470
Ki milyen módszerrel próbálkozott és milyen sikerrel..
  • Janoooo
    Az igaz, hogy kevesebbet kell járni a WC-re.
    A fogyást ne várjuk 1ik napról a másikra. Nehogy azt higye valaki, hogy egy, két nap kevesebbet eszik és már le is fogy. Kb. az első 1-2-3 hétben szinte nem is fogsz fogyni, ha igen akkor is csak pár kilót. (legalább is nálam így volt). Később már látványosabb a fogyás.
    Én próbáltam olyat, hogy egész nap csak joghurtot ettem és semmi mást. kb. 4 dobozzal egész nap. Utánna kb 2 napig nem kellett mennem WC-re. De ezt csak 1 napig próbáltam és nem jött be.
    Beszereztem a házidokitól egy kalóriatáblázatot és számoltam a kalóriákat, de ezt hamar meguntam. Állítólag 6-800 kalóriát szabad enni naponta ha fogyózunk. Ez rohadt kevés. Számoltam amikor még nem fogyóztam volt hogy 4-5000 et ettem.
    Van pár élelmiszer amit szerintem nem nagyon szabad enni, ha fogyozunk: zsír, füstölt, só (csak keveset), köreteket meglocsolni zaftal. És szerintem több zöldséget kéne enni. (pl: krumpli helyett)
    Ha többet szeretnénk fogyni akkor érdemes megkérdezni valami szakembert. A sok próbálkozás nehogy valami bajt okozzon.
  • Dzsini
    mennyi ideig csináltad ezt?
  • dave69
    Ilyet kell kajálni
  • mikike
    igen, csak amikor én próbáltam kevesebbet enni, akkor kevesebbet is szartam -> nem igazán fogytam, mert kevesebb kaját pazarolt a szervezetem
  • Vlala #145
    Vannak emberkék, akik megfogadták, hogy idén leadnak 10 kilót. Helytelen.
    Ennek a fogadalomnak csak egy hatalmas csalódás lehet a vége, ha csak mondjuk 8,5 kg-ot sikerül lefogyni. Olyan dolgot kell tehát megfogadni, amelyet könnyebben és kontrollálhatóbban be tudunk tartani, pl. mindennap futok két km-t (ezt nekem könnyű, pláne mikor lekésema buszt), vagy tornázom fél órát, a következménye úgyis fogyás (rossz esetben szívroham) lesz, és legalább sikerélménynek foghatjuk fel év végén, hogy betartottuk a fogadalmunkat. Így nagyobb eséllyel vágunk neki a következő évnek.
  • Janoooo
    Amikor éhes voltam akkor elfoglaltam magam és megszoktam. Ahogy Dzsini mondja.
    Először csak kicsit csökkentetem a kaja mennyiséget, hozzászoktam és akkor megint csökkentettem, és így tovább. Nem úgy, hogy napról napra kevesebet.

Az igaz, hogy az izom nehezebb a zsírnál. De láttam magamon, hogy a hasamra inkább zsír jön fel mint izom. Ezért kezdtem újra fogyózni.
    Vannak olyan ismerőseim akik alig esznek és kövérek és ismerek olyan embereket is akik rengeteget esznek és nem híznak. Ez az egész csak az alkattól függ. Szerintem aki jobban hízik annak egész életében vigyáznia kell a kajával, ha tartani akarja a súlyát.

Régen se szerettem a füstölt és a zsíros kajákat, de az utobbi 4 évben egyáltalán nem eszek ilyeneket.
  • Mike at home
    mondjuk az izom nehezebb mint a zsir

szal van ugymond jo testsulynovekedes is
  • mikike
    ööööö
    nem emléxem
  • Dzsini
    olvass vissza, többször ki lett tárgyalva a topicban és már akkor sem hitted el.
  • mikike
    pontosan hogy szól a Dzsini titok?
  • Dzsini
    szerintem azt, amit én amikor ilyesmit műveltem... éhes voltam. aztán később megszoktam, és már nem voltam annyira éhes - megszokja a szervezet, és sokkal kevesebből is teljesen jól elvagyok.
  • mikike
    és mit csináltál, amikor éhes voltál?
  • Janoooo
    Hali!

Én leírom a saját tapasztalatomat.
    Ez az egész 4 éve történt.
    16 éves 175cm magas voltam és 100kiló. Nálam az volt a legnagyobb baj, hogy az egész rokonság azt mondta, hogy nem vagyok kövér és én ez elhittem. Mire észbe kaptam magas lett a vérnyomásom, nehezen kaptam levegőt, fulladtam. És elhatároztam, hogy lefogyok. De még ekkor se állt mellettem senki. Ez még megnehezítette az egészet.
    Először jártam 2 hónapig konditerembe, ezzel csak pár kilót sikerült leadni. Aztán kitaláltam egy saját módszert. Napról napra kevesebbet ettem és csak hétvégén ettem főtt kaját. Hétköznap csak szendvicset ettem. És eljutottam odáig, hogy naponta csak 3-4 szendvicset ettem. Ezzel a módszerrel 10 hónap alatt leadtam 30kilót. És ami a lényeg, hogy nem mozogtam mellett semmit. Annyi volt a mozgás, hogy elmentem suliba. Tesiből is fel voltam mentve.
    Miután leadtam a 30 kilót elmúltak a gondjaim(fulladás, magas vérnyomás) utánna elkezdtem konditerembe járni és bicajozni(napi 30-50km-t). Kicsit többet ettem és kb. fél év alatt feljött a 10 kiló. Aztán sikerült leadnom ugyanezzel a módszerrel 5kilót elég rövid idő alatt. Ez a súlyt tartottam kb. tavaly szeptemberig, és megint felmentem 80 kilóra. Most kb. 3 hónapja fogyózok és lement 7kiló. Minél többet kell leadni annál könnyebb. Anyukám tavaly az én mószeremmel fogyott 20 kilót. ÉS most tartja a súlyát.
    Amikor én elkezdtem ezt, hogy csak szendvicset eszek akkor mindenki azt mondta, hogy nem vagyok normális, meg fogok betegedni. De az a lényeg, hogy sikerült lefogynom, mert ha akkor nem állok neki akkor lehet, hogy most már nem is élnék.
  • Kolbasz
    A gyümölccsel tényleg vigyázni kell. Rengeteg benne a cukor, ami szépen zsírrá alakul. Valaki írta, hogy fehérjével vigyázni kell. Pont, hogy azzal kell a legkevésbé, mivel a fölös fehérjétől nem hízol, max kiszarod. Amivel vigyázz, az elsősorban a zsír, aztán a szénhidrát. De nem ajánlatos a szénhidrát megvonás, ha nem akarsz összeesni a gyengeségtől. Norbihoz: anyám és apám szerint működik, ők csinálják.
  • magus
    jah, en allandoan zabalok, mindig jollakom, hogy mozdulni se tok, de ez nem baj, csak a taulas meg a sorozes miatt nem mozogtam le... es mindenkin meglatszik, megerzi, fuggetlenul hogy feltuno e vagy nem... nincs olyan alkat aki ne erezne magat tunyanak
  • magus
    en a mostmar sok kemeny sorozessel eltoltott estevel megszerzett sorpocakomat nem fogom leadni. evfolyamdoga irasig tuti nem:D
  • mikike
    44. héttől kezdve van update1-es menü
  • mikike
    na nekem nem működött
  • mikike
    hogy fogytál le?

ez a nori gyerek azt írta bármennyit lehet enni, csak megfelelő időben kell, de aztán persze kiderült, hogy mégse nem
  • mikike
    norbi az U7-et ajánlotta:
    http://www.alagastroyal.hu/excel/

mindenből update1-est...
  • qper
    hát a banán diéta mindenféleképpen :)

Viszont azok a gyümölcsök, amelyeknek kicsi a gyümölcscukor tartalmuk, nyugodtan ehetőek akár korlátlan mennyiségben is (persze az ésszerűség határain belül :)

• JackDaniels #128
    [IMG]http://smilies.uw.hu/smilies/laugh/brittish.gif [/IMG][IMG]http://smilies.uw.hu/smilies/confused/hmm.gif [/IMG] Ha a gyümölcs nem előnyös, akkor mi????? Mi az, hogy a gyümölcs cukor nem alakul át????? Erről ha lehet kicsit bővebben.
    Ezért lehet, hogy egyes táplálékok helyettesítésére ajánlják a gyümölcsöket. Sok érdekességet hallottam már, de hogy a gyümölcs sem az igazi, azt csak most először!
  • Zsoldos
    Gyumolcs-dietak szerintem nem tul elonyosek. Gyumolcscukor nem alakul at korlatlanul, van egy affele napi limitje, ami folott zsirkent rakodik le.
  • JackDaniels #126
    A fogyókúrában pont ez a lényeg! Nem szabad jóllakni. Annyit egyél, hogy ne legyél éhes és ne többet! Illetve a rendszeres mozgás, kinek-kinek alkatától, idejétől függően. Ennyire egyszerű. Én is sportoltam régen, verseny szerűen. Akkor a súlyom 74kig volt. Abbahagytam, akkor feljött 6-7 kiló, de az még belefért. Akkor voltam 80-82 kg között. 179 magas vagyok egyébként. Aztán olyan 4-5 évvel ezelőtt nagyon elengedtem magam, 3év alatt megdöntöttem minden "súlyrekordomat":)) ami 109 kg-ot jelent. A fizikális állóképességem is meglehetősen a béka segge alatt volt. Viszont kis akaraterő és 12-14 hónap alat lementem 87 kg-ra, amit azóta tartok is. Nem egy ördőngős dolog ez a fogyikúra!! Akaraterő, ésszerű kaja és elegendő mozgás!
    És még egy fontos, talán a legfontosabb tanács: Kövér embertől ne fogadj el fogyokúrás tanácsot!!
  • nemcsakfeel
    Segítsetek!

most mit egyek??
  • eLviRA
    Én azt hiszem, találtam egy olyan módszert, ami gond nélkül beépíthető a mindennapi életmódba, és logikus, egészséges, és fogyhatsz tőle.

Kicsit bizalmatlan voltam az Update-val kapcsolatban, pedig kipróbálva abszolút korrekt és működik is. Ha valakit érdekel, leírhatom a lényeget.

Nekem az a gondom, hogy igazi Gombóc Artúr vagyok. Mindennek ellent tudok állni, pl. a dohányzásról is leszoktam, csak a csoki a gyengém. Étcsoki, tejcsoki, mogyoróscsoki, manduláscsoki, kekszes csoki, lukas csoki, töltött csoki, és a teljesség igénye nélkül az összes csoki... De csak délelőtt eszem, így elégetem.
  • eLviRA
    én ismerem...
  • Királylány
    Megnyugtatásul:
    nem Szofinak kellett főznie
    kapott salátát, fincsit
  • Dzsini
    nem, de pont ez (is) a cél egy ideig.
  • mikike
    boá
    és attól jól lax?
  • Szofi
    Javítok:
    A testkontroll szerint délig csak frissen facsart gyümilevet és gyümölcsöt szabad.
    A műzlis sor a reggeli...
  • Szofi
    A testkontroll szerint délig csak frissen facsart gyümilevet és gyümölcsöt ír.

Én nem csinálom (még).
    Műzlit, kaukázusi kefirt v gyümölcsöt, meg ilyeneket szoktam enni.
    Ma pl ebédre egy pár virslit piszi sajttal, egy jó nagy paradicsom és hamlett. (puffasztott búza).
    Aztán egy nagy pohár víz, és teljesen jó.

Vacsira még nem tudom, mert úgy tűnik, hogy nekem kell főzni...
  • Szofi
    Teljesen jó, az is testkontrollos!
    Csak annyit egyél, hogy pont ne lakjál jól.

Ismerem ezt az éhezős érzést, és télleg hamar hozzászokik a szervezeted! (max egy hét, legalábbis részemről.)Viszont érzed, hogy könnyebb vagy. És ez a legjobb benne! MEgéri!
  • Dzsini
    én hónapokig "éhes" voltam, a szónak abban az értelmében, hogy úgy éreztem, hogy szívesen ennék...

reggelire sajt/műzli/kakaó, ebédre valami nem túl bonyolult finom kaja, vacsorára meg zöldség-gyümölcs. vagy ha úgy alakult, hogy nem tudtam aznap ebédelni, akkor vacsira valami leves.
  • mikike
    meg a kettő között amikor éhes vagy
  • mikike
    és mit ezsel akkor reggelire?
    meg vacsorára?
  • Dzsini
    nekem a mindig kevesebbet mint szoktam - hozzáállás is működött. persze, éhes maradok, de nagyon hamar utánaáll a szervezet, és teljesen jól elműködik kevesebb bevitellel is. plusz egy kis mozgás és nagyon jól mennek a dolgok :)

fele- harmadannyit eszem mint régebben, 25kilóval kevesebb vagyok, és összehasonlíthatatlanul több az energiám.
  • Szofi
    Felejtsd el a diétát!
    Sok gyümi, zöldség, a fehérjékkel vigyázz, csak óvatosan.
    Pl: én csak csirkét és pulykát eszem, csak olivaolajban sütök, meg ilyenek...
    A futás tervben van, de már nagyon rám férne.

Ja, és ne gondolj az evésre!
    Kapcsold ki a fejedben.
  • Szofi
    "mert nem a diéták működnek, hanem az étrend- és életrendváltoztatás."
  • mikike
    vagyis...?