rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

simcompany
vannak íratlan szabályok 😊

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

mackosajt
Bocsánat, hogy közbe szólok, de ennek még annyi köze sincs rFactorhoz, mint a pályaépítésnek, pedig az még ráadásul pont rFactorba készülne.

Most akkor hogy is van ez? <#nemtudom>

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

Dietrich
"A Toro Rosso megállapította, hogy Sébastien Buemi autójában a jobb elsõ függõleges lengõkar-összekötõ sérült meg, és ez vezetett a svájci versenyzõ durva balesetéhez a Kínai Nagydíj elsõ szabadedzésén. A hibás alkatrész a csapat vadonatúj fejlesztése volt, és miután elengedett, a hirtelen megnövekedett terhelés hatására a másik oldali párja is megadta magát, így Buemi irányíthatatlan kocsijával kivágódott a pályától. Szerencsére nem esett baja. A hiba pontos okát csak további tüzetes vizsgálattal tudják megállapítani, de Franz Tost csapatfõnök anyaghibára gyanakszik. "Vagy anyaghiba, vagy hibás anyagkezelés történt. Ezt csak otthon deríthetjük ki" - közölte. A falat enyhén koccoló autón kívül a nézõtér felé pattogó kerekek is kisebb riadalmat okoztak, ami azért következett be, mert a rögzítõkötelek éppen a meghibásodott elemekhez vannak erõsítve. A Toro Rosso a biztonság kedvéért Jaime Alguersuarit is azonnal behívta a boxba, és a hétvége fennmaradó részére mindkét autójába visszaszereli az összekötõ elõzõ változatát."

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
nem lánc van hanem egy madzag <#zavart1>

Norbi1990
Szerintem egyik csapatnak sincsen olyanja....
Dietrich
van egy elõirás amit vagy betartottak vagy nem..ha nem tartották be akkor a csapat a hunyó..

Dietrich
kerékyagyat rögziti a kereket neehezen lehetne 😊

simcompany
Ez konkrétan egy olyan helyen ahol nincs bukótér az game over

Ulvar
Ezt mondom! Szánalmas! FIA vezetõséget nem elküldeném most már hanem tarkón lövetném. Azért ez nem gyengén baleset veszélyes a közönség számára is! Nem beszélve a pilótáról, mit akarnak újabb halált!?

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

simcompany
Egyértelmûen féktávon fékezéskor szétrobban a két felfüggesztés, valószínûleg a fék lövi szét. Ráadásul hol a kereket rögzítõ lánc ami elvileg szakíthatatlan...

gabaly
Ilyet még direkt is nehezen lehet elõidézni.
Én valami emberi mulasztásra tippelnék.

omg 😮

simcompany
na ez "anyag hiba miatt"
itt lassan balhé lesz, ez elvileg fizikailag lehetetlen
Toro Rosso fura balesete

peti193
szerintem nem vészes az off engem is érdekel a téma meg ahogy néztem a többieket is...

Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??

Nekem van egy Alexease_TUT.rar fájlba, 7 (txtbe)lépesbe leirva szépen a dolgok, és abba van néhány kép illetve 3 videó is,egyikbe egy teljes kanyart megcsinálsz texturázással mindennel. Ezenkivül még van vagy 5-6 videóm, unwrap,az 52170-es problémára maxban a megoldás, spacinTool(ami a BTB-s string Objectek megfelelõje Maxban), vagy hogy egy spilene-ra hogy illesztesz utat. Ha valakit érdekel összegyüjtöm majd és felrakom valahova. De tényleg kezd ez itt már kicsit sok off lenni. A másik topicba kérdezzetek!

Alexease
Amugy ha valakit erdekel a dolog, akkor ket valaszthato ut van (a masik topicba valo atkoltozes utan😄):

- A BTB-t ajanlom, mert nagyon jo, nagyon "egyszeru", es viszonylag gyorsan, egyszeruen latvanyos dolgokat lehet vele csinalni. Fizetos, de boven megeri az arat, mert van benne munka, nagyon jo, egyedi darab. Es megfizethetetlen az elmeny amit nyujt (😄), hogy az ember mindenfele "szakmai" hablatyolas nelkul, belathato idon belul, sajat palyajan korozhet😉

- 3D MAX es tarsai, de ehez viszonylag "sok" gyakorlas, tanulas, tapasztalat - es turelem😛 - szukseges. "Szabadabb" mint a BTB, de nagysagrenddel tovabb tart minden. Az alabbi linken (topicban) elvileg minden info megtalalhato a kezdo szinttol kezdodoen (sajnso azota mar az Extras tarhelyet toroltek, igy a bemutato, pelda kepek es videok torlodtek, de azert van boven szoveges leiras is).
Alexease
Egy-ket palyaepitos hozzaszolas meg belefer, de ha hosszutavu a dolog, akkor valoban itt kellene folytatni: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1197067820 😊
Roger6
Ja értem. 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Igen tudod változtatnia magasságot(asszem), de a texturán is kellene akkor változtatni, mert igy is 6 gumi lesz, csak fele olyan széles lesz a gumik futófelülete. (Mintha bicaj vagy motorgumik lennének.)

Roger6
Már elkezdtem én is, ráraktam a materialt, ahogy mondtad (elõször torzult, mint az állat, de a végülis megoldottam). Éppen most néztem videót a tárgyak elhelyezésérõl, és abban az volt, hogy a magasságát (pl. a gumifalnak) programom belül is tudod állítani, nem muszáj olyan modellel rendelkezned. 😊 Tiszta izgi! <#vigyor3>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Ha már emgcsináltam , mondom nézzük meg Rfactorba is. Gokart modom nincs, a trabi a legkisebb kocsi asszem ami benne van.
Rfactorba így néz ki:

De túl sok a 6 gumi egymáson, de ha van 2-3 gumis modellje az embernek akkor 2 kattintással lecserélheti, arra az összeset.

Emerico-nak igaza van , hogy vannak határai a proginak. Legfõképpen hogy ezzel csak az utat,domborzatot lehet modellezni. Az objektumok amik a pályára kellenek azokat magunknak kell valami más 3d-s modellezõ progiba legyártani, vagy valahonnan olyan modellt szerezni, és Xpackbe berakni.

simcompany
a BTB alapjai nagyon nagyon egyszerûen, amivel már egész pofás pályát lehet készíteni. persze itt is az van, hogyha tényleg profin akarsz megcsinálni egy pályát, ahhoz már kevés a progi, kell hozzá 3D ismeret is.

solo
Fu, ez melyik progi?Mert én meg megcsinálnám az új pályánkat a Budafoki gokartarénát😄

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Roger6
Rajta leszek az ügyön, amint idõm engedi! Köszi mégegyszer! <#worship><#eljen>

Nem nehéz beletanulni. Csak meg kell nézni a vidiket,meg a help-et. De angol tudás kell ezekhez.

Roger6
Jajjj de zsír vagy ember! Bárcsak én is értenék hozzá...

Halad ez gyorsan <#idiota>

Nyugodtan zaklass. 😄

De mint irtam szerintem igy marha egyszerü. Csinálok egy egyenest 84 méter hosszút. A width multiplert felveszem 4.25re (mert alapból 10 méter széles a pálya. És utána rárakom erre az egészre az alprajzot mint texturát, vagy csak simán background image-nek hozom be,de akkor figyelni kell hogy a placcot huzzuk le oldalnézetbõl is a 0 ba mert a 3ds nézetnél akkor attól függõen honnan nézzük "változik a térkép helyzete". Ezután már csak rá kell pakolni a gumikat, ha elég csak fehérrel akkor könnyen megy, ha váltakozva kell piros-fehér akkor is viszonylag könnyen meglehet oldani.

Bár mint néztem hogy a gumikon kivül még van egy folyamatos "szalag" vagy mi.kép
Azt viszont akkor lehet egyszerübb úgy megcsinálni ha megcsinálod a nyomvonalat az útból,és össze align-olod a pályát a fallal, feltéve hogy a fal leköveti a szélességi változókkal elõidézett pályaszélesség növekedéseket, (régebbi BTB verziókban nem követte)

gviski

Virtual SimRacing

Roger6
Köszönöm szépen a segítséget, ígérem a jövõben nem foglak zaklatni titeket ilyen témával!<#vigyor3><#worship>

Igazából a kontroll pontokkal és azoknak a irányitásával(lila-rózsszín nyíl) kellene jáccadozni.

A körõl jobbra le lévõnek egész picire húzni, de az a pont szinte felesleges is oda. A tõle balra lévõnek is esetleg ezt a felét visszahuzni.

Egyébként ITT vannak képek hogy hogyan néz ki a csarnok.

Egyébként én úgy csinálnám meg hogy csak egy nagy téglalapot húzok és arra felpakolgatom a gumikat a pályarajz alapján.

bardocz
SG-n MINDENNEK van topikja.
Roger6
Ja hogy van ilyen topic!<#vigyor5> SRY

pointer4
Lehet jobb, ha itt
kérdezed meg. Igaz, ugyan azok az emberek fognak válaszolni 😊 De lehet, hogy nem 1-2 mondatban lesztek meg vele 😄
Roger6
Tiszteletem az Uraknak!

Nos, nekiálltam én a pályának, gondolom nem kicsi munka, és hát mindenki szeretné másra fordítani az idejét. <#eljen>

Tudnátok abban segíteni, hogy a képen piros körrel jelzett "gyûrõdéseket" hogyan tudnám eltávolítani? A pályáról?

pointer4
Ez könnyû 😊
Kicsi Ovál pálya, pár extra töréssel, amit kanyarnak is hívnak 😊
Bár ez sok pályára érthetõ 😊
Ez is jó lenne, itt is mentem néhány kört tavaj 😊
CSak sajnos semmi adat nincs a pályáról légifotókon kívül.

Ez tényleg nagyon jó lenne! Lenne egy kis elõnyöm haverokkal szemben 😊

pointer4
Elõször azt hittem, hogy a SuperSkidmarks-ból ollóztad a pályát 😄
Roger6
Sziasztok!

Keresnék egy vállalkozó szellemû pályaszerkesztõt, akinek lenne egy kis szabadideje, és szívességbõl, esetleg gyakorlásból készítene egy pályát. A gyõri GoKart pályáról lenne szó.
Sajnos pontos adatokkal nem rendelkezem, de azt tudom, hogy a terem hosszabbik oldala 84,2 m, a rövidebb pedig 42,5 m. Róla lenne szó:

További info (képek a képgalériában) a weblapon: klikk.

Nekem elég lenne egy "skicc", tehát maga a pálya korláttal körülvéve, nem kellene semmi csicsás dolog, nézõk meg ilyenek.

Ha valaki kedvet érezne a pálya elkészítéséhez, azt nagyon megköszönném! <#vigyor3> Kezdõknek gyakorláshoz ideális! <#vigyor5>

Freedom88
ahha. Megpróba, köszi.

T.T.

HRC Dodi
Szia!

Amiket szeretnél, azok számait összeadod és a végleges összeg kerül be a mostani 128 helyére. Én így tudom legalábbis, remélem nem mondtam hülyeséget... 😉

Freedom88
Srácok, egy kérdésem lenne.
Van a PLR fájlban egy ilyen:
"QUICK FreeSettings="-1" // -1=use RFM/season/GDB default, or add to allow minor changes with fixed/parc ferme setups: 1=steering lock, 2=brake pressure, 4=starting fuel, 8=fuel strategy 16=tire compound, 32=brake bias, 64=front wing, 128=engine settings
MULTI FreeSettings="128""

Na, be van állítva, hogy most csak a 128ast engedélyezze. De nekem kéne még az 1 , 32 is. Miként lehet elválasztani, hogy fel is ismerje a játék? Köszi.

T.T.

zolee145
Kb a Help lehet az egyetlen amire eddig nem klikkeltem.😄
Köszi, megnézem.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

laller82
hát pedig a help-je elég részletes + a youtube video tutorialok is nagyon jók. Sztem ennél több nem kell <#wink>

www.skincentral.hu

zolee145
Bob's Track Builderhez ne is álmodjak magyar nyelvû leírásról?😊

Mondjuk még angolt sem nagyon találtam.😄

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Ulvar
Én meg majdnem repülni tanultam!

Ohhhhh...crap.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Roger6
Én meg nem vagyok benne, ehhez mit szóltok? Ja, ott sem voltam.<#vigyor3><#beka2>

batihu
Az volt a baj, hogy az én gumijaim is elfogytak!:-) Hátulról jött föl rám is Kiss Balázs mint a talajvíz, el is ment volna simán, de egy visszaváltásnál megforgott.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\" - Colin Bruce Chapman