Honda autók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A motorban található sok-sok szenzor visszajelzõ mûszere ide fut be, gyakorlatilag az egész motort ez kezeli (akksifeszültség, benzinellátással kapcsolatos dolgok) Az autó "agya". Ez felel továbbá az autó károsanyag kibocsátásáért is, nameg hogy minél kevesebb energiát fogyasszon a gép..
Többek közt ha észreveszi az ECU hogy túlmelegedett a motor, letiltja a benzinellátást, és lefullasztja a mtoort. Reméljük a te esetedben is ez történt.
Ha viszont nem volt rángatás akkor több mint valószínû hogy még idejében tiltott az ECU-d, tehát nem lesz nagy gond.
Semmi nem volt.
Ha lett volna, feltünt volna. 20 eve vezetek, annyira azert erzem az autot, hogy tudjam, mi normalis es mi nem :-))
A szörnyü az, hogy nem tudom miota volt fent a mutato a pirosban.
Mentem mar vagy 15 perce a kocsival, mikor feltünt, de sajna akkor mar az autopalyan voltam. Ezutan meg vagy 5-10 percig hajtottam, mikor is kigyulladt a motor lampaja es ezutan meg ugy 3 perc volt, mig olyan helyre ertem, hogy le tudtam allni.
Hogy mi a francert nem tudnak belerakni valami eles sipolast ilyen helyzetre...ki a franc figyeli folyton azt a szar mutatot?
Persze inkább nem szólok bele, mindjárt rámfogjátok hogy pesszimista állat vagyok.
Mindössze arra akartam utalni, hogy attól hogy most beindítják, nem kizárt hogy maradandó károsodásokat nem szenvedett a motor..
Biztos hogy engedélyezik 1.5-be is a vti mocit, csak sokkal nagyobb/drágább procedúra átiratni.
2.0 SOHC 16V motor. Az F20A leszármazottja, mindegyiket az Accordokban, meg a Roverekben használták. Illetve ebbõl lett késõbb a DOHC változat is, amit aztán a Preludeokbe tettek. Szal nem egy szar konstrukció 😊
honda forever:)
Ez a kod, ha erre gondolsz...
Ez mit jelent?
Kb egy szinttel jobbak az ismereteim auto teren, mint egy nönek...
Nagyon nem lenne jo, ha most dobhatnam az egeszet a francba, mikor meg ki sincs teljesen fizetve...
Ha akkora mazlim lesz, hogy csak a hütöt kell cserelni, akkor a Hondat hivatalosan a legkiralyabb automarkanak nyilvanitom a Mazda mellett.
Ha hivö lennek, azt mondanam, befoglalom a nevet az imaimba. Sajna nem szoktam imadkozni, ezert ez nem fog menni :-))
Sajnos meg egy darabig hajtanom kellett, mikor kigyulladt a lampa de tulajdonkeppen ugy fulladt le, mintha nem kapna benzint.
Hogyan fulladt le? Úgy mintha megszorult volna, vagy mint amikor a gyújtást letiltja az ecu, vagy nem kap benyát?
Kérdéses még az is, hogy a szelepek közül hány élte túl ezt az incidenst.
Sikerült a Rover 620 Si-met tönkretenni, ami tulajdonkeppen egy Honda Accord (motorilag).
Ugy nez ki, hogy a hütöborda kilyukadt es elfolyt a viz. A höfokmerö mutato csontra fent volt a pirosban, de azt hittem, az elektronikaval lehet baj, mivel semmi jel nem mutatott arra, hogy a hütö hibas lenne.
Le akartam volna allni, de nem volt leallosav az autopalyan. Mire kihajtot talaltam, felgyulladt a motorhibat jelzö lampa es mikor levettem a gazrol a labam, lefulladt a motor.
Valaki azt mondta, valszeg megrepedt a hengerfej, de ezt csak hetfön tudjak megmondani a szervizben.
Kerdesem az lenne, hogy valakinek van-e tapasztalata ilyesmiben? Mennyire valoszinü, hogy a hengerfejnek annyi, illetve mennyibe kerülhet annak a megjavittatasa es hol szerezhetek esetleg hasznalt alkatreszeket a kocsihoz?
Rover vagy Honda, mindegy.
Elöre is köszi!

fék nélküli szétrohadt 10e ft-s szarokat simán levizsgáztatnak....
csak kis ismeretség és némi zsé és már meg is van oldva....
A bal hátsó féklámpa nem is mûködött<#zavart1>#zavart1>
Mondjuk többnyire ez úgy mûködik hogy azért valamennyire átnézik az autót, tehát pl fék nélküli autó vizsgáztatásához nincs az a hülye aki adja a nevét.
Én is elvittem egy taghoz, modnta hogy a féklámpát azért majd csináljam meg, modntam persze, persze<#whatever>#whatever>
Persze akinek nincsenek kapcsolatai..
Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun
De mivel Coupet sosem gyártottak VTI motorral, csak 1.5 (101LE), és 1.6 (125LE) volt bele, ezért oda valszeg nem hagyják csak úgy jóvá a motort. Nem beszélve az integra mociról.
Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun
simát 3ajtósban nem fognak árusítani nem tudjátok?

Ha csak a dinamizmus lenne, akkor semmilyen autóban nem vennék meg az 1.4-et, max ami 800-900kg körül van 😊