61525
  • bosco05 #60763
    Akkor bizony jót próbáltál :) Megfelelő setup mellett nem blokkol a fék, de ha már tempót is akarsz menni, akkor ugye ez nem játszik annyira (legalábbis nagyon sok cseszekedés után lehet eljutni idáig), plusz az rFactorban külön be lehet állítani hogy a pedál logaritmikus legyen-e és mennyire, ha az alapon van hagyva akkor a padlófék nem padlófék. Próbálok nézni Adelaides időket valahonnan, de nem biztos hogy meglesznek.
  • whiz82
    Ezt próbáltam, az F1 classic fórumon tette közzé, ha jól sejtem (gondolom a zolee145 ő lenne). A HTCC-re eszem ágában sincs nevezni, az a formátum, amit nyomnak nekem sem jön be. Csak most épp nem volt mihez köridőt hasonlítanom, és az került szóba lentebb valaki által.
  • bosco05 #60761
    Ez a Zoli féle csoda mod :) HRC V8 Supercars 2012
  • bosco05 #60760
    de mivel az már történelem mindenki azt mond amit akar :D
  • Dietrich
    GTR2/V8 a néhai SSTV-n Moda által..na az volt az igazi. :)
    azért néhai mert nem a jelenlegi ami van...
  • bosco05 #60758
    bocs a sok hibáért most keltem :)

automata kuplung*
    úgy funol MEG árkádozik*
  • Dietrich
    Velem nem csatáztál mert esélyed sem volt
  • bosco05 #60756
    Amúgy ha már a V8 felé kanyarodtunk, most megnéztem a HTCC oldalát. A V8 Supercars versenyük így néz ki:
    - verseny kb 20 perc
    - segítségek: autómata kuplunk, autómata VÁLTÓ?!?!, stabilitás (ezt hívom én isten keze segítségnek), blokkolásgátló, kipörgésgátló...
    - törés 50%
    - egyen setup?!

Ez egyébként abszolút nem zavarna, mert mindenki úgy funol már árkádozik ahogy akar, hiszen azért lássuk be ez már nem üti meg a szimulátorozás szintjét sem. Csak azért írom le, mert amiről itt beszélgettünk az nagyjából ezt fedi le és a hab a tortán: Az OSTV minden versenyt közvetít... Kérdem én ezt minek? Pont erről beszéltünk. Nem akarom megbántani a HTCC-s srácokat, de ez nem TV-be való. Ez egy globális fun amit csinálnak, ami biztos izgalmas számukra és semmi baj nincs vele, de ezzel TV-ben lenni?

Most csak ezt az egy ligát néztem meg, mert túl sokszor felmerült a nevük, de gyanítom a többi kisebb is hasonló elven megy...
  • bosco05 #60755
    Amiről én beszélek, ha jól tudom nagyjából sehonnan nem szedhető le a HRC oldala meg fél éve halott. Nem tudom ti mit próbálgattok igazából :)
  • Fokker
    remélem most 7végén már fogok tudni futni pár kört a hotlapson. egy kicsit körülményes a regisztráció.
  • whiz82
    Kipróbáltam azt is, nagyjából egyforma a kettő. A leglényegesebb különbség, ami feltűnt, az setupban van, illetve abban, hogy a HRC-ben ha padlóféket nyomok, a féktáv végén se blokkol a kerék (abs off természetesen). Ez nem tetszik. Amúgy nem tudom hogy kell viselkednie egy V8-nak, de a két mod elég hasonló.
  • Fokker
    ez a legélethűbb verzió a HRC-ről szedhető le?
  • bosco05 #60751
    Ha már HTCC féle cuccot próbáltál szerintem lehet módosítva van ez az amaz (nem tudom, mert nem néztem meg). Ha alapjáraton eldöcögsz a V8-assal akkor nincs is gond, de ha egy 40-50 fős mezőnyben akarod kicsikarni 47 körön át azt a bizonyos 0.1 másodpercet akkor már baj van :) Márpedig a többiek kicsikarják, tehát neked is ki kell különben kb 10 hellyel végzel hátrébb :) Ráadásul az ausztrál pályák rohadt nehezek. Nem tudom mi a legújabb V8 mod, mert most már nem foglalkozom így külön vele (ergo nem szervezek bajnokságot), csak megyek azzal amit TPS-ék faragtak a gyáriból. Annak idején HRC-ben is módosítva volt a V8, amit meg Zoliék megcsináltak a legutolsóra, na az nem semmi. Nem keveset szívtak vele, de oly szinten valósághű lett, hogy csuda. Le lehet szűrni látszatra is, ugyanazokra a kormánymozdulatokra nagyjából ugyanúgy reagál az autó a szimulátorban, mint a valóságban. Nálam az a V8 mod a top, de a TPS féle sem rossz egyáltalán.
  • Bekalolz
    Én szívesen várom a kritikát, mert abból tanul az ember.. Nem afféle kurva anyázós típus vagyok, hogy csinálj jobbat mint a magyarok többsége..
  • b-type
    akkor jó, mert nem szerettem volna kötekedni, vagy okoskodni..ezért nem is írtam az első videónál. De ha egyféleképpen gondoljuk, akkor oké, jó móka. :)
  • whiz82
    Na, kipróbáltam a HTCC-féle cuccot (az ORSM alapúnak néz ki a leírás szerint). Ott legalább van hotlaps is, hogy összehasonlítsam mit bénázok.

Egészen korrekt a mod, tetszik. Nem sínautó, passzol az ízlésembe (no help természetesen). Mondjuk túlzás volna azt állítani, hogy szétszakad az ember, hogy úton tartsa az autót, de egy DRM után ilyet nem is vártam. :D
    Az a pálya, amin épp futnak, az sokkal inkább kihívás, kb. 10-15 körig próbáltam kitalálni, hogy egyáltalán merre kell menni... xD
  • Bekalolz
    Az amúgy :D Mintha úszna az autó.. LFS-nél teljesen jó a fizika 90-100 fokos gumiig, azután meg olyan mintha jégkoriznál :D
  • b-type
    ..már az első videónál, az előző lapon, is akartam írni, hogy ez nagyon más mint egy valóságot szimulálni akaró cucc.
    olyan csúszások, és kanyaríven, erőcsúsztatásban lévő váltások vannak benne, ami teljesen idegen.
    ..nagyon fura.
  • Bekalolz

ProjectD 2.31 alap mapon :D
  • whiz82
    ORSM-ből mi a legújabb? 1.3-at találtam rfc-n, az jó nekem?
  • PacsutaTibi
    Megint javítanom kell magamat, hiszen még mindig az az alapja, de 2013ra jelentősen átszabták az AutoGP-s járgányokat, ami az oldaldoboz és a motorfedő idom alakját is éríntette.
  • PacsutaTibi
    Igen, régen tényleg volt ez külön a ligáknál, de pont az lenne a lényeg hogy egybe kellene hozni az egészet, elfelejteni a kis közösségek létrehozását, egy nagy Rfactoros tábort kellene szervezni. Egységes feljutási rendszert teremteni, a nemo da valókat visszább "rugdalni" egy szinttel, vagy próbálkozzanak más típusú sorozaokban, aztán ha benőtt a feje lágya akkor próbálkozhat megint.
    Egységes híradásokat a versenyekről. A TV-k ne közvetítsék a zugligákat. Egyébként holnaptól egyesül a SSTV és az OSTV, de találtam egy újat az AlfaAmoreTv-t, amit eddig nem láttam, majd belenézek milyen a színvonala, bár ha VSR és Maszim futamokat közvetítenek biztos nem lehet rossz. Nézegettem milyen adások voltak az elmult 1-2 hónapban. Hát sajnos nagy része forma1. Hols,Aliga,Szentliga,Hopto,PSRL,F1RFT,SGF1,F1DT még a Maszim is szervez most F1et. Ez az ami nem kellene, csak 1 darab F1, GP2, WSR3.5, F3000, F2, ez utóbbi 4 csak picivel lassabb az F1nél, de mégis másabb lenne nem a 10. 2012es vagy 2013as Forma1et néznénk... (azért zárójelbe hozzáteszem hogy ezeknél a létszám megvolt, nem ilyen 8-10 fős bajnokságok)
    Sőt most így próbálgatva a fent lévő modjaimat (F12009RL, Rfactor gyári BMW Sauber, WSR3.5,FR2000), hát megmondom őszintén hogy legjobban a 3.5össel kellet küzdeni, az F1eseket viszonylag simán lehetett vezetni. Nem vagyok nagy versenyző de még bill+egérkormányzás kombóval is a Sauber BMW nagyából vezethető, lowTC-vel pedig nagyon simán (ugyebár ezen még nem slick gumi van), akkor csak a fékezésre kell picit figyelni. Ha low ABS-t kapcsoltam akkor semmire nem kell ügyelni. Kérdem én akkor miért kell (az előző kettőn kívül) magas kipörgés gátló, stabilitás segítség, autómata kuplung és váltó????? Persze lehet én így lasabb vagyok, de az akkor nem szimulátorozás, csak egy autósjáték ahol a gázzal fékkel jobbra-balra kanyarodással kell törődni. És ezt közvetíti a Tv.....
    Amit végül is elkezdtem nézni tegnap este az a PSRL endurance volt 6 órás Nürburgring, csak bele akartam nézni, de az első másfél órát megnéztem, jó volt, izgalmas, a srácok próbáltak ügyelni egymásra,(ugyebár sok lekörözés, stb) bár itt is volt egy két ügyetlenkedő. Több ligából is jöttek ide csapatok, sőt több külföldiek is indult. Az egyetlen kivetni való a közvetítésben hogy sokat használták a körbeforgatható hátsó kamerát, ami egyáltalán nem élethű, rendben van hogy ott jobban látszik, de majdnem egy egész kört abból mutatni.... Pedig igen jó kamerák vannak a Nurburgringen. Valamint ha van oylan pálya ahol nem olyan jók, és nincs aki megszerkessze, akkor is lehetne, hogy akik közvetítetni akar, rakja bele a modjában a helikopter szerű kamerát, ami nem fordul az autóval, hanem mindig egy irányba néz, de követi azt.
    Másik dolog hogy bár nem ebbe a közvetítésbe láttam, de nagyon sokszor a rajtnál az elsőt mutatják előről ebből a körbeforgatott kamerából... Nagyon élethű mondhatom. Pedig többön jó kamerák voltak a rajtnál. Akkor mutassa az elsőnek a hátsó szárnykamerájából. Valamint nem is merik az END gombot a kedves operatőrök. Ha lenyomják akkor (bár lehet visszaugrik a zoom,de) szépen ott marad a kamera látjuk a mezőny többi részét is, nem kell váltogatni hátrafele...

Még annyit írnék így együttesen a többi hozászólásaitokhoz, hogy mint fentebb írtam, tényleg könnyebb egy F1es irányítani, mint a V8at, nekem egy régebbi mod van fent V8Factor a neve a 2006os bajnokságot dolgozza fel, de ezt is a Team ORSM készítette.

Boscoval ellentétben és szeretem az összes kis formula autót kipróbálni, bár mostanság kicsit elmaradtam, az új GP2 (F1SR csinálta ha jól tudom) még várat magára, mint írtam van Indy Lights, ezt ezidáig nem tudtam elkerülte a figyelmemet pedig fent volt az Rfactor Centralon. Csakúgy mint a Toyota Racing Series ami egy népszerű újzélandi bajnokság 1800ccm-es motorokkal.
    Van még néhány formula autó amit nem említettem a hozzászólásomban, talán az egyik legfontosabb alap autó a kis Formula BMW, kezdőknek jó alap, szinte csak a keményebb féktávokra kell figyelni, viszont szerintem ez jó alap hogy megtanulják a későbbi ABS nélküli F1es autó kezelését. (Persze lehet ha a beállításokkal nagyon elállítjuk az autót akkor kitörne a fara is, de nem játszom olyan sokat hogy nagyon belemélyedjek 1-1 autó beállításaiba.)
    Továbbá említettem AutoGP-t ami nincs még Rfactorra, csak az A1GP első generációja.
    Habár az AutoGP is az A1GP első generációs kasztniját használja, az első és hátsó szárnyakat jelentős mértékben átszabták.
  • Nightt
    Good timing...
  • bosco05 #60740
    V8-ból két féle mod van. Az egyik halál könnyű a másik jó. Az FVR féle modot játék vezetni a Team ORSM-eset viszont nagyon nem. A valóságban is belepusztulnak a V8 Supercars pilóták, volt hogy félig halottan szálltak ki a gépből (van bennt vagy 60 fok). Tavaly Premat cool suitja felmondta a szolgálatot, kis híján meghalt. Ráadásul azok is bőven 200 fölött mennek, csak jóval kevesebb a technika. Nincs rajt buherátor, rásegítő erre arra stb...
  • cselt
    Most szerintem pont nem lesz, mert Emericoék a Pannonia ringen vannak :D
  • whiz82
    Mivel autóversenyzés csúcsa került szóba, én itt a valósra gondoltam. :) Szimulátorban biztos, hogy nem ugyanazok a viszonyok, mint igaziban, valószínűleg eléggé torzított képet ad. De sajnos élőben egyiket se volt alkalmam vezetni, rFactorban meg egyiket se nyomtam sokat. Számomra se az F1, se a V8 nem volt különösebben megerőltető, amiből azt a következtetést vontam le, hogy vagy nem jó modokat próbáltam vagy nagyon lassú voltam (CTDP 06 és MMG 07, V8-ból nem tudom melyiket...). :D Mivel mezőnyben vagy csak hotlapon sem volt alkalmam összemérni magamat senkivel. F1-ben ilyen valószínűleg nem is lesz. V8 még előfordulhat, bár számomra az igazi kihívást, megfelelő mértékű funnal keverve, inkább a historic őrültségek adják, mint a DRM vagy a HGT autói.
  • Nightt
    Valtozo, hogy mikor van kiiras rola, neha csak szombaton. (Az is elofordul, hogy nincs fun, de az ritka.)
    Itt nezelodj.
  • Roger6
    Most voltam a holnapjukon, de semmi infót nem találtam, még a fórumban sem erről. Aztán lehet én vagyok a vaksi.
  • Nightt
    Minde szombaton 8-tol van fun a Simco-nal, akit erdekel johet.
  • Roger6
    Valaki valamit hétvégén? 20 perces ökörködés fordított sorrenddel?
  • bosco05 #60733
    Ezzel tudnék vitatkozni. Más miatt nehéz a V8 és más miatt az F1... Reflexek? Egy normális V8-as mezőny 30-34 helyenként 40 autóból áll :) Oda kellenek reflexek mikor négyen mentek be egy olyan kanyarba ahol ketten férnek el, plusz még szélárnyékba is vagy és a kocsi is épp megmakacsolja magát. Szerintem sokkal nehezebb megfogni, mint a sínautó f1-et. F1-ben is vannak nehéz dolgok, de nem kell véresre izzadnod magad egy hosszabb futamon, ráadásul a mezőny általában széthullik 10 kör után és nagyjából egyedül maradsz, vagy 1-1 autóval csatában. Sokkal kevésbé hajlamosak az F1-es gépek a kitörésre stb, mivel tele van elektronikával, a V8 meg gyakorlatilag paraszt izomautó... Persze G-erők nagyobbak F1-ben, de a technika oly szinten megkönnyíti a pilóták dolgák, hogy csak na. De amúgy is összehasonlíthatatlan a kettő, teljesen más. Egy hosszabb távon viszont jóval könnyebb egy F1-es géppel csapatni, vagy akár egy prototípussal mint egy V8-assal. Mentem már mindegyikkel, F1-ből is régebbi modokkal is és nekem ez a tapasztalatom. Hosszú távon a V8 volt messze a legmegterhelőbb és legnehezebb számomra. Persze lehetnek nektek is más tapasztalataitok, nekem ilyenek vannak.
  • bosco05 #60732
    külföldön megyek, nem itthon
  • Fokker
    HTCC? a kedd estéim még nem tudom hogy alakulnak, de lehet hogy felnézek majd egy kicsit hotlapsozni.
  • whiz82
    A monitoron nem jön át az a terhelés különbség, ami mondjuk F1 és V8 között van kanyarban, féktávon... ami közben ugyanúgy vezetni kell az autót, sőt versenyezni kell vele.
    Reflexek tekintetében sem ugyanaz a kettő.
    Ennek megfelelően szvsz a V8 ugyanúgy fasorban sincs az F1-hez képest, mint nagyjából bármi más, talán a Le Mans proto-kat leszámítva.
    Az más kérdés, hogy pl. nekem sem tartozik a kedvenceim közé és eszembe nem jutna modern formulára nevezni szimulátorban, de szerintem is egyértelmű, hogy hol kell keresni az autóversenyzés csúcsát.
  • bosco05 #60729
    Hát én azért mennék V8 Supercarsal a helyedben, mondjuk Oran Parkban :) Nálunk most jön ez a verseny, vért izzadunk, hogy kétszer körbeérjünk egyedül! a pályán :)
  • Fokker
    az F1-et, legalábbis a modernet én is rühellem. de valljuk meg, azért oda kellenek a legélesebb reflexek. ott történik minden a leggyorsabban. a korábbiaknál, pl. a 91-esnél még csúszkál is rendesen az autó, gondolom még sokan emlékszünk Senna belső videóira, hogy mennyit driftelt, korrigált folyamatosan. ez az F-1-S-R 1991 HE modjában mind benne van.
  • bosco05 #60727
    azt azért hozzátenném, hogy nem mindenkinek az F1 a csúcs! én például utálom és ki nem állhatom az összes OW szériát. Alapból bontani kell a dolgokat OW / Túra bajnokságra. Túrában mondjuk a V8 lehet a teteje és mondjuk a Clio cup az alja. De amúgy ez mind mind meg volt valósítva amit írtatok, csak régen...
  • Fokker
    még annyit, hogy az rF2-re én semmit nem építenék, mert ahogy olvasom még nagyon nincs kész, és ki tudja, hogy hány év múlva lesz kész. az egyetlen normális alternatíva az AC, de még az sincs kész. és ha kijön a végleges verzió, azt ugye tudjuk, hogy nem a végleges változat, csak úgy 3-4 patch után lesz az. nem sok értelme van egy 1.0-ás szimmel foglalkozni, mert havonta jönnek a fizika és egyéb patch-ek, tehát az AC kijövetele után kell bő 1-1.5 év, mire el lehet gondolkodni ligát építeni köré. így marad az rF1, ami egy 8 éves konfigon is vígan elfut, és szervernek sem kell NASA űrállomást építeni.
  • Fokker
    ez így nagyon jól hangzik! és főleg az, hogy mindenki legalul kezd, a legalsó szinten, majd az eredményei/büntetései alapján léphet szintet, és nyilván a legfelső szint az F1. aki odáig eljut, annak le kell tennie vmit az asztalra. sztem a helyezéseknél fontosabbak a büntetések, mert abból látszik igazán hogy ki veszi komolyan, ki hogy vezet, mennyire vigyáz a többiekre. nagyon jó lenne egyetlen nagy liga, ami már OB, és itt tényleg a korábbi ligáktól függetlenül bki benevezhet. a VB-nek nagyon szigorúnak kell lennie(min. 3 fő), hogy a vérPistikéket kiszűrjék(eltiltás, kitiltás, végleges kizárás stb...).

az hogy az rF1 leáldozóban van, semmit nem jelent, ugyanis létezik hozzá összesen vagy 30 minőségi mod, amit nem kell hegesztgetni. minőségi pályákból is van bőven, tehát egy mindent lefedő OB-hez adottak a körülmények. innentől kezdve a hardveres rész a kérdéses, hogy kinek van olyan szervere, ahol stabilan tud futni 25-30 nevező, olyan nettel, ami nem dobál le senkit. mert ez sem egyszerű. és nyilvánvaló, hogy kizárólag fizetős verzió létezne. azt az évi 2-3 ezer forintot bárki be tudja fizetni, akinek meg nem tetszik, menjen dodzsemezni a vidámparkba.
  • bosco05 #60724
    ez mind megvalósult, csak nem egyben, hanem külön külön. Jól le voltak osztva a szerepek. Indycart és nevelőszériáit a Maszim indította, a kisebb márkakupákat és a Nascart a VSR, a nagy túra bajnokságot (V8 Supercars, BMWE92) HRC, Gp2 és egyéb nyalánkságok Simco stb... Az F1-en ment a harc, ott nem is sikerült soha normálisan megegyeznie két ligának, ettől függetlenül régen megvolt, hogy ki mit rendez. Aztán jöttek ezek a nagyon hobbi pilóták, akik gyakorlatilag egyikkel se tudtak normálisan menni és ahelyett, hogy megtanulták volna szétcincálták a bajnokságokat. Létrehoztak kismillió alacsony nevezővel bíró ligát és elráncigálták az embereket. Keresztbe szerveztek, keresztbe tettek, elvitték a tv-t, benyomatták a segítségeket stb stb stb...