63
  • Pheel
    Oké, lázadjunk! Te mész elől!
  • BlackRose
    :) látom van egy pár ember errefelé akik SP1 nélkül élnek, és olzasmit állítanak, hogy az SP1 lassítsa és inkompatibilisé teszi a Windowsot. Hát erre csak rákérdeznék, hogy ki adott ezeknek egyáltalán PC-t a kezükbe, mert ilyen kijelentéseknek nem az a legnagyobb bajuk, hogy hamisok, hanem az, hogy mértéktelenül hülyék.

P.S. nem akarok senkit sem megsérteni, és probáljátok a hozzászólásomat nem személyessen értelmezni, de alapból nem tűröm ha valaki ekkora ostobaságokkal jön elő.
  • mrzool
    "sőt az NSA sem létezik!"

Persze, hogy nem létezik, hát nem ismered a mozaikszó feloldását? No Such Agency!:)))))))))))))

Felnőni, de legalábbis reálisan gondolkoznod inkább neked kéne. A forráskódba pedig egyre többen nézhetnek bele, sőt... A WinCE forráskód szinte teljes egészében letölthető az MS oldaláról.
  • Laci
    Most ne haragudjatok már azért az elcsépelt stílusért amiben most ezekbe a topikokba írok, de annyira felháborító dolgok ezek, hogy egyszer emiatt fogok szívrohamközeli állapotba kerülni...

Ne haragudjatok már de az azért tényleg nevetséges, hogy van néhány ilyen cég, jelen esetben az MS amelyik annyira elszállt az erőszakos módszereivel megszerzett hatalomtól, hogy azokat akik naívan fizetnek nekik és fenntartják (a felhasználók milliói) még csak annyiba sem veszik őket, hogy ennyi pénzért már tényleg valami kicsit is minőségi cuccot adjanak nekik. Ehelyett inkább még belesz@rn@k a sz***jukba, már bocsánat, a cégek meg tényleg kénytelenek megvenni a terméküket mert a legtöbbször kötelező egy a win alá írt program használata. Ez az állapot már nem sokáig tartható, ne szolgáljuk már ki őket...
  • NEXUS6
    Ja, Carnivor sincs, sőt az NSA sem létezik!

Nőjjé már fel! Szerinted melyik állam nem jáccaná meg, hogy kihasználja, ha egy nemzeti cég tulajdonában van(ak) olyan oprendszer(ek) amit a világ 95 %-a használ?

Tudod mikor fogom elhinni hogy nincs benne ilyesmi, majd ha látom az összes M$ termék forráskódját!
  • dez
    Húhú, te meg az ellenkezőjében hiszel ugyanolyan vakon... Mellesleg én nem hiszek egyikben sem, mindössze több esélye van annak, hogy vannak szándékos (persze jól titkolt) kiskapuk, mint hogy nincsenek.
  • Laci
    Akkor mitől lehet valami ilyen k***va szar mint ez a fos win? Ennyire béna lenne a microsux? Ezt azért nem hiszem, ugyanis régebben ők is tudtak, - na persze a konkurenciánál így is jóval elmaradottabb - olyan oprendszereket írni, nemcsak pécére, amik legalább nem rendelkeztek ennyi hibával. A q*** longhornos topikban már ezt is megvitattuk. Mégegyszer leírom hogy egy ilyen monopol helyzetben lévő cég olyan szart nyomja a pofánkba, amilyet csak akar.

Divat most összeesküvéselméletezni is, de az ilyen nagy, nyeregben lévő cégek csak a naív emberek előtt (legtöbben ők vannak) kelti azt a látszatot hogy nem használ ki mindent, CSAKIS SAJÁT BEVÉTELNÖVELÉSÉRE, úgyhogy nem biztos hogy azt a hibát nem tehette bele (ááá nem) szándékosan, mert így az usernek állandóan a rohadt microsoft.com-ra kell látogatnia és ez nem biztos, hogy nem jó az ms-nek. Ott rengeteg a propagandaszöveg is, nagyobbnál nagyobb zagyvaságokkal és így a neten is nyomozhatnak az emberek után, vajon eredeti windóza van e az usernek, regisztrálta-e magát, stb... persze ilyenkor jön a mániázás meg összeesküvéselméletezés, de egy ilyen cég mint ez a mocsok nem riad vissze semmiféle módszertől legyetek benne nyugodtak.

Ha meg nem szándékos hibák, akkor egyszerűen olyan bénák, hogy el kéne már végre tűnniük a történelem süllyesztőjében, adjanak teret a jobbaknak. Érdekes semmilyen más oprendszerrel közel sincs ennyi gond, mint ezzel, nameg ezek a magyarázkodások (magukért beszélnek):

""minőségi problémák miatt" elhalasztották." - Azt meghiszem hogy ilyen problémáik vannak.

" a redmondi cég szóvivője is kijelentette, hogy a javítócsomag még ezen a héten elnyeri végső formáját, a vállalat az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, hogy a kiadás előtt további fejlesztésre van szükség" - Akinek nem gyanus hogy ezeknél állandóan ez megy az még gondolkozzon el a dolgon egy kicsit.

"A Biztonsági Központ létrehozásával..." - Hány ilyen szart jelentettek már be eddig is és mégsem volt semmi ehhez hasonlónak nevezhető technológiájuk.

"míg a böngésző végre megoldást nyújt a felugró ablakok problémájára." - Azt merem remélni.

"mivel az időközben felmerült hibák kijavítása rengeteg időt vett igénybe." - Ha valaminél tényleg ennyi hiba merül fel azt a projectet már becsületből is illene leállítani emberek! Persze ez nekik rossz üzlet lenne. Nekünk nem.

" többszöri késedelem mellett a javítócsomag kompatibilitása is aggodalomra adhat okot, mivel továbbra sem tudjuk, hogy a kibővített biztonsági lehetőségek mennyiben ütköznek a korábbi szoftverekkel." - Ez meg már tényleg sok. A pécé meg a win már eddig is az inkompatibilitás valóságos fellegvára volt, most még ez is? Ezt őszintén, mégis hogyan gondolják???

" A vállalat honlapján már elérhető a szükséges javítás, de minden bizonnyal nem egyedülálló jelenségről van szó, és egyelőre nem világos, hogy a javítócsomag telepítése milyen új, előre nem látott problémákkal jár." - Itt soha semmi nem világos, bár ezt az SG cikkeiből újjabban minden témánál elsütik. És már megint a rohadt honlapjuk. NEKEM NEM A KOSZOS HONLAPJUK KELL, HANEM HOGY PRÓBÁLJÁK MEG TELJESÍTENI LEGALÁBB AZT A SZÍNVONALAT, AMIT MÁSOK MÁR 20 ÉVVEL EZELŐTT TUDTAK! CSINÁLNÁNAK MÁR MEG VALAMIT RENDESEN. Talán az egereik minősége nem olyan pocsék, akkor inkább a hardwerek terén fejlesztene valamit az ms vagy ilyesmi, de ezt már ne...

"Előre nem látott problémák..."hehh, én már előre látom őket. De mindegy mer tudjuk nekik mindent szabaaaaad. Ez olyan mintha a boltban lyukas kerítést lehetne kapni, amit egy viszonteladónál majd be kell még foltozni.

Ja és ez sem a felhasználó hibája...
  • mrzool
    Vakhittel szemben nem fogok vitázni. Élvezzétek csak a magatok kis összeesküvés-elméletes, urban legendekkel tarkított világát!
  • dez
    Hmm, tudod, a föld még egy picit lejjebb van, mint ahol te vagy... :)
  • mrzool
    NSA backdoor, ugye? Próbálj leszállni a földre, és logikusan gondolkozni. Felejtsd el az agyatlan összeesküvés elméleteket.

Az NSA backdoor egy olyan régi urban legend, hogy mikor született, talán még járni sem tudtál.:)
  • NEXUS6
    Itt mindenki amnéziás?

Miért írna Döme hülyeséget?
    Csak én olvastam volna, hogy pl az ausztrál fegyveres erőknél kifejezetten BIZTONSÁGI okokból tiltott bizonyos Winek telepítése.
    NSA kiskapu, miegymás. Pedig az ausztrálok és az amcsik amúgy puszipajtások, pl a globális lehalgató rendszerben is.
    Vagy tán épp ezért nem engedélyezik a win telepítését, kitudja?

Amúgy olyan nagy különbség azért nincs ezek között a winek között -pláne hogy az xp is telepíthető fat32-re-, ha változtatás nélkül fut mindegyiken ugyan az a progi, és nem csak a régiek!
  • dez
    "Ilyen nincs, mert én nem tudok róla!"...

Korábban lehetett hallani róla, hogy a MS kapcsolatban áll az FBI-al és a CIA-val. A többit találjátok ki.
  • Yfel
    Megeloztel :o)

Y
  • Yfel
    Domosdi... mielott ilyen kijelenteseket irsz aludj ra egyet... igy teljesen hiteledet fogod veszteni.

1: Mint tajfun is mondja, az XP es a win3.1 koszonoviszonyban sincsenek egymassal (hal' istennek)
    2: Kiadni a lakasodat es eladni egy operacios rendszert kicsit mas kategoria. Az MS annal nagyobb profitot tud hajtani minel biztonsagosabbak a rendszereik. Semmi okuk nincs ra, hogy hatsoajtokat epitsenek a Windowsba. Ezekkel az osszeeskuveselmeletekkel mar le kene allni... kezdenek unalmasak lenni.

Y
  • ThomasTheKoRner
    Érdekes hasonlat.Csak ott sántit a dolog hogyha az ms szándékosan tenne hibákat az oprendszerbe akkor abból kinek származik haszna?Usernek?nem.Ms-nek?nem.miért lenne neki ez jó?hogy újabb pénzeket költsön a hibák orvoslására?hogy népszerütlenebb legyen?vagy mi?ennek semmi értelme.
    ráadásul ez a kulcs hasonlat is hülyeség.a userek nem a forráskódot matatják otthon a gépen...
  • tajfun
    "és nem a régi 3.1 es win kodjait felhasználgatni"
    Te mirol beszelsz? Ez egy NT alapu oprencer, nem win9x.
  • Dömsödi
    Gondold végig. Ha Te kiadod albérletbe a lakásod, akkor nem vagy olyan hulye, hogy egy tartalék kulcsot ne tarts meg.

Jó, rosszul irtam. Nem mindegyik szándékos, de vannak szándékosak. Szerintem.
  • ThomasTheKoRner
    "...Ezek szándékos kiskapuk..."
    Te meg szándékosan írkálsz baromságokat?
  • Dömsödi
    Amugy személy szerint biztos vagyok benne, hogy minden winben, minden service packban van lehetőség, trükk a rendszer feltörésére. Ezek szándékos kiskapuk. Ha valaki felfedezi őket, akkor kiadnak egy javitást benne az újjabb kiskapuval.
  • Dömsödi
    Én sem raktam fel. Mi a fenének, hogy még lassabb, inkompatibilisebb legyen az egész? Egy zsir új windowst kell irni az alapoktol, és nem a régi 3.1 es win kodjait felhasználgatni.

Ha valaki, meg be tud törni a vodafone GPRS netemen keresztül akkor az meg is érdemli...
  • TeszteloPontHu
    Pedig az SP1 nélküli XP-ben olyan bugok vannak, hogy a bekapcsolt tűzfal mellett is be tudnak törni a gépre. Elég nagy felelőtlenség...
  • Yv@n
    Hogyan fogod megtudni, hogy jobb-e mint az SP1, ha azt fel sem tetted? :|
  • Miles
    Na én még az sp1-et sem raktam fel mégis megvagyok. Talán az sp2 tényleg jobb lesz hogy kipróbáljam.