rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
<#worship><#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

SimaSuna
XD

hasonló a Motec-hez 😊
talán mert az is 😄
mackosajt
Lehet. Az ötletelés közben átnyálaztam pár modell futómûvét, és sajnálattal vettem észre, hogy a nagyon szépen kidolgozott 3d modell alatt egy igen gyorsan összecsapott "futómû" hever. Na és nincs vele egyedül.

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

zolee145
Lehet, hogy az ovál pályára van belõve.😄

Amúgy nemcsak háromszögekkel lehet játszani. Nagyon sokfajta futómûvet meg lehet benne csinálni, vagy ha más nem a kerék mozgását, a geometriát le lehet modellezni, csak agyalós történet.😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

mackosajt
viszont játszani lehet a 3szögekkel, igen szépen.

Sajnos találni az rfc-n is olyan mod-ot, vagy kocsit, hogy a futómû igencsak furcsán néz ki. Pl. asszem az "új golf gti" mod olyan, mintha két jobbos, vagy két balos oldala lenne

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

Roger6
Hogy mit használjak? Ha esetleg kicsit bõvebben kifejtenéd, hálás lennék. <#vigyor3>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

zolee145
A futómû fizikai modell az ahol a legnagyobbak a hiányosságok, igencsak sokat kell agyalni, ha nem F1-es futómûvet csinál az ember.
Viszont nem rakhatsz mindenhova dupla háromszög lengõkart, mert azzal pont a dolgok lényegét nyírod ki, mert a geometria meghatározó egy autó viselkedésében.

mackosajt
szerencsére zsigához találtam egy-két rajzot, ahol ezek is fent vannak, csak sajna az rFactor nem jól kezeli a hátsó futómûvet, így ott picit az improvizálás is bejátszik.

Amúgy igen, elég jól le lehet modellezni a dolgokat, még akár "érzésre", képek alapján is.

SimaSuna
Pécs pláza , Mainz-Finthen pályán voltam 😊

zolee145
"Talán LacCoo említette, hogy ha gyári adatokkal dolgozol lopikula mod lesz mert az rF gánnyá teszi. (tán a 220.oldal körül.)"

Ezzel kicsit sem értek egyet. Sõt, szerintem annál jobb minél több benne a gyári adat. Meglepõen sokmindent, és meglepõen jól kezel az rFactor, csak bele kell írkálni. Az más kérdés, hogy van sok dolog amihez egyszerû földi halandó nem jut hozzá (pl futómû bekötési pontok) így érzésre kell behasalni.

Ugyanakkor egy Zsiga a valóságban sem egy erõgép, az alapban sperdifi sincs, vékony ballonos gumik, stb. Ezt soha nem fogod úgy megcsinálni, hogy mondjuk F1-es sebesség érzeted legyen, mert a valóságban sincs.
Namost ezt az autót ha F1 pályára viszed akkor nagyon unatkozni fogsz, pláne a Tilke szarokon.

Ugyanakkor az általában nem túl közismert dimbes-dombos keskeny Angol pályákon nagyon jó móka egy gyengébb autóval is menni. Vagy mondjuk rali pályán, pl Joux. Keskeny, közel vannak a fák meg a dombok és marha gyorsnak érzed, pedig rali autóval is a legnagyobb részben 80-140 között mégy, de talán sokat is mondok a 140-nel.

Népszerü volt az a 80as évek elején.<#bee1>

laller82
😄 jogos, de én elsõsorba a népszerû hazai rally típusokra gondoltam

www.skincentral.hu

"akkor teljes lesz a Lada paletta"

Az 1500-öst (2103,2106, a duplakereklámpás) még nem kezdte el senki<#vigyor>

SimaSuna
<#eljen>
laller82
Nos ha már említve lettünk, akkor had írjam le a mi álláspontunkat és ezzel szeretnék egyben néhány dolgot tisztázni is.
Elsõ és legfontosabb dolog, hogy mi NEM VFTS-t csinálunk, hanem LADA 21074-et ami köztudottan (legalábbis itt magyarországon biztosan) a 2107-es nek az A csoportos versenyváltozata. Attól, hogy erre tennénk szélesítéseket, az még nem lenne VFTS. Azok ugyanis 2105-ös alapokra épülnek. Ehhez át kellene alakítani a modellünket (hûtõmaszk ,lámpák, motorháztetõ, belsõtér, stb) Nem kívánunk ugyanakkor senkinek az útjába állni. Mivel Emerico-ék VFTS-t ígérnek, ezért nem is gondolkodtunk annak a megépítésében. Azonban adódott ez a lehetõség, hogy megkaptuk a 07-es modellt InitialD-tõl, hogy berakhassuk rFactorba, ezért kezdtünk el ezen dolgozni.
Egyszóval, nagyon remélem, hogy Emericoék mindezeken felül meg fogják csinálni az igazi 2105 VFTS-t akkor teljes lesz a Lada paletta és mind magyar kézbõl, ami szerintem igen tiszteletre méltó lenne.

www.skincentral.hu

mackosajt
Még 1x hangsúlyozom, nem VFTS mod-ra gyúrunk/gyúrtunk. 😉

Amúgy teszteltük igen sokat, hogy valahol a gyári Zsigára hasonlítson a gyári. Szóval némi valóságalapja van.
Lehet több, mint egy F1, vagy hasonló OW modnak, vagy wtcc-snek.
Nem biztos, csak hát ilyen gépet bárki tud vezetni hétköznap is, azokat meg szerintem nem sok modder vezette még.
Ez meg az én véleményem. 😉

písz

SimaSuna
félreérted 😊

szó nem volt sok-kevés benne lévõ cuccról.
csak kifejtettem a véleményem magáról a fizikáról (mivel fórumra irtál)...hogy nem az igazi. Maga az érzés olyan mintha a yugo rallye változatával mennék.
és ha a videó alapján csak kicsit belepiszkálnál talán jobb is lehetne.
persze ez vélemény.
nem sürgetek én senkit, én türelmes vagyok.
Mindenesetre kösz hogy megosztottátok! 😊
peace
mackosajt
Ezt gondolom nekem akartad címezni.

Gyári Zsiga azért került bele, mert fun. Nem kötelezõ azzal menni. 😉
Lehet mókult gépekkel is menni, nem véletlen van ott a Havassy és a VFTS.

Már így is túl sok a választék egyesek szerint, de majd ha nagyon sokan igénylik, biztos csinálunk bele még mást is, de nem akarjuk mások elõl elvenni a dicsõséget a VFTS-ek terén. Vagyis remélem, hogy valaha még Emericoék modja is kijön, meg Lallerék modja is.

Ha VFTS-ekre vágysz, sürgesd õket, mi szerintem csak végsõ esetben dobunk bele plusz dolgokat a Zsigába.

SimaSuna
kipróbáltam a modot,egy baj van vele, nem fedi a valóságot 😊
oké hogy hivatalos adatok meg minden, de nem olyan mint ha erõ lenne benne...majd bátorsággal pótolom 😄

Talán LacCoo említette, hogy ha gyári adatokkal dolgozol lopikula mod lesz mert az rF gánnyá teszi. (tán a 220.oldal körül.)

teszteltem a Pécs plázán, vagy a 89es DTM pályán...és nagyon nincs benne erõ.
lehet a Havassy motor miatt, a Bodnár jobb lenne(?) de félre a viccel.
van jópár Ladás videóm ami talán irányt mutathat a továbbiakra 😊

Lada VFTS Series

13as jelzésü videót érdemes megsasolni 😊

ui: tisztelem, becsülöm a munkátokat, további sikeres modot! 😊
laller82
Nagyon zsír <#nevetes1> Remek ötlet a készítõtõl.

www.skincentral.hu

Smici1985
Marha jó ez videó!

GT Dreams, hülye neve van a modnak, de hát ez van.
Van benne SHIFT-bõl konvertált BMW M3 E92 GT2 meg egy Audi R8 LMS. A fizikája nekem nem tetszik.
GT Dreams

\"A seb beforr a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.\" http://endurancehirek.blog.hu/

SimaSuna
fain videó 😊
mackosajt
Poénnak indulva csinálgattuk a Zsigulit, aztán nemrég Target barátom felrakta RFC-re-re.

Erre találtunk is egy poén videót: Íme!

Ja, és az AI-k hibáját úgy néz ki, sikerült megoldani...

SimaSuna
használj XD-t!
Roger6
Most én emlékszem rosszul, hogy a MoTeC régebben mutatta a kerék elhasználódását is? MoTeC i2 Pro változat van meg, de sehol nem találom ezt a lehetõséget, pedig régebben tuti volt ilyen...<#dumcsi>

SimaSuna
640 kB legyen elég mindenkinek! <#hehe>
mcmoha
Bill Gates bekaphatja.<#ijedt>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Windows 7: C:Users\Neved\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\rFactor\UserData\
Dietrich
Sao Paulo Street Circuit Indy 300 1.20

Tommy a hétvégi verseny alapján frissitette a pályát:

- Új és módosított elsõ sikán
- Új gumifalak a kanyarokban
- Kerékvetõk a kanyarokban
- Néhány betonfal cserélve lett szalagkorlátra, ahogy az eredeti pályán
- Módosított falak szinte az összes kanyarban
- Új PIT sátrak
- Új hidak
- Üzemanyagfogyasztást belõttem az IndyCar modhoz
- Új AIW
- Új Kamera pozíciók, a valós pályán elhelyezett helyekre kerültek

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
raktam már fel win7-re rfactort de akkor nem csinált ilyet..most igen 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

aha. kösz...

Őrült vagyok? Lehet :D

mcmoha
Egyes mod-ok nem kompatibilisek az "all tracks and cars"-al.😉

am miért van az hogy betettem egy módot és ha azt választom hogy all tracks and cars akkor az a mód nem jó? ha meg simán kiválasztom a többi mód közül úgy meg megy?

Őrült vagyok? Lehet :D

evo <#worship>

de legyen már új mustang is má' naaa 😄

batihu
<#eljen>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\" - Colin Bruce Chapman

mcmoha
<#fejvakaras> Nekem egy Games mappaba van telepitve az rFactor, lehet ha Program Files-be van maskepp viselkedik? Bocs csak tippelek, nagyon uj meg a win 7, raadasul 64 bit-es, szal meg csak tanulom.😊

simcompany
köszi 😊
szerintem is sokkal jobb. bár a gp2 új verziója is készül, szintén Ingy munkája a fizika, szintén szuper.

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Dietrich
rendszergizdaként telepitettem az rfactort és így már ott volt a mappa.

mcmoha
Kapcsold ki az UAC-t, es minden visszakerul a helyere. Ha be van kapcsolva akkor a Users\Teneved\Documents mappaban kell lennie. Nem emlekszem a pontos helyere mert telepites elott en mar kikapcsoltam ezt a szart.:0

Smici1985
A Porsche-k hogy állnak? <#buck>
Amúgy nagyon királyak.

Emerico!
Az F2 nagyon jó. Szerintem jobb, mint a GP2 lett. Csak így tovább.<#eljen>

\"A seb beforr a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.\" http://endurancehirek.blog.hu/

Toby0501

<#rolleyes>

Dietrich
persze az elmentet userdata mappát ha bemásolom a játék szerverre lépés helyett a winbe lép ki 😉

Dietrich
ha új win7 és rfactor telepités után elkészitem az user profilt a beállitásokat felmegyek szerverre ott is a setupotolást elvégzem majd kilépek a szerverrõl, mert valamiért nem megy a tvstyle..megnézem az userdata mappát amiben nincs benne a profilom ilyenkor hova menti el a game a beállitásokat? és egyáltalán miért nincs ez a mappa ott? 😄

Dietrich

simcompany

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Ulvar
Nem, nálam se volt jó, de a saját szerverünket megtaláltam és ment is normálisan.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

tobias88
Másnál jó az rfactor? Válaszoljatok légyszíves! Tegnap még jó volt...
Nálam is rendszeres ez... igaz nem percek, de minden más oldalnál sokkal lassabb... lehet kezd túlterelt lenni a szerver...

www.smart-bus.hu

Dietrich
"de ha valoban normalis, akkor csak a szezon vegen"

arcados codmasters? <#ravasz1>

SimaSuna
nem, többször elõfordul h a lap nem jeleníthetõ meg :C