355
A film
  • FeketeFény
    Nem kell neki 5 év és úgy lesz!
  • Loál János #194
    Bizti úgy lesz. :)
  • grebber
    Hát remélem megélek egy szép kort és tényleg láthatók überistencsászár gameket.
  • Loál János #192
    Már mé ne lenne?

Hasonlíts össze egy Wolfensteint egy Quake4-gyel, vagy Doom3-mal, akármivel.
    Tízegynéhány év alatt elég durva fejlődésnek lehettünk szemtanúi, és még koránt sincs vége. Miért lenne?
  • grebber
    Na amikor az FPS-ek grafikája olyan lesz mint a film FPS része akkor már tényleg ki jelenthejtük hogy tökéletes a garfika:D de ilyen soha nem lesz :(
    A Feliratok linkjei topikban ott a felirat.
    "Szó volt róla, hogy a Doomot Magyarországon forgassuk"

http://filmlexikon.hu/cikk.php?cikk=681
    Felirat hamarosan itt: www.reteksub.atw.hu
  • kék
    Valaki meg tudja mondani, hogy hol vetítik majd Pesten? Állítólag 10-én van nálunk a premier, de nem találom egy műsorban sem. Előre is köszi.
  • FeketeFény
    [-DooM-] …legenda…fogalom. E név hallatán még ma is elfog egy régi érzés, mely éjszakákon át rögződött bennem, tizenéves korom sötét szobájának sötéten vibráló monitora előtt… Igen, a DooM név nem halhat meg soha! Végre újra fellángol a hatalmas mítosz, ha máshol nem is, de sok hasonló lelkületű sorstársam szívében, akik e világban éltek és ismerték Oleg Gontar krónikáját, mely a cybertörténelem remekműve. Neem barátaim, itt nem a filmről van szó, melyben Hollywoodi sztárok borzolják a vasárnap esti izgalomra vágyó galamblelkű kispolgárok idegeit. Ez egy újabb lépés, mely közelebb viszi a halhatatlanság felé. Mert aki érti, miről beszélek, az tudja: A DooM nevet már nem lehet semmivel bemocskolni. Rosszul sikerülhetnek ez irányban alkotások, de a világ, az érzés, a legenda.. az tovább él! Bennem és bennetek! Mibennünk él! Az alkotás mely a nevet viseli, igenis méltó rá, hogy komoly figyelemmel megtekintsük és elismerjük, ha más nem, mint egy újabb bejegyzést a legenda történelmébe és táplálja a tüzet bennünk, mely várja hogy mikor lángolhat újra és újra..

A filmhez csak anyit: Damien Forrestal művének megfilmesítésére gondolni sem lehetett, mivel a mai elvárások meg sem közelítik, egy ilyen kaliberű mű érzés és hangulatvilágát. Csak remélem hogy még az én életemben eljut odáig a filmipar, hogy kis, ám annál nagyobb fanatizmussal rendelkező stúdiók, akár animációs formában/lásd Final Fantasy/ visszaadják azt a képet és hangulatvilágot, amit elvárnánk egy ilyen névtől!

• imate01
    sztem állat lesz
  • Sheva07
    valaki véletlenül nem tud feliratot szerezni a filmhez???
  • Vegas
    zöldszar lesz benne? az lesz a főellenség? :o)))))))))99
  • Cvd
    Tökig van a film ilyen macho dumával.:)
  • Serpa
    "Ami mozog, nyírd ki!"

javítva.
    :)
  • Serpa
    most láttam az előzetest a TV ben.

"Lőjjetek mindenre ami mozog" (remélem pontosan idéztem)
  • Cvd
    Az első résszel vitatkoznék. Való igaz volt olyan kijelentés hogy hogy nem mindenben ragaszkodnak a játékhoz, azt viszont krétan kijelentették hogy a viualitás szempontjából a D3 a film alapja. Stimmel is sok helyen, a kijelzőpanelek, a részlegek, a bázis külső képe (sokszor a belső is), ésatöbbi. Egyéb dolgokat is átvettek, pl. a doktornő személye, vagy ősi marsi civilizáció és a tanulmányozása. Mondjuk a megvalósítás szempontjából a régebbi részekhez nem lett volna nyerő kötni, elég sivár és pixeles lett volna a film.:) És mivel sok helyen következetesek voltak a D3-hoz, sokkal inkább kilógnak azok a dolgok ahol gyökeresen eltértek.
  • Szabi84
    Big Fucking Gun
  • kaszy
    a film szar!a játék a jó
  • [NST]Cifu
    A készítőknek egy markánsan kinéző fegyver kellett, valljuk be őszintén, hogy az alap Doom esetén ilyesmi nem igazán volt. A Doom3 nem volt referencia, és ha jól rémlik, ki is jelentették, hogy nem a fognak kőkeményen ragaszkodni az eredeti játékhoz (ez amúgy a legtöbb képregény/játék feldolgozásra igaz). Lehet vitatkozni azon, lehetne-e normális filmet csinálni pl. az alap Doom-ból és soha senki nem mondta, hogy a Doom 3 alapján fognak filmet csinálni, a lényeg csak az alaptörténet volt, meg egy-két vonatkozás, lásd BFG.

A G36 meg elég markáns fegyver, nem is véletlenül tűnik fel minden második Hoolywoodi akciófilmben. :D

Az, hogy van rajta fegyverlámpa, nem a film hibája, hanem inkább a játéké, hogy ott alapból nincs fegyverlámpa egyik fegyveren sem. :D
  • [NST]Cifu
    Leszámítva, hogy a Predatorban ill. a Terminatorban mindenféle trükköket vetettek be, hogy valahogy elérjék azt, hogy biztonságosan lehessen vaktöltényt tüzelni az M134-el, és mind a Predatorban, mind a Terminatorban csak álló helyzetből tüzeltek vele (feltünt, hogy termi barátunk egyetlen egyszer használta csak az M134-et, akkor se modult egy tapodtat sem?). Ez a megoldás a Doom-ban nem biztos, hogy bevált volna (ott ugye ugyanúgy lőhettél vele mozgás közben, mint bármelyik másik fegyverrel).

Az RE:A esetén előbányásztak valahonnan egy 20 éves prototípust, az apró XM214-et (ez sose került sorozatgyártásba vagy rendszeresítésre), és azt alakították át úgy, hogy lehessen vele valamit kezdeni.
  • Cvd
    Tényleg, a fegyverek mellett kimaradt egy másik dolog: a ruhájuk. Hangulatosabb lett volna az eredeti páncélzat és a jellezgetes sisak, mint ez a semmitmondó fekete valami. Mondjuk az eredeti cucc rövidujjú, Rock meg már katona mutogathatta volt a bicepszét, de pl. főhősünk viccesen mutatott volna mellettük.:)
  • Cvd
    Nem azzal van a bajom hogy pl. plazma nem szerepelt a filmben, hanem azzal hogy ami van az nem úgy néz ki ahogy a játékban. Csak pénz és egy kis munka kérdése lett volna, egyáltalán nem megvalósíthatatlan feladat. A G36-tal mondjuk több bajom is akadt, egyrészt a játékban nincs hasonló sem, másrészt volt rajta lámpa, úgy könnyű.:) Azt nem értem hogyan érted hogy az kellet az FPS nézethez, csak tipelek: arra gondolsz hogy hosszú fegyver lévén könnyebb volt mozgatni a kamera előtt úgy hogy ne lógjon a képbe aminek nem kell? Igaz, de kis hozzáértéssel ez nem lett volna gond.
    De ez az egész fegyver gond szvsz nem akkora gond (elvégre a DOOM játékok alatt is folymatosan változtak a kinézeteik), egyszerűen csak jobban tetszett volna mondjuk a D3-as arzenál, ha egyszer abból csinálnak filmet. Sok díszletnél sikerült is ezt megvalósítani, a fegyverek viszont kimaradtak.
  • STREEX
    A gatling gun az a forgócsöves minigun?Nem értem mire gondolsz.Szerintem semmi baj nem volt vele se a predatorban se a terminatorban.A res evilre már nem emléxem.
  • filamester
    biztos baromi jó film még nem töltöttem le de meg fogom nézni az tuti!
    Látta közületek valaki?
  • Dead
    BFG
  • [NST]Cifu
    A lapátcsövű sörétesen, a sima sörétesen, a boxeren és a pisztolyon kívűl milyen fegyver van még, amit meg lehet valósítani könnyen filmvásznon? A gatling-gun nem egyszerű, de az előzetes alapján azért megcsinálták (mind a Predatorban, mind a Terminatorban, mind a Resident Evil: Apocalypse esetén szenvedtek vele egy adagot), a plazma fegyver nem tudom, szerepel-e benne, a BPG meg benne van. Mi maradt ki?

Az, hogy egy elmaszkírozott HK G36 került a filmbe, egyszerű megoldásból fakad: ezzel könnyű megvalósítani az FPS nézetett. Szerintem ezzel sincs semmi baj...
  • Serpa
    kiváncsi vagyok berakják-e éjféles premiere.

kizárt.
  • apocalypse0
    Az előzetesét láttam.
    Nagyon jól visszaadja a játék feelingjét
  • Cvd
    Na hogy konkrétan a filmről is legyen szó, szvsz sokkal jobb mint amire számítottam. Persze egyáltalán nem kiemelkedő, de nem is olyan gagyi mint vártam. A díszletek és effektek teljesen elfogadhatóak (már amit ilyen minőség alapján meg lehet állapítani), a zene megfelelő, a színészi játékot felesleges felróni ezen a szinten, de azzal sincs komoly gond, a történet is teljesen megfelelően csavaros/bonyolult. Itt-ott sablonos, mint ahogy s szereplők is, de ez nem túl meglepő. Amit negatívumként jelölnék meg az a régóta ismert két dolog: nem a szokásos fegyverek vannak a filmben, és nem a "pokol" a felelős a dolgokért. Ha ez a két dolog stimmelt volna akkor egy teljesen elfogadható átlagos akciófilm lenne, de így is jobb mint amire számítottam. Mondjuk ehhez az is kellett hogy a kategórián belül Uwe mester a béka segge alá süllyessze a mércét.:)
  • Magiszter
    Én meg egyszerűen megváram a DVD-t
    Azt meg lehet állítani, vissza lehet pörgetni, szóval jobb mint bármi más. Na meg az 5.1.
  • Bandy
    Ne értsd félre én sem vagyok nagy moziba járó otthon kénylemesen meglesem a filmek 90%át, de vannak olyan filmek aminek a hangulata tényleg egy mozit kiván :D.
  • [NST]Cifu
    [irónia]

Hát jah, én se tudom teljes szívvel élvezni a filmet, ha közben menetrend szerint nem mobiloznak, pattogatott kukoricával zörögnek, vagy félhangosan beszélgetnek alatta...

[/irónia]
  • Bandy
    én lehet inkább megvárom a mozit ezt sztem hangulatosabb ott megnézni :)
  • grebber
    Doom.TC.XviD-ASTEROiDS (NEW) 1-cd-s.
  • Herr Lehrer
    tudtok valami jó helyet ahonnan torrentel le lehetne szedni lehertőleg gyorsan?
  • fifi
    ebből kiindulva én még inkább várok
  • fifi
    ilyenf
  • vg
    Tegnap este megnéztem a TS verziót, szerintem elég jó film! Sok minden nem tetszik benne, viszont tényleg véres a film! :)
  • M@TriX
    inkább ajánlom addig is a Mennyei királyság megnézést, jó film.