456
penge cuccok
-
#176 behalt ez a topik is:(
hat mit fogok igy melo kozben olvasgatni??:) -
-
flashX #174 Mi az a Saya? -
#173 na de a lenyeg hogy aki tud valamit arrol hogy hol is van miskolcon ilyen az pls akkor ossza meg velunk:) ill velem:)
a tobbi rizsat most nem irom le megegyszer mert mar igy is csunyan neznek ram a kollegak:) -
#172 bakker beirtam egy jo hosszu uzit erre elcsesztem:):):) -
#171 Olyan nincs hogy tulkoros :) az edzötársaim közöt van 29 éves és 56 éves ujonc is .)
Az a csapat ahol én edzek ott nincs verseny. Maximum Csaták vannak , de ott :) ugysem lehet mindenki király általában a Csatákban a fehér övesek akik tulélnek :) danosok meg igen hamar halnak :) (mert mindenki arra utazik minnél magasabb fokozatban lévöt vághat le :) egy ideig birják, de a tulerö mindig nyer :) ) Azszem Miskolcon is van Iaido klub :) -
#170 koszi szepen a linket nagyon tetszett es serintem eleg jol ossze is fogltata a dolgoak alapjait
a szomoru csak az hogy meg mindig tetszik a dolog de szerintem ilyesmivel miskolcon nem nagyon foglalkoznak ill nem nagyon oktatnak ilyet szoval egyenlore sanos le kell mondanom rola hogy akar megtekintesm milyen is ill akar elkezdjem a dolgot:(
na meg hat bar tdom ez baromsag de szerintem egy kicsit mar tulkoros is vagyok en ehez:(:(
de tudom ez baromsag:):)
azert ha tudtok ilyet miskolcon nekem javasolni akor szoljatok de csak akkor ha teleg ertelmes es normalis oktatas ill edzes folyik es nem csak arrol szol a dolog hogy menjunk versenyre meg en ugyis agyonvaglak mert en vagyok a kiraly stb mert az ilyen mentalitast sajnos nem nagyon szeretem a keleti harcmuveszetekben:(
es sana volt mar egy pa ilyenhez serencsem:(
-
#169 és ott ahol te edzel az órák milyen árban vannak? -
#168 Ajálom :) a neten keres rá és nézd meg különbözö oldalakon szép leirásokat találsz a Iaidorol.
Magyaroszágon sok féle iaido van attol függ melyik Mester tanitványai :) jo magyar szokséá szerint az én apukám erösseb viták vannak. Kiválasztod a neked szimpatikus mester és ha vállal tanitványokat akor elmehetsz hozzá edzeni :)
Iaido -
#167 öö na most neztem egy kicsit utana es nem soka mindent talatam errol a laidorl:(
szal pls ossztaok emg amit tudtok mert amit talatam az csak megjobban megerositette az erdeklodesemet a tema irant:) -
#166 irjatok mar pls egy kicsit tobbet errol a sportrol ill muveszetrol mert erdekel a dolog es oszinten bevalva meg nem hallotam rola:( -
#165 ahaa, vágom.
és az órák milyen árban vannak? -
#164 Mi a mesterüntöl vettük a kardot. :) -
#163 jó hát természetesen nem a műanyagokra gondolok :D
-
#162 tehát a mesternek nincsenek elvárásai hogy milyen legyen a katana csak katana legyen? -
#161 Mit jelent a jó kard ? :)
lehet venni méregdrágán "szar" és olcson "szar" kardokat amik csinivinik de vágásra, gyakorlára nem alkalmasak.
kb amiket mi használunk 15k a legolcsobb (ez a "gagyi")
56-120k körül kezdödik a "normális" kard kategoria.56 k a 120 hoz képet kidolgozásban és sulyban különbözik , mig a 15ks gép által készítet kard.
A penge számit, mert az az ami állando. A Markolat, Cuba, Saya stb cserélhetö .) igy érdemes jó pengét venni. -
#160 És az igaz hogy a Sensei tud szerezni általában "jó" kardot?
Mert én is hallottam már a laidoról és gondolkodom rajta hogy elkezdem (ugye ez az ahol az elején tokkal fent és ha jól megy akko má tok nélkül gyakorolnak?). Milyen árban van az órák száma? -
#159 "és szép emlékeim vannak vele" :) -
#158 Én Iaidozok. Arra használom :)
és arra hogy jol szolgál :) jó állapotban van pont jol van kiegyensulyozva az én izlésemnek, tetszik külsöre :) starpabiro csak ujra kéne kötözni a markolatnál mert eléggé megnyult már a bör rajta :) ha lesz egy kis pénzem ujrakötöztetem :)
"Csak dísznek használjátok, vagy néha fegyelmeztek vele" Nem, nem
Gyakorlásra használjuk. :) De azért diszként van a szobám falán amikor épp nem edzésen használom :) mert hát én szeretem :) nekem tetszik :) és szép emlékeim vannak vele :) -
#157 Tényleg ez engem is érdekelne. Csak dísznek használjátok, vagy néha fegyelmeztek vele?:) -
#156 "de még mindig jol szolgál"
te mire használod a kardod?
vmien sporthoz használod? :O
vagy ezt a jól szolgákt úgy érted hogy jó állapotban van? -
#155 Ok csak mert gondolom a fa a lényeg, nem az, hogy Japánban csinálják. -
#154 valaki mindig megy ki, csak meg kell találni és megkérni :) -
freegirl #153 nem mondjátok már hogy ilyen is van! -
#152 húha, akko bekell érnem asszem a olcsó utánzattal :S, japánba kimenni kicsit necces lenne :D -
#151 aikido topic-ban kérdezd meg :) -
#150 Japánban milyen fából készítik ezeket a kardokat? -
#149 olyan nincs, aikido-s ismerőseim még a fakardokat is japánból hotaják mert ami itthon van vagy gagyi vagy mocskosul drága, jól sullyozott fakardokat 10k körül szokták ők kintről venni, persze kell 1 ismerős aki kimegy érte :) -
#148 amúgy azon a linken amit adtam nekem a Bordó-Fekete teccik a legjobban :) -
#147 :O
:(((
Akko tudna vki adni egy linket (lehetőleg magyart) ahol szerintetek érdemes vásárolni? -
#146 én is igy láttam :) ahol a Saya még tetszett is ott pont a pengét nem látni :) -
#145 utánzatnak drága, rendesnek meg gagyi :( -
#144 nagyon királyak!!!! -
#143 Én maradok az én régi szép kedves kardomnál :) mert nekem tetszik :) kicsit megviselt már de még mindig jol szolgál :)
kard1
kard2
és a barátom kardja
kard3
kard4
-
#142 Azt jelenti, hogy a penge alsó részén. Mit nem lehet ezen nem érteni? :-) -
#141 Én is nagy imádója vagyok a keleti kardoknak, és biztos hogy amig élek szeretnék majd beszerezni a settet.
itt egy link hátha vki mást is érdekelnek az árak (Ezt a linket nem azért adom hogy reklámozzam az oldalt hanem hogy ha van akit rajtam kívül még érdekel a kardok ára az megtudja nézni) -
#140 én is a levél formára gondolok, aminek a nyele és a hegye vékonyabb a közepe meg tömzsi, ergó közép nehéz :) -
#139 mi az hogy a penge aljan??:):):) -
#138 en azokra az ugymond csak pengebol alokra gondoltam mert hat a segebe anno ami nekunk is volt az inkabb egy tor volt es annak valoban valahol a keresztvas korul volt a sulypontja de az ami szinte csak egy nagy level alaku pengebol all az eleg erdekes szamomra de az meg tuti hogy ugymondjam orrnehez mert kinezete alapjan nem tudok mast elkepőzelni viszont arra is kivancsi lennek hogy azt meg hogy kell dobni ill milyen tavolsagra lehet normalisan dobni:) -
#137 attól függ milyen dobópenge, a legtöbbnek középen van a forgás miatt