Honda autók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a szeméttel mûködõ autó lesz az igazán környezetbarát 😊
Nekem ez kicsit kínai 😄 magyarul most akkor ez mit jelent? 😛
Igen, egész pontosan háromféle hajtás létezik: 1. a soros hibrid, amiben a belsõ égésû motor a villanymotort tápláló elektromos áram elõállítására szolgál. 2. az úgynevezett párhuzamos hibrid, amelynek fõ erõforrása a benzinmotor; alapvetõen ez mozgatja az autót. A villanymotor olykor besegít a benzinesnek, és bizonyos helyzetekben maga mozgatja az autót. (ezt használják a Honda modelleknél) 3. a soros-párhuzamos rendszer, vagy vegyes hibrid, ami felhasználja a soros és a párhuzamos hibridrendszer egyes elemeit. (ilyen van a Toyota Priusban).
w77d
nem csak benzinmotornak lehet alapjárata...

gibbone
"Alapjáraton az autó hibridrendszere mûködteti a kocsi alrendszereit, és a károsanyag emisszió csökkentése érdekében ilyenkor a benzinmotor nem mûködik"

Erre gondoltam konkrétan.

mirror\'s edge

Minek az alapjáratán? 😄D Ha nem mûködik a benzinmotor, nincs alapjárat se.
A stop-start technika független attól, hogy hibrid e vagy sem. A nevében is benne van, hogy Integrated Motor ASSIST. Vagyis csak rásegít az elektromotor, a benzinmotor HELYETT nem tudja hajtani az autót.
gibbone
Elvileg alapjáraton nem mûködik a benzin motor. Szerintem irányt mutat az autó és ha nem is nagy réteg fogja (még) vásárolni akkor is értékelednõ, hogy legalább valamilyen irányban elindult a tudatos környezet védelem.

mirror\'s edge

Nekem nagyon tetszik, és ahhoz képest tényleg amilyen felszereltségû meg jó a fogyasztása. Nem drága 5 millióért egy ilyen hibrid
4.9 lesz az alap ára, és 5.6 a jobban felszerelté.
Bár az alapban is már szinte minden benne van.

Ez a beharangozott "olcsó hibrid 4M alatt" témától kicsit messze van, és félek hogy ennyit tényleg nem is ér. Ami tény, hogy a jelenlegi hibridek közül a legjobb ami kapható, kíméletes üzemmódban igen kevés benzinnel beéri (ami persze nem 180-nál van). Viszont én úgy tudom, hogy tisztán elektromos üzemre nem képes, az IMA csak rásegítõként tud mûködni. Ezt azért jobban is megoldhatták volna, csak valszeg akkor annyit késne mint az új Prius...

Egyébként nem néz ki rosszul élõben. A HH-nak már van egy pár az országban, láttam egy fehéret pesten 2 hete. Májusban lesz Honda ECO Tour, vezetéstechnikai tréning, meg bemutató turné, onnantól lesz kapható.
Nem kellett volna...
gibbone

A mugen is kezelésbe vette már <#alien>

mirror\'s edge

Na én közben utánanéztem picit: 88LE, 180 feletti végsebesség, 4,6 literes városi fogyasztás, beépített környezetkímélõ mód, nagyjából ezeket tudja, ja és van AT-s és MT-s változata is (városban nem mindegy, szerintem).
Nagyon eltalálták ezt a kocsit. Az elsõ generáció elég gyengécske lett, külsõre se találták el, de ez iszonyat szép lett szerintem
gibbone
Valahol azt írják, hogy a toyota prius 6 milliós áránál kb egy millióval lesz majd olcsóbb.

mirror\'s edge

túl sokat én se tudok róla, elvileg környezetkímélõ, de ebbõl kifolyólag dárga is szerintem
A videó meggyõzõ volt, bár az autóról sokmindent nem mond el, csak annyit hogy szélesebb rétegek számára is elérhetõ lesz, gondolom ez azt akarja jelenteni, hogy nem drága. De mi van a gépben, mit tud a vas?
Errõl az új hibridrõl mi a véleményetek?
http://www.youtube.com/watch?v=j-DQhZiMDDk
Szerintem nincs, de ez úgyis a "szervizes" feladata lesz megoldani, ha egyszer õ csinálta...
Sziasztok. A 8gen-es civicemen egy szervizes csinált a csavarhúzójával a mûszerfalon egy szép kis karcot, szerintetek van esély vmivel ezt kipolírozni? Ez a fényes mûanyag elem ami a mûszerfalat körbeveszi amúgy is elég macerás..

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

😉

JGTC
Én már szavaztam! A cikket meg majd holnap elolvasom. 😊

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

CeeZee
Gondolom már azért sem hívják crx-nek mert elég sok idõ eltelt a delsol óta és nem volt ami tovább vigye a vonalat. Ráadásul bejött a képbe az s2k is és nem akartak a japánok két, szinte (vagy teljesen) azonos kategóriájú autót egymás mellett futtatni. (bár ez a döntés toyota-éknál nem okozott gondot 😄)

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Volna egy kérdésem:
Mennyire van alkatrész ellátottság a Honda 1999-es Logo tip. autójához? Autóvásárlás elõtt állunk, és ezt is számításba kell venni...

Elõre is köszi 😊
hali

www.napisajto.hu

mycso

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Guer
pedig én szeretem a hondát meg a bmw-t is... 😊

Darukezelõ
Sosem értettem hogy miért mindíg a BMW az ellenfél. 😄 Megannyi autós topikban lehetett olvasni még régebben (is) Honda vs BMW párharcot, hogy márpedig a....Nem mert a.... Annyi más autó van amivel összelehetne mérni a Hondát. Sosem értettem ennek a Honda vs BMW párharcnak a miértjét, valaki vázolja már fel nekem please hogy miért van a két tábor között ez a nagy ellenségeskedés. Félreértés ne essék, pártatlan vagyok ebben a témában, csak valaki letisztázhatná bennem ezt hogy miért van, vagy hogy mire vezethetõ vissza.

Amúgy sziasztok.

Láttam😄 szerintem is király. A bravia után az elsõ kreatív😄 Már úntam a kocsi bújik kocsi elõl és egyéb elemi erõ cuccot.
Ja szerintem is tök egyértelmû miért karikáznak.
Egyébként láttátok már ebben a színben? ahhhh hihetetlen.
http://www.honda.hu/galeria/modellek/accord_2008
nem érted? mindenkire gondolnak, egyre nagyobb lesz a karika is, hogy mindenkinek legyen hely benne. Ez egy ilyen autó, már csak ezért is érdemes foglalkozni vele, hsizen mondanivalója van.
jó ez, csak nem értem a videót... az a para, hogy ennek egyáltalán semmi köze az autóhoz, nem tudom miért lett iylen...:S:S
kicsikacsa23
Ez mondjuk igencsak kúúúl verda, blokkolnám😊

is it okay if i think its lame to dance?

vicces, kedvcsinálónak tökéletes a kocsihoz.

masika
Heló! Csak szeretnék dobni egy linket a honda új videóról, hátha feldobom vele a fórumot:
http://www.youtube.com/watch?v=G1uD3IqC7Bw

halaszocsi
Érdemes csak egy 80-as évekbeli japán koncertfelvételt összehasonlítani egy európaival... Részemrõl ha nem ismernék egy jap kocsit se, akkor is azt mondanám, h na, ha ezek nekiállnak autót gyártani, egy vevõjük tuti lesz 😊

bezonyám!😊

A japán ellenesség oka a sok buta ember különben, mert sokan azt hiszik az is kínai = rossz minõség. Ez így van Koreával, meg Hong Konggal is. Lövésük sincs hogy mi van Ázsiában. Pedig a japánok ezerszer fejlettebbek technikailag mint az európaiak.
ide tévedve annyit fûznék hozzá, hogy hiába szidja sok ember a japán kocsikat, mégis azok visznek legtovább és azok a legtakarékosabbak.

halaszocsi
Ha beszállhatok a vitába, a német kocsik tényleg vattásak (mmint abban ülsz...), míg a japánok belecsempészik azt a kis odab***ást...<#kacsint>

Ja, abban jó vagyok<#vigyor>
riotsquad
Kiforgatod a szavaim. =)
Nekem is inkább a japán imponál. A németek se rosszak, de a japánok megoldásai jobban tetszenek.

Time waits for no one.

A példa sarkított persze, de pont ezért jól kifejezi a lényeget, jobban érzékelteti, mintha azt mondom, hogy Opel kadett, amiben az emberek 90%a soha életében nem ült.
Hát a második vh. idején elég jól elvoltak egymással a Japánok, és németek<#hehe><#hehe><#violent><#gun>
De komolyra fordítva a szót, azt gondolom, hogy azért a német autók is nagyon jók, ha Japánt holnap eltüntetnék a világból, akkor Német autót vennék<#vigyor0>
riotsquad
Kissé sarkított példa nemdebár? x)
Maradjunk a személyautó kategóriánál! <#ejnye1>
amúgy mi a véleményetek a német vs japán frontról?

Time waits for no one.

Köszi, nekem azért a kényelem is fontos, mert pl egy tank valószínûleg sokkal biztonságosabb, mint bármelyik személyautó😄(már így békeidõben)
riotsquad
Jah, hát nálad a pont. De ezek közül fõleg a biztonságot emelném ki.

Time waits for no one.

riotsquad
Hmmm google a barátod? 😄

Time waits for no one.

Persze, he te elmondod, hogy mûködik a PLL-szintézer! Mi vagyok én autószerelõ??? Dobálóznak itt a 3 betûs rövidítésekkel, de nem azért fogom megvenni az autót, mert van benne BDA,GHB,NBA,FTC vagy BKV...😄
Sokkal fontosabbak az olyan egyszerû dolgok, minthogy kényelem, megbízhatóság és biztonság.
El tudja valaki mondani hogy hogy is mûködik az ACC azaz az Adaptív sebességtartó automatika?