456
penge cuccok
  • Strahd_
    Kevsen élik tul ha rájuk gyujtják a hajot :) és a tenger is ég :)
  • Dzsini
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hattori_Hanzo
    itt van kép a sírjáról is.
  • Dzsini
    HATTORI HANZO, Tokugawa retainer and reputed 'ninja' leader

Hattori Hanzō (1541-1596), also formally known as Masanari or Masashige (Hattori Masanari), was a ninja, the son of a certain Hattori Yasunaga.

...

In Kill Bill, his name is shared by a master swordsmith played by Sonny Chiba.

mondtam, hogy google a te jóbarátod... Hanzo nem volt kardkészítő, és mint ninja is inkább a rövidlándzsákat kedvelte (kicsit utánakeresel, még képeket is találsz róla)
    http://www.answers.com/topic/hattori-hanzo
    http://www.skhquest.com/articles/HanzoHattori.aspx
  • Broafka
    és kardokat csinált...
    gondolod hogy csak a poén kedvéért nevezték el a kardokat Hatori Hanzo kardoknak?
  • Dzsini
    úgy, hogy egyikük sem volt kardkészítő, es egyikük sem élt a XX. században...

(ui.: Hattori Hanzo ninja volt, és hadvezető)
  • Broafka
    sztem hagyjuk, csak nem tom hogy jön ide Rózsa Sándor?
    no mind1
  • LSL
    lol :DDDD
  • Dzsini
    "legyünk már valamennyire realisztikusak" és a Kill Bill sztori azért nem igazán egy lapon említhető fogalmak... innentől fogva akár Rózsa Sándor is lehetett volna benne Hattori Hanzo helyett, róla sem hallott az emberek legnagyobb része, és egész egzotikusan hangzik a neve.
  • Broafka
    figy, attól még hogy egy film, egy "mese" attól még legyünk már valamennyire realisztikusak, például ott van egy terminátor, az is egy mese, de mégis milyen szar lenne ha megjelenne benne, mondjuk Hammurappi, aki már vagy 3000 éve nem él (ha nem több), szóval ilyen hülyeségeket azért ne mondjál...
  • Dzsini
    nem, úgy mondják, hogy "mese" :) (tudod, nem dokumentumfilm...)
  • Broafka
    csak 55 éves volt? :O
    elég korán elpatkolt, csórikám
  • Broafka
    hehe
    való igaz, azért kössz az infot :)
    bár akkor a Kill Bill egy kicsit hibás
  • Dzsini
    Hattori Hanzo 1541 - 1596

nem nagyon... (sponsored by "google a te jóbarátod" mozgalom)
  • Broafka
    :D
    tényleg, egyáltalán él még a fószer?
  • LSL
    Janpánban, de előtte igyál szakét :)
  • Broafka
    hmmm
    asszem megtaláltam az oldalamat :)
    Hatori Hanzo kardot hol lehet szerezni? :DDD
  • Strahd_
    azért megnéznélek ahogy 10 kilót lobálsz .)

2,5 kiló reálisabnak tünik
  • Bobber
    mondjuk erre azért kiváncsi lennék hogy milyen is volt aza lovagi pallos mert azért a fémeknek van egy fajsullya amit mindenképpen nyoimni fog a akrd szal azt azért figyelembe kell venni hoyg ami 10 kiló kell hogy legyen a paraméterei miatt az nem lesz 5 kiló
    ugyhogy mondom erre kiváncsi lennék
    de biztos van ésszerü magyarázat a dologra csak te se irod le részletesen ill igazábol nem tudunk a dologrol semmit:)))
    na jo nem kötexem tovább:))
    bocsi:)))
  • Voltan
    Így igaz. A japán kardok több évig készültek, és tényleg páratlanok a maguk nemében, de nagyon jó európai fegyverkovácsok is voltak. Van ma is egy angol fegyverkovács-cég, ami a régi recept alapján készíti a kardokat, ami ma már jórészt feledésbe merült. Alaposan titkolják is. Egy ott készült kard ára vetekedik egy mesteri katanáéval. Amúgy van egy haditornász ismerősöm, aki ezzel foglalkozik, tőle tudom, hogy a középkori kardok nagyon könnyűek voltak. (a hosszúkardját már én is lóbáltam) Bejárása van a Hadtörténeti Múzeumba is, és tartott már a kezében eredeti XIV. századi kétkezes lovagi pallost. A súlya a két és fél kilót sem érte el. Ma ezt iparilag, speciális ötvözetekkel sem tudják reprodukálni.
  • Bandew
    Na jó maradjunk annyiban, hogy mindkét fajta kardban rengeteg munka van.
    A katana többször hajtogatot, így nyílván sokkal nagyobb munka van vele, főleg ha figyelembe vesszük, hogy nem is szimmetrikus kard. De attól még nem szabad lebecsülni a többi kardot, mert azért azokkal se szívesen vágatnám le magam.
  • LordVenom
    Azért kíváncsi lennék mennyivel nagyobb a munka egy lovagkardban,mint egy eredeti szamurájkardban...
  • LordVenom
  • Voltan
    Csak a felkiáltójelet ismered?
  • Aspyrin
    Atyavilág, múzeumban laktok, hogy a 78 kard elfér a falon? Egyébként nem is gondoltam volna, hogy ebben a csoda fejlett világban léteznek még kardkovácsok akik oktatnak is.
  • Bandew
    Engem is nagyon érdekelnek, ezért utánanéztem, de csak külföldről lehet rendelni.
    Ha ezt valaki megcáfolná, annak örülnék. :-)
  • orlandobloom2
    én szeptemberbe egy kardkovácshoz fogok járni és ki fog tanitani
    mert engem érdekel ez a szakma de nem szamuráj kardokat nehéz csinálni!!!
    nézetek meg egy jol elkészitett lovag kardott!!!!!!
    na azon van munka!!!
    nekem 78 lovag kardom van a falamon persze csak disznek használom !!
    de nem a jozsefvárosi piacon lett véve !!!!!
    ott szarok vannak!!!!!
    persze van egy kétt jo is de jol meg kell vizsgálni mielött megveszed!!!
    én 6éve gyujtöm a lovag kardokat a leg olcsobb ami van nekem az 37000-ért vettem!!!
    a legdrágább meg 120,000ft, (ezt nem én vettem hanem rokonok kuldték nekem)
    meg hát az egész család tudja hogy én nekem mit kell venni karácsonra!
    amik most igazán érdekelnek azok a gyuruk ura kardok !!!!!!!!!!!
    ha valaki tudja hogy hol lehet venni atol szépenkérem hogy irja meg nekem.
  • LSL
  • vilmoska
    #132 csecs van azthittem átszúrta a peckét
    lol
  • LordVenom
    Ez is onnan van pár ezer forintért:

• LordVenom
    A Józsefvárosi piac tele van ezekkel. Oda viszik először be a kínaiak,és ezek a viszonteladók meg rátesznek 500%-ot. Okos húzás. Amúgy szebbnél szebbek vannak,igaz mind gagyi díszkard,de nem hiszem,hogy embert vágni kellene valakinek...
    Nekem is van egy hármas készlet,meg dobócsillagok (na,azért ezek kiélezettek!),meg kések stb...mind onnan van.
  • Adam5
    merre vetted? (weblapja van?)
  • LordVenom
    Wakizashi-t vettem.
  • LordVenom
    Hát ez a link tényleg nagyon cink. Épp ma vettem egy olyan kardot,ami a linken a harmadik,csak én nem akartam feketét,hanem elhoztam az utolsó ezüst színűt. És nagyobb,mint ez. Csak halkan jegyzem meg 1500 forint volt. Persze ez is gagyi,de dísznek gyönyörű.
  • LSL
    Nekem az utolsó mintája tetszik, de csak ezért nem vennék ilyet...
  • Bobber
    nekem az elso es a masodik is nagyon bejon:)
  • LSL
    Szerintem nem annyira csicsás, főleg a 3.hoz képest. Ja és a kések nevei élet és halál, szóval lehet kicsit szokatlan :)
  • Strahd_
    a 4. kés nekem nagyon bejön .) a formája jó kár hogy ennyire csicsás .)
  • LSL

• LSL
  • LSL
    Na várjál, mindjárt took fel pár képet...