Honda autók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ECU=Engine Control Unit

A motorban található sok-sok szenzor visszajelzõ mûszere ide fut be, gyakorlatilag az egész motort ez kezeli (akksifeszültség, benzinellátással kapcsolatos dolgok) Az autó "agya". Ez felel továbbá az autó károsanyag kibocsátásáért is, nameg hogy minél kevesebb energiát fogyasszon a gép..

Többek közt ha észreveszi az ECU hogy túlmelegedett a motor, letiltja a benzinellátást, és lefullasztja a mtoort. Reméljük a te esetedben is ez történt.

Hunnenkoenig
Hat remelem...mondjuk mostmar elmondhatnatok, mi az az ECU :-)))

hmm.. érdekes..

Ha viszont nem volt rángatás akkor több mint valószínû hogy még idejében tiltott az ECU-d, tehát nem lesz nagy gond.

Hunnenkoenig
Nem volt eröteljes rangatas.
Semmi nem volt.

Ha lett volna, feltünt volna. 20 eve vezetek, annyira azert erzem az autot, hogy tudjam, mi normalis es mi nem :-))

Az erõteljes rángatás nem tûnt fel?

Hunnenkoenig
Hat en is ugy vagyok vele, hogy a legroszabbra vagyok felkeszülve, bar azert bizakodom.

A szörnyü az, hogy nem tudom miota volt fent a mutato a pirosban.

Mentem mar vagy 15 perce a kocsival, mikor feltünt, de sajna akkor mar az autopalyan voltam. Ezutan meg vagy 5-10 percig hajtottam, mikor is kigyulladt a motor lampaja es ezutan meg ugy 3 perc volt, mig olyan helyre ertem, hogy le tudtam allni.

Hogy mi a francert nem tudnak belerakni valami eles sipolast ilyen helyzetre...ki a franc figyeli folyton azt a szar mutatot?

Feltéve hogy idõben tiltott.

Persze inkább nem szólok bele, mindjárt rámfogjátok hogy pesszimista állat vagyok.
Mindössze arra akartam utalni, hogy attól hogy most beindítják, nem kizárt hogy maradandó károsodásokat nem szenvedett a motor..

A coupeban az 1.6esi 125LE-s, a vti meg ugye 160. Szal elég rendes különbség van. És a féktárcsák mérete sem egyezik.
Biztos hogy engedélyezik 1.5-be is a vti mocit, csak sokkal nagyobb/drágább procedúra átiratni.
Különösebben nem sokat.
2.0 SOHC 16V motor. Az F20A leszármazottja, mindegyiket az Accordokban, meg a Roverekben használták. Illetve ebbõl lett késõbb a DOHC változat is, amit aztán a Preludeokbe tettek. Szal nem egy szar konstrukció 😊
Hondagirl
az 1,6 -ba szerintem jóváhagyják, mert ott pl. a féktárcsa átmérõje is ugyanakkora, és nincsen nagy teljesítmény különbség sem. azt vszínû könnyebb lenne. bár 1,5 coupe-ba is hallottam engedélyezve vti mocit. amúgy inti, és vti moci is simán bele passzol átalákítások nélkül.😊

honda forever:)

Hunnenkoenig
F 20 Z1

Ez a kod, ha erre gondolsz...
Ez mit jelent?
Kb egy szinttel jobbak az ismereteim auto teren, mint egy nönek...

F20-as moci van benne, vagy milyen?
Hunnenkoenig
Hat remelem igazad van. Holnap majd kiderül.
Nagyon nem lenne jo, ha most dobhatnam az egeszet a francba, mikor meg ki sincs teljesen fizetve...

Ha akkora mazlim lesz, hogy csak a hütöt kell cserelni, akkor a Hondat hivatalosan a legkiralyabb automarkanak nyilvanitom a Mazda mellett.

Ha hivö lennek, azt mondanam, befoglalom a nevet az imaimba. Sajna nem szoktam imadkozni, ezert ez nem fog menni :-))

Akkor tuti hogy az ecu tiltott le, szal lehet esély.
Hunnenkoenig
Lehajtottam az autopalyarol es a lampanal ereztem, hogy akarna leallni es ezert nyomogattama gazt, mikor beparkoltam, csak szep csendben leallt. Nem csinalt semmi különöset, csak lefulladt.

Sajnos meg egy darabig hajtanom kellett, mikor kigyulladt a lampa de tulajdonkeppen ugy fulladt le, mintha nem kapna benzint.

Két lehetõség van. Vagy letiltott az ECU idõben, érzékelve a vízhõmérséklet emelkedését, és ezért fulladtál le, vagy túlhevülés miatt tényleg tönkrementek dolgok, de ekkor félõ, hogy nem csak a hengerfej. Hengerfej repedés inkább attól szokott lenni, ha túl hideg a hûtõvíz (termosztát nem zár rendesen pl), és a hõkülönbségtõl reped meg. A túlhevülés inkább más jellegû gondokat okoz, de persze repedhet attól is. Beállhattak a szelepek is, dugó is... akkor meg csillagászati összeg lesz, leginkább eldobhatod az egészet.
Hogyan fulladt le? Úgy mintha megszorult volna, vagy mint amikor a gyújtást letiltja az ecu, vagy nem kap benyát?
nem akarlak elkeseríteni de valószínûleg valóban hengerfejes lett. Ha szerencséd van akkor csak a tömítés szállt el, bár igazából itt a szerelési költség lesz magas, mivel szét kell kapni a motort. Szervíztõl függenek az árak, maga szétszedés+ összerakást 40-50-60 ezernél olcsóbban nem biztos hogy megúszod. Ehhez jön az alkatrész 10-20-30 ezer HUF.. Szóval igazából itt nem is az alkatrész hanem a munkadíj ami nagyon megdobja az árakat.

Kérdéses még az is, hogy a szelepek közül hány élte túl ezt az incidenst.

Hunnenkoenig
Hello, bocsi hogy ide irok anelkül hogy elolvastam volna a topikot, csak segitseget szeretnek kerni.

Sikerült a Rover 620 Si-met tönkretenni, ami tulajdonkeppen egy Honda Accord (motorilag).

Ugy nez ki, hogy a hütöborda kilyukadt es elfolyt a viz. A höfokmerö mutato csontra fent volt a pirosban, de azt hittem, az elektronikaval lehet baj, mivel semmi jel nem mutatott arra, hogy a hütö hibas lenne.

Le akartam volna allni, de nem volt leallosav az autopalyan. Mire kihajtot talaltam, felgyulladt a motorhibat jelzö lampa es mikor levettem a gazrol a labam, lefulladt a motor.

Valaki azt mondta, valszeg megrepedt a hengerfej, de ezt csak hetfön tudjak megmondani a szervizben.

Kerdesem az lenne, hogy valakinek van-e tapasztalata ilyesmiben? Mennyire valoszinü, hogy a hengerfejnek annyi, illetve mennyibe kerülhet annak a megjavittatasa es hol szerezhetek esetleg hasznalt alkatreszeket a kocsihoz?

Rover vagy Honda, mindegy.

Elöre is köszi!

Ja, és fõleg a Honda az a típus, amit sajnos Magyarországon is gyártanak. Használtan, több darabból hegesztve...
Guer
úristen erreflé olyan autokat is levizsgáztatnak ami autonak távolrol sem nevezhetõ...
fék nélküli szétrohadt 10e ft-s szarokat simán levizsgáztatnak....

csak kis ismeretség és némi zsé és már meg is van oldva....

Majd ha jól beléddurrantanak hátulról, akkor egybõl megcsináltatod 😛
nem is kevés.. Az enyém is így lett levizsgáztatva <#kuss>
A bal hátsó féklámpa nem is mûködött<#zavart1>

Mondjuk többnyire ez úgy mûködik hogy azért valamennyire átnézik az autót, tehát pl fék nélküli autó vizsgáztatásához nincs az a hülye aki adja a nevét.

Én is elvittem egy taghoz, modnta hogy a féklámpát azért majd csináljam meg, modntam persze, persze<#whatever>

desigo
így megy ez...
Ja persze, küldesz 30 rugót meg az autó papírjait, aztán kapod vissza a pecsételt forgalmit... van ilyen is. Sajnos.
ki kell cserélni a motort, aztán le-kamuvizsgáztatni. Ennyi. A rendõr igazoltatáskor ritkán néz motorkódot, de azt is meg lehet oldani..
Persze akinek nincsenek kapcsolatai..

JGTC
én azt hittem hogy nem lehet nagyobbat mint ami volt ahhoz a kasztnihoz

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Akármilyen motort belepasszíthatsz, ha utána bevizsgáltatod, jóváhagyás, papirok stb. Meg kell terveztessed, rendesen mérnökkel, hogy a fékrendszer meg minden bizbasz megfelelõ e hozzá. Csak a papirmunka egy ilyen swapnál vagy 250 rugó, nemhogy maga a motorcsere mûvelet. Ha típusazonos motort tesz bele, amihez a palettán pl ugyanolyan fékrendszer stb való, akkor valamivel egyszerûbb a procedúra.
De mivel Coupet sosem gyártottak VTI motorral, csak 1.5 (101LE), és 1.6 (125LE) volt bele, ezért oda valszeg nem hagyják csak úgy jóvá a motort. Nem beszélve az integra mociról.
JGTC
Gondolom azzal... Van egy piros 5gen coupe itt Bp-en multkor szembejött velem abban meg Integra motor van, azt viszont nem tudom hogy lehet elintézni?? (levizsgáztatni)<#fejvakaras> mert hát 1.8-as 2.0-s sosem volt 5genbem. Biztos cash kérdése az egész...

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Dehogynem. Nem csak a ctr lesz 3 ajtósban.
Vajon papirokkal adja a srác? Mert ugye coupeban sosem volt vti motor.
JGTC
amúgy engem fehérben egy fõttojásra emékeztet <#idiota> de tetszik

simát 3ajtósban nem fognak árusítani nem tudjátok?

JGTC

Guer
kár érte...

így van

Ezen semmiképp sem. Az 5gen stílusát veszi el azzal, hogy a fele lámpáit eltünteti... ez így már más autó.
Hondagirl
szerintetek ezen az 5.genen szép a lefalazás?

Hondagirl
és hátulról:

Hondagirl

elölrõl.....

Hondagirl
ebben teljesen igazad van. sokkal szebb, bár már sárgában sem semmi😄

JGTC
szebb mint sárgában

desigo
<#wow1><#wow1>
civic type-r!! nagyon brutalul nez ki<#taps>
desigo
Jó lehet benne a speer difi.
integra type-r egy remek auto..nagy kedvencem mar reg ota.. csak sajnos nincs folos 3 millam..
Jó ez az ITR teszt 😊 Csak kár, hogy MO egyik leg-leharcoltabb integráját szerezték meg hozzá... de még ez is elkente a száját 😄
Hondagirl
totalcar- honda integra type-r..... és accord.

NeoMaN
Éshát HONDA.
😊

Dizájn, minõség stb. Sok más szempont van ezen kívül.

Ha csak a dinamizmus lenne, akkor semmilyen autóban nem vennék meg az 1.4-et, max ami 800-900kg körül van 😊