remek hangot ad).
Namost ha beállít az ember egy korán beavatkozó TC-t az nagyon sokat tud lassítani az autón, bár tény, hogy az életben nem fog kitörni a segge.
Egyébként ha mindent kinullázol, de be van kapcsolva a játékban a TC akkor valamennyi segítséget azért kapsz. Legalábbis amikor teszteltem volt egy olyan érzésem, hogy valami leheletnyi kis TC azért van. Bár lehet, hogy csak bemagyaráztam magamnak. :) -
Na ennek utánanézünk, köszönjük szépen! -
whiz82 #60655 "GP1-esek kicsit több pontot kapnak, de TC nélküli a vasuk, a GP2-esek normál pontot kapnak, de TC-vel mehetnek. Sajnos rF erre nem ad lehetőséget"
De ad. HDV-ben a TractionControlGrip és TractionControlLevel sorok. Aztán már csak a szerveren engedélyezni kell akkora szintet, amekkorát akartok. Amelyiknél ki van ütve, annál nem fog érvényesülni semmilyen TC, hiába kapcsolja be a pilóta. :) -
Elmondom mi a különbség: egy nagy ligába azért megyek, hogy pontokat szerezzek, jó helyezést, stb, ezért gyakorlok rá, setupolok, tanácskozom a csapattársakkal, taktikákat beszélünk meg, stb. Sokat. Egy Fun Ligába meg felmegyek verseny előtti napon, letekerek 20 kört, és élvezem a versenyt. Ha kicsúszok, nem idegeskedek, hogy Atya Úr Isten, hát 100 kört tettem bele, meg X órát, és most elment a fenébe. Ez így érthető?
Én pedig azokon mosolygok, aki a kettő között nem látja a különbséget.
-
Skorzeny8814 #60653 Sziasztok!
Egy AI pilóta problémám van, amire nem találok megoldást. Az F1 RFT2010 nevű modban (már régóta használom) most találkoztam azzal, hogy a AI pilótákat nem érdeklik a talent fájlokban megadott képességeik, teljesen véletlenszerűen jön ki, hogy ki a jobb. Eddig működött, és ellenőriztem is a mod rfm fájljában, hogy jó elérési út van-e megadva a talent fájlokhoz és igen. Külön-külön megnéztem a talent fájlokat, hogy stimmelnek-e a nevek és az is rendben volt mind. Minden más modomban működik a dolog, csak ebben az egyben nem és nem értem miért. Mielőtt előjött a probléma, nem babráltam semmit a moddal majd fél éve, szóval nem hiszem, hogy ebből adódik a gond. Tudna ebben valaki segíteni nekem?
Előre is köszönöm! -
Azért ilyenkor mikor írják emberek, hogy "ez egy fun liga itt a szórakozás a cél, nem olyan mint a nagy ligák" mindig mosolygok egy kicsit. Bármilyen hihetetlen a "nagy" ligákban is a szórakozás a cél :) És ott sem mindenki vérprofi.
Ezzel most nem megbántani akarlak, csak már többször olvastam hasonlót és most jött ki belőlem :) -
Értve!
-
Abszolút félreértettél, nem akartam vitát, írtam is, hogy megértem, hogy nem akartok pilótákat bukni. Viszont TC nélkül megtanulni elvezetni egy V8-ast nagyjából fél órába kerül. Azokat az embereket nem tudom megérteni akik előbb ragelnek be mintsem 30 percet rászánjanak az egészre... Nem a szervezésetekben kételkedem és meg is értem az indokaitokat, egyszerűen nem értem minek akar szimulátorozni olyan ember aki időt nem fordít rá. Én sem vagyok egy nagy pilóta, de 20-30 perc alatt bármilyen járgányhoz hozzá tudok szokni (nem hiszem hogy ultratehetség lennék). Szerintem ez másnak is menne csak sokan szarnak bele. Na azoknak az embereknek javasoltam a Toca 3-at akik ennyit nem tudnak megtenni :) Az fun ;) Igazából ez csak egy vélemény, nem akartam senkit megbántani, csak azt próbálom elmondani, hogy szerintem a háttérben egyedül a lustaság dominál az ilyen embereknél ;) -
Az elmúlt 4 éveben SOHA, ismétlem: SOHA nem használtunk automata kuplungon kívül más segítséget. Ez fun liga, nem a Simco meg VSR és a többi, a cél, hogy az emberek jól érezzék magukat. Mindig meghallgattuk a többiek véleményét a pályákkal, és mod-okkal kapcsolatban, ez az első, hogy mi választottunk mod-ot adminok, és pár karika megtétele után már jöttek is a panaszok. Mivel nem 5 embernek akarunk versenyeket tartani, ezért kénytelenek vagyunk hajlani. TC, akkor jóvan baszki, legyen, de csak low-on... Aztán jött az, hogy hátulról koccolták egymást az emberek, de nem durván, csak egymáshoz értek - első szárny már le is szakadt. Mehetett vissza a 80%-os törés 50%-ra... Ezt sem mi akartuk. 
Tehát még egyszer: ez egy fun liga volt és lesz is mindig, ennek tudatában várjuk a jelentkezőket. Nem kívánunk semmilyen más ligától embereket elvenni, soha nem is volt célunk, ezért is választottuk a csütörtöki napot futamra még évekkel ezelőtt. Főleg a kezdők / hobbi versenyzők felé nyitunk, a profiknak vannak nagy ligák, persze őket is szívesen látjuk ha ki akarnak kapcsolódni. Talán te is megérted, hogy egy kezdőnek nem biztos hogy egy V8 az álma TC nélkül.
Szerettük volna két csoportra osztani a gépeket, egy GP1 és GP2-re, ahol annyi lett volna a különbség, hogy GP1-esek kicsit több pontot kapnak, de TC nélküli a vasuk, a GP2-esek normál pontot kapnak, de TC-vel mehetnek. Sajnos rF erre nem ad lehetőséget (legalábbis mi nem találtuk). Ami azért érdekes, mert pl. Speed Limitert be lehet állítani, hogy legyen-e az adott kocsiban.
Fikázni nem kell, a Toca3 és Grid2 még így is elmarad a mod mellett, ha nem tetszik, nem jöttök, és kész. Nem akarunk mi bántani senkit, csak egy 5 versenyes V8-as szezont összehozni 15-20 emberrel.
Üdv! -
Erre a szintre ott a Toca3 Grid2
-
Ja, gondoltam, hogy ezt csináljátok, de saját magatokkal szemben unfair :) . Csak érdekes, hogy még mindig előbb ragelnek be emberek mintsemhogy egy kis ráfordítással megtanulnának menni normálisan :) Erre a szintre ott a Toca3 ;) De amúgy igazad van, addig jó ameddig ti TC nélkül mentek :) -
Mondok egy megoldást: nem használod a TC-t, ahogy mi sem.
-
És ezzel már nem is V8 a V8. Ne vedd magadra nem kötekedni akarok de a páran panaszkodtak számomra egyet jelent azzal, hogy nem tudja elvezetni ezt az autót... Akkor meg minek vesződni az egésszel? WTCC-ben kell indulni annak aki nem akar megtanulni szimulátorozni és ennyi. Tényleg nem flamet akarok és megértem, hogy nem akartok pilótákat bukni, mivel manapság már nem egyszerű egy bajnokságot összehozni, dehát ez így már nem az ami. -
Skorzeny8814 #60644 Sikerült. Átmásoltam mindent, ami a garázsos showroom fájl mellett volt és nem volt jelen a célmappában (magyarul nem írtam felül semmit, csak a showroom fájlt) és így már működik a dolog.