63
-
#63 Ja és azóta minden kis weboldalnak saját spyware progija van!
Tartok töle a te géped is tele van velük, ha nem védekezel! -
Lola. #62 Csak ez nem becsület kérdése, hanem egyszerű üzleti érdek... Az itt felvázolt víziók elöször is pillanat alatt kiderülnének (snifferek, IDS, tűzfal logok - nagyvállalati környezetben, de ma már kissebb helyeken is ezek napi szinten használt dolgok, a forrás átnézése után pedig pláne) és ezután akkorát buknának amit nem élnének túl. Egyszerűen nem éri meg... -
Piscator #61 Echelon?
UE vs USA? -
Ceb #60 Mindenki azt hisz,amit akar de szerintem az nagyot téved, aki azt hiszi ,hogy van még becsület ebben a világban.... -
entreri #59 Volt vmi. regen, hogy a win a felhasználó tudta nélkül adatokat küldött az MS nak. Vagy csak pletyka volt? -
#58 Neharagudj javíts ki kérlek, akkor hogy lehet az hogy mind az 5 gép remekül futott sp2 előtt, utána meg 3 megfeküdt...Érdekes...Mellesleg AMD-n és Intelen is tesztelve volt. Inkább nekik hiszek mint egy névtelen emberkének. -
#57 Könyörgöm Pheel, hogy jön már megint ide az autóipar.
Hát pont azt mondom én is, hogy azokon a területeken aminek biztonsági kockázata is van,- az általad is felsorolt repülés, ürkutatás, számtech, (+hadiipar), gyógyszer ipar stb- nem okoz nehézséget az államnak a saját monopol heylzetben levő vállalatának infókat átjátszani. Az autóipar nem ilyen terület.
És nem is kell tervrajzokat, meg b.szomnagy adathegyeket megadni, csupán csak annyit, hogy melyik kis céget érdemes felvásárolni, ahhoz hogy a mamut meg tudja őrizni a pozicióit, (az M$-nek ez ugye nem okozott soha se gondot). Ehhez meg bőven elég a különböző cégek levelezéseit lefigyelni, amihez bizony az outlook meg az exploretár bizony köztudomásuan nagy segitséget nyújt a kiváncsiskodóknak(szintén az M$ tud erről a legtöbbet nyilatkozni)!
Figyu épp a héten volt erről szó, az IE újjabb verziójában olyan bistonsági rés van, amit egy régebbi verzióra irt peccsel, már kijavitottak? Ouupss! Milyen figyelmetlenek ezek a programozók! Töltsed csak le szépen az SP2-t és örülj neki!
Olvasd már el mit irt b.r! Onnan indultunk, hogy a világban amiben élünk, és ez a lehetséges világok legjobbika, a demokrácia, fogyasztói társadalom vagy akárhogy nevezzük állami szinten nem szól bele a biztonságot érintő gazdasági kérdésekbe, nem úgy mint a kommunizmusnál (szerintem szocializmust akart irni de mindegy)
Én erre mondtam, hogy hülye lenne állam nem bele szólni.
Amúgy kezdem unni, hogy mindig ezt az autóipart huzzák elő, ha számtechről van szó. Miért kell keverni a szezont a f.szommal? -
Cat #56 no meg pont az amerikai kormány oszt ki hatalmas birságokat, ha kémkednek a cégek egymás iránt, és ráadásban 1-2 évre megtiltja hogy induljanak a kormányzati pályázatokon - nemrég volt ilyen -
#55 "Na most ennek az a jellemzője, hogy a piacot ugye csak 1-2(amerikai) vállalat uralja."
Ez közel sem állja meg a helyét. Vannak területek, ahol nincs lehetőség arra, hogy 1-2 cégnél több ossza fel a piacot, de ezek csak az ún. cutting-edge dolgokra igazak, mint pl repülés, űrkutatás, neadjisten számítástechnika. Az autóiparban remekül elvan a Ford, a GM, a Toyota, a VW, a DaimlerCrysler, a PSA (ezek konszernek ugye) ésatöbbi... -
asdasdasd #54 Mivel az embereknek finguk sincs rola mitol csuszik a SP2, ezert nem ertem mit okoskodik itt mindenki.
Amugy egy akkora projektet mint az SP2 vagy a WindowsXP kordinalni sem egyszeru, hat meg bugmentesiteni.
Amugy meg olyan kiskapurol meg nem hallottam, ami ugy mukodik, hogy semmilyen halozati forgalmat figyelo szoftver vagy hardver nem veszi eszre...
-
bunny #53 Felőlem csússzon, csak legalább legyen használható. -
#52 "amerika nem ismeri a kommunizmust, és ezért ipari kémkedésről egy picit nevetséges beszélni (esetleg katonai célokra), el tudod képzelni, hogy az USA kormánya ipari kémkedésel foglalkozván titkos adatokat nyújt át pl. a Fordnak (a Mercédeszt kémkedte pl.), és ezzel egyenessen vermet ás a Chryslernek (ami szinten USA cég, de jelenleg a DimlerChrysler része), vagy a Toyotának aki persze az USA-ban gyártja autoinak óriási százalékát, vagy XY-nak."
Khm na ez most megint nagyszerű példa volt ám!
Amúgy tudod mi van most amcsiéknál (vagy 50 éve)?
Úgy hijják, hogy monopol kapitalizmus. Na most ennek az a jellemzője, hogy a piacot ugye csak 1-2(amerikai) vállalat uralja. Szerinted, ha leszopnak valami infót a hirszerzök, vajon meddig fognak vacillálni, hogy az Airbusnak vagy a Boeingnek, ill. a témánál maradva az M$-nek vagy az Óbudai szoftver szövetkezetnek adják át?
-
Yv@n #51 Nálam az sp2 rc2 3 gépből 3 gépen istenien muzsikál...lehet nem szartalicska vasra kell feltenni, amin még egy dos 6.2 is szerte szét esik :P -
mrzool #50 Kösz, hogy kisegítettél a linkekkel, nekem nem volt kedvem keresgélni, kénytelen voltam 'fejből' írni.:) Bár tökmindegy, hogy a tények is az itt ágálók ellen szólnak, meggyőzni úgysem lehet senkit, aki vakhittel vindóz/MS ellenes.
Én pl. az elmúlt 2-3 hétben már a 3-szor cseréltem Firefox-ot újabb verzióra az állandó patchelgetéseik miatt. Anyázok? Nem, hanem tudom, elfogadom, hogy nincs tökéletes szoftver. -
rolika #49 megy doom3 win9x alatt, megpeccselték...
ennyit a microsoft hatalmáról. meg az id-ről is -
BlackRose #48 a lényeg az, hogy az SP2 javít a Windowson, és ez a Microszoft gyűlölöknek egyenes egy égbevágo káromkodással, ezért vannak ellene, pedig ha tetszik ha nem az SP2 fényévekkel javjt a Windows biztonságán, persze lesz még javítani való, de hát mutasson valaki tökéletes dolgot (magán kivül ) -
#47 http://it.slashdot.org/18/04/07/23/2028258.shtml?tid=201
/. cikk.... -
dez #46 Milyen szép gondolatok. De azért az amerikai kormánynak mégiscsak az amerikai gazdasági érdekeket kell főként néznie, és előfordul, hogy egy nem-amerikai cég kezében van valamely tecnikai újítás, stb., amit érdekében áll megszerezni. Utána meg akár pénzfeldobással is eldöntheti, melyik amcsi cégnek adja ki. :)
Egyébként néhány éve olvastam is valami olyasmit, hogy létezik egy olyan - nem nagy dobra vert - törvénycikkely, ami kötelezi pl. a MS-ot, hogy bizonyos hivatalok részére bizonyos speciális hozzáférési jogokat biztosítson. -
BlackRose #45 érdekes, hogy ez csak a CRN Test Center-nél történik, millioan letöltötték az SP2, többek között mi is a munkahelyemen probálgattuk kb. 15 különbözű konfiguráción, némi problémák akadtak, de ilyenek nem (kivéve egy hasonló esetet, de az még valamelyik elöző build volt, nem az RC2, de az a gép agyon volt installálva mindenféle softwareval és már ideje volt fresh instalációt csinálni rajta, amikor újrainstaláltuk akkor ott sem volt semmi probléma.) ezen kivül még a Norton Antivirus 2005 Béta-val volt baj, de ez lehet, hogy a Norton baja (mert az is Béta volt), na mindegy, biztos vagyok benne, hogy a Final verziót azért csúsztatták, hogy 99.99999% ban kiküszöböljék a hasonló eseteket. -
BlackRose #44 amerika nem ismeri a kommunizmust, és ezért ipari kémkedésről egy picit nevetséges beszélni (esetleg katonai célokra), el tudod képzelni, hogy az USA kormánya ipari kémkedésel foglalkozván titkos adatokat nyújt át pl. a Fordnak (a Mercédeszt kémkedte pl.), és ezzel egyenessen vermet ás a Chryslernek (ami szinten USA cég, de jelenleg a DimlerChrysler része), vagy a Toyotának aki persze az USA-ban gyártja autoinak óriási százalékát, vagy XY-nak.
Kedves barátaim nemzeti ipar még csak egy pár buta politikus fejében van, a globalizáció már régen győzött, és ahogyan egy okos ember mondta valamikor "mindegy, hogy ki győz, ugyis mi vagyunk hatalmon" amerikának minden gazdasági mozzanatban tiszta haszna van, mindegy, hogy a Japánok, Németek vagy maguk az Amerikaiak gyártanak valamit, a haszon a globális piac részvényeseinek kezébe folyik, és azok nem ismernek országokat vagy nemzeteket.
Hogy ne legyen félreértés, az ipari kémkedés él és virul, és valoszinüleg a csúcsát éli, de cégek kémkednek cégeket, az államok csupán katonai gazdaság keretein belül kémkednek, mert a többi már egy ideje értelmét vesztette. -
dez #43 Mellesleg 35 millió sorban elég jól el tud lenni jópár nem feltűnő és nem nyilvánvaló (azaz trükkös) kuskapu. Ha 1-2 talál valami egyetemista, mindegy, marad még. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden egyes ilyesmi hiba direkt van. Lehet, hogy néhány nem direkt van. :)
És mielőtt tovább fújnátok, hogy ez mind baromság, épp nemrég voltak tele az újságok egy egész Európára kiterjedő nagy amcsi elektronikus lehallgató rendszer körüli botránynak, ugyanis néhány európai politikus szóvá tette, hogy valószínűleg ipari kémkedésre is felhasználják. És követelték a rendszer leállítását. Nos, az amcsiknak eszük ágában sem volt leállítani, viszont az említett politikusoknak befogták a száját. És ez nem legenda. -
#42 http://www.crn.com/sections/breakingnews/breakingnews.jhtml;jsessionid=VVPFIRZXAVGHYQSNDBESKHA?articleId=23905071
"CRN Test Center engineers evaluated a release candidate two (RC2) version of SP2, and upon completion of the install on three out of five systems, the machines blue-screened."
No comment... -
BlackRose #41 http://www.winnetmag.com/Articles/Print.cfm?ArticleID=39722
itt egy link a kormányok hozzáféréséről. -
BlackRose #40 Nemrég? Na persze ezen vitatkozhatunk, de a Shared Source program már több mint két (2) éve működik, és szerintem ez nagyon is elegendő idő, hogy a kódban felfedezzenek NSA/CIA/XYZ dolgokat. -
dez #39 Ájjájjáj. Én úgy tudom, ez a Shared Source program nemrég indult, részben éppen az említett perek következményeként, részben a Linux-os GPL-re válaszként. -
Yfel #38 Lemaradt az eleje:
Ennyi baromságra azt sem tudom hol kezdjem... mondjuk talán ott, hogy más országok kormányai is hozzáférhetnek a Win forráskódjához, nem csak az amerikaiak. Mindezek mellett az egyetemek több éve hozzáférhetnek a kódhoz.... -
Yfel #37 Mindezek mellett az egyetemek több éve hozzáférhetnek a kódhoz.
#17: nem akarom elrontani a napodat, de ilyen elvakult hozzászólásokkal senkit nem fogsz meggyőzni... gyűjts már nekem egy-két linket ami alátámasztja a pontjaidat... kösz.
Megmondom neked, hogy a PC meg a Win még stabilabban fut mint egy OS X + Mac... pedig az hardware specifikus. Persze ehhez nem a Win 3.1 világában kéne leragadni... ha nem szemetet raksz alá akkor semmi baj nincs vele. Nekem pl heteken keresztül megy a gépem, XP, SP1, és semmi teljesítménycsökkenést nem tapasztaltam rajta... ja, hogy én értek hozzá? Az ne az én hibám legyen.
A WinXP rendesen meg van csinálva. Ha normális szoftvereket használsz vele, nem szeded magad tele adware-el a kazaa-n keresztül és legalább közepes minőségű hwt használsz akkor semmi bajod nem lesz vele.
Az NT kód kb 35,000,000 sorból áll... honnan a halálból szeded, hogy egy ilyen méretű prgoramot kevés hibával meg lehet írni? valamint ahogy találják a hibákat javítják őket folyamatosan. Ha ez neked nem tetszik az a te bajod. Engem nem hiába nem kaptak el azok a férgek amik olyan hibákat használtak ki amikre hónapok óta volt már javítás.
A Win egy elég jó oprendszer. Nem tötéletes, de ennél jobb egyenlőre nincs a piacon személyi gépekhez. Ha ennyire ki nem állhatod akkor van alternatíva, tessék azt használni, nem baromságokat összehordani a fórumokon.
Báj
Y -
BlackRose #36 és még valamit én 1996 óta VIRUS FREE vagyok, pedig már 3 éve non-stop linkem van (VPN dinamikus IP-vel), a Windowson SP1a van, és a WIndows Updaterol minden, e mellett van egy Norton Antivirusom és egy Ad-Aware-m, és ennyi az egéssz. Ja és egyenessen tudom, hogy melyik e-mailt nem kell kinyitni. Firewall csak az XP ben levő van bekapcsolva. -
BlackRose #35 Ami a Windows forráskódját illeti, félinformációkon alapszanak az elhangzott hozzászolások, a tények a következők (ha tetszik ha nem!):
http://www.microsoft.com/resources/sharedsource/Licensing/mvp.mspx
http://www.microsoft.com/resources/sharedsource/default.mspx
http://www.microsoft.com/resources/sharedsource/ccp/premium.mspx
és innen letölthető egy video amely a kód hozzáférést demonstrálja:
mms://wm.microsoft.com/ms/seminar/en/20020510MSDNCCP/img001_100k.asf
ami az MVP-et illeti, hæt van belöllük jocskán, személyessen nem ismerek egyet sem, de egy néhánnyal egéssz jól szoktam komázni különböző forúmokban, és van köztük olyan aki hozzáfér a forráskódhoz. Magyarországon ha a téma érdekel valakit, forduljon
Dr. Charaf Hassanhoz a Budapesti Műszaki Egyetemről (Ő MVP vagy volt, nem tudom pontossan)
http://www.aut.bme.hu/staff/hcharaf/index_hun.htm
Mindenesetre akit érdekel a dolog, elolvashatja a fenti linkeken.
Különben a fél Világ kormányának is belátása van a kódba, többek között Kinának is, nem gondoljátok nevetségesnek, hogy a Kínaiak elnézték az NSA/CIA dolgokat a kódban? Kérném a gyerekeket vagy legyenek felnőttek, vagy inkább készüljenek a DOOM 3-ra, az ilyen dolgokat meg hagyják azokra akik ha nem is értenek sokat a dologhoz, legalább nem dumálnak úrbán legendákat. :) -
#34 lapítanak mint sz*r a füben...egyébként a service pack ötlete egy nagy ló....hülyeség. -
dez #33 (Természetesen nem külső program intézi az "erőforráskezelést".) -
Yv@n #32 Azért a hozzászólásokat olvasgatva 1-2 emberről simán elképzelem most, hogy 2-3 tűzfal mögül netezik, és bedeszkázza az ajtót, mikor neadj isten kénytelen felmenni a win update-re. -
dez #31 A te kezedbe meg nem ártana többször helyesírási szótár. :) (Te se vedd ezt személyeskedésnek.) [Nekem semmi bajom az SP1-gyel, légyszi, ne szállj majd rám.] -
dez #30 Ezt hol olvastad? Én sem tettem fel még az SP1-et (volt egy programom, amivel nem volt kompatibilis, bár már nem használom), de mindíg felteszem a kritikus frissítéseket. A WinUPD az SP1-et nem jelzi kritikusnak.
Ja, szerinted megoldja az SP1 a következőt: sokszor azt veszem észre a monitor stand-by üzemmódja után, hogy alaposan felmelegedett a proci (mintha max. terhelésen lett volna, de közben sem a vinyó, sem a net nem mozdul, tehát nem backdoor), pedig nem fut semmi app? -
Yv@n #29 Nekem is egyből ugyanez jutott eszembe, de gondoltam inkább nem írok, még beletaposnék két lábbal valakinek a gyengéd lelkébe :)
Nagyjából hasonló érzések keringenek bennem azokban akik amiatt hőbörögnek, hogy a doom3 nem megy 9x winek alatt...2004-ben win 9x...nos igen... -
dez #28 Ja, a WinCE a példák egy olyan csoportját képviselte itt, amit a "rossz példák" címkével lehet ellátni. :)
A WinXP forráskódjának kijelölt részeibe néhány más multi pár embere nézhet bele (ezt is csak bírósági úton érték el).
Nincs itt rettegés, meg összeesküvéselmélet, csak egyszerű józan paraszti ész.
De annyira ragaszkodsz a "korlátlan" személyes 'privacy' (mi erre a megfelelő magyar szó?) képzetéhez, tehát nagy szükséged lehet rá, nem is akarjuk elvenni tőled. Azt hiszel, amit akarsz. De hogy még te szólsz le másokat, mert mást gondolnak... -
mrzool #27 Az ominózus poén egy régi Tanenbaum idézet, sebaj, nem ismerheti mindenki a mester minden munkáját.
A WinCE pedig csak egy példa volt, de látom az elvonatkoztatás képessége sincs meg benned... Inkább lépek aludni, felesleges volt időt pocsékolnom erre a topikra.
További jó rettegést a gonosz MS-CIA-NSA tengelytől! -
#26 mrzool!
Te olyan vicces tudsz lenni!
"Felnőni, de legalábbis reálisan gondolkoznod inkább neked kéne. A forráskódba pedig egyre többen nézhetnek bele, sőt... A WinCE forráskód szinte teljes egészében letölthető az MS oldaláról."
Neked is Vince van a gépeden, nahát nekem is! Az alol futtatom a netszerveremet, meg a háromdéstúdimaxot. De ez nem igaz. Képzeld azt is hallottam, hogy a Nintendó meg kiadja az eredeti 8bites Marió forráskódját!
Amúgy láttál már olyan embert, aki be is tekintett monnyuk a Wxp teljes forráskódjába? Mert én még nem! -
Laci #25 Nade Pheel barátom, te már nagyon jól tudod miről van szó, tudod hogy van ez, csak itt is ki kellett most adnom amúgy JOGOS (mielőtt még valami winfan belekötne) felháborodásomból számazó dühömet :)).
Amúgy nem feltétlenül lázadás MÉG! ha csak arról van szó, hogy nem vesszük meg annyian a windózt. -
#24 #22 lehet hogy nem az sp1 -től (mivel nem indítottam újra és használtam 2 napig tartósan a gépet) de miután windózápdételtem egy xp-n és csak és kizárólag az sp1 express-t tettem fel (100 megát még letöltött a kedves) ill. még tettem fel ezt meg azt (tűzfal, de leszedtem három kiló spywaret) .. ezekután eléggé belassult a gépecske .. asszem egy 700 körüli keleron :/ a lassúsága pedig szinte misztikus , mivel a tünet főleg a start menü - programok résznlé jön elő , ugyanis ilyenkor a proci 80% nál jobban jár .. kikattintok a p!csába , 0% ;]
lehet csak "véletlen" egybeesés , és szeretném ha nem flémelnétek a hsz-em esetleges "szuggesztív" tartalma miatt ( ami nincs is he he he :))