Hogyan viszonyulnánk a mesterséges gravitációhoz?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát, találtak!!!!
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
One Vision. One Purpose.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Sugárzással és meteorokkal mindenhol számolni kell, ha el akarjuk hagyni a Föld közvetlen környezetét, miért is felejtettem volna el? Ezek ugyancsak az idegen égitestre települt állomás mellett szóló érvek: ott sokkal védettebbek lennének az ûrhajósok ezek ellen, mint egy keringõ egységen.
Talán lehetne ilyen forgó mesterséges gravitációval ellátott állomásokat az idegen égitest felszínén is kialakítani, a felszín alá fúrt gyûrûkkel, mint mondjuk a részecskegyorsítók alagútjai. A "lefelé"-t a centripetális erõ és a bolygó gravitációjának eredõje adná. Elég sok energiát emésztene fel a rendszer folyamatos, kellõen nagy sebességû forgatása, de az ott élõ emberek egészsége érdekében megérné. Kicsit költséges vidámpark lenne, de lehetséges. Mondjatok jobbat 😄
ja, és a meteorbecsapodások! egy egycentis is kinyirhat bárkit, és ott az ilyenek is elérnek a felszinig, nincs miben elégniük
Egy bolygóra élõlényeket telepíteni (plusz a környezetüket kialakítani) több száz év. 😞
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
De pontosan be lehetne állítani több kisebb szobának a talaját úgy hogy az az eredõ erõre merõleges legyen (a kör sugarára ferdén) és vmi (kör alakú) páternoszter szerû lifttel közlekednének az asztronauták a belsõ körgyûrûn a külsõ szobák között..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szvsz a kötélszakadás eléggé valószinülten lenne, hacsak nem megismétlõdne a MIR-Progresz karambol... Bár végülis ez esetben "csak" be kell húzni a lakómodulokat a dokkolás elött... 😊
Kár hogy még egy ilyen ûrállomás sem várható az elkövetkezõ 10-15 évben... 😞(
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
Meg a Kek Duna keringo is ment ha bekapcsoltad az automata leszallasvezerlot...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Egyébként nem tudom.
😊