rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Gondolom itt azt a "képet " szabályozza ami tükrözõdik ....
Értem én...
De visszaraktam eredeti Ferkát....Valahogy ettõl olyan "bóvli " lett...De azért köszi 😄DD

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Sok mindenre jo, de itt eppen a tukrozodest szabalyozza! Pl. ha azt akarod, hogy az auto alja, vagy a koszos reszek ne tukrozodjenek, itt ezzel megtehted. De altalaban az alpha atlatszosagot szabalyoz (igazabol itt is, csak nem konkretan a texturaet amin rajta van;D).
lac coo
Még jó , hogy egyszer már megkérdeztem , tõled , hogy mire jó az alfa csatorna 😄DDD
Kösz...😄DDD

Alexease
Most mondhatnam, hogy DXT1 RBG NoAlpha-val kell visszamenteni a texturakat, mert eredetileg DXT5-ben vannak, amiben benne maradt az alpha csatorna ami a tukrozodest szabalyozza... de nem mndom, inkabb megcsinaltam, igy a topic-nak is jot tesz😉))))

http://alexease.uw.hu/Ferrari.zip 500kbyte, ...\GameData\Vehicles\Formula1\Formula1\Ferrari konyvtarba masolni.
lac coo
Ezt futtatásba kell beírni ? Nem értem....<#lama><#lama><#lama><#wilting>
Pedig a sok hülye táblát akarom normálisra festeni , ahoz legalább értek 😄DD
De ez nem fog nekem menni DDD

Alexease
MAS2Files.exe mas-neve.mas konyvtarneve
Files2MAS.exe konyvtarneve mas-neve.mas
lac coo
Mit kell átalakítanom , hogy a Ferrari modell is ugyan olyan nagyon csillogjon mint pl. a RedBull ???

lac coo
Hello !

Emberek , hogy kell használni ezt a Mastools-t ?
Nem olyan mint a masstudio volt...

Amse
duuurva.<#merges2>

b-type
ez nagyon komoly vze..😄D
desznyólazók..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Aki videokat ir ki a replaybol, annak talan segit.
A beepitett exporter (videorender) eleg lassucska, bar szep (Cinepak). Valamelyik nap vegig tesztelgettem nehany codec-el, es mindegyik 3-szor gyorsabb volt nala😊 A DivX-et nem szereti (szin, felbontas) az XviD-be a hangot nem akarja beepiteni, de a tobbi tokeletes. Lehet hasznalni WMV9-et (wmv3), FFDShow-t (ffds), Mpeg4-et (mp42) stb. Nalam az FFD vol a leggyorsabb.

Hogy milyen codec-el tomoritsen, azt a PLR file legvegen kell beallitani:
AVI compressor fourcc="cvid" // Changes compression algorithm

Ez a cvid a gyari Cinepac, ennek a helyere kell irni pl. ffds, mp4 vagy wmv3-at.
b-type
Mills-re van, írja is.
Én meg azt hogy megnéztem 😊
Szal Mills-re van na. 😊)

- Ahogy elnézem már ez is elég egyben van..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ingy
off: de ausztral rf es span mutatta 😄

DUWWA VIDI

uncut videot nezzetek

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Amse
ez nem toban?nemcsak valós cégek hanem new ég, aszfalt, fû textúra meg kitudja még mi.

b-type
Ahogy nézem Mills-re is kijött egy kis graf.update:
- kép
letöltes innen
(nem túl feltünõ a link, de ott van a mondat végén..)
kipróbáltam, nekem tetszik, valós cégek.

Ingy
inkabb USA meg AUS idozonaban vannak sokan pl ma reggel rengetegen voltak

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Lfs szervereken több mint 400 versenyzõ van most is.
Majd beindul ez is...
én nem tudom mi a jó élet van, de a szervereken most összesen van kb. 10 ember!

nincs normális szerver délután óta, már mindenki megunta?

slater, mit szolnál egy szerverhez, pl Toban Long vagy Short vagy Sardian vagy Orchard?

Ingy
nem ez a 4wd s hoston birminghamben <#idiota>

csak a para hogy neten verseny kozben is igy megyek löl, élvezetes pedig rwd n kivül nem nagyon szeretem a többit de ez fun

Amse
<#taps>ez a drift mod fizikával?

Ingy

k8bal
😊
most néztem!
a link törölve...

\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"

k8bal
vazeg!
nah mind1!
azért thx!

\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"

Amse
keress egy lac-coo hsz-t(rodolfos logo) és olvasd el az aláírását.

Ch_Slater
az nem a demo. az a teljes. új demo nincs csak a januári.

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

k8bal
ehh...!
én most jutottam odáig hogy lekapjam a demót!
nem tom elindítani rendesen felmegy a gém aztán mikor indítanám akkor bejön egy ablak hogy Buy / Unlock tehát hogy vegyem meg stb stb...
és itt nem lehet sehoa klikkelni!
most mi van?!

ja, nálam még az ais baj h nemtok állítani deadzone-t
vagyis tudok, de nem reagál rá...

Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 E6 3800+ @10*258(1.3V) VGA: Asus X1950 Pro 2*1Gb DDR 400@430

b-type
😄D
jaja..alapvetõen csak arra van hogy minnél simábban történjen a visszváltás, fõleg íven.

félOFF:
Én inkább a MotoGp-t követem figyelemmel már régóta, ott sokkal szemléletesebbek ezek a dolgok, természetesen hátsóhajtás van <#idiota>, de mivel csak egy kerék, ezért minden fokozottan érvényes.
ott ha megnézed a pilóta kezét egyenesben (van ilyen kamera ha beadják), meg sem röccen, csak fogja a csutkagázt, kiközben vált felfelé.
arra a pillanatra megszakítja a gyújtást az elektronika.
és a mikor áttértek 4ütemû motorokra, akkor rögtön probléma lett nekik féktávon a motorfék, kétütemûnél a nagyon magas fordulatszámcsúcs, a feleakkora hengerürtartalom, és az ebbõl eredõ kisebb forgótömegnél ez nem volt ennyire létezõ probléma.
Amit nyertek a nyomatékkal a kigyorson azt jó ideig elveszítették szintén a nyomaték miatt féktávokon a motorfékhatáson.
CSak úgy rángatta õket a motor 😊 (egyébként sem könnyû hirtelen sokG-s lassúlásnál mikor a kormányra feszítesz õv hiányában, hogy ott még finom kis gázfröcsöket adjál 😄DD
ON:

Ch_Slater
na ja. és ilyenkor van, hogy még lehet nem csúszna ki, csak megrántja, de én azt hiszem, hogy csúszik, így én is rántok rajta egyet, aztán már tényleg kicsúszok...

b-type
Helyesebben, onnantól mindenképpen megycsúszik a kerék, de már az összeengedésnél megrántja az autót.

b-type
nem, jól lököd.
annyi van, hogy nem kipörög, hanem megcsúszik.
ez sok mindentõl függ, motorkarakterisztikától, és hogy egyenes úton haladva váltasz vissza, vagy íven, mivel íven fokozottan veszélyes.
és legfõképpen a hátsókerekes verdákra igaz. (bár mivel a klasszikus sportkocsi hátsókerekes ezért nem említik külön)
Az a lényege, hogy bár a váltás nagyon gyorsan történik, a veersenykuplung (általában száraztárcsás) nagyon nagyot fog, nem igazán akar elcsúszni, és ha te leengeded a váltás alatt a fordulatot, akkor az addig mondjuk 4000-et pörgõ motor gázelvételre 2000-et pörög, és ezt te a kuplung ráengedésével összezárod a kerékkel.
Mivel a kerék nem veszi soha olyan gyorsan a fordulatot, mint egy motor (tehetetlen mozgó tömeg) ezért ki kell egyenlíteni (persze nagyjából,..neked jobb minnél jobban sikerül)
tehát ha ráengedted a motort, akkor a még magasabb fordulatnak megfelelõen forgó kerék megpróbálja hajtani a motort,..ez max a fordulatszámcsúcsig sikerül, onnan megcsúszik a kerék.

Ch_Slater
jajj nem tudom, de tényleg.

a bliphez még annyi, hogy azért kell lefelé váltásnál gázfröccs, hogy a motor<->váltó és a váltó<->kerekek tengelyeinek forgási sebessége ne nagyon térjen el, mert ha nagyon eltér akkor kipörög a kerék, kicsúszik a kocsi.

de ezeket csak olvasom neten, egyáltalán nem értek hozzá. az autószerelõk meg röhögnek rajtam... 😊)

Danecay
Lenne egy LAMA kérdésem 😊 Miért nem mûködik nálam a visszajátszás? Az Instant Replay az "R" billentyûre van beállítva ahogy ez alapértelmezetten is van, de hiába nyomkodom, nem történik semmi 😞 Ez miért van? Nem hasonlóképpen kellene mûködnie mint mondjuk az F1 Challenge-ben?

értem, tehát az auto-blip alapból 1, ez OK, mert kell a leváltánál a kis gázfröccs

a másik, az auto-lift alapból 0, tehát nem veszi el a gázt felváltásnál, és ez azt jelenti, hogy akkor tönkremegy a motor?

Ch_Slater
hát ha egy akkor csinálja, ha 0 akkor ki van kapcsolja és nem csinálja ezeket.
Blip: lefelé váltás + kis gázfröccs
Lift: felfelé váltás + kis gázelvét

hajjaj, ezzel kicsit összezavartad a dolgokat, felpörgeti, meg visszavesz, na de mikor?? ha 0 vagy 1??

Ch_Slater
nah.

a blip az lefelé váltásnál felpörgeti a motort, a lift meg felfelé váltásnál vesz vissza kicsit, nehogy tönkremenjen a motor, mindezt auto-clutchnál..
(de mostmár nagyon belezavarodtam, szal semmi sem biztos)

tehát akkor felváltásnál tökmindegy, leváltásnál pedig rá kell lépni a gázra? tehát akkor pont nem jól van alapból a progiban beállítva?

csak a ha felváltásnál leforog az olyan csúnya hangja van...
nekem nem teccik

Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 E6 3800+ @10*258(1.3V) VGA: Asus X1950 Pro 2*1Gb DDR 400@430

nagyon úgy néz ki, de kérdés, hogy sebességben melyik a gyorsabb, mert mindkettõt kipróbáltam, és semmi különgséget nem éreztem sebességben😊

b-type
nem-nem, legalábbis szerintem.
Azért nyomnak rá a gázra, mert a váltás alatt ha nem nyomsz rá leesik a fordulat,
és megrántja az autót a motorfék.
Volt egy nagyon jó mûsor a Viasat Explorer-en, ez az arc magyarázta hogy mi van.
(egyébként nagyon nagy pálya, õ tartja a közúti rekordot egy McLaren F1-l 😊
Nagyon keményen elküld minden autót..
Elvileg a felsõkategóriás vernyeautókban felváltásnál nincs is szerepe a lábadnak, mert elveszi a gyújtást.

megvan
tehát 1-re kell állítani h ne pörögjön tovább a motor váltásnál?

nekem is hasonló poblémám van
felváltásnál mindig leforog a motor

a plr file-ban

ez hol van?

Ch_Slater
szerintem visszaváltásnál kell a gázelvét, hogy ne pörögjön túl mert akkor tönkremegy.
felváltásnál meg nem olyan létszükség a gázfröccs, tehát az alapból ki van kapcsolva.
de lehet megint hülyeségeket beszélek. 😊)

b-type
hát program szinten a rákom tudja melyik érték mit hadonászik..
pl. lehet hogy míg a gázelvételnek müködnie kell felváltásnál, addig teljesen haszontalan, sõt káros a gázelvétel visszaváltásnál (motorfék)
Uez igaz visszafelé is, míg a versenyzõk visszaváltásnál jobb lábal a féket taposva talpal-bokával rálöknek a gázra visszaváltásnál, addig felváltásnál nincs semmi ilyesmi.
Tehát szvsz lehet bizonyos esetekben 0 is és 1 is.

az érdekes az, hogy alapból az egyik 0 a másik 1!

Ch_Slater
ha jól tévedek le/fel váltásnál gázelvétel/gázfröccs adása. ezzel nem neked kell elvenni a lábad leváltásnál, hanem megteszi a progi. felfelé ugyanez.

de majd egy hozzáértõ elmondja...