Honda autók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezért nem kereskedésbõl kell venni autót. Még mindig ott a lehetõség a magánszemélytõl vásárlásra, és persze tüzetesen át kell vizsgálni elõtte. Nyilván több a rizikó benne, mint egy új autóban, de annyit még évek alatt se fizetsz ki rá akkor se ha kalap szar, mint az újra.

A ceed pedig pont annyira koreai, mint amennyire a Jazz japán. Semennyire.
Hát igen, én is ezt tapasztalom 😞
Az apósom, aki nagy mûszaki ember és ért is az autókhoz legutóbb nagyon bebukott egy használtautó vételt. Mondjuk már ott gyanakodnia kellett volna, mikor az õ autóját úgy vették be, hogy csak beindította a motort és rámondták, hogy rendben..
röfinaator
Teljesen egyet értek veled, életemben 2-szer vettem eddig autót, egyszer egy használtat egyszer egy újat... A használtat megbántam!
4 milka tényleg nem ár érte, ha megnézed hogy a piacon ugyanennyiért mit kapsz milyen felszereléssel. Mégiscsak egy Hondáról beszélünk!!😊

Néha van úgy, hogy sehogy!

Az a baj a használtautókkal hogy a kereskedõk ott vágják át az embert ahol csak tudják, sajnos tapasztalatból mondom.
Lehet hogy az új autó nem annyira értékálló, viszont az már egyfajta garancia arra hogy minõséget veszel.
A Honda Jazz-re kanyarodva pedig egyáltalán nem nõies autó, az egyel régebbi még az volt de szerintem ez egy teljesen korrekt kompakt kis autó.
És azért ne felejtsük el hogy egy Kia Ceed azért koreai, a Honda pedig mégiscsak Japán...
4 milka nem sok érte, ha új, mert momentán az új ára 4.9 plusz metálfény. Na az már egy picit húzós.
"új autót venni eleve butaság."

Neked.
Ilyeneket azért ne jelentsünk már ki. Eddig két új Hondát vettem és egyszer egy használtat. Azt beszoptam. Amikor új autót veszek, azt min 6-7 évre tervezem. És az új autó jó érzés.
Igen, bukta. De én járatom be. És a kötelezõ szervizt is lehet okosan csinálni és máris nem 40-50 ezreket hagysz ott, hanem a negyedét.
Én is gondolkodtam új Jazzen, sõt még gondolkodok is. Sokkal jobban néz ki, mint az elõzõ, nem annyira nõies.
Az 1.4-es 100LE-s bõven elég erõs, csak ami igaz az igaz, kurvadrága mind. Ennyiért jól felszerelt Ceed-et lehet kapni, akár kombit is. Már ha az A-ból B-be jutás a szempont. Engem is egyre kevésbé érint meg a sok lóerõ, meg a pörgõs motor.. Viszont zsiroskenyernek kurvára igaza van abban, hogy új autóval állati nagyot bukik az ember. Inkább 2-3 évesen kell venni, amikor az elsõ tulaj már bebukta a nagyját az árának. Csak akkor meg már nem új ugye...
Megtörhetetlen
Köszi a válaszokat, igen a hasznaltauton szoktam nézelõdni, és megfontolom a javaslatod, de elgondolkodtattál 😉

fry day fry day sálálálláláá

Kétségtelen, hogy a Jazz nem a legférfiasabb autó még ha csak a Honda kínálatát nézzük is.
Azért az új autó vételével nem teljesen értek egyet, bár abszolút igaz, ahogy írtad, hogy ha kihozod a szalonból legalább a negyedét bukod, cserébe ez mindennel így van ami új 😉. Bár az is kétségtelen hogy nekem sincs pénzem, és nem is nagyon lesz a közeljövõben egy új autóra, de ha akkora pénzkidobás lenne senki nem venne újonnan nem 😉
új autót venni eleve butaság.
Azzal, hogy kihozod a szalonból az értéke negyedét el is bukod rögtön. A kötelezõ szervízek is drágák.

A helyedben vennék egy pár éves civic-et használtan. Árban jobban jössz ki, férfiasabb mint a jazz és megy is vmennyire.
nézegess hasznaltauto.hu-n

Megtörhetetlen
Stimmel ez lesz az, és igazából most már sokkal inkább az A bol B-be való eljutás az ami szempont, de az alap kérdés az az hogy nem drága 4 millió egy Honda Jazz 1.4 Executive Automata-ért?

hamotar
az igen..az elég korrekt kis darab ami neked van.viszont amit ajánlottál az a 190 lovas accord az elég zúzdán szívhatja a benzint.én ha tehetném inkább csak módszerként használnám a kocsit, tehát mindenképp valami komfortosabb típusra gondolnék..amúgy szerintem volt elõbb is typer

TypeR csak japánban létezett 6. generációs civic-bõl, kizárólag jobb-kormányos kivitelben.
Szerintem neked egy 160 lovas VTI-d van.

Ha így van, elõször is el kell döntened hogy számodra a vezetés élvezet, vagy inkább csak egy módszer, amivel A-ból B-be eljutsz.

Ha az utóbbi, akkor jó választás a jazz. CSendes, keveset fogyaszt, pakolható, viszont végtelenül unalmas.

Nekem is VTI-m van és akármibe ülök át, mindent szarabbnak érzek.
Ha hasonló élményt keresel, egy kis kényelemmel kibõvítve, akkor a 190 lovas Accord TypeS-t javaslom, ami kb úgy megy mint a VTI, de modernebb a megjelenése és azért komfortosabb annál.

Hejj pedig a 97- es civic az mekkora sláger autó volt anno, mifelénk legalábbis... és mennyi tuning változat készült belõle, már már tömeggyártásba nyomták a kollégák <#alien2>. Bár stílusra hasonlít a Jazz de azért az korántsem olyan vagány mint egy Civic (fõleg ha Type R). A Jazz inkább ilyen sokoldalú, biztonságos kis - autó, bár fiatalosnak fiatalos az biztos.
Megtörhetetlen
Egy 97-es Civic Type R -em van. ÉS nincs vele ugy különösebb gond, csak már vágyom egy újra, mert külsõre sem igazán tetszik :S ÉS a Jazz-rõl meg sok jót olvastam.

Mivel elég új konstrukció, nehéz róla tapasztalatot mondani. Én szoktam vezetni egy jazz-t rendsezresen, telejsen korrekt autó, de elõször is tisztázzuk, most milyen civic-ed van?

Megtörhetetlen
Sziasztok!
Nekem egy Honda Civic-em van(örököltem) és lassan csere érett lesz, most az új Jazz-en gondolkodom, esetleg nincs valakinek valami személyes tapasztalata vele kapcsolatban?

Hunnenkoenig
Köszi a segitseget!

Megprobalok a jövö hetre idöpontot szerezni a szerelömnel, aztan majd meglatjuk. Remelem addig kibirja.

A tömítés maga egy 10-es körül lehet, vagy még olcsóbb. Ott a munkadíj a drága, mert le kell szedni a szívósort, leömlõt, hengerfejet stb.
Ilyenkor HF tõcsavarokat is kell cserélni, és ha olyan a téma akkor bizony síkolni is kell a HF-bõl, ami meg gépmûhelyes dolog.
Hunnenkoenig
Ja, a kocsi nem füstöl.
Igazabol semmi jele nincs az egesznek.

Fura modon most hetvegen a mutato is megnyugodott. Hosszu utan sem kezdett el felkuszni, de a viz az valahova mindenkeppen eltünik, ha lassan is.

Hunnenkoenig
Ok, köszi sracok.

Mindenkepp beadom szerelöhöz.

Hengerfej tömites viszont eleg draga dolog, nem?
Annal kell hengerfejet csiszolni meg hasonlok, ha jol emlekszem...

Varenga
Én is a hengerfej tömítésre tippelek. Ha nem is látsz fehér füstöt, valszeg valahova, vagy vmelyik hengerbe befolyik a víz és elszivárog. De a tömítés még a legkisebb gond, ha megfõ egy moci. Késõbb egyre több fog "elfolyni" és nem is fog beindulni, max nagyon nehezen. Mindenképp nézesd meg és ahogy Borg cartárs írta, termosztát, vízpumpa, hf tömi csere, aztán kiderül.

Hengerfej tömítésre tippelek. Nem füstöl fehéren az autó?
Ha máshol nem látni a vízmennyiséget elfolyni, akkor csak az égéstérbe juthatott a HF tömítés átégése miatt.
Lehet hogy vízkõ miatt beállt a termosztát vagy a vízpumpa, és ezért fõtt meg elõször. Ehhez mindenképp szét kell kapni a motort szerintem...
Hunnenkoenig
Hali, kene egy kis segitseg. Mar multkor is sikerült itt jo tanacsot kapnom.

Rover 620 Si-röl van szo, ami ugye Honda Accord motorral rendelkezik.

Müszerfal szerint felforrosodott a motor es ezutan le is allt. A hütöben nem volt viz.

Feltöltöttem. Ment is minden baron tovabb. Menet közben a hömersekletmutato beall közepre, ahogy kell, viszont tartos utazas utan ha a motor nem 2000-es fordulaton vagy a felett megy, elkezd felfele kuszni a piros tartomanyba. Ha a kocsi all is, de gazt adok, hogy a fordulat felmenjen, a mutato visszamegy a normalis allasba.

A hütöböl fogy a viz es a borda nehany helyen nedves, ami arra enged következtetni, hogy lyukas (pedig 2 eve lett cserelve), de a mutato viselkedeset ez akkor sem magyarazza.

Nem gözölög meg semmi.

Tud valaki tippet adni, mi lehet a gond?

JGTC
Az a másik volt, az is egyik barátomé. A két bordóval voltunk lent! Nem tom hol lesz a következõ nagyobb tali, de ha most már nem leszek ott, akkor megmarom magam! 😊

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

JGTC
Racing Line 16x7 ET35

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

streeter
Láttam. Arany színûek voltak a feliratok rajta nem? Nagyon jó volt az összhang. Volt még egy ugyan ilyen nem?
Én is enyhe napszúrást kaptam 😄 délután már úgy fájt a fejem majd szét ment.

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

JohnnySmith
Gyönyörû gép!
(a felnirõl mit lehet tudni? 😊 )

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Varenga
Szép vas, biztos láttam. Nekünk is nagyon tetszett, eltekintve attól, hogy leégtünk rendesen. Rengeteg autó volt és ami még fura, hogy sok Inti is szaladgált. Remélem lesz évadzáró is, aztán ott összefuthatunk majd személyesen is. Lehet akkor 2napra kéne menni....nemtom.

JGTC
Ja tényleg, megnézegettem az autódat közelebbrõl! Szép nagyon, GRAT!
Én sajnos most ezzel voltam, lehet láttátok! Sajátomban épp nincs motor! 😄

streeter
Jó volt az idõ a hangulat rengetegen voltak nekem tetszett. Most voltam elõször de tuti h nem utoljára 😄

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

JGTC
Kinek hogy tetszett? Durván sok autó volt! 😊 Megint csak potyautas voltam... 😞

Varenga
hajjaj, verda már kipucolva 😉

desigo
pár képet majd lõj nekünk ajándékba...
Holnap irány lacháza 😊
JohnnySmith
Hát és nem fér el a többi "ócska" vas között? 😄
Na képet 😄

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

hali
nekem egy ócska fehér vasam van 😊

www.napisajto.hu

Csabesz6
<#eljen>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Egy bizonyos pont után azért már inkább a rovására megy a futómûgeometriának az ültetés. Szóval a minél lejjebb nem egyenlõ a minél jobbal, max kinézetben 😊
JohnnySmith
😄
Jó lehet viszont az úttartása kanyarokban 😄

Max 20-at engedek az enyémbõl 😄 a 40 már nagyon dúrva lenne (viszont jól nézne ki)

Ezek a sárfogók ilyen JDM relikviák, egyes elborult agyúak teljesen meg vannak indulva az ilyen cuccokra.
mennyivel szebb lenne szegény autó ha nem lenne rajta az sárvédõ és még maradna is némi hely. Nem véletlenül lett leszedve sajátról.

Proper drop
Ez csak spontán volt elõre megszervezve 😄
JohnnySmith
<#taps>
Honda Klub szervezésében vagy csak spontán?

Nincsenek igazán jó képeim róla.

Ez pl 2008-as Accord tali volt:
JohnnySmith
Na akkor érted 😊 Hétvégenként nagykovácsiba járok , na az gáz..... ott nekem -40milajjal lejebb lenne , 100% vesekõmentes lennék 😄

(képet rakhatnál a verdádról)

nem tudjátok hol tudnék ilyen váltógombot beszerzni?

JohnnySmith
Borg rakj még képet, kíváncsi vagyok a gépre 😊

Csabesz6
Accord😊

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"