rFactor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mert az elsõ 2-3körben még szépen lehet menni, aztán a negyedik körben már csúszkálni fogsz féktávon 😄
"Nulla tenaci invia est via"
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Az aerodinamika azok tudománya, akik nem tudnak motort építeni...
azért néhai mert nem a jelenlegi ami van...
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
- verseny kb 20 perc
- segítségek: autómata kuplunk, autómata VÁLTÓ?!?!, stabilitás (ezt hívom én isten keze segítségnek), blokkolásgátló, kipörgésgátló...
- törés 50%
- egyen setup?!
Ez egyébként abszolút nem zavarna, mert mindenki úgy funol már árkádozik ahogy akar, hiszen azért lássuk be ez már nem üti meg a szimulátorozás szintjét sem. Csak azért írom le, mert amirõl itt beszélgettünk az nagyjából ezt fedi le és a hab a tortán: Az OSTV minden versenyt közvetít... Kérdem én ezt minek? Pont errõl beszéltünk. Nem akarom megbántani a HTCC-s srácokat, de ez nem TV-be való. Ez egy globális fun amit csinálnak, ami biztos izgalmas számukra és semmi baj nincs vele, de ezzel TV-ben lenni?
Most csak ezt az egy ligát néztem meg, mert túl sokszor felmerült a nevük, de gyanítom a többi kisebb is hasonló elven megy...
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Egészen korrekt a mod, tetszik. Nem sínautó, passzol az ízlésembe (no help természetesen). Mondjuk túlzás volna azt állítani, hogy szétszakad az ember, hogy úton tartsa az autót, de egy DRM után ilyet nem is vártam. 😄
Az a pálya, amin épp futnak, az sokkal inkább kihívás, kb. 10-15 körig próbáltam kitalálni, hogy egyáltalán merre kell menni... xD
olyan csúszások, és kanyaríven, erõcsúsztatásban lévõ váltások vannak benne, ami teljesen idegen.
..nagyon fura.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
ProjectD 2.31 alap mapon 😄
Egységes híradásokat a versenyekrõl. A TV-k ne közvetítsék a zugligákat. Egyébként holnaptól egyesül a SSTV és az OSTV, de találtam egy újat az AlfaAmoreTv-t, amit eddig nem láttam, majd belenézek milyen a színvonala, bár ha VSR és Maszim futamokat közvetítenek biztos nem lehet rossz. Nézegettem milyen adások voltak az elmult 1-2 hónapban. Hát sajnos nagy része forma1. Hols,Aliga,Szentliga,Hopto,PSRL,F1RFT,SGF1,F1DT még a Maszim is szervez most F1et. Ez az ami nem kellene, csak 1 darab F1, GP2, WSR3.5, F3000, F2, ez utóbbi 4 csak picivel lassabb az F1nél, de mégis másabb lenne nem a 10. 2012es vagy 2013as Forma1et néznénk... (azért zárójelbe hozzáteszem hogy ezeknél a létszám megvolt, nem ilyen 8-10 fõs bajnokságok)
Sõt most így próbálgatva a fent lévõ modjaimat (F12009RL, Rfactor gyári BMW Sauber, WSR3.5,FR2000), hát megmondom õszintén hogy legjobban a 3.5össel kellet küzdeni, az F1eseket viszonylag simán lehetett vezetni. Nem vagyok nagy versenyzõ de még bill+egérkormányzás kombóval is a Sauber BMW nagyából vezethetõ, lowTC-vel pedig nagyon simán (ugyebár ezen még nem slick gumi van), akkor csak a fékezésre kell picit figyelni. Ha low ABS-t kapcsoltam akkor semmire nem kell ügyelni. Kérdem én akkor miért kell (az elõzõ kettõn kívül) magas kipörgés gátló, stabilitás segítség, autómata kuplung és váltó????? Persze lehet én így lasabb vagyok, de az akkor nem szimulátorozás, csak egy autósjáték ahol a gázzal fékkel jobbra-balra kanyarodással kell törõdni. És ezt közvetíti a Tv.....
Amit végül is elkezdtem nézni tegnap este az a PSRL endurance volt 6 órás Nürburgring, csak bele akartam nézni, de az elsõ másfél órát megnéztem, jó volt, izgalmas, a srácok próbáltak ügyelni egymásra,(ugyebár sok lekörözés, stb) bár itt is volt egy két ügyetlenkedõ. Több ligából is jöttek ide csapatok, sõt több külföldiek is indult. Az egyetlen kivetni való a közvetítésben hogy sokat használták a körbeforgatható hátsó kamerát, ami egyáltalán nem élethû, rendben van hogy ott jobban látszik, de majdnem egy egész kört abból mutatni.... Pedig igen jó kamerák vannak a Nurburgringen. Valamint ha van oylan pálya ahol nem olyan jók, és nincs aki megszerkessze, akkor is lehetne, hogy akik közvetítetni akar, rakja bele a modjában a helikopter szerû kamerát, ami nem fordul az autóval, hanem mindig egy irányba néz, de követi azt.
Másik dolog hogy bár nem ebbe a közvetítésbe láttam, de nagyon sokszor a rajtnál az elsõt mutatják elõrõl ebbõl a körbeforgatott kamerából... Nagyon élethû mondhatom. Pedig többön jó kamerák voltak a rajtnál. Akkor mutassa az elsõnek a hátsó szárnykamerájából. Valamint nem is merik az END gombot a kedves operatõrök. Ha lenyomják akkor (bár lehet visszaugrik a zoom,de) szépen ott marad a kamera látjuk a mezõny többi részét is, nem kell váltogatni hátrafele...
Még annyit írnék így együttesen a többi hozászólásaitokhoz, hogy mint fentebb írtam, tényleg könnyebb egy F1es irányítani, mint a V8at, nekem egy régebbi mod van fent V8Factor a neve a 2006os bajnokságot dolgozza fel, de ezt is a Team ORSM készítette.
Boscoval ellentétben és szeretem az összes kis formula autót kipróbálni, bár mostanság kicsit elmaradtam, az új GP2 (F1SR csinálta ha jól tudom) még várat magára, mint írtam van Indy Lights, ezt ezidáig nem tudtam elkerülte a figyelmemet pedig fent volt az Rfactor Centralon. Csakúgy mint a Toyota Racing Series ami egy népszerû újzélandi bajnokság 1800ccm-es motorokkal.
Van még néhány formula autó amit nem említettem a hozzászólásomban, talán az egyik legfontosabb alap autó a kis Formula BMW, kezdõknek jó alap, szinte csak a keményebb féktávokra kell figyelni, viszont szerintem ez jó alap hogy megtanulják a késõbbi ABS nélküli F1es autó kezelését. (Persze lehet ha a beállításokkal nagyon elállítjuk az autót akkor kitörne a fara is, de nem játszom olyan sokat hogy nagyon belemélyedjek 1-1 autó beállításaiba.)
Továbbá említettem AutoGP-t ami nincs még Rfactorra, csak az A1GP elsõ generációja.
Habár az AutoGP is az A1GP elsõ generációs kasztniját használja, az elsõ és hátsó szárnyakat jelentõs mértékben átszabták.
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
Itt nezelodj.
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Reflexek tekintetében sem ugyanaz a kettõ.
Ennek megfelelõen szvsz a V8 ugyanúgy fasorban sincs az F1-hez képest, mint nagyjából bármi más, talán a Le Mans proto-kat leszámítva.
Az más kérdés, hogy pl. nekem sem tartozik a kedvenceim közé és eszembe nem jutna modern formulára nevezni szimulátorban, de szerintem is egyértelmû, hogy hol kell keresni az autóversenyzés csúcsát.
az hogy az rF1 leáldozóban van, semmit nem jelent, ugyanis létezik hozzá összesen vagy 30 minõségi mod, amit nem kell hegesztgetni. minõségi pályákból is van bõven, tehát egy mindent lefedõ OB-hez adottak a körülmények. innentõl kezdve a hardveres rész a kérdéses, hogy kinek van olyan szervere, ahol stabilan tud futni 25-30 nevezõ, olyan nettel, ami nem dobál le senkit. mert ez sem egyszerû. és nyilvánvaló, hogy kizárólag fizetõs verzió létezne. azt az évi 2-3 ezer forintot bárki be tudja fizetni, akinek meg nem tetszik, menjen dodzsemezni a vidámparkba.