32
  • floatr
    Nemértem mit kell azon vitázni, hogy kinek mi jön be. Most egyszerűen az ATI-nak áll a zászló a médiában, oszt a jónépnek ez jön le. Az Intel meg szépen sunnyogva vezet a maga kis integrált cuccaival a nagyvállalati eladások miatt :)
  • negro
    Sziasztok!

Nekem az ATI X800Pro ketyeg 1 3200 intel cpuval es most, hogy kiprobaltam a hétvégén a nVidia 6800 kártyát, egytalannem voltam elragatatva.... pedig ezaz elsö ATI kártyám még csak... de már nalam bejöttt :) hip hip hurrá ATI.......
  • muerte2
    Nekem nem tudnád elintézni, hogy járjon a gépemben egy x800pro? Akár benne is maradhat.
    :)
  • simia
    Látom szokásos a hangulat...

Csak annyit, hogy Nekem van Ati és nVidia kártyám is, egyik sem jobb semmivel sem mint a másik!
    Úgyhogy nagyon egyikhez sem húz a szívem!

De azért szerintem összetennétek a kezeteket egy "szar" 6800-asért!!!
  • NEXUS6
    Nem csak az a fontos ki gyártja az aktuélisan legjobb játékkártyát. Azért azt sem árt figyelembe venni, hogy közép/alsó kategóriás kártyából ki ad el a legtöbbet, milyen áron és milyen haszonnal!

A gizike nevű titkárnőt, aki végre otthonra is vesz gépet, marhára nem érdekli ez az egész hirig. Neki ugyan olyan jó egy alaplapra integrált Intel szutyok, mint egy őskövület GF2MX, vagy Radeon7000!
    A cégeknek viszont ő is bevételi forrás ám!
  • Gabest
    Erre már én is gondoltam, ősszel de legkésőbb jövő év elején mindenki pcix-es videokártyát akar majd venni, ez majd kisegít mindenkit jól.
  • DW
    Hiszem ha látom:) Egy 6800GT-t megnéznék, mert eddig csak X800 pro és sima 6800 volt a gépemben. Nem kell mondani, az előbbi a nyerő.
  • SoDI---
    Nem gond, gyerekek, most terjed el a GeForce 6800 Ultra, az rendbe rakja a pénzügyi mutatókat, meglássátok!
  • SoDI---
    "Mintha a profithoz a terméknek semmi köze nem lenne, csak ahhoz hogy milyen lábbal kelt fel a fogyasztó, meg hogy lement e a tvben a kellö értékben megvásárolt idöben a hirdetés ."

Naná!
    EZ a marketing egyik alaptétele. Nem a termék a fontos, hanem a kampány, amit köré szervezel!
  • BlackRose
    hogy micsoda szakszerű hozzászólások :)
    profit mellett temetni egz céget, hát ezt tényleg ritka helyen lehet hallani, a részvények esése pedig nem sokat számít mert az nVidia már jól definiált cég, fontos, hogy nincs veszteség a fejlesztések meg elöbb utobb eredményhez vezetnek, különben az ATI és az nVidia között hajszálnyi a külömbség, és csak subjektívan lehet jobb vagy rosszabb jelzökkel szerelni öket, de ha már ott tartunk, akkor mondhatom, hogy megítélésem szerint az ATI jelenleg vezet a játék kártya szintéren, az nVidia pedig a profin (jobb a 3D programokban) a Quadro meg persze konkurencia nélköl van, de persze vegye mindenki ami szivén van, nem kell azért a másik oldalnak halált kívánni.
  • kowajano
    MUAHAHAHAHA
  • Tetsuo
    Akkor most kell venni! :)
  • Gabest
    olé, az nvidia részvények ma 35%-ot estek
  • Gabest
    Azt csiripelték a verebek, hogy már a gf6800 se fogja tudni a palettás texturákat. Ez persze igencsak megkérdőjelezi a directx visszafele kompatibilitását, hiába nem nyúlnak a régi verziókhoz, ha maguk a kártyák halnak ki alóluk.
  • Mice
    minek szenvedsz?? az összes nv-s hírben van egy ilyen marha akinek el kell magyarázni, hogy nem attól lesz jó ha nincs verseny...

tök felesleges szenvedni velük....
  • arty
    (a Myth I meg nemmegy nvidian sem, az csak GLIDE only ;) - amugy az FF7 a palettizált texturák ATI féle nemtámogatása miatt van :( )

remélem feltámad az nvidia, s lesz igazi verseny! addig jo nekünk...
  • Gabest
    Az ati-val játszhatatlan a ff7... Monnyonle! Szerencsére még meg van a jó kis gf2mx-em is :P
  • cifuatwork
    Én azt hittem banlistásra.
  • Borg
    ©sghu nyaralni ment?
  • Sadist
    Hát nekem egy éve van Ati kártyám, de még egyetlen egyszer sem találkoztam kompatibilitási gondokkal :) Az a poén, hogy az nVidia kártyák is azoknál a játékoknál rosszalkodtak, aminek az elején ott viritott az nVidia logo

És az nVidiának tényleg nem kell vesznie (Majd szépen csődbe megy magától). De a viccet félretéve, tényleg nem lenne jó, hogyha kiesne a piaci versenyből, mert akkor a többi kártyagyártó olyan áron adná a kártyáit, amit nem szégyell.
  • 12346
    ne vesszen inkább csinálna vmi jót. ha veszne, akkor az ati se lenne vmi hú de szvsz, mivel nem lenne verseny:)
  • cifuatwork
    viszont az atiról is mindig hallani vmi kompatibilitási problémákat

...amivel csak az Ati tulajok nem találkoznak.
  • CUCLI
    vesszen nVidia
  • 12346
    nekem is mindig nvidiám volt, de újabban jó szarokat gyártanak. viszont az atiról is mindig hallani vmi kompatibilitási problémákat. meg gondolom 1-2 gémnél nem véletlenül villog az nv logo az elején. szal most egy jódarabig inkább nem lesz kártya csere. úgyse nagyon játszom:) az az 1-2 régebbi gém meg megy a régi nv-ken is..
  • rolika
    elég gáz, ha 456millás bevételből csak 5milla a haszon... alig több mint 1% :) ennél már az is jobb, ha berakják a suskát bankba...
  • NEXUS6
    Nekem viszont az az érzésem, hogy lassan az embernek tényleg a játékhoz kell kártyát vennie. Sőt optimális ha vesz egy atit meg egy enyvvidiát is.

Az egyik játék az NVIDIÁn a másik meg a ZATIn fut jobban.
  • Punkerwork
    éveken keresztül mindig Nvidia-m volt, de múlt hónapban meg vettem az Ati-t és nem bántam meg
  • Sadist
    Ez tényleg így van. Lásd Doom 3 esete. Én is majdnem Geforce FX 5600-at vettem, de a végén rábeszéltek egy Radeon 9500-ra. Nem bántam meg a választást, mert szerintem sokkal jobbak mint az FX-ek. Nem is hittem, hogy van érdemleges különbség az Ati és az nVidia kártyák között. Aztán haveromnál láttam Prince of Persia-t (neki kicsit erősebb procija, több ramja és G FX 5600-a van). Nálam minden maxra állítva szépen szaggatás nélkül futott, nála viszont néhány fény effekttől vagy nagyobb harctól beszaggatott. Itt voltam biztos abban hogy jó kártya mellett döntöttem. Én ezzel senkit nem akarok lebeszélni az nVidia kártyákról, de szerintem érdemes elgodolkozni rajta (meg kipróbálni/saját szemeddel látni).
  • droland
    Higgyétek el, hogy egy marketingnek és a reklmának sokkal nagyobb ereje van az eladásban, mint maga a minőség...

Ti is tudnátok rá nagyon sok példát mondani...
  • Lacc
    Ja hát ne is csodálkozzanak ha gyengébb kártyákat dobnak piacra, ez lesz... A vásárló sem hülye, hogy hasonló áron a kevésbé jót vegye.
  • NEXUS6
    hová gondolsz!
    szokásos közgázos szakmaszlag.

Mintha a profithoz a terméknek semmi köze nem lenne, csak ahhoz hogy milyen lábbal kelt fel a fogyasztó, meg hogy lement e a tvben a kellö értékben megvásárolt idöben a hirdetés .
  • Punkerwork
    érdekes arról nincs szó hogy a kártyák gyengébb teljesítménye is befolyásolja a piacot :)