Honda autók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jogos. A D16Z2 felett átsiklottam.
"1.6 4gen civicbõl nem volt 110lovas"

Ezt azért így ne nagyon hangoztasd, mert hiányosak az infóid.😊
Az 1.6i volt az SOHC motor 110 LE-vel, az 1.6i-16 volt a DOHC motor kat nélkül 130, kat-tal 124 LE és volt az 1.6i-VT DOHC VTEC motor 150 LE-vel.
streeter
Nekem is ha 4-be 40-nél gázt adok 1700-2000 között elkezd valami rezonálni de mint az állat és nem tudok rájönni mi. A hõvédõk sehol se érnek bele mindenhol van legalább 1-2-3centis hely.... de elég iegesítõ...

Tényleg azt nem tudja valaki hogy az ablakok sötétítésére most mi az aktuális szabály? Az eslõ ablakokon tényleg nem lehet? Sajnos szigorított KPM vizsgára kell vinnem a kocsim és az összes ablak le van sötétítve és a szerelõk eddig azt mondták hogy a két hátsó oldalsó + hátsó lehet max lesötétítve. Meg szélvédõn is max egy 8-10 centis sávba. Sajnos az is van vagy 15centis...

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

b+, én meg lebontottam egy egész szakasz hõvédõ lemezt a kipuffom felett, kijött egy marék kavics, és még mindig zizeg valami 😄 Széjjel baszom már. Már másodszor játssza ezt.
JGTC
remélem 1.5

amúgy nem akarok hazabeszélni de kötelezõben sokkal jobb és nem rossz az sem sok autós örülna ha úgy menne az 1.5öse

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Amíg azt se tudni milyen motor van benne 😊
JGTC
ha gondolod #738 nem tom mi jó bele (gondolom fõtengely igen)

elég olcsón adom 😊

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Guer
thx

Elöl van két váznyúlvány, ami a motor alatt kinyúlik elõre, és tartja a lököst. Na azok se festve/gányolva, se hegesztve ne legyenek.
Ugyanez hátul, felszeded a kárpitot, kiveszed a kacatot (pótkerék stb), és alatta megnézed a lemezt, hogy nincs e átrohadva, vagy hegesztve stb.
Guer
oh thx az instrukciókat
esetleg tudsz mutatni motorról meg csomiról képet hogy mit kell figyelni?
(sajna newm vok vmi nagy szaki nem biztos hogy tudni fogom hogy pontosan mit kell figyelni)

Külsõre jónak tûnik.

Ha tud adni számlát, és garpapírt a szervízbõl ahol cserélték a szíjakat görgõket, akkor még azt sem kell megcsinálnod. (hinni meg ugye tudod hol kell 😊) Ha nem tud, alkudj még. Szíj+feszítőgörgő ennél a motornál 15 rugó anyagköltség, és kb mégegyszer ennyi meló, mert szemből a jobb oldali motortartó bakot ehhez le kell bontani. Fontos, hogy a görgőt is cseréltette e! A többi szíj nem érdekes.

Nézd meg a csomagtartó padlólemezt, meg a motorban a lökös tartó nyúlványokat (egész a tûzfalig, alulról is), hogy nem e rozsdásak, vagy nem voltak e hegesztve. Az egész alázat jobb ha megnézed, hogy nem e két darabból van. Ennél apróbb törések meg nem érdekesek, ha az elemek fényezve voltak már az nem csoda ilyen korban.

Viszont annak valszeg oka van, hogy idén lejár a mûszaki, és elõtte el akarja adni. Mondd meg neki, hogy adsz 400-at, ha lemûszakiztatja. Lehet a futómûben van széjjel minden (szilentek szakadtak), és arra nem akar már költeni...

A motorját egyszerûen le tudod tesztelni. Elõször is mikor odamész, ellenõrizd hogy hideg motorral vár e. Ha meleg, járatta, valami nem stimmelhet... Menjetek egykét lightos kört, és ha meleg már az autó, akkor adass vele egy padlógázt, és utána hirtelen engedje fel. Te meg nézd, hogy egyikre se dob e füstpamacsot (kékeset). Hidegen a szürkés füst nem gond, ha nem túl sok.
Ezután menj el egy körre te is vele, és ne sajnáld leforgatni (6500-7000-et adj neki). Bírnia kell. 2-esben így 95-100kmh-t meg kell fussa. Apropó váltó, nézd meg hogy mindent bevesz e rendesen, nem reccsen, nem dobja ki, stb.

Ennél rejtettebb gondokra úgyse nagyon fogsz rájönni. Esetleg az olajra nézz rá, bár sokkal okosabb abból se leszel. Fekete-e, nincs e megégve stb. Tömítések a motoron alul felül, nem e ereszt valahol.
Guer
ez?

300 ért még el is vinném (+ mûszaki + átírás igy is legalább 400)

Nézz 1.5-ös 4gen-t (ED6).
A 90 lo az a gyakorlatban 95, és 100-ig feltornázni sem mûvészet (D15B2). Egy szívósor cserével meg 105+ (D15B7).
És az 1.5-ösök azért nincsenek talán szétvágva se annyira, bár ki tudja. A CRX-eknél biztosan jobb a helyzet itt. Azt a 8-900kg-os kasznit az 1.5-ös motor is 10sec alatt 100-ra viszi. Másrészt az 1.5-össel igen takarékosan IS el lehet járni.
Guer
ja rövid fejszámolás után én is rájöttem, de 3-4 kilóig haszhnáltauton semmi jót nem találtam (ha meg már civic akkor minimum 100 lo legyen 😊
5 genek meg alaphangon 500-tól indulnak...

nem tudtok még esetleg vmi helyet ahol lehetne nézelõdni?

mycso
Ehh, ez tényleg vicces.
Szerintem sem eredeti...

Ez is megyeget és valósághû is...

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Az 1.6VTI logo meg ne tévesszen meg a hátuljén, ugyanis a 4gen-t még "1.6i VT"-nek írták, és azt is másképp.
Szal ez a logó a hátulján nem gyári.
1.6 4gen civicbõl nem volt 110lovas.
Csak 130, és 150. Szóval kérdés inkább, hogy mit tákolt bele ebbe...

Ha meg 4 helyett 2-t pakolnt neki, akkor felejtsd el hogy 100 a javítás! Ha meghajolt a fõtengely, elkonyultak a csapok, csapágyak, hajtókarok is netán, abból soha nem lesz már autó, nemhogy 100-ból, 200-ból se.

Ha új motort akarsz bele, akkor meg szerintem, csak a kaszniért nem éri meg a 100. Annyira nincs jó állapotban.
streeter
A srácnak vagy ki van égve az egyik indexe és azért villog gyorsabban a visszajelzõ, vagy fel van gyorsítva a videó. Sztem inkább a 2.... <#idiota><#idiota>

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

Guer
na motorhiba abból adódott hogy 4es helyett 2est nyomott neki a srác autópályán 😊

pár tengely kivan kb 100 a javítás szal akkor 200at kell rászámolni (aztmondta beindul de mászkálni nem nagyon kéne vele 😊

Guer
tudom mindjárt fel is hívom megkérdezem hogy pontosan mi is ez a motorhiba.

de ha szerzek bele egy új mocit vagy kijavíttatom ezt lehet még úgy is megérné

elrejtette benne ezt: ,,.motorhibás.", ezt is nézd amikor döntesz

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

áhh, aránytalan, meg ilyen pici ajtóval, elavult formával, ez nem lehet új modell, kizárt sztem

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Guer
hallihó
szrintetek ez megéri a 100 pénzt?
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1212139&command=ugras&screenwidth=1440

tudom nem tûnik vmi nagy durranásnak de ennyiért talán megéri majd megcsinálgatom szép lassan...

régi álmom egy 4 gen civic 😊

pszihopata
Cél a rohadt szenzáció!Így lesz a bolhából elefánt.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

"A test mule that looks like the lovespawn of an S2000 and Buick Reatta has been snapped by spy photographers near the Nurburgring in Germany. There's speculation that Honda is using it for drivetrain and chassis development for the next generation NSX. "

Avagy hogy lesz a találgatásból fact, mire magyarra ferdítik 😊
"Ekkora fasságot is honnan szedtek össze 😄"
pszihopata
'kémfotón a honda nsx prototipusa'-akkor az újságíró a hülye,nem?

Pont errõl van szó, hogy semmi köze az NSX-hez.
pszihopata
Remélem nem lesz igazad!Az nsx egy igazi unikum volt,fõleg a high-tech mûszaki tartalom miatt,nade egy roadsterbe rakni pazarlás.

A Honda az eddigi autóiból kivétel nélkül a sorozatgyártáshoz közelit vitte a nürburgringre... ott volt az nsx prototípus is, meg az s2000 is. Nem hiszem, hogy ebben csak alkatrészt tesztelnének.
Anno volt szó róla, hogy az S2000 utódjaként olyasmi jön mint az RX8, vagyis 2+2 üléses "családi" roadster. Persze fasság, de a piacnak úgytûnik tetszik.
pszihopata
Ezen tesztelik az nsx cuccait!El kéne olvasni azt a pár sort!

JGTC
errõl ma olvstam a Honda klub oldalán, nagyon gagyin nézki szerencsétlen, de hát mibõl lesz a cserebogár ugye <#nezze>

Ekkora fasságot is honnan szedtek össze 😄

Legrosszabb esetben is az S2000 2+2 üléses utódja lesz, de az NSX soha...
Igen, és õ nem Honda VTI-t fog venni. Sõt, lehet nem is Hondát.
Csabesz6
igaz. csakhogy eg vti-böl alig van "megkímélt".

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

mondjuk biztos van akit az ,,anyag" jobban izgat, mint az 1.2 sec 😊

5gen hatch vs sedan között barátok között is fél másodperc van 😊
50kg súlykülönbség sokat jelent egy relative kis motornál.

A 6gen meg még nehezebb alapból is, ott +0,7 secet hozzáadhatsz mindenhez.

Tehát egy 5gen hatch, és egy 6gen sedan között már bõ 1,2sec gyorsuláskülönbség van, ugyanazon motorral.
Csabesz6
olyan sok sulykülönbség van köztük?😮 azt hittem ,hogy itt a vti-knél a sulytöbblet(szedán) nem annyira mozgékonyságot befolyásoló tényezõ😄 lol

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Ha tényleg sportosat akarsz, akkor hatchback kell 😊 Könnyebb, jobban gyorsul.
Csabesz6
nah igen én pont a sedanokkal szemezek😄 nagyon megteccettek(minden nap eljövök egy piros mellett)+talán ha nincs ló yo a szamár elv is befigyel xD nahjo nem.

HONDA forewer

6gen vti-k ma már nincsenek sokkal jobb állapotban mint az 5gen-ek. Ez alól talán csak a sedan a kivétel, amit sokan családi autónak is használnak.
Csabesz6
róluktapasztalat,vélemény?
gyanusan szép állapotban van 1-2 EK 1.6 VTI😊 EG-böl alig látni egyben lévõ vti-t.

Ok, holnap. Ha el nem felejtem 😊
borg!
lehet mégis érdekelne a használt kat.! ha rákérdeznél megköszönöm

15e kereken a tunershopnál egy zsír új sportkat. úgyhogy akkor hétfõn asszem megrendelem. azért kösz!

Saját gyártmány 😛

Ha gondolod tudok neked 15-ért egy gyári katot, ami nincs elrohadva (nem az enyém, szal utána kell kérdezzek megvan e még).
Borg!

Hol vetted a katkonvertered? TuneRshop? carpoint? Nekem a lehetõ leghamarabb kellene ugyanis a gyári kataliztárom hátsó fele úgy szétrohadt hogy ma kiesett menet közben. <#pardon1>

Itt az utcánkba már majdnem kihívták a rendõröket olyan brutál hangja lett a gépnek <#zavart1>

minden idõk legkarizmatikusabb f1 pilótája..

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.